HWSW Informatikai Kerekasztal: Távoli asztali kapcsolat Windows XP alatt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Távoli asztali kapcsolat Windows XP alatt

#1 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 05. 20:52

Sziasztok!

Szeretném az egyik gépemet a másikról elérni otthoni LAN-on, mégpedig úgy, hogy a másik gépről tudjam vezérelni a szervergépet, úgy, hogy annak lássam a képét a notebook képernyőjéről, ugyanis a szervergépnek nincs megfelelő hely, ahol a billentyűzetet, egeret, monitort el lehetne helyezni, és még oda is lehetne ülni "nyomogatni".

Úgy gondoltam, hogy a Win XP Prof. beépített Távoli asztali kapcsolat nevű szolgáltatásával megoldható lenne a probléma, azonban ezzel egy gond van: Azon a gépen, amelyre csatlakozom, el kell fogadni minden egyes alkalommal a bejelentkezést.
Kérdésem az lenne, hogy megoldható-e valahogy, hogy ne kelljen elfogadni, hisz ha el kell, akkor az egészet nem lehet olyan széles körben használni, mint ahogy lehetne, ha megoldható lenne a csatlakozás elfogadásának kikerülése.

Köszönöm a segítséget: Taranov

u.i.: nem jelentkezhetek ki a szervergépből mindig, mert a szerverprogramoknak futniuk kell.

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 11. 05. 21:00

[url="http://"http://www.remotelyanywhere.com"]www.remotelyanywhere.com[/url] 30 napos licenszet probald ki, pont erre valo. Userrel autentika, adott porton fut, Explorerbol tudod veyerelni, akar user ki-be leptetest, filemasolat a gepek kozt, reboot, akarmi.
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 21:14

Távoli asztalkapcsolattal én simán belépek egyik XP prof gépről a másikba és viszont. Automatikusan kilépteti az aktuális felhasználót és már bent is vagyok, ehhez nem kellett csinálnom semmi különöset.

Próbálj állítgatni valamit:

secpol.msc
gpedit.msc

#4 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 21:22

Vagy ha ez segít valamit:
idézet:
A számítógéphez való csatlakozás engedélyezése más felhasználók számára

- Nyissa meg a Rendszer segédprogramot a Vezérlőpulton.
- Kattintson a Távoli használat fülre.
- A Távoli asztal csoportban kattintson a Távoli felhasználók kijelölése gombra.
- A Távoli asztali felhasználók párbeszédpanelen kattintson a Hozzáadás gombra.
- A Felhasználók kiválasztása párbeszédpanelen kattintson a Helyek gombra, és adja meg a keresés helyét.
- Kattintson az Objektumtípusok gombra, és adja meg a keresni kívánt objektumtípusokat.
- Az Írja be a kijelölendő objektumok nevét (példák) mezőbe írja be a keresni kívánt objektumok nevét.
- Kattintson a Névellenőrzés gombra.
- Ha megtalálta a nevet, kattintson az OK gombra. A név megjelenik a Távoli asztali felhasználók párbeszédpanel felhasználókat felsoroló listáján. [/quote]

#5 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 17:59

Köszi szépen, sikerült megcsinálni.

Köszi.

Taranov

#6 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 09. 20:09

Kipróbáltam a távoli asztalt az otthoni hálómon, ezzel kapcsolatban kérdeznék. Mindkét gépen WinXP Pro van. Az 'asztali' gépről irányítanám a 'szerver'-t, amire csak egy billentyű van kötve, ill. megjelenítőnek a tv, mert néha filmet is nézek róla.
A szerveren eddig csak Rendszergazda felhasználó volt, jelszó nélkül, így automatikusan beindult a Windows, ha bekapcsoltam, nem kellett a jelszót beütni.
A távoli asztallal viszont csak úgy tudtam kapcsolódni a szerverre, ha beállítottam a rendszergazda jelszavát... Így viszont nem indul a Win a jelszó beütés nélkül, ami nekem elég kényelmetlen (odaülök a szerver elé, beütöm/eltévesztem 'vakon', vagy feleslegesen kapcsolgatom a tv-t hozzá). Ki lehet kerülni a jelszómegadást valahogy?

A másik kérdésem nem biztos, h ide tartozik, ez esetben szóljatok, próbálok utánaolvasni a megfelelő topikban.
Meg lehet-e oldani a távoli asztalos bejelentkezést úgy, h nem lépteti ki az aktuális felhasználót? Az XP SP2-ről olvastam ezt egy régebbi hírben; igaz?

Köszi
DIY
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#7 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 20:12

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 20:09

Kipróbáltam a távoli asztalt az otthoni hálómon, ezzel kapcsolatban kérdeznék. Mindkét gépen WinXP Pro van. Az 'asztali' gépről irányítanám a 'szerver'-t, amire csak egy billentyű van kötve, ill. megjelenítőnek a tv, mert néha filmet is nézek róla.
A szerveren eddig csak Rendszergazda felhasználó volt, jelszó nélkül, így automatikusan beindult a Windows, ha bekapcsoltam, nem kellett a jelszót beütni.
A távoli asztallal viszont csak úgy tudtam kapcsolódni a szerverre, ha beállítottam a rendszergazda jelszavát... Így viszont nem indul a Win a jelszó beütés nélkül, ami nekem elég kényelmetlen (odaülök a szerver elé, beütöm/eltévesztem 'vakon', vagy feleslegesen kapcsolgatom a tv-t hozzá). Ki lehet kerülni a jelszómegadást valahogy?

A másik kérdésem nem biztos, h ide tartozik, ez esetben szóljatok, próbálok utánaolvasni a megfelelő topikban.
Meg lehet-e oldani a távoli asztalos bejelentkezést úgy, h nem lépteti ki az aktuális felhasználót? Az XP SP2-ről olvastam ezt egy régebbi hírben; igaz?

Köszi
DIY

Hozz letre egy uj network id-t.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#8 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 09. 21:05

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 21:12

Hozz letre egy uj network id-t.

:think: a távoli asztalon keresztül megcsináltam a Sajátgép/Tulajdonságok/Számítógépnév/Hálózati azonosító <<remélem erre gondoltál :think:
Ezután újraindítottam a távoli asztalon keresztül a szervert, és a következő a helyzet perpill: távoli asztallal beloggolt automatán (persze, hiszen a jelszót megadtam :omg:), viszont ha ránézek a tévére, akkor azt látom, h kéri a jelszót.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#9 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 21:23

Az alábbi linken található megoldás már többször bevált.

How to turn on automatic logon in Windows XP

#10 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 09. 22:15

Idézet: zsabi - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 22:23

Az alábbi linken található megoldás már többször bevált.

How to turn on automatic logon in Windows XP

Köszi, rajtam sajnos nem segített. (Egyébként X-Setup-al kapcsoltam be az autologint, nekem az egyszerűbb :)).
Ezután újraindítottam a szervert, beloggolt automatán, majd a távoli asztallal rácsatlakoztam a másik gépről. Ekkor viszont lezárta a szervert, és amikor kiléptem a távoli asztalból, úgy is maradt: kérte a jelszót. Ott a gond szerintem, h a távoli asztal nem engedi a csatlakozást jelszó nélkül... más megoldást kell keresnem, vagy megvárni az SP2-t :think: :confused:

#11 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 22:32

Akkor marad az SP2  :(

#12 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 07:18

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 23:15

más megoldást kell keresnem, vagy megvárni az SP2-t :think: :confused:

Más megoldásként szóbajöhetnek a VNC programok.  (RealVNC; TightVNC; stb)
Mindegyik free.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#13 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 07:29

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 8:18

Mindegyik free.

Köszi :), első körben próbáltam a kissebb ellenállás irányába elmozdulni :).

SP2-vel van már valakinek tapasztalata ezügyben?

#14 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:12

Be lehet allitani valahol, hogy a Remote Desktop ne iranyitsa at a hangot a tavoli gepre?

Csak azert kerdezem, mert multkor azert szallt el a TV-digizesem, mert elotte beleptem/kileptem Remote Desktoppal, es atiranyitotta a hangot a belepes helyere, aztan a digizo progi nem talalta a hangkartyat :(

#15 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 9:12

Be lehet allitani valahol, hogy a Remote Desktop ne iranyitsa at a hangot a tavoli gepre?

Ide muszáj vmit írnom, mert a motor nem engedi az állománycsatolást szöveg nélkül :).

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  02.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#16 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:45

Oh, ezt sosem neztem :lame:

#17 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:06

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 8:18

Mindegyik free.

:up: Nincs velük semmi hasonló nyűg, szerintem sokkal flexibilisebbek is.

#18 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 08:57

TightVNC inkább, ezzel el tudod menteni a kapcsolat adatait egy .vnc fájlba, amit újra megnyitni egy dupla klikk :)
Real is tudja, csak a duplaaklikkre egy hibaüzenet jött mindíg elő :)

#19 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 22:56

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 23:15

" ... Ekkor viszont lezárta a szervert, és amikor kiléptem a távoli asztalból, úgy is maradt: kérte a jelszót. Ott a gond szerintem, h a távoli asztal nem engedi a csatlakozást jelszó nélkül... más megoldást kell keresnem, vagy megvárni az SP2-t :think: :confused: ..."

Hali!

Ez a tema engem is foglalkoztat. VNC megoldasok nemjok speciel nekem (mind1 miert)
Errol viszont nem hallottam, hogy SP2-ben majd maskepp lesz.
Valoban? Tapasztalat?
(Amugy itthon SP2, cegnel SP1 (inkompatibilitasi gondok miatt - mind1) es allandoan kilepteti asszonyt a gep elol - ami mondjuk nem is lenne nagy baj - de hogy munkam v. akarmi vegeztevel nem lep neki vissza, hanem (pl.) mobilon kell neki hazaszolnom, hogy "Tied a palya", eleg lama megoldas  :confused:
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#20 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 10:06

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 23:56

Ez a tema engem is foglalkoztat. VNC megoldasok nemjok speciel nekem (mind1 miert)
Errol viszont nem hallottam, hogy SP2-ben majd maskepp lesz.
Valoban? Tapasztalat?

Még nem raktam fel az SP2-t, szóval nincs tapasztalatom, talán az SP2-es topikban tudnak mondani vmit.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó