HWSW Informatikai Kerekasztal: Fényképezőgép reklám? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fényképezőgép reklám? Reklám de kinek, és minek!

#21 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:15

miért?
pontosan mit is állít a reklám? :confused:

"A kéz remeg - a kép mégis remek." Vagy valami hasonló. Ami igaz is. A hozzátartozó képi illusztráció persze túlzó. Mint minden reklámnál. Aki meg kizárólag egy reklám információi alapján vásárol, az meg is érdemli.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#22 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 02. 16:47

Nos EV6 írta le azt a bűvös szövegrészt amiért a topicot nyitottam, " aki meg kizárólag egy reklám információi alapján vásárol" ugyanis a legtöbb vásárlónak nincsenek olyan ismeretei akár a fotózás akár a mikroelektronika terén, hogy tudna dönteni és rákényszerül a reklámra is, főként akkor ha az eladó se tud érdemben tanácsot adni, a gépkönyv is semmitmondó. Nehogy megint rámzúduljon a népharag vannak olyan eladók akik nem tudnak tanácsot adni, mert pont velem fordult elő hogy megkérdeztem az eladót van -e manuális élességállítás a gépen?, azt válaszolta nincs hiszen ez nem cserélhető objektíves gép! Többet nem kérdeztem.

#23 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 18:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 17:47

Nos EV6 írta le azt a bűvös szövegrészt amiért a topicot nyitottam, " aki meg kizárólag egy reklám információi alapján vásárol" ugyanis a legtöbb vásárlónak nincsenek olyan ismeretei akár a fotózás akár a mikroelektronika terén, hogy tudna dönteni és rákényszerül a reklámra is, főként akkor ha az eladó se tud érdemben tanácsot adni, a gépkönyv is semmitmondó. Nehogy megint rámzúduljon a népharag vannak olyan eladók akik nem tudnak tanácsot adni, mert pont velem fordult elő hogy megkérdeztem az eladót van -e manuális élességállítás a gépen?, azt válaszolta nincs hiszen ez nem cserélhető objektíves gép! Többet nem kérdeztem.

Eladókra szerintem nem lehet támaszkodni, legalábbis ... na nem írom, milyen nagy elektronikai, vagy azt is árusító üzletekben, mert még a szabályzatba ütközöm, szerintem tudjátok, mire gondolok. Szakboltban pedig akár meg is vezethetik a kedves vevőt, fogyjon csak az elfekvő.
Bizalmatlan vagyok. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#24 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 19:18

Ha jól emékszem pár éve volt a Panasonic-nak egy reklámja akkor az első generációs képstabilizátoros ultrazoom-os lumix gépet demonstrálta, ami a mostaninál mondhatni reálisabb képet adott a gép képességeiről.
Valami olyasmiről szólt: Gépkocsi beindít, ekkor a kaszni és vele együtt ugye a motorháztető elkezd remegni. Majd fényképezőgépet rátesz gépkocsi motorháztetejére ekkor a motor által keltett vibrálás megszünik a kocsi egész testén (azaz csillapítja a remegést a fényképezőgép)... Majd fényképezőgép levesz gépkocsiról, gépkocsi újra vibrál ,remeg...

(ha nem tévedek valami ilyesmi volt maga a reklám valamelyik tudományos adón NG, Discovery vagy talán Spektrum?)
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#25 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 02. 22:28

.I.S. lencseblokk megfelelö irányú elmozdulása folyamatosan kompenzálja a remegést, míg a Panasonic saját "Mode 2" üzemmódjában a lencse csak az exponálás pillanatában egyenlíti ki a kéz
remegését. Ebben az üzemmódban az O.I.

A fenti szöveg a Panasonic lapjáról való.

Szerkesztette: ottokar 2005. 05. 02. 22:30 -kor

#26 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:34

Idézet: Savage - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 19:18

Ha jól emékszem pár éve volt a Panasonic-nak egy reklámja akkor az első generációs képstabilizátoros ultrazoom-os lumix gépet demonstrálta, ami a mostaninál mondhatni reálisabb képet adott a gép képességeiről.
Valami olyasmiről szólt: Gépkocsi beindít, ekkor a kaszni és vele együtt ugye a motorháztető elkezd remegni. Majd fényképezőgépet rátesz gépkocsi motorháztetejére ekkor a motor által keltett vibrálás megszünik a kocsi egész testén (azaz csillapítja a remegést a fényképezőgép)... Majd fényképezőgép levesz gépkocsiról, gépkocsi újra vibrál ,remeg...

(ha nem tévedek valami ilyesmi volt maga a reklám valamelyik tudományos adón NG, Discovery vagy talán Spektrum?)

Még jó, hogy ottokar nem látta ezt a reklámot, most az lenne a baja, hogy mér' hazudják azt, hogy a trabicsekemnek szebben fog járni a motorja, ha ráteszem a panaszonikot a motorháztetőre... :omg:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#27 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 03. 09:11

Itt az a fő kérdés hogy mi a baja annak a sok ezer embernek akiket a reklámokkal becsaptak félrevezettek. Akiknek 6,6 Mp-es gépet árultak pld. amely még közelében sem volt a 6 Mp-nek! Rengeteg gagyi géptől próbálnak megszabadulni tulajdonosaik amelyről pont a reklámok állítottak enyhén szólva valótlanságot. A valótlanság az nem lesz igazság ha reklámnak nevezik.

#28 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 10:11

Itt az a fő kérdés hogy mi a baja annak a sok ezer embernek akiket a reklámokkal becsaptak félrevezettek. Akiknek 6,6 Mp-es gépet árultak pld. amely még közelében sem volt a 6 Mp-nek! Rengeteg gagyi géptől próbálnak megszabadulni tulajdonosaik amelyről pont a reklámok állítottak enyhén szólva valótlanságot. A valótlanság az nem lesz igazság ha reklámnak nevezik.

:omg:

Szerinted a Panasonic stabilizátoros gépeik gagyik? Szerintem egyáltalán nem. Az egyszerűbb masinákon ugyan hiányoznak a kézi beállítások, és még az FZ20-on is sikerült elszúrniuk a makró módot, tehát van még fejlődniük, de mindemellett szerintem az egyik legkorrektebb kompakt sorozat a mai piacot figyelembe véve a Panasonic stabilizátoros palettája. Arról nem is beszélve, hogy - ahogy azt már többen jelezték - a reklámok jelentős részében van egy adag túlzás, ami ebben a műfajban elfogadott. Pl. "egy Corolla sosem hagy cserben" vs. 1000 Corollából 5-6 cserben hagy - nem valótlan, csak kis túlzás. Mégsem perlik a Toyotát ők hatan... Tehát egy túlzó reklámtól még nem lesz a termék automatikusan, szükségképpen szar.

No és mi a baja a "sok ezer embernek" :D, "akiket a reklámokkal becsaptak félrevezettek" :D? (Picit demagóg a megfogalmazásod, de mindegy.) Talán az, hogy nem olvassák el a használati utasításokat, nem néznek annak utána, hogy mit is vesznek. A reklámok nem valótlant állítanak, csak kihangsúlyozzák a termékek előnyös oldalait, természetesen sarkítva ezzel a valóságot. Aki ezt nem hajladó, nem képes tudomásul venni, az magára vessen.

Ne hasonlítsuk össze a Panasonic stabilizátorát azokkal a névtelen gyártókkal, akik 5 helyett 6 megapixelt írnak a masinákra, ugyanis egy hatásvadász reklám és egy valótlant állító felirat nem összekeverhető.

"A valótlanság az nem lesz igazság ha reklámnak nevezik." Hol a valótlanság? A reklám valami olyasmit mond, hogy "a kéz remeg, a kép mégis remek". Ez valóban igaz is. A saját gépemmel (Canon S1) 1/50-es záridővel, 380-as gyújtótávolsággal készítettem már éles képet, nagylátószög állásban (38mm) pedig ki lehet tartani akár fél másodpercet is (ha gondolod, keresek ilyen képet). A Pana stablizátora hasonlóképp működik, mint a Canoné, feltételezem, egy Panával is meg lehet ilyesmit csinálni.

Különben az a sanda gyanúm, hogy nem használtál még Panasonic stabilizátoros gépet. A stabilizátor ugyanis - ahogy fentebb is írtam - igen jól működik.

#29 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 03. 17:56

Hol írtam én olyant hogy a Panasonic gépek gagyik? Sehol! Én a valótlant állító reklámok ellen keltem ki a topic címe szerint. A kézremegést meg nem lehet összekeverni a műbikán űlők 50 cm kitérésű rángatódzásával! A 6,6 Mp-es gép meg nem 5 hanem 3MP körüli! Ez semilyen reklámba nem fér bele!
Tegnap csináltam 8 felvételt Fuji 5500-assal, és láss csodát mind a 8 kép tök jó lett(max fókusszal természetesen). Az én stabilizátoromnak tíz ujja és tíz körme van.

#30 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 18:56

Hol írtam én olyant hogy a Panasonic gépek gagyik? Sehol! Én a valótlant állító reklámok ellen keltem ki a topic címe szerint.

Direktben valóban nem írtál ilyet; de ha a topik témája a Panasonic reklámja, amiről folyamatosan megállapítgatod, hogy valótlant állít, és utána leírsz egy ilyet:

Idézet

Rengeteg gagyi géptől próbálnak megszabadulni tulajdonosaik amelyről pont a reklámok állítottak enyhén szólva valótlanságot.

...akkor erre asszociál az ember. A topikot visszaolvasva egy konkrét reklám ellen keltél ki, illetve volt egy fél mondatod a valóságosnál nagyobb felbontással címkézett gépek ellen (nem tudom, mire gondolsz; talán a Fuji SuperCCD-re?). Ha tévedtem, sorry.

A kézremegést meg nem lehet összekeverni a műbikán űlők 50 cm kitérésű rángatódzásával! ...Ez semilyen reklámba nem fér bele!

Szerinted. Tegyél panaszt a fogyasztóvédelemnél vagy a GVH-nál, majd ők eldöntik. Szerintem belefér, bugyuta kissé, de szerintem az sem értheti félre, akinek halvány lila gőze nincs a fotzásról.

Tegnap csináltam 8 felvételt Fuji 5500-assal, és láss csodát mind a 8 kép tök jó lett(max fókusszal természetesen). Az én stabilizátoromnak tíz ujja és tíz körme van.

Nagyon ügyes vagy :cool: Gondoltam, hogy nem használtál még stabilizátort....

#31 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:45

A 6,6 Mp-es gép meg nem 5 hanem 3MP körüli! Ez semilyen reklámba nem fér bele!

Én ezt így írtam le! Mégegyszer hangsúlyozom minden hazug reklám elitélendő! Utána nézni pedig csak akkor tud valaki ha ért kicsit a fotózáshoz és rendelkezésre áll anyag is hozzá v. eladó aki ért hozzá. Ez nem mindig jön össze.

#32 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 18:45

Én ezt így írtam le! Mégegyszer hangsúlyozom minden hazug reklám elitélendő! Utána nézni pedig csak akkor tud valaki ha ért kicsit a fotózáshoz és rendelkezésre áll anyag is hozzá v. eladó aki ért hozzá. Ez nem mindig jön össze.

hmm érdekes megpróbáltak régebben külföldön boltban fuji cuccra rábeszélni minket hogy 6 mpixel.
elkértem leírást, kinyitottam, és feketén fehéren le volt írva hogy 3 mpixel.

ehhez se fotózáshoz nem kellerr érteni, se extra anyag nem volt róla, se eladó nem kellett.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#33 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:45

Én ezt így írtam le!

Én meg azért vettem ki onnan, mert nem akartam kétszer rákérdezni, melyik gépről is van szó. Elárulnád végre?

Hazug reklám... Mondom, tégy panaszt a fogyasztóvédelemnél vagy a GVH-nál, ők majd eldöntik, mi hazug, és mi nem.

Azért a tisztánlátás kedvéért rákérdezek: használtál már stabilizátoros gépet? Megosztanád velünk a tapasztalataid?

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 03. 19:36 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:34

hmm érdekes megpróbáltak régebben külföldön boltban fuji cuccra rábeszélni minket hogy 6 mpixel.
elkértem leírást, kinyitottam, és feketén fehéren le volt írva hogy 3 mpixel.

ehhez se fotózáshoz nem kellerr érteni, se extra anyag nem volt róla, se eladó nem kellett.

Igen, erre gondoltam én is, írtam is fentebb, hogy biztos a Fuji SuperCCD-jéről van szó. Az ugyanis képes kétszeres felbontást interpolálni; így lesz az S7000-ből 12MP-s gép.

#35 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:03

Pld egy Aosta nevű csodát hírdettek így 6,6 Mp-es! Még hányszor írjam le hogy a valótlan reklámok ellen írtam az hogy 6,6Mp nek állítanak be egy gépet ami a legjobb esetben a fele, az vajjon minek minősül?

#36 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:04

Az én stabilizátoromnak tíz ujja és tíz körme van.

Nem győzöm hangsúlyozni:  nem tíz ujja és tíz körme, hanem három lába és egy feje!

#37 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 21:03

Pld egy Aosta nevű csodát hírdettek így 6,6 Mp-es! Még hányszor írjam le hogy a valótlan reklámok ellen írtam az hogy 6,6Mp nek állítanak be egy gépet ami a legjobb esetben a fele, az vajjon minek minősül?

Ez valótlan.

OK. No és ennek mi köze a topiknyitó hozzászólásodban szereplő "eszmefuttatáshoz"? Még hányszor írjam le: attól, hogy neked nem tetszik a Panasonic reklámja, attól még nem hazugság és átverés?

Harmadszor is javaslom a fogyasztóvégelmi és/vagy versenyhivatali panasztételt. Én úgy gondolom (aztán majd cáfolnak a többiek, ha nem így van), hogy a topikban egyedül szerinted hazugságok és átverések ezek a bizonyos Panasonic reklámok. Annyira nyilvánvalóan valótlan, amit bemutatnak, hogy azt csak viccnek és az alkotói szabadság határait egyáltalán nem átlépő túlzásnak lehet csak tekinteni. Ilyen alapon a reklámok 99%-a átverés. Szerintem merev az álláspontod.

Ráadásul még mindig nem tudjuk, hogy láttál-e valaha működés közben stabilizátorral szerelt gépet...

PS: mivel kétszer is leírtad, ha nem haragszol, kijavítalak: a 'vajon' szót egy j-vel írják.

#38 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 17:56

mind a 8 kép tök jó lett(max fókusszal természetesen)

Mijaza max fókusz? :think:

#39 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:33

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:24

Ez a kovetkezo generacios gepek egyik fontos parametere, de meg nem kiforrott a technologia, ezert csak autozoommal hasznalhato :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#40 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:36

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:24

Te hüle vagy, és nem értesz hozzá! :reklamacio: Nem érted, hogy most nem ez a lényeg, hanem a valótlan reklám? :think: :nevet2:

Szerintem ezt a topicot már rég be kellett volna zárni, de kevés itt a moderátor. :( :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó