HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 19:56

Jelen pillanatban annyira nekem se gond index shortban... inkább hosszú távra gondoltam. (És globális gazdasági problémákra...)

Ha vhol az egyik oldalon vesztesek vannak, akkor a másik oldalra kell állni, ahol a nyertesek vannak... (most újat mondtam :D)

Szal, át kell tekinteni, hogy az egész válság minek köszönhető, és ennek megfelelően kell a pénzt elhelyezni.

Az inflációt (ami miatt a részvénypiac retteg és menetel lefelé - legalábbis ez az egyik ok) főleg a magas kajaáraknak köszönhetjük. A magas kajaárakat meg a magas nyersanyagáraknak, főleg az olajnak, ergo errefelé kell nézelődni.

Ki tud profitálni abból, ha magasak a nyersanyag/terményárak? Az olajvállalatok és az agribiznisz. Utóbbi abból is hasznot húz, hogy a Föld népessége egyre csak nő, miközben a kitermelhető területek csökkennek.

Érdemes körülnézni az arany/ezüst háza táján is, ugyanis az USD elértékelenedése okán egyre többet fogják ebbe menekíteni a pénzüket -> bár már most is drágák, de továbbra is egyre csak drágulni fognak.

A fejlődő piacok részvényindexei erősen függenek a fejlett világtól, főleg az USA-tól, ezért amikor az USA-ban boldogság van, akkor a fejlődő országokban is boldogok, és fordítva. Viszont a részvénypiactól függetlenül ezek a régiók továbbra is komoly fejlődési potenciállal rendelkeznek, szal fél szemmel mindig rajtuk kell tartani a szemünket.

A fejlődési potenciált ezekben az időkben úgy lehet félig-meddig kiaknázni, hogy a fejlődő térségekben működő cégek kötvényeit veszed, ugyanis ezeknek a besorolása még nem túl biztonságos, cserébe magasabb kamatot ígérnek.

A BRIC országok közül én most az oroszokat és a brazilokat tartom arra alkalmasnak, hogy az USA-tól függetlenül egyáltalán erősödni tudjanak (a részvénypiacon), ugyanis nyersanyag exportőrök, míg Kína és India nyersanyag importőr, így a drága olaj miatt le vannak bénulva.

Asszem ennyi egyelőre, én kb. így gondolkodok. :)

Szerkesztette: fLeSs 2008. 07. 07. 14:45 -kor

#462 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:27

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 15:39

Ha vhol az egyik oldalon vesztesek vannak, akkor a másik oldalra kell állni, ahol a nyertesek vannak... (most újat mondtam :D)

Szal, át kell tekinteni, hogy az egész válság minek köszönhető, és ennek megfelelően kell a pénzt elhelyezni.

Az inflációt (ami miatt a részvénypiac retteg és menetel lefelé - legalábbis ez az egyik ok) főleg a magas kajaáraknak köszönhetjük. A magas kajaárakat meg a magas nyersanyagáraknak, főleg az olajnak, ergo errefelé kell nézelődni.

Ki tud profitálni abból, ha magasak a nyersanyag/terményárak? Az olajvállalatok és az agribiznisz. Utóbbi abból is hasznot húz, hogy a Föld népessége egyre csak nő, miközben a kitermelhető területek csökkennek.

Érdemes körülnézni az arany/ezüst háza táján is, ugyanis az USD elértékelenedése okán egyre többet fogják ebbe menekíteni a pénzüket -> bár már most is drágák, de továbbra is egyre csak drágulni fognak.

A fejlődő piacok részvényindexei erősen függenek a fejlett világtól, főleg az USA-tól, ezért amikor az USA-ban boldogság van, akkor a fejlődő országokban is boldogok, és fordítva. Viszont a részvénypiactól függetlenül ezek a régiók továbbra is komoly fejlődési potenciállal rendelkeznek, szal fél szemmel mindig rajtuk kell tartani a szemünket.

A fejlődési potenciált ezekben az időkben úgy lehet félig-meddig kiaknázni, hogy a fejlődő térségekben működő cégek kötvényeit veszed, ugyanis ezeknek a besorolása még nem túl biztonságos, cserébe magasabb kamatot ígérnek.

A BRIC országok közül én most az oroszokat és a brazilokat tartom arra alkalmasnak, hogy az USA-tól függetlenül egyáltalán erősödni tudjanak (a részvénypiacon), ugyanis nyersanyag exportőrök, míg Kína és India nyersanyag importőr, így a drága olaj miatt le vannak bénulva.

Asszem ennyi egyelőre, én kb. így gondolkodok. :)

Na akkor kifejtem kicsit bővebben, mert még mindig nem erre gondoltam. :)

Szóval nem a befektetési oldallal van bajom. Az most is lehet: short, nyersanyag, olaj, arany, árupiaci long.
Valószínűleg hosszú távon sem lesz gond ezzel az oldallal.

A szomorú szmájlit és a rossz kilátásokat viszont a reálgazdaságra és a fogyasztó (nem befektetői) oldali megélésére értem. Egyes vélemények szerint ez itt most egy igen hosszú és még nem tapasztalt válság(ok) összesége (illetve annak kezdete). Energiaválságból indítva az egészet. Ami pedig a hosszú távú pesszimizmus oka, hogy ez alapjaiban rengetheti meg a növekedésorientált berendezkedést. Nem recessziós félelmek vannak, hanem már páran abba is fordultak... ami nyilván öngerjesztő folyamat a fogyasztás csökkenésével és a munkanélküliség növekedésével. Mindez megspékelve az inflációval. Szóval csúnya világ jöhet, amit az sem szépít meg, ha jó helyen van a pénzed (ami marad belőle :))

Persze ez egy elég pesszimista verzió, de sajnos tényleg vannak erre utaló jelek amik mellett nem kell a fantáziának nagyon megszaladnia. :(

Szerkesztette: vipisrac 2008. 07. 07. 20:28 -kor

#463 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:10

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 21:27

Na akkor kifejtem kicsit bővebben, mert még mindig nem erre gondoltam. :)

Szóval nem a befektetési oldallal van bajom. Az most is lehet: short, nyersanyag, olaj, arany, árupiaci long.
Valószínűleg hosszú távon sem lesz gond ezzel az oldallal.

A szomorú szmájlit és a rossz kilátásokat viszont a reálgazdaságra és a fogyasztó (nem befektetői) oldali megélésére értem. Egyes vélemények szerint ez itt most egy igen hosszú és még nem tapasztalt válság(ok) összesége (illetve annak kezdete). Energiaválságból indítva az egészet. Ami pedig a hosszú távú pesszimizmus oka, hogy ez alapjaiban rengetheti meg a növekedésorientált berendezkedést. Nem recessziós félelmek vannak, hanem már páran abba is fordultak... ami nyilván öngerjesztő folyamat a fogyasztás csökkenésével és a munkanélküliség növekedésével. Mindez megspékelve az inflációval. Szóval csúnya világ jöhet, amit az sem szépít meg, ha jó helyen van a pénzed (ami marad belőle :))

Persze ez egy elég pesszimista verzió, de sajnos tényleg vannak erre utaló jelek amik mellett nem kell a fantáziának nagyon megszaladnia. :(

sztem itt keresztbe-kasul minden kihat mindenre.
az USA, pontosabban a FED elég nagy hibát követett el, amikor a becsődölés szélén álló bankoknak több100 milliárd dollárt nyomtatott, hogy kihúzza őket a szarból (ugye az egész az ingatlanpiaci lufi kipukkanásával kezdődött, ami igen "nehéz" helyzetbe hozta a jelzáloghitelező bankokat). ez elértéktelenítette a dollárt (és ezzel gyakorlatilag az egész világot súlyos helyzetbe hozta, mivel idáig a dollár volt a fő pénznem, ebben tartalékoltak az országok, dollárban számolják a különböző nyersanyagokat), és ebből fakad (legalábbis részben erre fogják) az olaj árának emelkedése. az olaj árának emelkedése emeli minden másnak az árát, így el is érkeztünk az inflációhoz. mindeközben az USA gazdasága lassul, mert a gyengülő dollár miatt az emberek pénze kevesebbet ér, miközben még minden egyre drágább is. stb. most ott tartunk, hogy a dollár már azért is gyengül, mert mindenki menekül tőle, el akarja adni, mert tudják, hogy gyengül (öngerjesző folyamat). a többi már csak járulékos hatás. :)

naszal, amit mondani akartam, hogy ettől még nem fog megállni a világ, persze egy darabig igen komoly problémákat fog okozni.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 07. 08. 08:13 -kor

#464 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 11. 07:08

Valaki tudna mondani valamilyen rövid vagy középtávú EURO-s befektetést vagy lekötést? A lényeg, hogy most az EURO-t nagyon nem érdemes forintosítani, így inkább valami ilyesmi kellene.

Amit eddig találtam: 4,5%-os kamatozó EURO betét 1 éves futamidővel, de napi kamatozással.

#465 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 20:16

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 8:08

Valaki tudna mondani valamilyen rövid vagy középtávú EURO-s befektetést vagy lekötést? A lényeg, hogy most az EURO-t nagyon nem érdemes forintosítani, így inkább valami ilyesmi kellene.

Amit eddig találtam: 4,5%-os kamatozó EURO betét 1 éves futamidővel, de napi kamatozással.

http://hozamplaza.hu..._info.php?id=98

vagy

http://hozamplaza.hu...nfo.php?id=1092

#466 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 19. 09:58

Ma reggel hallottam egy naked short nevű módszerről usákiából, ami röviden fedezet nélküli shortolás. Létezik ilyen a magyar piacon?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#467 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 14:58

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. Sep. 19., Friday - 10:58

Ma reggel hallottam egy naked short nevű módszerről usákiából, ami röviden fedezet nélküli shortolás. Létezik ilyen a magyar piacon?

Talan a hataridos BUX-on. Sima BUXon tuti nincs ilyen, leszamitva azt a nehany certifikatot.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#468 Felhasználó inaktív   pokerarc72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 21. 11:50

K&H életbiztositásban van 6 Millió forintom. Bármikor kivehetem. Mennyire biztonságos befektetésnek számít most? Elképzelhető olyan összeomlás ahol bukik a K&H bank Életbiztositása?

Ilyen válságidőszakban hova érdemes berakni a zsoszót? Arany? Ingatlan?

#469 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 12:09

Idézet: pokerarc72 - Dátum: 2008. Sep. 21., Sunday - 12:50

K&H életbiztositásban van 6 Millió forintom. Bármikor kivehetem. Mennyire biztonságos befektetésnek számít most? Elképzelhető olyan összeomlás ahol bukik a K&H bank Életbiztositása?

Ilyen válságidőszakban hova érdemes berakni a zsoszót? Arany? Ingatlan?

Szerintem az elegge elkepzelhetetlen h bebukik az egesz K&H a KBC-vel egyutt :)

"Valsagban" aranyba en nemtennek (bar tozsden vettem nehanyszor mar certifikatot, de az mas mese :p).
6 millio forintbol ingatlant nehezen tudsz venni, ugyhogy sztem ezis kiesik.
Ha tuti biztonsagra akarsz menni, akkor aztmondanam, hogy valassz egyet az akcios bankbetetkbol. Nehany honaptol - fel evig mindenhol 9-11% korul adnak, ami azert egesz jo szerintem.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#470 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 12:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 21:16

Köszi a linkeket, és az ajánlót! Jó kis oldal ez.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 21. 12:23 -kor

#471 Felhasználó inaktív   pokerarc72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 21. 14:10

Idézet: padawan - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 12:09

Ha tuti biztonsagra akarsz menni, akkor valassz egyet az akcios bankbetetkbol. Nehany honaptol - fel evig mindenhol 9-11% korul adnak, ami azert egesz jo szerintem.

Igen ez tényleg jó lenne de a kamatadó nagy minuszt jelent.

#472 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 16:09

Idézet: pokerarc72 - Dátum: 2008. Sep. 21., Sunday - 15:10

Igen ez tényleg jó lenne de a kamatadó nagy minuszt jelent.

Ingatlanra, ertekpapirra, osztalekra, arfolyamnyeresegre, stbre is van ado :)

#473 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 16:22

Idézet: padawan - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 15:58

Talan a hataridos BUX-on. Sima BUXon tuti nincs ilyen, leszamitva azt a nehany certifikatot.

A határidős bux szerintem nevezhető annak, hisz nincs mögötte valós instrumentum, amit kölcsönözhetnél.
Sima értékpapírra itthon nincs naked short. Kölcsön fedezet kell mögé.
De végül is lehetséges sima papírra is, legalábbis látszólag: Van olyan brókercég, ahol lehet simán shortolni részvényeket is... nyilván nekik van mögötte vmi fedezet, de ebből te, mint ügyfél semmit nem látsz.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 09. 21. 16:23 -kor

#474 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 17:12

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. Sep. 21., Sunday - 17:22

A határidős bux szerintem nevezhető annak, hisz nincs mögötte valós instrumentum, amit kölcsönözhetnél.

Azert irtam h talan, mert meg nem probaltam.

#475 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 19:09

Idézet: padawan - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 17:09

Ingatlanra, ertekpapirra, osztalekra, arfolyamnyeresegre, stbre is van ado :)

De ezek bevallás alapúak, a kamatadó meg tuti. De 6-12 hónapos időtávra én is valamilyen akciós betétet választanék, kamatadó mellett is.

Ezek közül én olyat választanék, ami rugalmas, tehát ha esetleg hozzányúlna a pénzhez, akkor se bukja el a kamatot.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 21. 19:10 -kor

#476 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 19:11

Idézet: Kory - Dátum: 2008. Sep. 21., Sunday - 20:09

De ezek bevallás alapúak, a kamatadó meg tuti.

Johat, en nem ebbol a mentalitasbol indulok ki :)

#477 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 19:24

Idézet: padawan - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 20:11

Johat, en nem ebbol a mentalitasbol indulok ki :)

Én se, csak mondom. Igaz árfolyamnyereséget még az életben nem vallottam be, azt se tudom kéne-e,  meg pontosan mi után, pl. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 21. 19:24 -kor

#478 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 05:45

Idézet: Kory - Dátum: 2008. Sep. 21., Sunday - 20:24

Én se, csak mondom. Igaz árfolyamnyereséget még az életben nem vallottam be, azt se tudom kéne-e,  meg pontosan mi után, pl. :)

Kene, elvileg a brokerceg ad egy papirt ev vegen es az alapjan.

#479 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 07:54

na kinek hogy tetszik a helyzet?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#480 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:02

aki túlnyújtózkodott a takaróján, annak most lefagy a kamatlábáról a mosoly
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22