HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 12:32

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 13:13

OTP-hez:
Lehet olyan lekötési megbízást is adni, hogy minden hónap valamelyik napján kösse le az összes pénzt, ami egy adott összeg felett van. Ezt azt hiszem, hogy csak személyesen lehet, a netbankon még nem találtam meg.
Mondjuk a fizetésed után pár nappal mindig lesz 100e Ft a számládon, a többit meg automatikusan leköti.

Ha nagyobb összegről van szó, és tudod, hogy csak 2-3 hétig lesz a pénz a folyószámládon, akkor megéri csináli egy értékpapírszámlát, és ott venni OTP pénzpiaci alapot. Ez kötetlen futamidejű, bármikor visszaváltható. Ilyenkor a felmerülő költségek: az értékpapírszámlára utalás díja, az értékpapírszámla éves díja.
A pénzpiaci alap vásárlás és eladás díjmentes, a pénz visszautalása a folyószámlára szintén.

Nézegetem ott, hogy és mint, csak most még nem aktuális! :D Jövő hónaptól! Néztem a netbankon csak azt hogy mennyit és milyen időre! 1hónapra most valamilyen akció van! Nézted? Majd lesz valami, közben figyelem a tőzsdét is és gyűjtön az infókat! :D

#42 Felhasználó inaktív   ono-sendai 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 11:22

Idézet: Arp - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:06

Én pont nemrég szívtam be egy kötvény alappal. Egész jó hozamok voltak az utóbbi pár hónapban. Aztán ahogy vettem, másnapra leesett pár százalékot! És ott maradt. Két hónap után meguntam és átvittem a tőzsdére, egyből visszajött a veszteség, plusz kaszáltam is egy kicsit. A sima részvényalap nekem se jött be igazán, ugyanezek voltak a tapasztalataim. Viszont amivel mostanában szórakozok, az egy indexkövető alap. A BUX kosár szerint van összerakva és azt követi, meg vagyok vele elégedve. Nincs akkora kockázat mint dirket részvény esetén, és nincs megbízási díj (talán 100 Ft eladáskor). Mivel most tényleg a lakásomat buknám egy több százalékos veszteséggel, így ez pont megfelel, eddig összesen kb két hónapig volt benne pénzem (persze nem egyfolytában, amíg esés van addig parkol a számlámon) és 15% összejött. Ja és tudom neten adni-venni.

Az tökjó hozam. Melyik cégnél veszed ezt a BUX-követő alapot ?

#43 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 11:52

Idézet: ono-sendai - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 12:22

Az tökjó hozam. Melyik cégnél veszed ezt a BUX-követő alapot ?

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 1:32

Na ja, az idei tavasz jó termést hozott. Ilyen se volt/lesz egy pár éve/évig.

#44 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:02

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 12:45

Most nézegetem, hogy hogy tudom lekötni a lóvém a bankszámlán, nem is olyan rossz dolog ez! :D

Ha tényleg akarsz cib-es számlát, itt most van egy akció hogy 7,25%-os kamat, a lekötött összeg nagyságától függetlenül, 2 hónapos lekötés esetén. Azzal együtt a lekötés messze nem a legjobb befektetés szempontjából, ennél magasabb hozamot kockázat nélkül ki lehet hozni bármelyik pénzpiaci alapból, és azt bármikot kiveheted.

#45 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:22

Idézet: Arp - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 15:02

Ha tényleg akarsz cib-es számlát, itt most van egy akció hogy 7,25%-os kamat, a lekötött összeg nagyságától függetlenül, 2 hónapos lekötés esetén. Azzal együtt a lekötés messze nem a legjobb befektetés szempontjából, ennél magasabb hozamot kockázat nélkül ki lehet hozni bármelyik pénzpiaci alapból, és azt bármikot kiveheted.

Ebben igazad van! Szeretnék, csak ma nem jutottam ki városba, majd holnap vagy utána megcsinálom és kezdetnek ilyen 100-150 ezret kötnék le mondjuk 2 hónapra! :D

#46 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:27

http://www.equitas.hu/

ezzel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?

#47 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:35

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 11:13

OTP-hez:
Lehet olyan lekötési megbízást is adni, hogy minden hónap valamelyik napján kösse le az összes pénzt, ami egy adott összeg felett van. Ezt azt hiszem, hogy csak személyesen lehet, a netbankon még nem találtam meg.
Mondjuk a fizetésed után pár nappal mindig lesz 100e Ft a számládon, a többit meg automatikusan leköti.

Ha nagyobb összegről van szó, és tudod, hogy csak 2-3 hétig lesz a pénz a folyószámládon, akkor megéri csináli egy értékpapírszámlát, és ott venni OTP pénzpiaci alapot. Ez kötetlen futamidejű, bármikor visszaváltható. Ilyenkor a felmerülő költségek: az értékpapírszámlára utalás díja, az értékpapírszámla éves díja.
A pénzpiaci alap vásárlás és eladás díjmentes, a pénz visszautalása a folyószámlára szintén.

Szia!
Az OTP pénzpiaci alap vásárlását, megköszöném ha konkrétabban kifejtenéd.Valoszinű én vagyok a  :lama: mert elveszek a weboldaluk sürüében és nemtaláltam infot.Ha jobb a hozam mint a sima 1-2 honapos lekötésnek akkor benevezek rá.
Elöre is köszi.
üdv:Csecse

#48 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:05

Idézet: Csecse13 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 15:35

Szia!
Az OTP pénzpiaci alap vásárlását, megköszöném ha konkrétabban kifejtenéd.Valoszinű én vagyok a  :lama: mert elveszek a weboldaluk sürüében és nemtaláltam infot.Ha jobb a hozam mint a sima 1-2 honapos lekötésnek akkor benevezek rá.
Elöre is köszi.

https://www.otpbank.hu/alapkezelo2001/onlin...0108000000.html

hááát ő izé. így nem tűnik valami jónak...

#49 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:20

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 14:05

Köszi a gyors reagálást.
Hát ja az 2.32% az nem kevés egy picit?
De jo az oldal mert ott a többi befektetési alap, elolvasom azokat is.

szerk: Az OTP Otima 3honapos lekötésel jobnak tünik.

Szerkesztette: Csecse13 2005. 05. 25. 15:25 -kor

#50 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:34

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 16:05

A 2.xx % a honlapon nem évesített hozam, még csak 5 hónapja létezik az alap.
A http://www.privatbankar.hu -n -> Befektetés -> Befektetési alapok -> Hozamszámító.
Megadod, hogy mikor történt a vétel és az eladás, és megmondja, hogy az adott alapnak mekkora lett volna az évesített hozama az adott időszakra, ameddig a Tied volt.
Ugyanitt a grafikongyárban össze lehet hasonlítani az alapokat egymással. Egyébként tényleg nem túl jó, mert ahogy nézem, alatta maradt a többi pénzpiaci alapnak, az utóbbi 1 hónapra 5.8759% évesített hozam.

Szerkesztette: olinka 2005. 05. 25. 15:36 -kor

#51 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:38

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 16:34

A 2.xx % a honlapon nem évesített hozam, még csak 5 hónapja létezik az alap.
A http://www.privatbankar.hu -n -> Befektetés -> Befektetési alapok -> Hozamszámító.
Megadod, hogy mikor történt a vétel és az eladás, és megmondja, hogy az adott alapnak mekkora lett volna az évesített hozama az adott időszakra, ameddig a Tied volt.
Ugyanitt a grafikongyárban össze lehet hasonlítani az alapokat egymással. Egyébként tényleg nem túl jó, mert ahogy nézem, alatta maradt a többi pénzpiaci alapnak, az utóbbi 1 hónapra 5.8759% évesített hozam.

persze, hogy nem évesített!
de kicsit több mint 5 hónapra volt 2.32%
az évesítve is szerény. és akkor finoman fogalmaztam...

#52 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:42

Szia!
Elöre is köszi.

Ahhoz, hogy vásárolj, szükséged lesz egy értékpapírszámlára. Ehhez a szerződést szeményesen kell megkötnöd a bankban. A számlaveztetés díja attól függ, hogy mennyi és milyen befektetés van a számlán. A bankban lehet +szerződést kötni, hogy a már meglévő netbankoddal tudd állítgatni ezt a számlát is. Ha ezt megtetted, akkor a netbankban az "Értékpapír műveletek" menüpontban találod a dolgokat. Online csak pénzpiacit, és Optima-t lehet venni.

#53 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:49

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 14:42

Ahhoz, hogy vásárolj, szükséged lesz egy értékpapírszámlára. Ehhez a szerződést szeményesen kell megkötnöd a bankban. A számlaveztetés díja attól függ, hogy mennyi és milyen befektetés van a számlán. A bankban lehet +szerződést kötni, hogy a már meglévő netbankoddal tudd állítgatni ezt a számlát is. Ha ezt megtetted, akkor a netbankban az "Értékpapír műveletek" menüpontban találod a dolgokat. Online csak pénzpiacit, és Optima-t lehet venni.

Köszike.
Optimárol mi a véleményed?

#54 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:56

Szintén a www.privatbankar.hu -ról az utóbbi 1 hónap évesített hozamjai a pénzpiaci alapok között. 

Idézet

ACCESS Pénzpiaci                  8 %
  ING Pénzpiaci Alap              7.46 %
  MKB Prémium Pénzpiaci          7.06 %
  ERSTE Alpok Pénzpiaci            6.99 %
  Raiffeisen Pénzpiaci                6.88 %
  Futura Pénzpiaci Alap              6.88 %
  K&H Pénzpiaci                      6.71 %
  Hunnia Pénzpiaci                    6.69 %
  CA Pénzpiaci                      6.69 %
  CIB Pénzpiaci                        6.61 %
  AEGON Pénzpiaci                6.53 %
  Budapest Bonitas                6.17 %
  Raiffeisen Likviditási            6.1 %
  Magyar Posta Pénzpiaci        5.9 %
  Quaestor Kurázsi                    5.88 %
  OTP Pénzpiaci Alap              5.78 %
  Concorde Pénzpiaci                5.52 %
  Volksbank Pénzpiaci Alap I.    5.49 %
  Budapest Pénzpiaci                4.99 %
  Hozamgarancia                      4.52 %
  Hunnia Euró Hozamtermelő  1.37 %

Én azért vettem ilyet, mert
-nagyon rövid időtartamra is lehet (mert tudom, hogy mondjuk 3 hét múlva kell a pénz)
-nincs vétei és eladási jutalék (rövid időtartam + kis összeg miatt a jutalék elviszi a hozamot)
-nem túl sok pénzem volt befektetni
-netbankról is lehet (nem kellett ezért külön bankba mennem - egyik legfontosabb tényező)
-ingyé van a visszautalás a folyószámlára.

#55 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:14

Idézet: Csecse13 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 16:49

Köszike.
Optimárol mi a véleményed?

Nem tudom mekkora összeget akarsz befektetni 3 hónapra, de Optima vétel 200 Ft-ba, eladás 600 Ft-ba kerül megbízásonként. Ezt is kalkuláld bele.
Sajnos nem vagyok szakértő, szóval nem akarok olyasmiket mondani, hogy ezt vedd, vagy ne vedd.
Beszúrok 3 grafikont:

Szerk: nem szúrok be

Szerkesztette: olinka 2005. 05. 25. 16:17 -kor

#56 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:25

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 15:14

Nem tudom mekkora összeget akarsz befektetni 3 hónapra, de Optima vétel 200 Ft-ba, eladás 600 Ft-ba kerül megbízásonként. Ezt is kalkuláld bele.
Sajnos nem vagyok szakértő, szóval nem akarok olyasmiket mondani, hogy ezt vedd, vagy ne vedd.
Beszúrok 3 grafikont:

Szerk: nem szúrok be

2.5 miliót akarok jelenleg lekötni, de azért gondolkodok rövidebb távon /3hónap/ mert a fizubol tudok hozárakni lejáratkor.Szal ehez keresek valami jobb megoldást mint a sima lekötés.
Mondjuk nekem sem hátrány ha nemkell bemászkálni. :)

#57 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:39

Ha jobb a hozam mint a sima 1-2 honapos lekötésnek akkor benevezek rá.

A pénzpiaci hozamok egyrészt alig haladják meg a lekötött betétekét, másrészt rájuk NEM vonatkozik a betétbiztosítás (OBA). Egyedüli előnyük a rugalmasság, vayis látraszóló betétként működnek, bármikor növelheted vagy csökkentheted az összeget.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#58 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:41

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 16:42

Online csak pénzpiacit, és Optima-t lehet venni.

Ne már, tényleg? Régen ez nem így volt. De jó, hogy már régen otthagytam őket.

#59 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:54

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 17:39

A pénzpiaci hozamok egyrészt alig haladják meg a lekötött betétekét, másrészt rájuk NEM vonatkozik a betétbiztosítás (OBA). Egyedüli előnyük a rugalmasság, vayis látraszóló betétként működnek, bármikor növelheted vagy csökkentheted az összeget.

A többi fajta alapra volnatkozik a betétbiztosítás?
Ha belegondolok, akkor miért is vonatkozna, hiszen ha hirtelen csődbe megy az összes cég, aminek a részvényei az alapban vannak, akkor a részvényérték leesik, osztalékfizetés nincs...

Szerkesztette: olinka 2005. 05. 25. 17:00 -kor

#60 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:56

Idézet: Csecse13 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 17:25

de azért gondolkodok rövidebb távon /3hónap/ mert a fizubol tudok hozárakni lejáratkor

Erre az összegre még ma is el lehet érni 7.2%-ot lekötött betétként (c*b). Pénzpiaci alapról viszont nem tudom elképzelni, hogy ennyit hozzon az elkövetkező időszakban. Esetleg a kötvényalapok, viszont azok átmenetileg csökkenhetnek is, ami háromhavi távlatban kockázatos.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.