a pozijaim termeltek egy kis lóvét, de túl sokra nem jutottam velük.
EZPW, BK, CECO ~0%-ra hoztam ki.
AAPL +2,5%
HPQ +4%
POT +6,5%
DELL +6,5%
végülis 2 nap alatt nem rossz ez (10% tőkére vonatkoztatva ~20%, ami a teljes tőkére nézve +2%), tekintetbe véve, hogy ezeket direkt azért választottam ki, mert lassú mozgásúak (large cap, kevésbé volatilis), de azért ennél többet szeretnék.

nem nagyon jutok egyről a kettőre, a múlt heti EGLE gap down nagyon megszivatott, ha az nincs, akkor most nagyon jól állnék.
de hát a "ha", "volna", "lenne" szavaknak a kereskedésben nincs sok értelme.
lehet, hogy ha az előző napi minimumot (longnál) vagy maximumot (shortnál) venném alapul mint stoploss pont, akkor nagyobb profitokat zsebelnék be, csak ezzel az a baj, hogy naponta változik az irány, és ezzel a módszerrel valszeg soha nem keresnék semmit, ez csak akkor termelne jól, ha mákom van, és elindul egy hibátlan trend, amire a mostani viszonyok között alig van esély.
nem hiába, mondták már páran, hogy a legnehezebb időszakban kezdtem el kereskedni (soha nem volt még ilyen rángatózó a részvénypiac mint az elmúlt 1 évben). ezt úgy fogom fel, hogy ha most életben tudok maradni (értsd nem vesztem el a tőkém felét

), akkor később már csak jobb lehet
btw a mai napon megint nem bírtam magammal, vettem STEM-et napközben amikor 2,6 fölé kitört, de ez egy abszolút spontán trade volt, meg is szívtam, 2,56-nál kistoppolódtam. az ilyen "lesz ami lesz" tradek miatt rengeteget apad a számlám, pedig állandóan megfogadom, hogy többé ilyet nem csinálok, de mégis beleugrok.
Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 02. 23:38 -kor