HWSW Informatikai Kerekasztal: kamerával, IEEE-1394-keresztül a világba... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kamerával, IEEE-1394-keresztül a világba...

#21 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:23

........
semmi
:o  :o

Szerkesztette: sanyesz78 2005. 05. 13. 21:35 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 16:32

Lásd fentebb a választ. DV kábel kell fireware csatoló pedig az alaplapon, vagy kiegészító kártya. Nekem sp2 oldotta meg a kamera felismerését az XP-n.

#23 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 08:05

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 17:32

Lásd fentebb a választ. DV kábel kell fireware csatoló pedig az alaplapon, vagy kiegészító kártya. Nekem sp2 oldotta meg a kamera felismerését az XP-n.

A Service Pack2 oldotta meg?
De nekem usb-m van ezen keresztül is fel kéne hogy ismerje v.hogy.És én arra a programra vagyok kiváncsi.
Muszáj firewire hozzá?
Biztos??? :eek:

#24 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 21:13

Én nem akarom a világhálóra feltenni egyből ami a kamerában van.Hanem egyszerüen a kamera tartalmát szeretném feltenni a PC-re.Szerintem elég érthetően fogalmaztam. :reklamacio:

#25 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 21:15

usb-n nem lehet jó minőségben áttölteni a videót, kár is szerencsétlenkedni vele!
(szerintem mi is elég érthetően leírtuk jópárszor...)

Szerkesztette: qnadam 2005. 05. 16. 21:16 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#26 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 21:57

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 22:15

usb-n nem lehet jó minőségben áttölteni a videót, kár is szerencsétlenkedni vele!
(szerintem mi is elég érthetően leírtuk jópárszor...)

Átlehetne. ha a kamárák kimenete 2.0 lenne. De mivel nem az...

#27 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 06:56

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 22:57

Átlehetne. ha a kamárák kimenete 2.0 lenne. De mivel nem az...

A DV kamerákon az USB (legyen az 1.1 vagy 2) nem arra van, hogy a DV szalagon lévő 720x576 DV-t kimásolja a PC-re. Az USB felületen általában max. 352x288 (VCD-nek megfelelő) felbontásban lehet kinyerni az anyagot. Továbbá ha a kamera rendelkezik kártyás rögzítéssel akkor az USB-n lehet elérni a kártyán lévő képeket, videókat. Ugyanez a helyzet ha a kamera szalagra is képes állóképeket elhelyezni akkor ez is kinyerhető az USB-n.
A szalagon lévő 720x576 DV csak a DV out azaz a firewire felületen érhető el.

#28 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 7:56

A DV kamerákon az USB (legyen az 1.1 vagy 2) nem arra van, hogy a DV szalagon lévő 720x576 DV-t kimásolja a PC-re. Az USB felületen általában max. 352x288 (VCD-nek megfelelő) felbontásban lehet kinyerni az anyagot. Továbbá ha a kamera rendelkezik kártyás rögzítéssel akkor az USB-n lehet elérni a kártyán lévő képeket, videókat. Ugyanez a helyzet ha a kamera szalagra is képes állóképeket elhelyezni akkor ez is kinyerhető az USB-n.
A szalagon lévő 720x576 DV csak a DV out azaz a firewire felületen érhető el.

Igen a kamera képes rögzíteni állóképet a szalagon, erre irányuló kérdésedre ez a válasz.De nekem nem is az a fő problémám hogy hogyan nyerjem ki az anyagot, hanem az hogy a PC nem ismeri fel a kamerát.
A másik meg az hogy mi a f...nak firewire csatoló, mikor kismillió usb port van a gépemen.Minek vegyek még ilyen kártyát.
Azt mondja már el nekem valaki hogy hogyan ismertessem fel a PC-vel a kamcsit. :think:  :think:

#29 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:22

Idézet: sanyesz78 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:11

A másik meg az hogy mi a f...nak firewire csatoló, mikor kismillió usb port van a gépemen.Minek vegyek még ilyen kártyát.

azért, mert. ennél jobban nem tudjuk megmagyarázni :o

Idézet

Azt mondja már el nekem valaki hogy hogyan ismertessem fel a PC-vel a kamcsit. :think:  :think:

usb-n: driver feltesz, kamera összedug. firewire-ön nem kell driver

Szerkesztette: qnadam 2005. 05. 17. 17:23 -kor

#30 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:22

azért, mert. ennél jobban nem tudjuk megmagyarázni :o

usb-n: driver feltesz, kamera összedug. firewire-ön nem kell driver

Oké rendben.
A driver megnevezése jó lenne.
Köszike előre is.

#31 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 07:20

Idézet: sanyesz78 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:41

Oké rendben.
Köszike előre is.

A szabványos DV in/out azaz ki és bemenet függetlenül attól, hogy az DV kamera vagy DV recorder egységesen IEE1394 (firewire, i.LINK) felületen csatlakozik. Ez a világ összes DV eszközében így van mivel ez egy szabvány. Továbbá a DV in/out (IEE1394 vagy ha jobban tetszik firewire) felületnek semmi köze a PC-hez azaz nem csak arra találták ki, hogy a PC-vel kommunikáljon hanem arra, hogy a DV eszközök egymás között adatkapcsolatba tudjanak lépni. Mivel a DV ki és bemenet szabványos IEE1394 felületet használ ezért kell a PC-be is 1394 port ahhoz, hogy be tudd olvasni a szalagon lévő DV anyagot.

Ahhoz, hogy egy USB-s eszközt használni tudj PC-n a Windows-nak ismernie kell azt amit USB-n rákötsz azaz kell, hogy legyen driver a Windows-ban. Ha a Windows nem ismeri fel akkor attól a gyártótól aki az USB-s eszközt készítette kell driver-t letölteni. Mivel a kamerád JVC ezért a JVC oldalán kell driver-t keresned amit telepíteni kell a PC-re.

Egyébként javaslom a http://www.jvc.hu/ oldalt (JVC-doktor címszó alatt van lehetőség kérdezni).
De, hogy ne keljen keresgélned itt a link ahonnan driver-t tudsz letölteni: http://www.jvc.de/ht...ad/Software/22/  :D

#32 Felhasználó inaktív   doormano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 14:33

nekem is JVC kamerám van. De még Driverem is van meg PC(USB)-Kamera(DV) kábelom van nincs firewirem viszont szeretném a kameráról átjuttatni az anyagot a kamerát csak Memory módba ismeri fel a lama gépem és én lama user nem jutottam tovább a képek lemásolásánál tovább.
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvõkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy:
-Lehet, hogy te leszel a következõ....
Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...

#33 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:14

Idézet: sanyesz78 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:41

Oké rendben.
Köszike előre is.

Kaptál hozzá CD-t igaz? Na azon rajta van az usb-s driver is.

#34 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:19

Idézet: doormano - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 15:33

nekem is JVC kamerám van. De még Driverem is van meg PC(USB)-Kamera(DV) kábelom van nincs firewirem viszont szeretném a kameráról átjuttatni az anyagot a kamerát csak Memory módba ismeri fel a lama gépem és én lama user nem jutottam tovább a képek lemásolásánál tovább.

ha már van kamerád, legyen még 3.500 Ft-od, és lesz értelme a "DV" kábelednek is. Nem lesz másra szükséged csak nagy vinyóra, és a Windows Movie Maker-re. (benne van a winfosba) Nem egy észlény progi, de müxik...

#35 Felhasználó inaktív   doormano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:23

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:19

ha már van kamerád, legyen még 3.500 Ft-od, és lesz értelme a "DV" kábelednek is. Nem lesz másra szükséged csak nagy vinyóra, és a Windows Movie Maker-re. (benne van a winfosba) Nem egy észlény progi, de müxik...

ha már megvan a Pinnacle akkor már fogom használni de sima USB2-n hogy lehet átlőni a filmet. és minek, de kéne még 3.5rugó?

Szerkesztette: doormano 2005. 05. 27. 20:26 -kor

Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvõkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy:
-Lehet, hogy te leszel a következõ....
Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...

#36 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:45

Idézet: doormano - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:23

de sima USB2-n hogy lehet átlőni a filmet.

nem lehet!!!

#37 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 21:14

Idézet: doormano - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:23

ha már megvan a Pinnacle akkor már fogom használni de sima USB2-n hogy lehet átlőni a filmet. és minek, de kéne még 3.5rugó?

Látom nem érted. Az USB2 csatlakozón csak és kizárólag állóképeket tudsz a PC-re tölteni. A kamera így csak Pen drive azaz Memory módban működik. Ahhoz, hogy a DV kazettán lévő videót PC-re tudd másolni kell a PC-be egy Firewire kártya (ezt IEE1394-nek is szokták mondani). Abban az esetben ha a számítógéped hátulján nincs IEE1394 azaz Firewire csatlakozó akkor kell venned egy ilyen kártyát melynek az ára kb. 3500Ft. A kamerádon van egy olyan csatlakozó melynek a neve DV Out (vagy iLINK) ide kell bedugni a DV kábel egyik végét a másik végét meg a PC-be berakott firewire kártya csatlakozójába kell dugni. Aztán bekapcsolod a kamerát és play módba teszed. Ekkor felismeri a Windows és bármilyen DV capture programmal át lehet másolni a kazettán lévő DV videót. Még a kamera vezérlését (play, stop, keresés előre, hátra) is a PC-vel kezelheted azaz azzal a programmal amivel a DV-t másolod le a kazettáról.

Szóval az USB2 felületen soha nem fog a szalagon lévő DV megjelenni.

Remélem már tiszta.  :)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó