HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 02. 10:41

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 10:03

fülescsészét te hol látsz? :D

én sehol :p
Zsiday Viktor magyarázta, meg mutogatta pár napja, de most sehogy se találom...

netcobra: én kivenni nem venném semmiképp.
hogy mit érdemes, tovább fizetni, vagy abbahagyni, az jó kérdés. ha nem kell máshova a pénz, és nem gond tovább fizetni, kizárólag a bukó miatt akarnád abbahagyni, akkor talán a tovább fizetést választanám. (talán még nincs meg a piac alja, de 8 éves távra szerintem ez már most is egy jó beszállási pont lehet...)

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 02. 10:50 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1482 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 10:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 10:03

fülescsészét te hol látsz? :D

btw az óráson már triplatető van (15 percesen jobban látszik), ~296 a nyakvonal.

A csészékkel meg a tripla tetőkkel szerintem az a baj, hogy a HUF kezd olyan áron forogni, ahol a TA egyre kevésbé működik.

szerk: Durván rosszul fest eddig a mai nap, most az usa futik és devizák is egy irányba állnak, nem úgy mint az elmúlt 1-2 hétben. És azt nem kell mondanom, hogy mind lefelé...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 02. 11:00 -kor

#1483 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 11:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 10:45

A csészékkel meg a tripla tetőkkel szerintem az a baj, hogy a HUF kezd olyan áron forogni, ahol a TA egyre kevésbé működik.

mindenhol müxik a TA, legalábbis azon a szinten, amit én figyelek. :)
az EURHUF most fut neki negyedszerre a 300 Ft-nak (vagyis eddig 299,11 a max).

#1484 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 12:26

a fütyürék szép kis mínuszban vannak, a DJ már a korábbi támasz alatt, de most nem fogom beopni úgy mint múltkor. :) megvárom, amíg az SP500 támasza is elesik.
addigis megvan a Dell, HPQ, AAPL, EZPW, BK és POT shortom illetve a CECO longom. :D

btw az ilyen gap downokat nem szeretem, mert utána jön a short squeeze, vagy nem, épp ezaz, hogy teljesen kiszámíthatatlanná teszi a dolgokat.

szerk: a negyedik 300-as EURHUF kísérlet is meghiúsult, már a nyakvonal alatt, 295-nél jár az árfolyam.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 02. 12:40 -kor

#1485 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 13:05

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 11:51

mindenhol müxik a TA, legalábbis azon a szinten, amit én figyelek. :)
az EURHUF most fut neki negyedszerre a 300 Ft-nak (vagyis eddig 299,11 a max).

Jó, még nem a mostani szintre értettem, de 300-hámhúsz felé azért már nem biztos, hogy a TA-ra hagyatkoznék. A matematikai modellek a kiszámítható időszakokra működnek.

#1486 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 13:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 10:41

én sehol :p
Zsiday Viktor magyarázta, meg mutogatta pár napja, de most sehogy se találom...

netcobra: én kivenni nem venném semmiképp.
hogy mit érdemes, tovább fizetni, vagy abbahagyni, az jó kérdés. ha nem kell máshova a pénz, és nem gond tovább fizetni, kizárólag a bukó miatt akarnád abbahagyni, akkor talán a tovább fizetést választanám. (talán még nincs meg a piac alja, de 8 éves távra szerintem ez már most is egy jó beszállási pont lehet...)

Koszi, en is kb igy gondoltam. Nem hianyzik jelenleg az a penz sehonnan, nem errol van szo, csak rossz nezni ahogy folyamatosan egyre lejjebb megy. Es azert hosszutavon profitot varok tole, hiszen azert kezdtem el, jol is indult, fel ev alatt 50-60% pluszban volt. Csak szeptembertol zuhan folyamatosan, bar mar kisebb mertekben. Valaki jar meg egyebkent hasonlo cipoben? Azert kivancsi lennek meg velemenyekre.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#1487 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 13:39

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 13:30

Koszi, en is kb igy gondoltam. Nem hianyzik jelenleg az a penz sehonnan, nem errol van szo, csak rossz nezni ahogy folyamatosan egyre lejjebb megy. Es azert hosszutavon profitot varok tole, hiszen azert kezdtem el, jol is indult, fel ev alatt 50-60% pluszban volt. Csak szeptembertol zuhan folyamatosan, bar mar kisebb mertekben. Valaki jar meg egyebkent hasonlo cipoben? Azert kivancsi lennek meg velemenyekre.

Egyetértek Wizarddal. Ha egyébként is 10 évre tervezted és nem kell a pénz, akkor ne vedd ki.
Hogy fizess-e még be... alapvetően talán mehet az is. Ha lehet szüneteltetni és később újrakezdeni vagy csökkenteni az összeget, akkor lehet, hogy az nem árt még 1-1.5 évre.

Bár a korábbi válság-szcenáriók alapján idén kellene egy kisebb emelkedő kör is, de arra szerintem még nem érdemes ilyen módon spekulálni.

#1488 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 16:26

16:26: Beszarás.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 02. 16:27 -kor

#1489 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 16:45

USA megint eljátszotta a hattyú halálát? Na mindegy, én most kidőltem, majd megnézem reggel hogy mire jutnak...
LY

#1490 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 16:55

mit történt 16:26-kor?

#1491 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 16:58

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 16:45

USA megint eljátszotta a hattyú halálát? Na mindegy, én most kidőltem, majd megnézem reggel hogy mire jutnak...

Hát k*vára remélem, hogy az ellenkezőjét játszottákel most nyitás után.
Tököm tele kezd lenni, hogy minden héten vége a válságnak 1 hírtől.
Mondjuk velük csak félig, mert legalább mozognak valamerre. De ez a fasz bux semerre. Csak nyitóban gap ide-oda, vagy usa rezdülésre 2 perc alatt +-3-5%.

Pedig olyan jól nézett ki a mai nap. hati short és richter long. Mindkettő jó irányba ment egy ideig. :D

Amúgy összességében a hozzáállással van bajom. Tudom, hogy sokan az ördögnek tulajdonítják a shortot meg nem szép a longosok halálát kívánni, de néha megfordul a fejemben. :) Egyszerűen nem bírom ezt az eszetlen longra állást, hogy bármilyen jó hír van, rögtön pánik vétel, mert a long a "természetes irány". Miért lenne az? Főleg egy ilyen világgazdasági helyzetben. A többség egyes cégek bedőlését sem tudja elképzelni, pedig lehet, hogy 1-2 iparág is be fog. És ha nagy szerencsénk van, akkor ennél nagyobb baj nem lesz.

Vagy én vagyok beteg? :)

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 16:55

mit történt 16:26-kor?

Ránéztem a grafikonra. :D (és láttam, hogy rakéta üzemmódba kapcsolt a bux)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 02. 17:00 -kor

#1492 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 17:02

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 16:58

Hát k*vára remélem, hogy az ellenkezőjét játszottákel most nyitás után.
Tököm tele kezd lenni, hogy minden héten vége a válságnak 1 hírtől.
Mondjuk velük csak félig, mert legalább mozognak valamerre. De ez a fasz bux semerre. Csak nyitóban gap ide-oda, vagy usa rezdülésre 2 perc alatt +-3-5%.

Pedig olyan jól nézett ki a mai nap. hati short és richter long. Mindkettő jó irányba ment egy ideig. :D

Amúgy összességében a hozzáállással van bajom. Tudom, hogy sokan az ördögnek tulajdonítják a shortot meg nem szép a longosok halálát kívánni, de néha megfordul a fejemben. :) Egyszerűen nem bírom ezt az eszetlen longra állást, hogy bármilyen jó hír van, rögtön pánik vétel, mert a long a "természetes irány". Miért lenne az? Főleg egy ilyen világgazdasági helyzetben. A többség egyes cégek bedőlését sem tudja elképzelni, pedig lehet, hogy 1-2 iparág is be fog. És ha nagy szerencsénk van, akkor ennél nagyobb baj nem lesz.

Vagy én vagyok beteg? :)

de mi volt 16:26-kor?

a shorttal nemtom mi a baj, vkinek van vele vmi baja?
egy részvény tud emelkedni meg esni, az esést is ki lehet használni ha shortolsz, és kész.

azok háborodnak fel a shortoláson aki beleszerelmesedtek egy részvénybe. :)

#1493 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 17:19

Nem rátok gondoltam, ha ez nem volt világos.
Hanem úgy általánosságban írtam. Úgy pedig ez a hozzáállás a "normális". 1000-ből 999 ember számára a long a természetes.

És ez látszik a piacokon is. Iszonyú felfelé csapkodások tudnak lenni. A BUX sokszor esni sem tud (persze ez már egyedi hülyeségünk is). Józsi bácsi, Mari néni ha világválság van akkor nem a párna alá rejti a pénzt vagy tartalékol nehezebb időkre, hanem fut OTP részvényt venni, mer' há jó lesz ammég'. Uccse megy csődbe, há' nem mehet, 30 éve ott áll a bank a bolt mellett. :D

Na és kb. ezt látom az ilyen bizonytalan sávozós mozgásoknál. Nálunk is, amcsiknál is. Most épp nincs szabadesés, ez igaz, de válság az van, holnap is lesz, semmi nem változott. Kijön vmi jó hír... esetleg kozmetikázva és ilyen közegben, ha kétesélyes, akkor nincs olyan, hogy ne felfelé indulna meg (és pánikszerűen!) a piac.

Na mindegy, többnyire shortban ülve ezt viselem nehezen. Most kifakadtam. :D

szerk: Szóval világméretben sem látom szerencsésnek az ilyen hozzáállást, de mi meg aztán ráteszünk még egy lapáttal. Tavaly nem 1-2 olyan shortom volt, amikor 1.5-2 hét tartás után nullában, vagy bukóban zártam úgy, hogy közben a dow (és dax) folyamatosan csorgott lefelé és jó 5-8% minusz csinált azalatt.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 02. 17:23 -kor

#1494 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 23:26

a pozijaim termeltek egy kis lóvét, de túl sokra nem jutottam velük.
EZPW, BK, CECO ~0%-ra hoztam ki.
AAPL +2,5%
HPQ +4%
POT +6,5%
DELL +6,5%

végülis 2 nap alatt nem rossz ez (10% tőkére vonatkoztatva ~20%, ami a teljes tőkére nézve +2%), tekintetbe véve, hogy ezeket direkt azért választottam ki, mert lassú mozgásúak (large cap, kevésbé volatilis), de azért ennél többet szeretnék. :) nem nagyon jutok egyről a kettőre, a múlt heti EGLE gap down nagyon megszivatott, ha az nincs, akkor most nagyon jól állnék.

de hát a "ha", "volna", "lenne" szavaknak a kereskedésben nincs sok értelme. :)

lehet, hogy ha az előző napi minimumot (longnál) vagy maximumot (shortnál) venném alapul mint stoploss pont, akkor nagyobb profitokat zsebelnék be, csak ezzel az a baj, hogy naponta változik az irány, és ezzel a módszerrel valszeg soha nem keresnék semmit, ez csak akkor termelne jól, ha mákom van, és elindul egy hibátlan trend, amire a mostani viszonyok között alig van esély.
nem hiába, mondták már páran, hogy a legnehezebb időszakban kezdtem el kereskedni (soha nem volt még ilyen rángatózó a részvénypiac mint az elmúlt 1 évben). ezt úgy fogom fel, hogy ha most életben tudok maradni (értsd nem vesztem el a tőkém felét :D), akkor később már csak jobb lehet :D

btw a mai napon megint nem bírtam magammal, vettem STEM-et napközben amikor 2,6 fölé kitört, de ez egy abszolút spontán trade volt, meg is szívtam, 2,56-nál kistoppolódtam. az ilyen "lesz ami lesz" tradek miatt rengeteget apad a számlám, pedig állandóan megfogadom, hogy többé ilyet nem csinálok, de mégis beleugrok. :D  :omg:  :reklamacio:

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 02. 23:38 -kor

#1495 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 05:47

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 17:19

[...]. Tavaly nem 1-2 olyan shortom volt, amikor 1.5-2 hét tartás után nullában, vagy bukóban zártam úgy, hogy közben a dow (és dax) folyamatosan csorgott lefelé és jó 5-8% minusz csinált azalatt.

Melyik brókernél tudsz hetekig BÉT-s részvény shortban ülni?

#1496 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 07:19

equilornál lehet...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1497 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:49

http://nyilasi.tozsdeforum.hu/  új, teljes 2009es "jóslatok"
érdekes olvasmány.

#1498 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:59

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 5:47

Melyik brókernél tudsz hetekig BÉT-s részvény shortban ülni?

Határidős BUX-ot szoktam shortolni. Azt lehet bármelyik brókercégnél.
Részvény shortot csak 1-2-nél lehet napon túl átvinni. Az Erstéről tudok, hogy ilyen...

#1499 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 10:49

új, teljes 2009es "jóslatok"
érdekes olvasmány.

Indexen valaki felhívta a figyelmet egy érdekes egybeesésre: miközben Nyilasi semmit nem vár 2009-ben a részvénypiactól, tavaly október óta ül SP500 longban 990 környékéről...

Napon túli shortra is ott találtam jó kis infót amúgy, van Dax turbo short certifikát a BÉT-en, asszem 2x tőkeáttétel is van benne. Napon túl tartható, némi spread van benne de legalább mindig van vevő (Erste Bank a kibocsátó intézmény és mindig bent áll mindkét oldalon). Én tegnap mentem is vele egy kört, de persze pont amikor fordulni kezdett a Dax ;) Majd ha USA megint esni kezd, belenézek esetleg újra...
LY

#1500 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:56

hát mára nem ezt az usa-t vártam.... esésre számítottam.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.