Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 10:11
Itt az a fő kérdés hogy mi a baja annak a sok ezer embernek akiket a reklámokkal becsaptak félrevezettek. Akiknek 6,6 Mp-es gépet árultak pld. amely még közelében sem volt a 6 Mp-nek! Rengeteg gagyi géptől próbálnak megszabadulni tulajdonosaik amelyről pont a reklámok állítottak enyhén szólva valótlanságot. A valótlanság az nem lesz igazság ha reklámnak nevezik.
Szerinted a Panasonic stabilizátoros gépeik gagyik? Szerintem egyáltalán nem. Az egyszerűbb masinákon ugyan hiányoznak a kézi beállítások, és még az FZ20-on is sikerült elszúrniuk a makró módot, tehát van még fejlődniük, de mindemellett szerintem az egyik legkorrektebb kompakt sorozat a mai piacot figyelembe véve a Panasonic stabilizátoros palettája. Arról nem is beszélve, hogy - ahogy azt már többen jelezték - a reklámok jelentős részében van egy adag túlzás, ami ebben a műfajban elfogadott. Pl. "egy Corolla sosem hagy cserben" vs.
1000 Corollából 5-6 cserben hagy - nem valótlan, csak kis túlzás. Mégsem perlik a Toyotát ők hatan... Tehát egy túlzó reklámtól még nem lesz a termék automatikusan, szükségképpen szar.
No és mi a baja a "sok ezer embernek"

, "akiket a reklámokkal becsaptak félrevezettek"

? (Picit demagóg a megfogalmazásod, de mindegy.) Talán az, hogy nem olvassák el a használati utasításokat, nem néznek annak utána, hogy mit is vesznek. A reklámok nem valótlant állítanak, csak kihangsúlyozzák a termékek előnyös oldalait, természetesen sarkítva ezzel a valóságot. Aki ezt nem hajladó, nem képes tudomásul venni, az magára vessen.
Ne hasonlítsuk össze a Panasonic stabilizátorát azokkal a névtelen gyártókkal, akik 5 helyett 6 megapixelt írnak a masinákra, ugyanis egy hatásvadász reklám és egy valótlant állító felirat nem összekeverhető.
"A valótlanság az nem lesz igazság ha reklámnak nevezik." Hol a valótlanság? A reklám valami olyasmit mond, hogy "a kéz remeg, a kép mégis remek". Ez valóban igaz is. A saját gépemmel (Canon S1) 1/50-es záridővel, 380-as gyújtótávolsággal készítettem már éles képet, nagylátószög állásban (38mm) pedig ki lehet tartani akár fél másodpercet is (ha gondolod, keresek ilyen képet). A Pana stablizátora hasonlóképp működik, mint a Canoné, feltételezem, egy Panával is meg lehet ilyesmit csinálni.
Különben az a sanda gyanúm, hogy nem használtál még Panasonic stabilizátoros gépet. A stabilizátor ugyanis - ahogy fentebb is írtam -
igen jól működik.