Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 11:33
Tehát akkor Te egy "magasról lehet jót shortolni" emelkedést látsz ebben?
fLeSs: mikkel kereskedsz mostanában? Nem nagyon voltak "élménybeszámolóid" az elmút napokban.
nem vagyok jós, szal nem tudok előrelátni semmit.

ami most látszik hogy a mai napon az elmúlt hónap oldalazásából felfelé fog kitörni az index, és ez bull. kb. 2 hete írtam, hogy 900 pont a céláram, ez könnyen lehet, hogy teljesül. onnan persze mehetnek feljebb, de a 200SMA-nál sztem elég sok short fog aktiválódni (ez most 967).
én csak próbálom lekereskedni amit látok és nem azt amiben bízok, ugyanis ezzel a felfogással buktam egy csomót a bear-rally első 2 hetében.

(ide be is írtam)
azóta feljöttem ~8%-ot kisebb swingekkel (03.25-óta) - előtte zártam a nagy bukó shortjaimat (ha 2 nappal tovább tartom őket, akkor sokkal jobban jöttem volna ki, de sajna ebben a bizniszben nincs ha meg volna

).
most leírjam a pozijaimat?
34-ről volt ILMN-em, tegnap lepasszoltam 38-ért.
tegnapelőtt vettem 12,2-ért STP-t, tegnap a felét lepasszoltam 14-nél, bár a célár 16,4 körül van.
van MON-om 78-ról, és JPM shortom 34-ről (ebből ma valszeg kistoppolódok).
van GLD (arany) shortom 89,5-ről, és van FAZ-om 10,8-ról, ezzel elég nagy bukóban vagyok de elég pici pozi, szal csak hedgének tartom.
tegnap vettem DRYS-t 6,5-ért.
és van SDS-em (ultrashort SP500), ezt tegnap akkor vettem, amikor az SP500 875 volt, ezzel most bukóban vagyok.
rájöttem, hogy nem szabad túl gyorsan túl sokat akarni. mostmár azon vagyok, hogy a heti 1% legyen meg, az bőven jó ha sikerül hosszú ideig tartani.
Szerkesztette: fLeSs 2009. 04. 30. 11:57 -kor