HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 10:31

Egyéb HW, UPS totyik, első hozzászólások körül..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2902 Felhasználó inaktív   dexike3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:59

Van egy müködő de rossz Maxtor HDD-m 60 gb-os 2005-os. Elszállt róla valami mert S.M.A.R.T. nem működik mindig jelez a rendszer indításánál (egy régi gépembe tettem át és azon még nem lehet figylemen kivül hagyatni)
Két part-ra van osztva az egyikről most elszállt minden cucc de a másik még mükszik.
Lehetne valamit kezdeni vele?Javítani vagy ilyesmi?

#2903 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 12:40

Ezt egy másik totyikban már leírtam, de nem biztos, hogy nem inkább idevaló, ezért idézném (ezer bocsánat :) )

A kérdésem az lenne, ha van két merevlemez a gépemben, és a boot lemez a hd-sentinel szerint 95%-os, mert talált 3 hibás szektort és azokat elmozgatta a tartalékterületre, akkor az lemez kuka? Hiszen jelzi, hogy tud róla, nem?

Továbbá ha low-level fomat nyomok, helyrejöhet? Vagy megoldás az, hogy nem ez lesz a bootlemez, hanem beteszem másodlagosnak? Vagy ilyenkor már mind1?
Gyanítom, hogy talán emiatt rendetlenkedik a gépem, mert minden más rendben levőnek tűnik (táp, alaplap kondik, vga kari stb.), hektikusan áll le (néha) ..
(250GB winyót nem szívesen dobok kukába..)

Egy másik apróság, hogy a két optikai meghajtó is van a gépemben, a BIOSban autora állítva. Mikor indul a gép, és kiírja, milyen optikai és hdd van, akkor az LG rendszerint elfelejti (None). A Sata optikai primary master, az ide lg secondary slave... Ha beállítom a BIOSban, egy darabig megvan, majd újra "elfelejti".. hm..

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szerkesztette: PorMacs 2008. 03. 11. 12:44 -kor

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#2904 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 12:52

Idézet: dexike3 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:59

Van egy müködő de rossz Maxtor HDD-m 60 gb-os 2005-os. Lehetne valamit kezdeni vele?

Ha a rajta levő stuffra van szükséged, akkor a www.runtime.org oldalon található getdataback progival tudsz kísérletezni.
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#2905 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:32

Sziasztok !
Adott egy 200 gigás winyó, amire le lett mentve kb 30 gigányi adat, az particiójára.
Erről át lett másolva egy másik winchesterre, ami elromlott később(2,5", usb...)
A 200 gigás winyó pedig át lett particionálva, egy kis része (20gigás)alaposan formázva...a maradék része pedig csak egy gyorsformázást kapott. Került rá kb 5-6 gigányi adat is.
Ekkor romlott el a másik, így erről a 200 gigásról kéne visszanyerni az adatokat..

Getdatabackkal próbáltam, szigorúan másik winchesterre dolgozva, azóta a 200ast nem használva semmire, de nem látja azokat a dokumentumokat, amire szükség lenne.

A kérdésem az lenne, hogy végérvényesen elvesztettem ezeket az adatokat, vagy van még remény visszaállítani azokat valami módon?
Első lépésként próbálnám magam, ha nem megy szívesen fogadnám mások segítségét is..

#2906 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 04:48

Üdv.Van 2db vinyo a gépbe egy samsung 200GB rendszer és seagate 200GB adatok.Ma ota csinálja,egy X idö után lefagy az egész a kurzor se mozog és a HDD led az folyamatosan világit a házon.Csak reseteleni tudom ujraindulás után is folyamatosan világit a HDD led és a BIOS nem látja az adat vinyot.És a betöltés is lasabb.Ha bejön az XP teljesen kikapcsolom a gépet,ujraindulásnál már nem világit folyamatosan a led és a BIOS is látja.És X idö után megint kezdi.Mi lehet a gond? Elöre is köszi.
És ilyen ablak jön elö.
Kép

Szerkesztette: DjPremier 2008. 03. 12. 05:47 -kor

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2907 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 08:26

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 5:48

...

Hibás szektorba próbál írni, ami nem megy neki. Addig nem jön elő a hiba, amíg más területekre ír/olvas. Azonnal mentsd le az adataidat, mert ez valószínűleg fizikai sérülés.
...hasonló hibaüzenetet már én is láttam. Szerencsére nem pótolhatatlan adatokat buktam, és a HDD-t kicserélték garanciában.

Szerkesztette: F-UzR 2008. 03. 12. 08:27 -kor

#2908 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 09:26

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 4:48

Üdv.Van 2db vinyo a gépbe egy samsung 200GB rendszer és seagate 200GB adatok.Ma ota csinálja,egy X idö után lefagy az egész a kurzor se mozog és a HDD led az folyamatosan világit a házon.Csak reseteleni tudom ujraindulás után is folyamatosan világit a HDD led és a BIOS nem látja az adat vinyot.És a betöltés is lasabb.Ha bejön az XP teljesen kikapcsolom a gépet,ujraindulásnál már nem világit folyamatosan a led és a BIOS is látja.És X idö után megint kezdi.Mi lehet a gond? Elöre is köszi.
És ilyen ablak jön elö.
Kép

Egyszerű kábelhiba is okozhatja, csatlakozókat érdemes megmozgatni, SMART adatokra ránézni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2909 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 09:46

Igazad lehet. Volt már olyan is, még anno egy HP Vectra-ban, máig sem tisztázott okokból eltört a 80 eres kábelben néhány szál. Akkor nem írt üzenetet az OS, csak minden ledermedt. Ennél az üzenetnél nálam nem az volt... De szerencsés lett a vége.

szerk.: a bad sector-os HDD esetén a SMART semmi rosszat nem írt. 2-3 hónapos alig használt lemez volt, adattárolásra nem rendszerként használtam, ott is gyanús volt épp' ezért a kábel nekem is(nem volt fixen gépbe téve), de 3 szettel is kipróbáltam. A végén már el sem indult a sok próbálgatástól, és csak 2 hetes (!) folyamatosan futtatott HDD Regenerator - ozás után tudtam leszedni róla az adatokat. Ami nem jött le az megvolt máshol is - szerencsére.

Szerkesztette: F-UzR 2008. 03. 12. 09:53 -kor

#2910 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:32

Kicseréltem egy vadi uj IDE kábelre és tesztelem.És leszedtem egy Seagate tools nevü progit is amiröl bootolni kell és ellenörzi a vinyot.A smartnál mit nézzek? (HD tune pro 3.00) Köszi a segitséget mindenkinek. :respect:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2911 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:19

Hülye vok ezekhez. Előre elnézést :)

Vannak rossz sektorok a vinyómon. Milyen progival lehet helyrehozni azokat. Vmi egyszerű kezelésű progit mondjátok :)

XP féle chkdsk már próbáltam, nem segített :( kiírogatja, hogy hibákat javított. De HDSentinel még mindig mutatja.

Júliusban fog le járni a gari. Nem azért, de azért ez mégis csak 11 bad sector. Tápomra pedig nincs panasz: FSP350-60THA-P

Szerintetek kicserélik garisan  :confused:

vinyóm típusa: SAMSUNG SP08022N
Fákjúál!!

#2912 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:23

A bad sectort az nem fogja neked semmi kijavitani,abbol csak több lesz idövel  :(  Ha garis érdemesebb azzal probálkozni.

#2913 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 18:05

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 17:23

A bad sectort az nem fogja neked semmi kijavitani,abbol csak több lesz idövel  :(  Ha garis érdemesebb azzal probálkozni.

Csak tudnám, ha beállítok oda hozzájuk, akkor, hogy kezdjem és mit mondjak. Vagy elzavarnak a picsába :confused:
Fákjúál!!

#2914 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:57

Ez a HD tune progi talált ilyen piros mezöket, :reklamacio: akkor vszinü bad sectoros?
chungee mond el amiket itt leirtál. :)

#2915 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:02

Helló Mindenki!  (ha nem jó helyen teszem fel a kérdésem, kérlek irányitsatok a megfelelő topicba)
Kb. 3 hónapja van az adataimnál látható konfig. Gond nélkül használom 3,2 GHz-re húzva, processor: 1,33750 V-on. A ramnak adtam +0,2 V. így 800MHz 4-4-4-12 megy. Soha nem fagyott le a rendszer, vagy indult újra. Viszont van egy dolog, ami idegesít: naponta 2-3 alkalommal, az eseménynaplóban a rendszer menűben megjelenik egy hibaüzenet 11-es kóddal: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \device\harddisk3\D.
Semmilyen tünetet nem produkál a hiba, de idegesítő az üzenet.
Most letöltöttem a Gigabyte honlapjáról a sata vezérlő drivert,(F6) és Nlite-al az XP-pro SP2 -be ötvöztem (nincs floppy meghajtóm). Kiírtam, és a napokban szándékozom újratelepíteni az op. rendszert. Csak egy valami nem érthető számomra!
Jelenleg a sata0-ra van csatolva a HDD. Ha a fenti drivert telepítem, és bekapcsolom az AHCI-t, akkor a lila színű sata portra kell átcsatolni a HDD-t, vagy maradhat a régi helyén? Illetve mit kell még engedélyezni-letiltani a bios-ban?
Vagy hagyjam a francba az egészet, és próbáljak megbarátkozni a rendszeressé vált hibaüzenettel?
A HDD 1 éves, és az előző konfig-ban probléma nélkül működött.
Ezenkívül még egy érdekes-bosszantó problémám van: amikor fut egy alkalmazás (pl.: dvd-t írok és még a bevezető szakaszt írja), bármi más alkalmazás (pl.:browser) elindulásához 6-8 másodperc szükséges. 
Építő jellegű tanácsaitokat előre is köszönöm!
Előre is kösz a tanácsaitokat!
PS: ugyanezt a kérdést egy gigabyt p35© ds3 témájú topic-ban már feltettem, de válaszra sem méltattak....
Üdv!

#2916 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:23

Idézet: chungee - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 18:05

Csak tudnám, ha beállítok oda hozzájuk, akkor, hogy kezdjem és mit mondjak. Vagy elzavarnak a picsába :confused:

A bad sector fizikai hiba. Mivel fizikai, nem javítható elektronikus/logikai úton. Ritka esetben azonban előfordul, hogy olyan hibás szektor keletkezik, amit nem a smart ítél hibásnak, hanem a lemezellenőrzés és be is jegyzi szépen, formázás során is megmarad. Az ilyenektől meg lehet szabadulni szoftveresen, de a többitől nem. Ezek egyébként egy adott értékig nem fognak az életben gondot okozni, amíg a smart tud a tartalékterületről a helyére allokálni másik szektort. Éppen emiatt, amíg a smart szerint hibátlan a vinyó (nem kritikus az érték), nem reklamálhatsz. Ha már a smart nem képes a hibás szektorokat kipakolni vagy nem képes megfelelően működni, akkor fog felhsaználói szinten is előbukkanni a hiba, amit a hd sentinel is jelez nálad. Ekkor már az első piros pötty garis esetet jelent.

#2917 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:27

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 23:02

Helló Mindenki!  (ha nem jó helyen teszem fel a kérdésem, kérlek irányitsatok a megfelelő topicba)
Kb. 3 hónapja van az adataimnál látható konfig. Gond nélkül használom 3,2 GHz-re húzva, processor: 1,33750 V-on. A ramnak adtam +0,2 V. így 800MHz 4-4-4-12 megy. Soha nem fagyott le a rendszer, vagy indult újra. Viszont van egy dolog, ami idegesít: naponta 2-3 alkalommal, az eseménynaplóban a rendszer menűben megjelenik egy hibaüzenet 11-es kóddal: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \device\harddisk3\D.
Semmilyen tünetet nem produkál a hiba, de idegesítő az üzenet.
Most letöltöttem a Gigabyte honlapjáról a sata vezérlő drivert,(F6) és Nlite-al az XP-pro SP2 -be ötvöztem (nincs floppy meghajtóm). Kiírtam, és a napokban szándékozom újratelepíteni az op. rendszert. Csak egy valami nem érthető számomra!
Jelenleg a sata0-ra van csatolva a HDD. Ha a fenti drivert telepítem, és bekapcsolom az AHCI-t, akkor a lila színű sata portra kell átcsatolni a HDD-t, vagy maradhat a régi helyén? Illetve mit kell még engedélyezni-letiltani a bios-ban?
Vagy hagyjam a francba az egészet, és próbáljak megbarátkozni a rendszeressé vált hibaüzenettel?
A HDD 1 éves, és az előző konfig-ban probléma nélkül működött.
Ezenkívül még egy érdekes-bosszantó problémám van: amikor fut egy alkalmazás (pl.: dvd-t írok és még a bevezető szakaszt írja), bármi más alkalmazás (pl.:browser) elindulásához 6-8 másodperc szükséges. 
Építő jellegű tanácsaitokat előre is köszönöm!
Előre is kösz a tanácsaitokat!
PS: ugyanezt a kérdést egy gigabyt p35© ds3 témájú topic-ban már feltettem, de válaszra sem méltattak....

Kábelhiba, a húzás miatt pedig első helyen RAM, esetleg CPU hibázása okozhat ilyesmit. érdemes kikutatni az okát (alapon csinálja?), mert akár komolyabb gondot is okozhat. A DVD-íráskori akadás az eléggé normális sajnos.

#2918 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:49

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 23:27

Kábelhiba, a húzás miatt pedig első helyen RAM, esetleg CPU hibázása okozhat ilyesmit. érdemes kikutatni az okát (alapon csinálja?), mert akár komolyabb gondot is okozhat. A DVD-íráskori akadás az eléggé normális sajnos.

A HDD vezérlés hibát nem tudom mikor csinálja... szerintem teljesen random szerűen.
Melyik kábelre gondolsz? Sata kábelt már cseréltem. Esetleg sata0 helyett tegyem át másikra?
A ram-ok alapo frekin mennek, csak az 5-5-5-15 ről átállítottam 4-4-4-12 re. De írja a dobozán, hogy 200 fsb/2V-on mehet cl4-en. (igaz, ebben az esetben 400x8szorzó.....) Jelenleg a dropp miatt az everest 1,94 V. ír ki.
Szerinted érdemes egyáltalán próbálkozni AHCI bekapcsolásával?
Bizonyos értelemben "alulfeszeltem" a procit, mert fix értéket adtam neki. Esetleg ez hibatényező lehet?
Üdv!

#2919 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 04:34

Egyre roszabb a vinyo  :confused: van rajta 200Gb adat és sehova nem tudom elmenteni. :reklamacio: rakjam bele.

#2920 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 10:28

A téma itt helyen folytatódik.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó