HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 06. 18:51

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 15:20

de nem bízok a rallyban.

ez az a dolog, amit szintén ki kéne iktatnom.
ha megjátszom azokat, amik vételt jeleznek ma elég szép pluszban lennék.  :think:
tegnap még azon is filóztam, hogy 4,4-ért vegyek-e BAC-ot, erre...

franc tudja mikor mit kéne csinálni, tököm bele...  :(

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 06. 18:52 -kor

#1542 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:16

kinnt is ugyanaz a mutyi megy mint itthon, manipulált az egész

#1543 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:43

mondok vmit: az elmúlt 2 hétben a külföldi blogok olvasásának mennyiségével arányosan romlott a teljesítményem!
nem másra fogom a kudarcot, éppen ellenkezőleg.
én voltam a f@sz, hogy másra hallgattam. pontosabban ha a tudat alatt is, de mások véleménye befolyásolja a saját döntéseimet.
a tegnap/tegnapelőtti nagy short mániám annak volt betudható, hogy egy jó kis blogban ahol rengeteg tőzsdéző megfordul mindenki egy nagy esést várt. nem ismerem őket, csak annyit tok, hogy a blog írójának az elmúlt évi teljesítménye brutál jó, de akkor is. annyira belémrögzült, hogy jön az esés, hogy más nem is nagyon fordult meg a fejemben, bár tegnap eléggé elbizonytalanított a dolog, hogy az SP500 folyamatosan puszilgatta a 850-et, ez nem véletlen.
mi a tanulság? amit a tömeg vár, annak az ellenkezője fog bekövetkezni. a "tömeg" az esetek nagy százalékában rosszul dönt.

korábban akkor volt a legjobb a teljesítményem, amikor nem olvastam sem blogot, sem portfolio.hu-t, sem tozsdeforum.hu-t, szimplán semmit, esetleg ezt a topikot.
szal röviden és tömören: ne olvassatok! :D a grafikonon van az igazság.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 06. 19:45 -kor

#1544 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:49

én nem csak olvasom, hanem munkahelyem által egésznap hallom, és erről beszélek másokkal.
eddig szinte kivétel nélkül megszívtam, ha másra hallgattam, ahelyett hogy azt tettem volna, amit én találtam ki.

ma gazdasági rádióban hallottam egy érdekes indoklást a mai emelkedésre. (komolyan ezek az utólag kitalált magyarázatok a legviccesebbek)
Azért emelkedik ma amerika, mert szarok lettek az adatok, és a szar adatokból feltehetően jobban látják hogy mekkora szar van, ezért talán gyorsabban/könnyebben meg fogják szavazni a mentőcsomagokat. :Đ

ma 5.7 körül még simán vettem volna BAC-ot, ha lett volna pénzem... előbb 6.5 volt, de szerintem 1-2 nap és 8-10 körül lesz simán.
jah meg FAS-t vettem volna 9.7 körül. szintén több napra

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 06. 20:12 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1545 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 20:19

az a durva, hogy most ahogy így olvasom azt a blogot, a sok lúzer az emelkedést shortolja folyamatosan, azaz shortot átlagol felfelé. :D gratula nekik.  :respect:  :omg:
és ahelyett, hogy ránézne a chartra, és beismerné, hogy tévedett, mindegyik csak azt hajtogatja, hogy de ennek esnie kell, ez már tuti a csúcs, ez már tuti a csúcs. :D
én még soha nem átlagoltam le (longot) vagy fel (shortot), ez a legnagyobb balekságok egyike, sztem.

persze egy index esetén van némi értelme átlagolni, de az nálam egyet jelent a vesztő pozira való rávétellel, amiből nem kérek.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 06. 20:23 -kor

#1546 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:11

Én átlagoltam már. Mondjuk olyankor eleve olyan mérettel is nyitom a pozit.
És nem is mindig jön be. :D

Amúgy sajnos ilyen piacon nincs okos döntés. Nem véletlen, hogy senki nem találja el, mi lesz.
Ugyanilyen erővel eshettek is volna az adatokra, hírekre. Ahogy írtad is, mindig van jó és rossz hír is, utólag meg az irányból már könnyű belőlük kiválasztani, hogy melyik volt az "igazi". Nem hülyeség az az elmélet sem, miszerint a mozgások generálják a híreket. :)

2-3 hete itt pattognak ékben, sávban az indexek, több volt a felfelé fordulós jel végig. Én spec 1-2 hete inkább gondoltam longra mint a héten. Megvoltak a jelek, sőt, jó hírek is, mégis lecsorogtak erő nélkül. Most meg kitörtek, vagy olyasmi... és még ez is lehet fals.

Szóval szerintem ilyenkor kár arra gondolni, hogy ki/mi vezetett félre, vagy te gondoltad-e rosszul. A tegnapi nap után lehetett/kellett volna megjátszani a longot, de az is csak egy bepróbálkozás lett volna, semmi több. A tutitól messze van. Még a mai nap után is szvsz.

szerk: Olvasni meg nem feltétlen rossz, azért máshogy elég nehéz alternatívákat keresni és tanulni belőlük.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 06. 21:21 -kor

#1547 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:23

IBM 95-ért vétel volt.

a FITB lett volna ma a nyerőm, 2-ért vétel volt, és már 2,60 (még daytradeben is simán meglett volna a 30%, mert olyan simán ment fel).
most kaptam egy új jelet az MTRX-től, 6,03-ért vétel. bár ez ma már volt felette, és visszaesett.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 06. 21:30 -kor

#1548 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:53

Dow kitört az ékből rendesen, amit írtam, ha nem esik be a felső vonal alá, akkor a 2-3 hónapos szűkülés tetejéig, 8800-ig is mehet.
Ugyanakkor SP500-ban csak 900-ig mutat helyet ugyanez a szűkülés, szóval figyelni kell majd azért.

A várhatóságáról meg annyit, hogy lámák vagyunk mind - napos bontású grafikonon a momentum és az rsi indikátorokban 2 hete ott volt a bullos divergencia a Dowban és a stochastic is beadta a vételt már két napja.
LY

#1549 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:20

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 21:53

Dow kitört az ékből rendesen, amit írtam, ha nem esik be a felső vonal alá, akkor a 2-3 hónapos szűkülés tetejéig, 8800-ig is mehet.
Ugyanakkor SP500-ban csak 900-ig mutat helyet ugyanez a szűkülés, szóval figyelni kell majd azért.

A várhatóságáról meg annyit, hogy lámák vagyunk mind - napos bontású grafikonon a momentum és az rsi indikátorokban 2 hete ott volt a bullos divergencia a Dowban és a stochastic is beadta a vételt már két napja.

ez az, hogy nem tudtuk, hogy melyik indexet kell figyelembe venni, mert a DJ ékelődése alapján a kitörés 99% volt, de a másik két indexen háromszög volt. sokan az SP500-at nézik, azon nem volt ilyen egyértelmű.

btw az indexeknél a célárfolyam sztem nem egy olyan kőbevésett dolog, mint a részvényeknél, azért egy index mozgása kicsit komplexebb.

btw2 a laggoló indikátorokkal nem érsz sokat ezen a piacon, amikor szinte naponta változik az irány.

szerk: van egy olyan érzésem, hogy ez a rally Obama hétfői csomagjának szól, azaz előre beárazódik, hétfőn kiderülnek a részletek, emelkedés lesz, és utána jön az esés.
de lehet, hogy nem. :D franc tudja.
hétfőn emelkedést vagy oldalazást várok.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 06. 23:18 -kor

#1550 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 23:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 22:20

btw2 a laggoló indikátorokkal nem érsz sokat ezen a piacon, amikor szinte naponta változik az irány.

Erről van szó.
Írtam én is, hogy 2 hete long jeleket látni TA alapon, plussz a hangulat is eszerint alakult szerintem.

De mégsem egyértelmű a dolog ilyen piacon.
Ha most letört volna akkor ugyanúgy mutogathatnánk az ékre meg a fejvállakra. Tökéletes magyarázat lenne arra is.

Sőt, ha hétfőn beborítják egy ilyen forgalmú, szignifikáns kitörés után akkor sem kell hanyatt esnünk. Nem az első eset lenne.
Mondjuk most szerintem benne van a jövő heti emelkedés. Aztán 8600-8800-ról fordulhatunk lefelé.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 06. 23:26 -kor

#1551 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 23:27

SZVSZ hétfőn a Dowt felküldik még 8350-8400 környékére, mert ott van igazán ellenállás, azért ez nem szokott a levegőben fordulni. SP500 is elment legutóbb 880-ig.

Utána meg vagy visszateszt valamilyen Fibo szintig, esetleg egészen le az ékig (Dowban ez hétfőn kb. 8000), vagy mennek tovább, ha nagyon boldogok...
LY

#1552 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 23:58

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 22:20

szerk: van egy olyan érzésem, hogy ez a rally Obama hétfői csomagjának szól, azaz előre beárazódik, hétfőn kiderülnek a részletek,

ehhez annyit, hogy van egy mondás, miszerint "buy the rumors, sell the news".  ;)
hétfőn jönnek a hírek.

szerk: 99%, hogy elkövettem egy újabb hibát, mert shortolom az SSO-t a napi csúcsról (24,38, sikerült kifognom). ha nem jön be, IJ, minimál loss, ha bejön, akkor eltaláltam a csúcsot (végülis ott az 50SMA), bár ennek kicsi a valószínűsége :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 07. 00:41 -kor

#1553 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 00:00

Hát OTP-ben volt vagy 3 rumor a januári csúcs óta, hír meg egy se, de adják mint az állat, venni meg nemigen akarja senki ;)
LY

#1554 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 00:10

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 0:00

Hát OTP-ben volt vagy 3 rumor a januári csúcs óta, hír meg egy se, de adják mint az állat, venni meg nemigen akarja senki ;)

a magyar piac egy vicc, más szabályok vonatkoznak rá.
én azért (is) kezdtem el az USA-ban tradelni, mert az a forrás, a "source" :), az USA-beli események a világ összes tőzsdéjére kihatnak, míg az USA piacára a többi piac nem hat egyáltalán, szal nem kell azzal foglalkoznom mint a magyar piacon, hogy az USA történéseket/futurest figyelgetem.
itthon az van, hogy gap fel, gap le, aztán lófütty, ezt nem lehet lekereskedni.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 07. 00:36 -kor

#1555 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 00:18

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 0:10

a magyar piac egy vicc, más szabályok vonatkoznak rá.
én azért kezdtem el az USA-ban tradelni, mert az a forrás, a "source" :), az USA-beli események a világ összes tőzsdéjére kihatnak, míg az USA piacára a többi piac nem hat egyáltalán, szal nem kell azzal foglalkoznom mint a magyar piacon, hogy az USA történéseket/futurest figyelgetem.
itthon az van, hogy gap fel, gap le, aztán lófütty, ezt nem lehet lekereskedni.

Jah.
De gap fel/le mellett van még olyan is, hogy a többitől független idióta mozgás. :D

#1556 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 01:08

a FITB már 2,95...  :omg:

#1557 Felhasználó inaktív   harzol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 08. 19:06

Sziasztok!

A napokban indult egy új tőzsdei fórum. Jól kategorizált témákkal, számos extra szolgáltatással várja a hozzászólásokat tőzsde, befektetés témában.

Nagyon örülnék, ha kipróbálnátok az új oldalt és részt vennétek egy közösség kialakulásában.

Az oldal elérhető itt: Tőzsde Fórum

Várom az esetleges kritikákat, észrevételeket is.

Üdv,
harzol

#1558 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 15:29

Usa megint letudja a korrekciót premarketben?

#1559 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 16:27

nemtudom, de megint mexopattak. dax longból pont kistoppoltak. kezd elegem lenni ebből. elmúlt 2 hétben minden stoppal megszopattak, és végül mind nyerő lett volna.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1560 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 16:30

1-2%-al nagyobb stop?

BÉT-en mi történt? Majdnem minden zöld. (nem, nem baj, így legyen ez még pár napig)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.