Idézet: brd - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 16:15
Az nem gebasz. Az egy egyszerű fiók, 0 elektronikával, így csak a kábelen lévő forgalomjelző vezeték állapotát mutatja. Amely pedig független attól, hogy melyik egység kommunikál.
Aha, értem, kösz!
Amúgy a gebaszt nem erre értettem. Ez egy igen hosszú történet

. Szóval:
Adott két IDE kábel, az egyiken a belső winyó (master), rajta az xp, meg egy cd-író (slave). A másik kábelen egy winyó mobilrack-ben (slave), és egy DVD-író (master).
Namost, gondoltam a cd-író helyett berakom az újonnan vásárolt mobilrack-et + winyót. Beraktam, jumper cable selecten (a belső winyón a jumper masteren van). Gondoltam majd jól érzékeli, hogy a belső winyó masteren van, aztán majd beteszi magát slave-be. Hát nem. Masterbe tette, a belső winyót eltüntette, no boot.
Remek, akkor :olvastam, hogy alapból az IDE kábelen a fekete dugasz a master, a szürke a slave, megnézem, persze, hogy a master belső winyó a szürkében van, felcserélem, és mostmár jó, belső winyó master, új winyó slave, bebootol az Xp.
Fel is ismeri az új hardvert. Irány a Lemezkezelés, ott az új winyó, inicializálom, ok. (itt megjegyzem, először véletlenül dinamikus lemezt csináltam belőle, de aztán átalakítottam alaplemezzé, gondolom ez nem okozhat bajt...).
Ezután új partíció (320 GB-os, de csak 1 partíciót csináltam), majd partíció formázása. És itt jött a GEBASZ: amikor elérte a formázás a 100%-ot, kiírta, hogy hiba történt. Valóban, a lemezkezelőben nincs ott mellette, hogy NTFS fájlrendszer, és a sajátgépbe sem jenet meg. És még azt is csinálta, hogy bár már vége volt a formázásnak, folyamatosan töltögetett, és halk búgó hangokat hallatott (mint egy galamb-búgás). Na, mondom, remek, várok egy negyed órát, hátha, de nem hagyta abba, és ezalatt a gép totál belassult (az egeret huzigattam, de csak fél perc múlva ment arrébb). Szóval leállítottam a gépet (ez is egy csomó ideig tartott).
Újraindulásnál arra már nem emlékszem, hogy a Bios mit ismert fel, de mindenesetre nem bootolt be!!
Na, gondoltam megnézem, hogy jó-e maga az új winyó. Kiszedtem mobilrackestől, majd betettem a régi mobilrackembe a másik IDE kábelen. Rendszer bebootolt, Lemezkezelésnél ott van, partíciót töröltem, új partíció, formáz, és most sikerült is neki, minden ok, sajátgépben is megjelent. Éljen, akkor valószínűleg jó a winyó, csak nem szerette, hogy egy IDE kábelen van a rendszerwinyóval.
Ok, akkor átvariáltam: rendszerwinyó mellé slave-be betettem a DVD-írót (leteszteltem, működik), a másik IDE kábel meg úgy néz ki, hogy: masterre betettem az új racket+winyót (jumper masteren, fekete dugasz) és a régi rack+winyó slaven (jumper cable selecten - ez eddig is így volt).
Ezután boot sikerült, sajátgépben minden ott van, próbaképpen átmásoltam néhány dolgot a rendszerwinyóról az újra, sikerült, na, mondom végre, csak sikerült.
Igenám, de észrevettem valamit, mintha a gépem belassult volna. Ezt ott vettem észre, hogy ha elindítok valami mp3-at (bármelyik winyóról és bármelyik lajátszóval), akkor az elején (első 10 mp kb.) akad a zene + ha megy a zene, és kinyítom még egy mappát (pl. sajátgép), akkor szintén elkezd akadozni/belassulni a zene. Ez pedig szerintem nem normális (gyenge gépem van, de ezt emlékeim szerint ezelőtt nem csinálta.
A vicc az, hogy leszedtem az új racket, majd a régit, majd a DVD-írót is, csak a rendszerwinyó maradt a gépben, és úgy is ezt csinálta. Sőt, még azt is kipróbáltam, hogy az IDE kábelen visszacseréltam a szürke dugaszba, ahogy régebben volt, de úgy se volt jó.
Szóval valami történt, amitől most belassul.... de vajon mi?
Na, és akkor a legújabb, amit ma reggel produkált: a régi mobilrack-es winyómról próbáltam átmásolni az újra (ezek 1 IDE kábelen vannak) egy mappát néhány mp3 számmal, a másolás látszólag sikerült, de amikor windowsmediaplayerrel elindítottam egy számot, ezt írta ki az xp alul egy buborékban:
"A windows nem tudta menteni a fájl (F:\$Mft) összes adatát. Az adat elveszett. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja. Próbálja máshova menteni a fájlt."
Az mp3-at meg nem tudta lejátszani a media player, hanem ezt írta ki:
"A windows media player nem ismeri fel a cserélhető adat hordozót a kijelölt eszközben. Helyezzen be adathordozót az eszközbe."
Majd ezek után mind a két mobilrack-es winyóm eltűnt (nincs a sajátgépben, nincs az eszkökezelőben...
Ezután újraindítottam a gépet, és a bios se látta a két mobilrackes winyót.
Ezután kikapcsoltam a gépet, hátul is kikapcsoltam a tápon, vártam egy kicsit, majd visszakapcs, bekapcs, és újra látta a bios a 2 winyót, boot, a sajátgépben is ott vannak. Ezután bementem az új winyóba, és ott vannak az mp3-ak, amiket átmásoltam, és most le is tudom játszani.
És a legújabb: csak ki volt nyitva egy mappa az új winyóról, és kinyitottam egy új ablakban a másik mobilrackes winyót, majd amikor bele akartam menni egy mappájába, kis gondolkozás után eltűntek az ablakaim, és megint eltűnt mind a két winyó a sajátgépből...
Na most mivan ? Valami nem stimmel...
Huhh, hosszú lett, de kivagyok, valakinek van ötlete?
Szerkesztette: Sz@bi 2007. 07. 24. 11:39 -kor
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.