HWSW Informatikai Kerekasztal: Bughunt II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bughunt II. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 10:12

Miert, szerinted mi orulunk a kialakult helyzetnek? Probalunk megoldast keresni/talalni, csak tudod az nem olyan egyszeru, ahogyan ezt itt nehanyan elkepzelik.

Én biztos vagyok benne, hogy ti keményen dolgoztok azon, hogy jobb legyen.  :up:

A türelmetlenkedőket csak az zavarja, hogy ennek nincs eredménye. :(

#782 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:02

Így van, btw szoftver/hardvercserébe jópáran beszállnának a fórumfüggők közül. Én is áldoznék rá, holott nem nagyon van miből. Mert szeretem ezt a fórumot és érdekel a sorsa, azért tépem a számat. Ennyi. :up:

#783 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:04

Segítek, legalábbis próbálok, de azt hiszem tudjátok, hogy mindig csakis a jószándék vezérelt. DE, sorra bebizonyosodik: segíteni csak azon lehet, aki hagyja.

#784 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:01

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:02

Így van, btw szoftver/hardvercserébe jópáran beszállnának a fórumfüggők közül. Én is áldoznék rá, holott nem nagyon van miből. Mert szeretem ezt a fórumot és érdekel a sorsa, azért tépem a számat. Ennyi. :up:

:up:

Én is így vagyok vele, de süket fülekre találok!

#785 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:14

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:04

Segítek, legalábbis próbálok, de azt hiszem tudjátok, hogy mindig csakis a jószándék vezérelt. DE, sorra bebizonyosodik: segíteni csak azon lehet, aki hagyja.

Oke, legombolom mindenkitol az ezrest, akit joszandek vezerel, talan futja belole + 1 giga ramra. Tobb nemigen jonne ossze. Semmit sem segit, de legalabb megnyugszotok. Jo lesz igy?

Nem, nem lesz jo, mert lenne belole sok felreertes.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#786 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:14

Oke, legombolom mindenkitol az ezrest, akit joszandek vezerel, talan futja belole + 1 giga ramra. Tobb nemigen jonne ossze. Semmit sem segit, de legalabb megnyugszotok. Jo lesz igy?

Krinyo

Nem. Tételesen gyűjtsétek össze, mi kell, mennyibe kerül. Nem egy ezrest szánnék a dologra.

#787 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:56

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:48

Nem. Tételesen gyűjtsétek össze, mi kell, mennyibe kerül. Nem egy ezrest szánnék a dologra.

Gondold tovább a dolgot, és hamar ráeszmélsz, hogy az ötlet ugyan nagyon jószéndékú, ám mégsem életképes.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#788 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:06

Egy cigaretta erejéig tovább gondolkodtam.
Most akkor ez presztízs kérdés? Jól értem? Mert akkor itt egy kérdés: van-e presztízs, amit védeni kell?
Az oldal fórumából nincs annyi bevétel, amiből a fórum működtetését finanszírozni lehet? De mégis szeretnétek az olalt, mert csak? De nem megy, mert.
Következik a 'szerintem'.
Akkor igenis tessék, állítsátok talpra, ha mást nem akkor 'adományokból'. Nem kell ebből presztízskérdést kreálni, mert már rég nem erről szól. Volt egy felajánlásos topik, nyilván a cím túl provokatív és őszinte volt és ez bántotta az illetékes(eke)t. (<= nem kijelentés, hanem egyéni vélemény)
Nade miért nem lehet egy felajánlások topik? Cím: "HWSW Fórum upgrade" alcím: "Te mennyivel támogatnád?". Nyitó hozzászólásnak lehet írni a problémáról, ami itt-ott szétszórva megtalálható leírva, és a megoldási kísérletekről; végül a konzekvenciáról: nincs rendes HWSW Fórum, mert nincs hw/sw a Fórumhoz.
Ebbe nyugodtan mindenki bedobhatná a virtuális zsetont, aztán ha úgy tűnik, van értelme, akkor egy számlaszámmal lehetne foganatosítani a dolgot. Nyugodtan mehetnének bele rosszindulatú hozzászólások is, egyébként azt gondolom, nem lenne több mint összegyűjtve a kritikus topikokból - ugyanúgy lesz@rós.

(Csak egy ötlet volt, jó szándékkal.)

#789 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:28

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 20:06

Egy cigaretta erejéig tovább gondolkodtam.
Most akkor ez presztízs kérdés? Jól értem? Mert akkor itt egy kérdés: van-e presztízs, amit védeni kell?

Ez nem presztizskérdés, szerintem egyszerűen arról van szó, hogy nem lenne pofájuk elfogadni "adományokat" és utána reklámokkal telepakolni a fórumot. Lehet lehurrognak, de szerintem ez van a dolog mögött, ezért zárkóznak el ilyen keményen mindennemű adománytól. Mert onnantól kezdve nem tekinthetnék a fórumot a sajátjuknak, és nem csinálhatnának vele azt amit akarnak, és amikor akarnak.

#790 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 20:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:14

Krinyo

Én is utalnék, Támogatom Omega ötletét. Tételesen mi kell, mennyiért oszt intézem. Támogatót is lehet tudnék intézni... De így, hogy azt sem tudom mi a gáz... :s

#791 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 20:32

engem nem akartok anyagilag megtámogatni? kéne egy 7800gtx ;D
JóSebesség

#792 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:03

Jo hat, akkor nezzuk csak, kellene egy masik szerver, hogy kulon legyen az SQL-nek egy gep, hatha akkor jobban birja. Illetve biztos, hogy jobban birja. Kellene legalabb 4 giga, de ha lehet inkabb több memoria, mondjuk hogy koltseghatekony es gyors legyen, lehet egy dual Opteron szerver. Kell bele SCSI alrendszer, valami durva HW RAID megoldassal, mert az sokak szerint jo, persze ehhez megfelelo szamu (3-5) merevlemez is kell. Jo hir, hogy az adatbazis nem nagy, szal eleg a 36-os winyo is.

Aztan a regi gepbe kell egy gigabites kartya, mert a 100-as halokartya a net felol erkezo forgalmat meg az sql szerver forgalmat egyutt mar nyilvan nem birja el. Aztan kell a hostolasra is nemi love, mert jelenleg 1 gep van, nem 2.

Elo az arlistakat aztan lehet szamolgatni, de inkabb ne gyerekeskedjunk tovabb, konyorgom.

Aki szerint ez presztizskerdes, az nem komplett, vagy 12 eves. Az "adomanyosdi" maximum a kalozszerverek eseteben mukodik...

Krinyo

#793 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:51

Tyan Thunder K8S PRO Opteron Dual.

2db Opteron 244 (1,8 Ghz).
2 GB RAM (bővíthető), max 16GB.
5 db 36 GB Csita szkázi RAID
Adaptec ASR SCSI Raid
SATA RAID is
Gigabit LAN
460W táp
ház + kütyük, Cédé.

698 ezer + áfa.

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 19. 08:58 -kor

#794 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:16

Tehat eddig 800+fa (+2 giga ram)...

Krinyo

#795 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:16

Tehat eddig 800+fa (+2 giga ram)...

Krinyo

Ami 1 millió Ft. Ennyit nem fog összehozni az "adakozás", akárhogyan is számolom.

#796 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:38

De ha összejönne 100-200e Ft, annyival is előrébb lenne a dolog...
Krinyó, a keymediás topikban felmerült a HWSW-s póló, bögre, kutyafüle árusításásnak lehetősége, ezen nem gondolkoztok esetleg? Abból is lenne némi pénz
WoT nick: Atti77

#797 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:42

AZ FSN-nek 3,5 milliót összehozott gépre. Tessék megnézni miket hozott össze a közösség: http://www.fsn.hu/?f=brick

Egyébként ha RAID adatbázis alá, akkor 1+0 és kétcsatornás RAID vezérlőn ha lehet és 4 vinyó elég, mert a RAID5 qvalassú ehhez. Memoriából 8GB és akkor elviszi röhögve a híroldal DB-jét is, csak kissé át kéne az egészet szervezni. Az apache frontendeknek valszin nem kéne akkora gép (1G memo talán elég), viszont singlecpu elég szvsz. A dbszerverre a dualcore opteronokat is érdemes lenne megnézni, sőt a frontendre is. Frontendnek a SUN Galaxy 2100 adott kiépített verzióit javaslom, mert elegek és ez 2U együtt, a backendnek valami 2U-s szerver és occó a hostingja is.

#798 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 10:11

Idézet: andrej - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:42

AZ FSN-nek 3,5 milliót összehozott gépre. Tessék megnézni miket hozott össze a közösség: http://www.fsn.hu/?f=brick

Ott is van egy teglam, ide is bevallalnek egyet. ;) De a polo, bogre jobban fogyna szvsz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#799 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 10:53

Póló, bögre, baseball sapi, cd tartó stb... 25x mondtam, még a gyártáshoz is van ismerős... :D

#800 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:09

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 11:53

Póló, bögre, baseball sapi, cd tartó stb... 25x mondtam, még a gyártáshoz is van ismerős... :D

Pólót, bögrét én is vennék. Szerintem jó ötlet. Mellesleg reklám.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.