HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   egoista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 09:46

Pitti köszönöm válaszod!

ego

#2882 Felhasználó inaktív   fgege 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 00:44

Korrupt partíciós táblát szeretnék helyreállítani:

Egy gépen a Partition Magiccal egy egy partíciós wincsesztert
két partícióssá szerettem volna tenni, olyan módon, hogy az eredeti
partíció végét levágtam, és oda tettem volna a másikat. Az első nem lett áthelyezve.
A 3 lépésből (átméretezés, kiterjesztett létrehozása, logikai
létrehozása) az elsőben a "cleaning truncated partition" részben kb. 50%-nál valami hiba történt
és nem lehetett tovább menni.
Újraindítás után a Windows XP bejön, csak betöltés közben lehal,
gondolom a korrupt partíciós tábla miatt.
Hogyan lehetne ezt megjavítani? Marha voltam, mert backup-ot nem
készítettem a partíciós tábláról...
Lenne valami ötletetek?
Milyen programot és hogyan lehetne használni? Gondolom újra kéne
generálni a partíciós táblát (egy partíció az egész
lemezen), csak azt nem tudom hogyan...
Az újratelepítést szeretném megúszni, ha lehet.

Köszi!

#2883 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 05. 12:32

Idézet: fgege - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 0:44

Korrupt partíciós táblát szeretnék helyreállítani:

Egy gépen a Partition Magiccal egy egy partíciós wincsesztert
két partícióssá szerettem volna tenni, olyan módon, hogy az eredeti
partíció végét levágtam, és oda tettem volna a másikat. Az első nem lett áthelyezve.
A 3 lépésből (átméretezés, kiterjesztett létrehozása, logikai
létrehozása) az elsőben a "cleaning truncated partition" részben kb. 50%-nál valami hiba történt
és nem lehetett tovább menni.
Újraindítás után a Windows XP bejön, csak betöltés közben lehal,
gondolom a korrupt partíciós tábla miatt.
Hogyan lehetne ezt megjavítani? Marha voltam, mert backup-ot nem
készítettem a partíciós tábláról...
Lenne valami ötletetek?
Milyen programot és hogyan lehetne használni? Gondolom újra kéne
generálni a partíciós táblát (egy partíció az egész
lemezen), csak azt nem tudom hogyan...
Az újratelepítést szeretném megúszni, ha lehet.

Köszi!

Nem fogod megúszni!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2884 Felhasználó inaktív   fgege 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 12:47

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 12:32

Nem fogod megúszni!

A partíciós táblát helyre lehet állítani (Active Partition Recovery), amit meg is talált, de egyezett az eredetivel (akkor meg minek kiírni).
A gond az volt, hogy a partícionálás előtti "töredezettségmentesítés" közben szállt el. És valahogy rendszerfájloknak
elszúrta a linkjeit. Túl későn jöttem rá, hogy a rendszerfájlokat újra lehetett volna sorban próbálni másolni, amiket nem talált meg.
A tanulság az, hogy az Active Partition Recovery egészen szépen működik, és helyre is tudja hozni akár 0-ról is a teljesen elveszett partíciós táblát.

#2885 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 23:07

Idézet: fgege - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 12:47

A partíciós táblát helyre lehet állítani (Active Partition Recovery), amit meg is talált, de egyezett az eredetivel (akkor meg minek kiírni).
A gond az volt, hogy a partícionálás előtti "töredezettségmentesítés" közben szállt el. És valahogy rendszerfájloknak
elszúrta a linkjeit. Túl későn jöttem rá, hogy a rendszerfájlokat újra lehetett volna sorban próbálni másolni, amiket nem talált meg.
A tanulság az, hogy az Active Partition Recovery egészen szépen működik, és helyre is tudja hozni akár 0-ról is a teljesen elveszett partíciós táblát.

A partíciós táblának az égvilágon semmi baja nem volt. A filerendszer átrendezésének megszakítása miatt az indextáblák (NTFS Child, vagy FAT-nál a Fat táblák) nem egyeztek meg az állományok által elfoglalt hellyel. Tipikus Partition Magic (tragic) hiba. Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
(Csak zárójelben jegyzem meg, amíg az APR megjavít egy partíciót, addig én egy síma Disk Editorral ötöt helyrehozok!)

#2886 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 05. 23:29

Hali!
(remélem jó helyre írok)

Adott egy samsung 120 gigás ata vinyó, amit valószínűleg egy vírus rendezett le (elvileg működött amikor kikapcsolták, következő indításnál már nem indult róla a win).

Gép indulásakor nem kér semmilyen jelszót, másik vinyóról indítva a wint az eszközkezelőben látja, partíciókezelő már nem. Minden tesztprogram hibásnak látja az összes szektort.
Letöltöttem a hirens boot cd-t, és ott a victoria nevű progi szerint a vinyó locked állapotban van, security high (ha maximum, akkor nem lehet feloldani, ezt írták). Passwordot természetesen nem tudjuk, hiszen nem mi raktuk rá. Találtam egy aceres oldalt (http://csd.acer.com....6?OpenDocument), de ez a módszer nem segített.

Van valakinek ötlete, hogy lehetne leszedni vagy legalább megfejteni a jelszót? Vagy behalt teljesen a vinyó, és valamiért azt írja ki, hogy lockolt?

#2887 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 00:03

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:07

[...]Tipikus Partition Magic (tragic) hiba. Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.[...]

Izé... miből gondolod, hogy a Partition Magic hibázna? Csak mert én rengeteget használom és saját hibájából nem rontott még el semmit...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2888 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 00:17

Idézet: hzcs - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:29

Hali!
(remélem jó helyre írok)

Adott egy samsung 120 gigás ata vinyó, amit valószínűleg egy vírus rendezett le (elvileg működött amikor kikapcsolták, következő indításnál már nem indult róla a win).

Gép indulásakor nem kér semmilyen jelszót, másik vinyóról indítva a wint az eszközkezelőben látja, partíciókezelő már nem. Minden tesztprogram hibásnak látja az összes szektort.
Letöltöttem a hirens boot cd-t, és ott a victoria nevű progi szerint a vinyó locked állapotban van, security high (ha maximum, akkor nem lehet feloldani, ezt írták). Passwordot természetesen nem tudjuk, hiszen nem mi raktuk rá. Találtam egy aceres oldalt (http://csd.acer.com....6?OpenDocument), de ez a módszer nem segített.

Van valakinek ötlete, hogy lehetne leszedni vagy legalább megfejteni a jelszót? Vagy behalt teljesen a vinyó, és valamiért azt írja ki, hogy lockolt?

Nagyon egyszerű eldönteni, ott van a Hirens boot cd, a Hutil nevű progival kell megnézni (ez a Samsung gyári tesztprogramja), ez majd megmondja hogy hiba, vagy Lock. Bár több hasonló esetből kiindulva az előbbi látszik valószínűbbnek.
Ezt az opciót ugyanis a Bios-ban kell beállítani, az asztali gépek kevés kivételtől eltekintve nem tartalmazzák ennek a lehetőségét. (magyarán - nem lehet Lock-olni) Inkább a laptopokra jellemző.
Arról nem is beszélve hogy a kódolás - dekódolás szoftveres szinten történik (egy, vagy ha Master Password is van akkor két 16 bites kulcs alkalmazásával), tehát egy másik gépre kötve, a winyón az adatok elérhetetlenek, de szektorszinten tökéletesen olvasható az egész. Tehát - ha minden szektor hibás akkor ott egészen más a gond (elektronika, de sokkal valószínűbb a belső fejelőerősítő hibája).

#2889 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 00:26

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 0:17

Nagyon egyszerű eldönteni, ott van a Hirens boot cd, a Hutil nevű progival kell megnézni (ez a Samsung gyári tesztprogramja), ez majd megmondja hogy hiba, vagy Lock. Bár több hasonló esetből kiindulva az előbbi látszik valószínűbbnek.
Ezt az opciót ugyanis a Bios-ban kell beállítani, az asztali gépek kevés kivételtől eltekintve nem tartalmazzák ennek a lehetőségét. (magyarán - nem lehet Lock-olni) Inkább a laptopokra jellemző.
Arról nem is beszélve hogy a kódolás - dekódolás szoftveres szinten történik (egy, vagy ha Master Password is van akkor két 16 bites kulcs alkalmazásával), tehát egy másik gépre kötve, a winyón az adatok elérhetetlenek, de szektorszinten tökéletesen olvasható az egész. Tehát - ha minden szektor hibás akkor ott egészen más a gond (elektronika, de sokkal valószínűbb a belső fejelőerősítő hibája).

Hibát ír, mindegyik. Akkor csere, köszi.
Rstudioval próbáltam a szektorokat olvasni, nem ment neki. Surface test is full bad. Kaputt.

#2890 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 00:38

Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 0:03

Izé... miből gondolod, hogy a Partition Magic hibázna? Csak mert én rengeteget használom és saját hibájából nem rontott még el semmit...

Normális működés közben általában nem hibázik. Persze bizonyos alapvető szabályok betartása (benne van a leírásában!) ajánlott: úgymint felületellenőrzés, töredezettségmentesítés, a fontosabb dolgokról pedig kötelező a Backup!
A gond ugyanis ott van, ha a program nem tud normálisan lefutni (ezt pl. EGYETLEN hibás szektor is okozhatja), ilyenkor van az, hogy az állományok elhelyezkedése nem felel meg az adminisztrációnak, mivel az később aktualizálódik. Magyarán ha belefagy, akkor általában kész a káosz. És mivel a felhasználók legnagyobb részének fogalma sincs a működési elvéről, sem a gyakorlat nélküli használat veszélyeiről (egyszerűen nem ért hozzá), elég gyakori a baleset.
Tehát nem annak a kezében veszélyes aki legalább felhasználói szinten ért hozzá, gyakran használja és pontosan tudja hogyan kell.

#2891 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 22:26

Sziasztok!

Mostanában lelassultak a lemezműveletek és nekem elég gyanúsak az óriási számok a SMART értékeknél. Szerintetek hibás a lemez?
A "chkdisk /r /f" végigment, a statisztikát gyorsan elkapta a képernyőről, de később kiírta, hogy "tiszta" volt.

Kép Kép

#2892 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 23:18

Idézet: Fresi - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 22:26

Sziasztok!

Mostanában lelassultak a lemezműveletek és nekem elég gyanúsak az óriási számok a SMART értékeknél. Szerintetek hibás a lemez?

Nem tudnál inkább egy HDtune képet feltenni - ezt valahogy nem igazán tudom értelmezni.

#2893 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 00:08

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 23:18

Nem tudnál inkább egy HDtune képet feltenni - ezt valahogy nem igazán tudom értelmezni.

Tessék:

Kép Kép Kép    Kép

A hosszú teszthez így éjjel már fáradt voltam, ha kell reggel megcsinálom.

#2894 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 08:23

seagate st3250410as hdd-ről van valakinek tapasztalata?

Én vettem egyet, ami az első napokban néha eltűnt az hardverek közül, majd újra látszódott.
Aztán kb. 2 hónap után totálra vágta magát, a dos-os seagate gyári programmal sikerült csak újra olvashatóvá tenni.
Vettem egy ugyanolyat, 1 hete,gyorsan csináltam egy backupot a másik hdd-ről. Az újjal a hddsentinel szerint tegnapig nem volt semmi gond, de tegnap 48 hibabejegyzés lett benne, amiben az a furcsa, hogy az első 5 napos, pedig tegnapig a napló nem mutatott semmit. Tegnap és ma pedig ez az új hdd ugyanúgy elkezd eltünedezni a rendszerből.
Már többször át lett nézve a tápkábel, illetve a sata kábel is többször cserélve lett.
Most olyat használok, ami magától már ki sem jöhet.
Esetleg ez lehet valami szoftverhiba ill. vírus miatt?
Bár fenn van a nod32.
A tápom enermax EG465AX-VE(G), már kb. 3 éves.
A rendszer Core Quad Q6600,8800GTS,4GB DDR2,4 hdd
Lehet ez a táp miatt?

A hdtune nem látja valamiért a smart értékeit, de az ST3200820AS hdd-mét igen.
Ez mitől lehet?

Szerkesztette: krisz123 2008. 03. 07. 08:26 -kor

#2895 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:06

Idézet: Fresi - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 0:08

Tessék:

Kép   Kép   Kép    Kép

A hosszú teszthez így éjjel már fáradt voltam, ha kell reggel megcsinálom.

Felesleges, teljesen egészséges a HDD. Talán az OP-rendszerben keresd a hibát!

#2896 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:08

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 8:23

seagate st3250410as hdd-ről van valakinek tapasztalata?

Alaplapi, valamint a SATA driver fenn van?

#2897 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:12

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:08

Alaplapi, valamint a SATA driver fenn van?

igen.

#2898 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:38

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:12

igen.

Milyen alaplap (típus)?

#2899 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:58

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:06

Felesleges, teljesen egészséges a HDD. Talán az OP-rendszerben keresd a hibát!

Köszi. :)

#2900 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 10:11

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:38

Milyen alaplap (típus)?

abit ip35, intel p35+ich9r

Tegnap kicsit jobban megnéztem a molex csatlakozót, az egyik érnél szét volt tágulva az anya rész (régi a tápom, és csak átalakítóval tudom csatlakoztatni a sata tápkábelt), ezért rádugtam egy kábelre.
Bár még van rejtély, mert a másik vinyó is múltkor, mikor ez kapálózott, felszedett pár hibát, de van egy gyanúm, hogy az a helyi áramszolgáltató ingadozó feszültségével is magyarázható.
Azóta tesztelem, úgy néz ki jó.

Tényleg nem tudja valaki, milyen ups-et érdemes venni, ami nem veszik össze a táppal, és kb. 10-15 percet bírná a konfigommal monitorostul?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó