HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 00:53

thx, megnézem azokat. tőlünk meg kérek párat  :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#402 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 19:08

Adott egy nagyobb összeg, ami két év múlva szükséges, hogy rendelkezésre álljon.

A kockázatvállalás igen alacsony, ugyanis építkezésre szánt pénzről van szó, tehát a tőkegarancia a minimum, de én igazából fix hozammal számolnék a legszívesebben. ((Természetesen egy tizedrésznyivel azért megkóstolok valami ázsiai alapot majd :) ))

Végignyálaztam hát a tőkegarantált alapokat és még csak megközelítően jót sem találtam. Hozamgarantált témáknál szintén ugyanez a helyzet, azzal megspékelve, hogy ritkák a 2évesek. Szintén megtaláltam, hogy csak kibocsátáskor jegyzett és végig megtartott befeketetésre vonatkoznak ezek a garanciák, tehát az sem lenne pálya, hogy futamidő közben vásároljak be belőlük.
Jelenleg jegyezhető ilyen alapot egyébként sem tudok.

Rákerestem arra is a nagyobb bankoknál, hogyan lehet betéti kamatot lekötésre, de szintén állampapír alatti hozamokat találtam.
Olyan akció van most több helyen, hogy 2x forintnyi új pénzt a bankba pakolva, x mennyiség megy fixen (1 v. 2 hónapos lekötésű 11-12-13%-os kamatozású betétbe), a másik x pedig valamilyen a bank által menedzselt befalapba. A legrépápább alap is hoz 6% körül, tehát 2 hónapra lehet csinálni kvázifix 9%-ot. Magyarul addig leagalább reálértéken marad :)

Így per pill az állampappernál értelmesebb befektetést nem találtam. Nem kell nézegetni, pöcsölni és fixen ad amit éppen. Ezekből is ugye menet közben kell bevásároljak, de ez gondolom nem hátrány. Az erstebrokernél van ilyen vételi meg eladási hozam, ami nem teljesen világos. A kamatszelvényes részt értem :) meg azt is, hogy amikor éppen megvásárolom, akkor van már benne valami kamattartalom.

Jó lenne még egy ingatlan alap, de azok is olyan vérszegyén hozamokat produkáltak, hogy néhány pénzpiaci vagy likviditási rájukvert. Arról nem is beszélve, hogy általában min 1-1,5-2évig kell ott tartani, mert különben bünti levonás van.

Volt cikkezés májusban a majdan fantasztikusan teljesítő kötvényalapokról, de ez egyelőre nem látszik beigazolódni. Bár még most is azt írják, hogy év végéig elképzelhető kétszámjegyű hozam éves szinten, de a májustól . http://www.fn.hu/penzkozpont/0706/eledezo_...nyek_165471.php

Eszembe jutott még nagyobb mennyiségű juró vásárlása is, de valahogy nem érzem a dolgot alacsony kockázatúnak :) Van a Raifinál akciós 6hónapos euró lekötés évi 3%-ért, magyarul adnak rá 1,5-et arra az időre. Az talán elég arra, hogy fedezzen valamit az oda-visszaváltási árfolyamkülönbségekből. (Most 1,6% a difi a vétel és az eladás között.) Netán ha augusztusban jön megint egy finom 280as euró, mint tavaly, akkor vigyorgok, a nyaralók meg fakkolnak.

Bármi ötlet még esetleg?

#403 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:20

Én is célidőben lejáró kötvényre alapoznék ilyen feltételek mellett, 0-20 % részvényaránnyal. (Kvázi barkácsolhatsz magadnak egy hozamgarantált alapot igény szerint, persze opciók nélkül azért nem fog tudni annyit.)

Szerkesztette: Hasse 2007. 06. 24. 22:27 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 11:16

Fotex-l mi történt?
Lemaradtam valamiről vagy csak a hangulat miatt esik?
(én eddig nem lelek értelmes indokot  :think: )

Ha így megy tovább lesz mivel csökkenteni a 20%-s adóalapot  :Đ
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#405 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 11:25

Idézet: Exemplary - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 12:16

Fotex-l mi történt?
Lemaradtam valamiről vagy csak a hangulat miatt esik?
(én eddig nem lelek értelmes indokot  :think: )

Ha így megy tovább lesz mivel csökkenteni a 20%-s adóalapot  :Đ

Hír nélkül nem szokott menni.

Adócsökkentésre talán mégis jobb az osztalék után átkötögetni.  ;)

#406 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 21:24

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen vegyes bef. alapot tudnátok ajánlani? Nélkülöznék 800e Ft-ot kb. 1,5-2 éves időtartamra.

köszi
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#407 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 22:29

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 22:24

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen vegyes bef. alapot tudnátok ajánlani? Nélkülöznék 800e Ft-ot kb. 1,5-2 éves időtartamra.

köszi

Pl. 80 % Concorde 2000 - 20 % Concorde kötvény.

#408 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 15:55

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 23:29

Pl. 80 % Concorde 2000 - 20 % Concorde kötvény.

Köszi, jónak ígérkezik. Megnéztem az oldalukat, 2006-ban ők voltak az év befektetési alapkezelője. :up:

Egyik ismerősöm meg rá akar(t) beszélni € alapú ING-s unit-linked biztosításra/megtakarításra, de az életbiztosítás része egyelőre nem érdekel, és a futamidő miatt sem tetszik. Volt nálam 2x az ING-s tanácsadó, most szerdán jön utoljára. Mondtam, hogy köszi nem felel meg ez a fajta megtakarítás, de még akar egy utolsó beszélgetést.

Biztosításhoz kötöttsége miatt 10 év a legrövidebb idő és a rendszeres fizetendő minimum összeg 112€/hó (~28e Ft). Elég nehezen követhető a pénzem aktuális állása, bonyolult a költségek rendszere, stb. https://www.ing.hu/s...hu/euroalap.jsp Ha valakit érdekel, beszkennelem a mellékletet a díjakról.
Lenne egy rendszeres (havi/n. éves vagy féléves) befizetés, és mellette egy eseti lehetőség. Ha kevesebb lenne a rendszeres összeg, akkor tetszene, és az eseti részével pedig játszhatnék.
Van valami tapasztalatotok a unit-linked befektetésekről?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#409 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 22:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 16:55

Van valami tapasztalatotok a unit-linked befektetésekről?

Költség általában az első két év befizetését érinti (tehát minél kisebb díjra érdemes kötni ilyenkor), SZJA kedvezmény egyszerű esetben 3,4 milliós összevont adóalapig használható ki (ez a fő előnye), kamatadómentes 10 év után, öröklési illeték mentes, nem perelhető. Kb. 10-15 éves időtávtól érdemes használni, pl. most született gyerek lakására és tandíjára spórolni, és akkor, ha már van más időtávra szóló értékpapír alapú befektetésed mellette (pl. DKJ/Pénzpiaci, natúr értékpapírszámlán befalap/részvény/akármi, UL, NYESZ jó kombináció).

Neked az időtáv miatt egyértelműen kiesik.

#410 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 21:11

BUX 30K felett.  :)

#411 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 16:21

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 21:11

BUX 30K felett.  :)

Ugy latszik nagyobb ellenallas ez kicsiny hazanknak mint remeltuk  :rolleyes:

De szvsz vissza fogunk kapaszkodni es belathato idon belul tartosan 30k folott maradunk...

Velemenyek?  :Đ
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#412 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:56

MOL-OTP-ben fundamentálisan él a bázistrend és akár a felvásárlási sztori is, hosszabb távon nem nagyon szabad gond legyen az alap tőzsdei logika alapján.

#413 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 19:37

Egy összefoglaló a mostani jelzálogpiaci para hátteréről:

Nemzetközi hitelválság - Amerikai tragédia

Idézet

...Ezt a monetáris lazítást az ösztönözte, hogy a dotcom buborék 2000-es kipukkanása után az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed így próbált pénzt pumpálni a gazdaságba, méghozzá sikerrel, hiszen a recesszió széléről gyorsan újra növekedni kezdett a GDP. Csakhogy a rendkívül alacsony kamatlábak létrehoztak egy újabb, igaz, ezúttal egészen másfajta buborékot. A nyomott kamatszint rendkívül olcsó hiteleket generált, s ez olyanokat is eladósodásra sarkallt - mindenekelőtt az ingatlanpiacon -, akik korábban nem tudták volna bevállalni a törlesztési terheket, vagy a bankok eleve nem álltak velük szóba. A csábító kamatok következtében megugró hitelfelvételi képesség az egekig röpítette a keresletet, ami az addig is szerényen növekvő ingatlanáraknak adott egy lórúgásszerű lökést. E két tényező egymásra találásával pedig megszületett egy új amerikai specialitás: a másodlagos hitelpiac (subprime market).

A másodlagos adósok fogalma elsősorban azokat a hitelfelvevőket takarja, akiknek a fizetőképessége nem „elsőrendű”, s ezáltal magasabb kockázatúak a bankok szemében. Nem csupán azok folyamodtak viszont hitelért, akik ténylegesen is saját lakásra vágytak. Kialakult egy össznépi piramisjáték. Az ingatlanárak szakadatlan növekedése lehetővé tette, hogy akár ugyanarra az ingatlanra is újabb és újabb hiteleket vegyenek fel a tulajdonosok. Arra is volt példa, hogy valaki azért vett lakást, hogy olcsó jelzáloghitelhez juthasson, amelyből aztán újabb lakást vett, és újabb hitelt igényelt, hogy aztán az így kölcsön kapott összeget részben fogyasztásra költse....

#414 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 12:24

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 20:56

MOL-OTP-ben fundamentálisan él a bázistrend és akár a felvásárlási sztori is, hosszabb távon nem nagyon szabad gond legyen az alap tőzsdei logika alapján.

Hosszabb távon.

Ma elpattant valami. És úgy tűnik nem ez a vége.

#415 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 22:52

Az euró forintsáv eltörlése milyen hatással lesz az euró árfolyamára? Vásároljunk be az euróból vagy szórjuk ki ami van? (elég kevés :D)

#416 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 23:59

Aki nem tudja Sipi mirol beszel.;)

Jelenleg fogalmam sincs, milyen hatasa lesz a bejelentesnek. Ha bejon az, amit a jegybank akar akkor erosodni fog a forint, es eurot eladni jobbvolna inkabb most. De ha nem jon be, akkor tovabb gyengulhet a forint es megeri tartogatni az eurot kicsit...

Szoval jelenleg passz. :think:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#417 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:21

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 23:59

Aki nem tudja Sipi mirol beszel.;)

Jelenleg fogalmam sincs, milyen hatasa lesz a bejelentesnek. Ha bejon az, amit a jegybank akar akkor erosodni fog a forint, es eurot eladni jobbvolna inkabb most. De ha nem jon be, akkor tovabb gyengulhet a forint es megeri tartogatni az eurot kicsit...

Szoval jelenleg passz. :think:

Akkor marad a várakozás?

#418 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:25

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 22:52

Az euró forintsáv eltörlése milyen hatással lesz az euró árfolyamára? Vásároljunk be az euróból vagy szórjuk ki ami van? (elég kevés :D)

Egy kockázatelemző ismerősöm véleménye:

Idézet

When the exchange rate will rise to the previous strength price band (240,01), the import will be cheaper, and the forecast of the medium-term inflation will be decreased. After that, the HNB (MNB) can cut the interest rate, whereupon the exchange rate will be devaluated. Of course it is not a week, maybe a half year or longer, so the export companies must sustain this period.
First the market will test this new area, but speculators won't trade with HUF. Our economy is in stagflation. In the short-term the NBH will rise the interest and the exchange will strengthen, but not to 240 or lower. And the NBH have to take the inflation in a long-term line. I think, when the volatile of the exchange will grown, the interest will be risen. I don't have fears in line with this decision.

Bocs az angolságért, ha valaki nem érti, szívesen fordítok. :)

#419 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 12:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:25

Egy kockázatelemző ismerősöm véleménye:

Bocs az angolságért, ha valaki nem érti, szívesen fordítok. :)

messze van még az EURO bevezetése, ha itt még alapkamat emelések lesznek.. :-D
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#420 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 00:47

Üdv.
Akinek nagyobb rálátása (nekem semennyi nincs :D) van erre a témára (tőzsde, befektetések) elmondaná nekem, hogy mit gondol az Allianz Chinamaxról? Elég jól hangzik. Főleg annak fényében, hogy átnéztem a bankokat, és mindenhol fikányi, infláció alatti kamatok vannak.
500e-1millió pénzről lenne szó, aminek helyet kéne találni. Az időtáv lehet hosszú is ha tutira jó  :Đ a befektetés, szal a pénz tulajdonosa nem fél év alatt akar meggazdagodni.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.