HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:08

az USA index most zuhanórepülésben van, talán a lakásvétel adatok után rájöttek, hogy nincs minek örülni.

#1842 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:22

K*rva equitas lehalt. Ha pörgés van akkor hajlamos rá, de hogy lehet így kereskedni?

#1843 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:28

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 16:22

K*rva equitas lehalt. Ha pörgés van akkor hajlamos rá, de hogy lehet így kereskedni?

Most már megy.
Szépen beesett az egész...

szerk: elkiabáltam:
"-138Sikertelen csatlakozás a tőzsdei adat kiszolgálójához - kérjük ismételje meg a lekérdezést később"

Szerkesztette: Sipi- 2009. 02. 25. 16:28 -kor

#1844 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:38

Ja, de a végén megint felkozmetikázták. Short 3/4-e zárva még lentebb.
Kíváncsi vagyok lehet-e holnap újat nyitni magasabban.

#1845 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 9:40

igen, pont ezért spekuláció a devizahitel, hisz nyereség reményében (kisebb thm) vállalod be a bizonytalant, ráadásul tőkeáttéttel.

(valójában nem mondta ezt nekem senki. )
de attól, hogy xy azt meséli valamire hogy jó, nem kell feltétlen elhinni. vagy ha azt mondja neked egy kútfúró, hogy "ugorj a kútba, jó az neked" akkor beleugrasz?

Az állam hosszú éveken át folytatott felelőtlen fiskális politikája (tudod, az elkúrás) az, ami a monetáris politikát olyan irdatlan kamatkörnyezet fenntartására kényszerítette, ami vállalhatatlanná tette a forinthiteleket a piaci szereplők számára -és itt nem csak a lakosságról van szó. Márpedig hitel az kell a gazdaság működéséhez, ebben talán nem kell vitatkoznunk. Az állam felelőssége ezért elévülhetetlen abban, hogy devizaspekulációba hajtotta bele mind a lakosságot, mind a vállalatokat.

Megsegíteni egyébként az állam nem fogja tudna tudni a félmillió devizahiteles családot, mert nincs miből, ha viszont ezek elkezdenek tömegével bedőlni, akkor mennek utánuk a bankok, és a fejünkre omlik az egész qrva ország.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1846 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:02

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 10:46

A BANKban mondta a BANKos néni, akinek EZ A SZAKMÁJA, tudod, HITELTANÁCSADÓ, hogy a CHF hitel a tuti! Ez azért más mintha xy azt mondja, hogy ugorjak a kútba, nem?

Mondjuk az o dolga az, hogy "eladja" a hiteleket... ha a boltban megkerdezed hogy melyik "akarmit" ajanlja az elado neked, akkor azt fogja amelyiken a legnagyobb haszna van. Ne legyunk mar naivak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1847 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:34

új short EBS 22-ért.
korábban ez a részvény volt nálam a sztár, a nagy medvepiacon az egyike volt azoknak, melyek komoly emelkedést tudtak felmutatni (végülis 1 év alatt majdnem négyszerezett). a poén hogy egyszer sem tudtam jól belevenni az emelkedésbe. :D

de most bosszút állok úgy mint az összes többi részvényen, ami korábban megszivatott. :D
rá lehet rajzolni egy ferde és egy horizontális fej-vállat is (20 USD-s nyakvonallal), igaz a 100SMA még támasz, de már nincs sok neki hátra. :D a jobb vállnál a forgalom ellaposodott, 50SMA már lefelé trendel. az utolsó támasz 22,22 USD volt, tegnap és ma is elakadt benne (mivel most már ellenállás), szal hajrá lefelé.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 17:37 -kor

#1848 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:06

LHCG cover +20%. :)
szerk: AFAM cover +14%. :)
QCOR cover +11% volt.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 19:37 -kor

#1849 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:34

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 17:34

de most bosszút állok úgy mint az összes többi részvényen, ami korábban megszivatott. :D

:D  :up:

#1850 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 19:34

:D  :up:

az SP500-on van egy két napos fej-váll ferde nyakvonallal, a 15 percesen jól látszik.
bár ezt a formációt nem tartom megbízhatónak a ferde nyakvonal miatt, a horizontális támaszok/ellenállások mindig szignifikánsabbak.

megy a nagy szopatás. az ijedős shortosok kibuknak, a tetején beszálló longosok pánikolnak, igazi hullámvasút. :D

új short WFC.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 20:03 -kor

#1851 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:59

Ja.

Én fent-lent pánikolok. :)

Ez a mai nap iszonyatos volt itthon. Hihetetlen. +4% usa után...

#1852 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:06

a BUX nemtom milyen volt, de USA ma brutál volt. itt egy kép:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ha megnézed ezek 1-3%-os swingek és ez a fő index, nem vmi kis pöcs részvény. :)
ilyenek, hogy C, BAC napon belül 20-40%-ot emelkednek aztán esnek. daytraderek terepe.

nap végén zártam a GS shortomat ~0%-ban, mert már három bankot shortoltam aminek nincs sok értelme és a GS egyébként is relatív erős a piachoz képest (egyel kevesebb idegeskednivaló :) ).
a WFC-vel egyelőre opóágon vagyok, azt hittem, hogy 13-nál megáll és relatív gyengének is tűnt (az USB-vel együtt), de utólag már nem tűnik úgy. :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 22:32 -kor

#1853 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:15

van értelme azonos szektorból több részvénnyel szórakozni? ha már ennyire azokban bízol, nem egyszerűbb/biztosabb a szektorhoz tartozó ETF-fel kereskedni. sőt akár annak a tőkeáttétes verziójával.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1854 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:21

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 22:06

ha megnézed ezek 1-3%-os swingek és ez a fő index, nem vmi kis pöcs részvény. :)
ilyenek, hogy C, BAC napon belül 20-40%-ot emelkednek aztán esnek. daytraderek terepe.

Ja, napon belül akár 60-80% bukta. :D (Csak vicc, bár aki ész nélkül csinálja annak akár meg is lehet)
Néztem az usa zárókat, ma tényleg extra hullámvasút volt. Nagy vola és ráadásul gyors csapkodások.

BUX csak lazán beesett. 10 alatti záró. OTP 1420-ig nézett le.
http://stooq.com/q/?s=bux

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 25. 22:24 -kor

#1855 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 22:15

van értelme azonos szektorból több részvénnyel szórakozni? ha már ennyire azokban bízol, nem egyszerűbb/biztosabb a szektorhoz tartozó ETF-fel kereskedni. sőt akár annak a tőkeáttétes verziójával.

lehet így is meg úgy is.
a szektor ETF-es dolog kevésbé kockázatos mert nem olyan volatilis (legalábbis az, amelyik nem 2x-es vagy 3x-os módban müxik). a sok részvény "letompítja" egymás hatását, ha mondjuk az ETF-ben szereplő 40 cégből 30 esik és 10 emelkedik akkor nincs meg a 100%-os hatás amit én ki akarok használni.

ezért én direkt azokra a cégekre megyek rá egy szektoron belül amik gyengék (a GS pont nem volt ilyen :D de a 92 USD olyan jó beszállási pontnak tűnt), tehát elvileg ha bejön a számításom, akkor jobban járok vele, ha nem, akkor meg rosszabbul. :)

mivel én a tőkémnek egyszerre csak a 10%-át merem kockáztatni ezért jobban érzem magamat, ha egy szektorból több gyenge céget szemelek ki magamnak 10-10%-okért mintha mondjuk vennék egy SKF-et a tőkém 20-30%-áért.

#1856 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:30

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 22:21

BUX csak lazán beesett. 10 alatti záró. OTP 1420-ig nézett le.
http://stooq.com/q/?s=bux

ez várható volt, a korábbi támasz (~10600, okt. 28 mélypont) mostmár ellenállásként müxik, már 4 napja ott totojázik alatta az index.

kíváncsi vagyok, hogy az OTP beesik-e végül 700 HUF-ig, elvileg az lenne a háromszögből számított célár. :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 22:31 -kor

#1857 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:36

itt a C (Citigroup) intraday:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ki lehet számolni az egyes intraday swingek %-os méretét.
ezért nem szeretek velük kereskedni. :) szívinfarktus és agyvérzés kerülgetheti az embereket. :D

nap elején 2,7-ről beesett 2,2-ig, -~20%.
2,2-ről emelkedés vissza a nyitóhoz 2,7-ig, +~22%.
beesés 2,45-re, -10%.
szakaszosan emelkedés 2,95-ig, +20%.
a nap végén kb. 10 perc alatt 2,95-ről beesett 2,5-re, -15%. :D

ha vki napközben eltalálta az alját 2,2-körül és a tetejét 2,95 körül akkor intraday 30+%-ot keresett. :) márha időközben vhol nem pánikolt be egy esésnél és végig tartotta a részvényt. sztem kevés ilyen van. :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 22:42 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:37

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 22:30

ez várható volt, a korábbi támasz (~10600, okt. 28 mélypont) mostmár ellenállásként müxik, már 4 napja ott totojázik alatta az index.

kíváncsi vagyok, hogy az OTP beesik-e végül 700 HUF-ig, elvileg az lenne a háromszögből számított célár. :D

Várható volt, csak nem ma, a tegnapi usa korr. után. :)
Bár az is igaz, hogy mióta szabadesésben vagyunk azóta elég gyenge a korreláció az Usával és EU-val is. (Amúgy a Dax is szépen el tud szakadni az Usától mostanság, az se szarakodott sokat a 4000 törésével, igaz, már nem először ment neki.) Buxban meg meglátom lesz-e vmi jó short belépő. (A mainál így utólag nem sok jobb lesz. :))

OTP? Jó kérdés... mondjuk ha 700-ig lenéz szerintem más bajunk is lesz már. Azt már EUR-ból kéne végignézni talán. :think:

C se semmi. :)
Simán kereskedhető.
Amíg nem megy egy irányba 20%-ot addig ne zárj és fordíts. :D

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 25. 22:40 -kor

#1859 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:46

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 22:37

Várható volt, csak nem ma, a tegnapi usa korr. után. :)
Bár az is igaz, hogy mióta szabadesésben vagyunk azóta elég gyenge a korreláció az Usával és EU-val is. (Amúgy a Dax is szépen el tud szakadni az Usától mostanság, az se szarakodott sokat a 4000 törésével, igaz, már nem először ment neki.) Buxban meg meglátom lesz-e vmi jó short belépő. (A mainál így utólag nem sok jobb lesz. :))

OTP? Jó kérdés... mondjuk ha 700-ig lenéz szerintem más bajunk is lesz már. Azt már EUR-ból kéne végignézni talán. :think:

C se semmi. :)
Simán kereskedhető.
Amíg nem megy egy irányba 20%-ot addig ne zárj és fordíts. :D

a részvény árának sztem semmilyen hatása nincs a gazdasági helyzetre, szal emiatt én nem félek.

a gazdasági helyzetnek és a jövőképnek van hatása a részvény árára illetve a "birkanyáj" effektusnak, ami napjainkban hatványozottan igaz. attól, hogy az OTP részvénye 700 forint még nincs semmi.
meg lehet nézni hogy az USA-ban milyen 10-edelések, 20-adolások, 50-edölések mentek végbe 1-2 év alatt. itthon miért ne történhetne meg ugyanez? ez is csak tőzsde.

szal senki ne mondja, hogy nincs lejjebb. :) (az OTP még csak lehetedelődött, ez még semmi)

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 22:57 -kor

#1860 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:50

egyébként megfigyeltem vmit a pszichémmel kapcsolatban ami jó iránymutató lehet a jövőben.

amikor shortolok vmit és emelkedik (tehát ellenem megy) aztán elakad egy ellenállásnál mindig az jár a fejemben, hogy tuti átmegy rajta és megszívom. és lám, eddig minden esetben visszaesett. :D ergo amikor félek és már a cover gombon van az egér mutatója akkor fordul a trend. nyilván más is így van ezzel.

ezt mondjuk kihasználhatnám úgy, hogy ezen a ponton vennék egy ultrashort vagy 3x-os shortos ETF-et. már jópárszor gondoltam rá, de nem mertem, épp ezaz. :D (legközelebb ha kipróbálom tutira megszívom)

ez emelkedésnél nincs így, mert a lefelé ható erők sokkal erősebbek.

szerk: a mai 780-as elakadás miatt nem csodálkozom, az volt az utolsó támasz ráadásul ott van a 38,2%-os fibo szint is. 2 napja elhatároztam, hogy itt megshortolom a piacot, de nem volt az eszemben, pedig milyen szépen bezuhantak a végére.  :omg:  :D

szerk2: külföldi blogban (igazi medve mentalitású) új bejegyzés:

"F=M*G
Newton második törvénye

Potential Energy = mass * g * height

Height increases, potential energy increases, more energy for that eventual fall..."

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 25. 22:54 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.