Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 19:56
Ha vhol az egyik oldalon vesztesek vannak, akkor a másik oldalra kell állni, ahol a nyertesek vannak... (most újat mondtam
Szal, át kell tekinteni, hogy az egész válság minek köszönhető, és ennek megfelelően kell a pénzt elhelyezni.
Az inflációt (ami miatt a részvénypiac retteg és menetel lefelé - legalábbis ez az egyik ok) főleg a magas kajaáraknak köszönhetjük. A magas kajaárakat meg a magas nyersanyagáraknak, főleg az olajnak, ergo errefelé kell nézelődni.
Ki tud profitálni abból, ha magasak a nyersanyag/terményárak? Az olajvállalatok és az agribiznisz. Utóbbi abból is hasznot húz, hogy a Föld népessége egyre csak nő, miközben a kitermelhető területek csökkennek.
Érdemes körülnézni az arany/ezüst háza táján is, ugyanis az USD elértékelenedése okán egyre többet fogják ebbe menekíteni a pénzüket -> bár már most is drágák, de továbbra is egyre csak drágulni fognak.
A fejlődő piacok részvényindexei erősen függenek a fejlett világtól, főleg az USA-tól, ezért amikor az USA-ban boldogság van, akkor a fejlődő országokban is boldogok, és fordítva. Viszont a részvénypiactól függetlenül ezek a régiók továbbra is komoly fejlődési potenciállal rendelkeznek, szal fél szemmel mindig rajtuk kell tartani a szemünket.
A fejlődési potenciált ezekben az időkben úgy lehet félig-meddig kiaknázni, hogy a fejlődő térségekben működő cégek kötvényeit veszed, ugyanis ezeknek a besorolása még nem túl biztonságos, cserébe magasabb kamatot ígérnek.
A BRIC országok közül én most az oroszokat és a brazilokat tartom arra alkalmasnak, hogy az USA-tól függetlenül egyáltalán erősödni tudjanak (a részvénypiacon), ugyanis nyersanyag exportőrök, míg Kína és India nyersanyag importőr, így a drága olaj miatt le vannak bénulva.
Asszem ennyi egyelőre, én kb. így gondolkodok.
Szerkesztette: fLeSs 2008. 07. 07. 14:45 -kor

Súgó
A téma zárva.