Kis info az életerorol és az armorról. Érdemes elolvasnotok, foleg, ha pl. a Diablo-hoz szeretnétek hasonlítani a mechanikát:
Eloszor is van az életero (HP), az páncél (armor) és a pajzs (shield). És ezt most NEM fizikálisan értettem:
# A HP a konvencionális életerot jelzi itt is. Ha eléri a 0-t (vagy lemegy mínuszba
# Az Armor már érdekesebb. Minden védofelszerelés ad hozzá valamennyit (ahogy minden más RPG-ben is), a nagy átlaggal szemben azonban itt a tobb Armor nem azt jelenti, hogy kevesebb esélye van az ellenfélnek, hogy megusse a karaktert. Az ellenfelek MINDIG megutik a karaktert, itt nincs olyan, hogy "na most 27% esély, hogy 300-at sebez rám vagy 0-t". Persze vannak evade-szeru skillek is, amik ezt hozzák elo, azonban az Armor lényege, hogy egy bizonyos mennyiségu fizikai sebzést mindig elnyel (százalékban).
# Shield. Na ez egy RPG-ben rendhagyó koncepció. Meglepo, de az esetek 90%-ában a pajzsok adnak ehhez (persze az Armor-hoz is hozzájárulnak), de ritkán más tárgyak is emelhetik ezt az értéket. A Shield prioritást élvez: amíg van rajtunk Shield, addig MINDEN sebzodést elnyel (teljesen, 100%-ban). A HP érintetlen marad. Bár lehet, hogy vannak képességek, amik átutik, de ezzel még nem találkoztam (talán a mérgezés ilyen lehet).
Amint elfogy a Shield értéke, a maradék sebzés a HP-ból vonódik a rezisztenciák és az Armor fuggvényében. A Shield kis ido után magától visszatoltodik (a'la Halo).
Ergo ha két kézben fogunk fegyvert, akkor valószínuleg 0 lesz a Shield-unk így le kell mondani errol a luxusról.
Az ellenfelek életereje (felso, zold csík) alatt látható a pajzsuk (sárga). Ha sokáig békénhagyunk egy mobot, akkor szépen neki is visszatoltodik ez az érték és kezdhetjuk elolrol lekaparni róla. Néhány ellenfél plusz pajzsot is ad a tobbieknek stb.
Amikor egy fehéres-szurkés gömböt láttok a karakter vagy a szörnyek korul, na olyankor vonódik le a pajzs a csapásoktól. Én magam korul ilyet nem látok, mert két egykezes kardot szorongat a hosom, tehát be kell érnem a páncélzattal
Szerkesztette: N.M.I. 2007. 10. 20. 20:34 -kor

Súgó
A téma zárva.