HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 17:33

tervezet

Idézet

„Kamatjövedelem
65. § (1) Kamatjövedelemnek minősül – figyelemmel az a)-d) pontok rendelkezéseire is – a magánszemély által kamat címén megszerzett bevétel egésze, kivéve egyéni vállalkozó esetében az egyéni vállalkozó ilyenként bejelentett belföldi pénzforgalmi bankszámláján jóváírt, valamint egyébként az a)-d) pontokban nem említett, egyéni vállalkozói bevételként elszámolt kamatot.
a) Bármely hitelintézeti betétszámla (ideértve a takarékbetétről szóló törvényerejű rendeletben meghatározott takarékbetétet is), folyószámla, bankkártya-számla követelés-egyenlege esetében a magánszemély és a hitelintézet között fennálló szerződés (ideértve az üzletszabályzatot, kamatfeltételeket is) szerint megszolgált kamat minősül kamatjövedelemnek.
b) A nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló törvény szerinti
ba) hitelviszonyt megtestesítő értékpapír esetében a magánszemély tulajdonosnak kamat címén fizetett – a bb) pontban nem említett – bevétel,
bb) hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, befektetési jegy esetében a beváltáskor, visszaváltáskor, átruházáskor elért bevételből az árfolyamnyereségre irányadó rendelkezések szerint megállapított jövedelem
minősül kamatjövedelemnek.

(2) A kamatjövedelem után az adó mértéke 20 százalék, ennek megfelelően az (1) bekezdés c) pontjában említett esetben az adó a nyereményalap egynegyede. Az adót – ha a kamatjövedelem
a) kifizetőtől származik – a megszerzés időpontjára a kifizető állapítja meg, vonja le, fizeti meg és vallja be

Idézet

„Tőzsdei ügyletből származó jövedelem
67/A. § (1) Tőzsdei ügyletből származó jövedelem a tőkepiacról szóló törvény szerinti tőzsdén, valamint az Európai Unió bármely más tagállamában, továbbá a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamában működő tőzsdén a magánszemély által 2006. augusztus 31. napját követően kötött ügyletben az adóévben
a) átruházott értékpapír árfolyamnyeresége;
b) összetett ügylet vagy származtatott ügylet elszámolt nyeresége.

(2) Az (1) bekezdés rendelkezésétől eltérően árfolyamnyereségnek minősül – az értékpapírnak az (1) bekezdésben említett ügyletben történő átruházása esetén – az értékpapír névértékéből, legfeljebb azonban az elért bevételből az a vagyoni érték, amely az átruházó magánszemélynél a 77/A. § (2) bekezdésének b) pontja, valamint – az (5) bekezdésében említett esetek kivételével – c) pontja alapján nem minősült bevételnek, csökkentve az értékpapír megszerzésére fordított érték és az értékpapírhoz kapcsolódó járulékos költségek összegével.

(3) A tőzsdei ügyletből származó jövedelmet – legfeljebb annak mértékéig – csökkenti az (1) bekezdésben említett tőzsdén a magánszemély által 2006. augusztus 31. napját követően kötött – az (1) bekezdésben említett – ügyletben az adóévben
a) átruházott értékpapírnak a megszerzésére fordított értéke és az értékpapírhoz kapcsolódó járulékos költségek együttes összegéből az a rész, amely meghaladja az átruházás ellenében kapott bevételt (árfolyamveszteség),
b) összetett ügyleten vagy származtatott ügyleten elszámolt veszteség,
c) az adóévet (első ízben a 2007. évet) megelőző évben vagy az adóévet (első ízben a 2008. évet) megelőző két évben az a)-b) pont szerinti összegnek az adott évben a tőzsdei
ügyletből származó jövedelmet meghaladó része (elhatárolt tőzsdei ügyletből származó veszteség) a magánszemély döntése szerinti megosztásban
(a továbbiakban együtt: tőzsdei ügyletből származó adóalap).

(4) A tőzsdei ügyletből származó adóalap után az adó mértéke 20 százalék.

(5) Az adóévben az (1) bekezdésben említett ügyletben bevételt szerző magánszemély köteles az adóévre bevallást benyújtani. Az adót a magánszemély az általa vezetett nyilvántartás alapján a tőzsdei ügyletről a befektetési szolgáltató által kiállított bizonylatok szerint állapítja meg. A nyilvántartásnak az e törvény szerint az értékpapírokra, értékpapírra vonatkozó jogokra előírt rendelkezései értelemszerű alkalmazásával ügyletenként tartalmaznia kell különösen az ügyletekben megszerzett bevételeket, az ügyletekhez kapcsolódó járulékos költségeket, az átruházott értékpapírok megszerzésre fordított értékét, az elszámolt ügyleti nyereséget (veszteséget).

Idézet

Az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény módosítása
153. § Az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény (a továbbiakban: Eho.) 3. §-ának (3) és (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A magánszemély az adóévben megszerzett, az Szja tv. szerint külön adózó, bevallási kötelezettség alá tartozó
a) vállalkozásból kivont jövedelem,
b) értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem,
c) 25, illetőleg 35 százalékos adóterhet viselő osztalék, vállalkozói osztalékalap,
d) árfolyamnyereségből származó jövedelem,
e) ingatlan bérbeadásából származó egymillió forintot meghaladó jövedelem esetén a teljes összeg
után 14 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást fizet mindaddig, amíg a biztosítási jogviszonyában a Tbj. 19. § (1) bekezdése, 36-37. §-a és 39. § (2) bekezdése alapján megfizetett egészségbiztosítási járulék, egészségügyi szolgáltatási járulék (a továbbiakban együtt: egészségbiztosítási járulék), valamint az a)-e) pontban meghatározott jövedelmek után megfizetett százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás együttes összege a tárgyévben el nem éri a négyszázötvenezer forintot (a továbbiakban: hozzájárulás-fizetési felső határ).”

#282 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 17:35

A 14 % EHO elírásnak tűnik, jelenleg ez 4 százalék.

#283 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:05

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 18:11

De legalább ezúttal nem csak a részvényekre vonatkozik.

jah, mer így megkerülni sem lehet a dolgokat?  :omg:
azért sztem lesz vmi alternatív megoldás...  :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#284 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:26

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:05

jah, mer így megkerülni sem lehet a dolgokat? 

Mert így egyenlően adóztatja az állam a különböző megtakarítási formákat (kivéve amit nem) és nem terelgeti el azt a maréknyi magyar kisbüfit a tőzsdétől. Az adó egyébként a hosszabb távú megtakarításokat is serkenti (év végén nem realizált nyereség = kamatmentes hitel).

Szerkesztette: Hasse 2006. 06. 14. 23:29 -kor

#285 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:54

Tudtok Nekem segíteni?

Neten nem találok normális árfolyamos oldalt, itt Győrbe végigjárni pénzváltókat nincs időm...

Mennyiért érdemes most eurot venni?

275ért megéri vagy mennyit adnak most érte? Van ahol 269et ír a net van ahol 280at van ahol 276ot mindenhol mást...

Mennyi a reális ár az euro vételéért? Illetve megéri venni?

#286 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:58

Befektetési céllal most biztosan nem vennék eurót.

#287 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 11:25

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 7:54

Tudtok Nekem segíteni?

Neten nem találok normális árfolyamos oldalt, itt Győrbe végigjárni pénzváltókat nincs időm...

Mennyiért érdemes most eurot venni?

275ért megéri vagy mennyit adnak most érte? Van ahol 269et ír a net van ahol 280at van ahol 276ot mindenhol mást...

Mennyi a reális ár az euro vételéért? Illetve megéri venni?

ha tuccc varj egy kicsit aszongyak mindenhol 1-2 het es erosebb lesz a forint legalabb 5-8-l.
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#288 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:13

nah a héten 2x voltam "dolgozni".
Equilor-ba járok be heti 2-3x pár órára, ott mondogatnak nekem mindenfélét, elmagyarázzák mi hogy megy, kapok apróbb házikat...
jóarcok, tök rendesek, eddig nagyon tetszik minden :)

majd meglátjuk hogy alakul, egyelőre nagyon az elején vagyunk. remélem tudok ott maradni hosszabban, és valamit ténylegesen dolgozni is ott, illetve suli mellett gyakorlatként bejárogatni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#289 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 13:13

nah a héten 2x voltam "dolgozni".
Equilor-ba járok be heti 2-3x pár órára, ott mondogatnak nekem mindenfélét, elmagyarázzák mi hogy megy, kapok apróbb házikat...
jóarcok, tök rendesek, eddig nagyon tetszik minden :)

majd meglátjuk hogy alakul, egyelőre nagyon az elején vagyunk. remélem tudok ott maradni hosszabban, és valamit ténylegesen dolgozni is ott, illetve suli mellett gyakorlatként bejárogatni...

Waaaao ez szuper lehet.

Majd a top infokat.... tudod ;-)
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!

#290 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:43

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 14:18

Majd a top infokat.... tudod ;-)

ma írtam alá titoktartási nyilatkoztatot vagy szerződést vagy mi volt az :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#291 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 15:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 13:43

ma írtam alá titoktartási nyilatkoztatot vagy szerződést vagy mi volt az :Đ

Ugyan itt ugy is csak magunk kozt vagyunk  :D  :p  ;)

#292 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 16:32

Kép

> Robert Kiyosaki könyvei, játékai <
Wherever you go, go with all your heart.

#293 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 19:50

EMASZ részvénye volt valakinek?
3 nap alatt +20%....

de aki későn szállt be, annak is meg lehetett 1 nap alatt 10%

Szerkesztette: WiZARD 2006. 08. 04. 20:00 -kor

#294 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:23

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 19:50

EMASZ részvénye volt valakinek?
3 nap alatt +20%....

de aki későn szállt be, annak is meg lehetett 1 nap alatt 10%

En most abba hagytam ez a hihetetlen merteku megadoztatas nekem mar nem eri meg ekkora tetelben sajna...  :reklamacio:  :eek:  :down:  :think:

#295 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 21:23

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:23

En most abba hagytam ez a hihetetlen merteku megadoztatas nekem mar nem eri meg ekkora tetelben sajna...  :reklamacio:  :eek:  :down:  :think:

Bérem után 60+ százalékot vonnak, ehhez képest a 20 % igazán méltányos.

#296 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 08:27

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 21:23

Bérem után 60+ százalékot vonnak, ehhez képest a 20 % igazán méltányos.

Irigyellek, hogy ilyen optimistan tudod szemlelni a dolgot  ;)

#297 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 22:56

Egyszerüen nem tudom megérteni, hogy miért nem választották külön azokat akik évek alatt a már adózott fizetésükből gyűjtögeték össze a takarékpénzüket és azokat akik a fizetésüket részvényben, kötvényben stb. kapják és így tudtak kibújni az adózás alól? Azokat tényleg adóztassák meg, tiszta sor. De én az első kategóriába tartozok, a 10 év alatt összegyűjtögetett 8.7M forintommal és szemétségnek tartom a 20% kamatadót.

Szerkesztette: VINIKOR 2006. 08. 09. 22:59 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#298 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 00:12

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 23:56

Egyszerüen nem tudom megérteni, hogy miért nem választották külön azokat akik évek alatt a már adózott fizetésükből gyűjtögeték össze a takarékpénzüket és azokat akik a fizetésüket részvényben, kötvényben stb. kapják és így tudtak kibújni az adózás alól? Azokat tényleg adóztassák meg, tiszta sor. De én az első kategóriába tartozok, a 10 év alatt összegyűjtögetett 8.7M forintommal és szemétségnek tartom a 20% kamatadót.

Ha adózik a munkajövedelem és a vállalkozásból származó jövedelem, akkor logikus, hogy a tőkejövedelem is adókötelesnek tekintendő függetlenül a tőke eredetétől. (SZJA-nál sem kérdezik, hogy ki és milyen pénzből fizette anno a munkához szükséges iskola tandíját.) Az más kérdés, hogy az öngondoskodás kultúrájának "elterjedtsége" és a hazai magánszemélyek tőkepiaci jelenlétének gyér volta tükrében mennyire célszerű most és ilyen formában beszedni azt a 28 milliárdot.

#299 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 00:47

Én nem vagyok ilyen megértő.
Mai hír, hogy az M7-es újabb szakaszát 1Milliárd Ft/km költségből építik. Mi került eddig 2-3 Milliárdba? ~400Km-errel beszorozva minimum 400 Milliárd túlfizetést jelent. A hiány egyik oka ez az órdító korrupció. Ezért húzzák meg a derékszíjjat, hogy az ilyenmódon tönkretett a költségvetést életbentartsák.

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 1:12

logikus, hogy a tőkejövedelem is adókötelesnek tekintendő függetlenül a tőke eredetétől.

Az én kis 40-50E Ft-os kamatomnál be akarják tartani az adószabályokat, másoknak többszáz ezer vagy milliós tőkejövedelménél és a színleltszerződésből kapott fizetésnél elnézték, hogy ki tudott bújni az adózás alól. Szemét, igazságtalan ez a mérce.

Szerkesztette: VINIKOR 2006. 08. 10. 01:11 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#300 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 06:27

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 1:47

Én nem vagyok ilyen megértő.
Mai hír, hogy az M7-es újabb szakaszát 1 milliárd Ft/km költségből építik. Mi került eddig 2-3 milliárdba? ~400km-rel beszorozva minimum 400 milliárd túlfizetést jelent. A hiány egyik oka ez az ordító korrupció. Ezért húzzák meg a derékszíjat, hogy az ilyen módon tönkretett költségvetést életben tartsák.

Én is így gondolom.
(A helyesírási hibákat javítottam.)
Wherever you go, go with all your heart.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.