HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 21. 10:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 11:24

az nem jelent semmit :)

pont a napokban tudatosult bennem hogy attól még hogy valaki "vezető elemzőként" nyilatkozik, az semmit se jelent és pont annyira lövése sincs hogy mi lesz mint neked, nekem, vagy egy majomnak :)
illetve annyit jelent hogy picit befolyásolhatja a piacot, de alapvetően semmivel se tud többet mint bárki más ...

ünnep vs forint...
én inkább próbálok zárni mindent ma/holnap.

tudom :)

mit jelent nálad a zárás? milyen pozid van? :think:

szerk: 'a 4 napos hosszú hétvége - pánik a forintpiacon' híreket minden évben legalább egyszer kijátszák.  :Đ igaz, most elég valóságosnak tűnik a lehetőség... de már máskor is volt hogy meglepetésszerűen erősödött ilyenkor.

Szerkesztette: blabla* 2008. 10. 21. 10:28 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#562 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 10:30

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 23:21

az UL-nél azt kell megérteni, hogy ez NEM egy rövidtávú befektetés. itt nemkell fejvesztetten kimenteni a pénzt ha ilyen van. max kötvénytúlsúlyos alapokba áttenni hamár mindenképpen (azt még akkor idejekorán). vagy otthagyni ahol épp van. úgyis tovább fog futni mint a válság tart. és akkor az eredeti nulla szinthez képest is nyereséggel fog zárni. mert ez az elmúlt 80 évben is így volt mindig.

Ne haragudj de ez a szokásos marketingszöveg. Ha valaki "befektetési tanácsadó", annak a kialakuló pánik elején szólnia kellett volna, hogy cselekedni kell, tanácsot kellett volna adnia, és akkor a user most nem 50%-on lenne (vagy még rosszabb). Nem kell kimenekíteni??? Csak az évekbe telik, hogy visszamenjen 100%-ra... Ha csak 80%-nál kiszáll és valamikor most a holtpont után száll vissza, már sokkal-sokkal jobban járt volna.

Az UL egyedül a nagy cégnek jó a folyamatos jutalékolás és a unitok adás-vétel árfolyamkülönbsége miatt, a tisztelt kliens meg bízzon abban hogy tíz éves távlatban jó lesz ezekkel a plusz költségekkel együtt.
Hát bocsánat de ebből nem kérek, és minden létező ismerősömet igenis le fogom beszélni róla.
LY

#563 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 10:32

Tudnátok erre valami példát mondani, milyenek ez az "UL"-ek? Milyen termékek ezek? Pl. a sokféle életbiztosítás?

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 21. 10:32 -kor

#564 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 10:37

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 23:21

úgyis tovább fog futni mint a válság tart. és akkor az eredeti nulla szinthez képest is nyereséggel fog zárni. mert ez az elmúlt 80 évben is így volt mindig.

erre azért ne fogadjál. ezeket az árfolyammozgásokat bazi nehéz modellezni, azért mert a mostanihoz hasonló extrém elmozdulások nagyon ritkák (>100 év), és meglehetősen kiszámíthatalan a mozgásuk. befektetéseknél alapszabály hogy a múltbeli hozamokból/viselkedésből/mozgásból nem következtethetünk a jövőbelire.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#565 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 10:38

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 11:26

mit jelent nálad a zárás? milyen pozid van? :think:

szerk: 'a 4 napos hosszú hétvége - pánik a forintpiacon' híreket minden évben legalább egyszer kijátszák.  :Đ igaz, most elég valóságosnak tűnik a lehetőség... de már máskor is volt hogy meglepetésszerűen erősödött ilyenkor.

nemsok, elég kezdő vagyok, saját pénzzel 1.5 hete kezdtem, egyre szarabb eredményekről tudok beszámolni :p

kollégák mondták 1 euro alatt hogy immoeast-et érdemes venni. másnap reggel már +30% körül volt 1.3€ körül. én egész addig halogattam a beszállást amíg 1.47en vettem végül. innen felment 1.85-ig. én hülye voltam, mohó, chart alapján 2 euro-t elképzelhetőnek láttam. így nem realizáltam az adott 25% körüli profitot. elkezdett innen esni, nap végén 1.5 körül kiszállhattam volna, de nem tettem.
végül 1.1 körül elszakadt a cérna, és eladtam. hülye voltam, ráadásul napi mélyponton sikerült egyik reggel eladnom.

idáig még azt mondanám hogy hibáztam, de belefér.

elkezdett emelkedni usa, másnap reggel gondoltam kap immo még 1 esélyt, reggel nyitóban 1.3-on ismét vettem. mint kiderült ez napi csúcs lett végül, hisz egész nap esett utána.
most ismét 1.3 körül van (épp 1.28), asszem ha visszajön 1.3-ba akkor kiszállok és csak a jutalékot bukom.
és keresek mást, ami picit likvidebb, nagyobb...

jelenleg ez az immo van nekem, meg PWRV (usa), amit hosszútávra vettem (1-2 hónap :p).
ebben látok (látunk) lehetőséget komolyabb emelkedésre, aztán kiderül mi lesz.

(meg van 1 ügyfelem, ő pozícióit akarom zárni hétvége előtt, ha lehet pluszban...)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 10. 21. 10:40 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#566 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 11:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 11:38

nemsok, elég kezdő vagyok, saját pénzzel 1.5 hete kezdtem, egyre szarabb eredményekről tudok beszámolni :p

az a hír járja, hogy ma elárasztottak a kisbefektetők vételi megbízásokkal. :think:
mi a legkisebb összeg? és játszanak annyival?
Business as usual. We fucked up everything.

#567 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 11:28

szerintem simán van aki párszázezer forinttal elkezd "játszani".
vagy csak vesz otp-t fél évre mert már mindenkitől azt hallani, hogy milyen olcsó, és venni kell...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#568 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 11:30

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 11:32

Tudnátok erre valami példát mondani, milyenek ez az "UL"-ek? Milyen termékek ezek? Pl. a sokféle életbiztosítás?

Igen, nagyrészt azzal kombinálják, asszem azért hogy ne legyen kamatadó köteles. Van valami alap befizetés, meg évi hozzáfizetgetés, erre mondják hogy hosszútávú befektetés. A gyakorlatban az első időszakban fizeted ki nekik a hasznukat, olyankor veszteséges még a kiszállás és csak utána kezd majd a saját zsebedre menni a dolog. Elvileg emiatt kamatadómentes és főleg ezzel nyomatják, de most őszintén, kit fog érdekelni az a -10%, ha közben kevesebbet hoz mint akár egy államkötvény?

És az a lényege, hogy nem az alap kezeli a tőkédet, hanem neked kell eldöntened, hogy milyen alapokból veszel egységeket.

A poénok:
- külön van vételi és eladási árfolyam, tehát amikor beleveszel egy alapba, eleve csak veszteséggel tudsz kiszállni amíg nem emelkedett pár százalékot
- elvileg az ügynököd (többnyire Brokernet teríti ezeket asszem) az aki majd elvileg tanácsot ad, mit vegyél, mit adj el - a gyakorlatban sejtheted hogy mennyire szóltak most amikor az összes részvényalap lement 50-30%-ra vagy még lejjebb...

Tehát ezeknek az a lényege, hogy gyakorlatilag fix hasznuk van minden kliensen, és ha még variál is az ügyfél a csomagjával, akkor azon is szépen keresnek.
Foglalkozni meg nem sokat foglalkoznak vele, mert (BN-nél) eleve nem nagy kaliberűek az embereik, meg nem is azzal törődnek hanem új kliensek felhajtásával. Tehát igazából neked kell utánajárni itt is, ha jót akarsz, csak a tetejébe sokkal drágább, mintha magad adnád-vennéd a részvényeket vagy a befektetési alapokat. Máshol is nagyon sok rossz véleményt lehet olvasni erről...
LY

#569 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 12:17

UL-ből csak eseti befizetésest szabad venni, a havidíjas lehúzás, és azok között is olyat kell választani, ahol sok befalap közül lehet választani, nem akarok reklámozni, de ilyen pl. az Allianz életprogram vagy az ING Euro alap.

Ja igen, az UL egy olyan életbiztosítás (unit-linked), ami mögött végülis befektetés áll. Életbiztosítás címszó alatt hozzáférhetetlen a pénzed mások számára, ez a nagy előnye.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 10. 21. 12:17 -kor

#570 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 12:24

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 13:17

UL-ből csak eseti befizetésest szabad venni

Azzal elvész az adóelőny. "Esetizni" egy sima értékpapírszámlával is lehet.

#571 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 13:03

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 13:24

Az eseti befizetések is adómentesek - ha a végén szedik ki. Az UL lényege, hogy a végén vegyük ki a pénzt.

A törvény a következőt mondja: kétfajta kivét van: a menetközbeni részleges (amit a törvény maradékjogúnak hív, pl. eseti, vagy részleges visszavásárlás) ez 2006 szept 1 után kötött szerződések esetén kamatadóköteles. Másik a 10 évnél hosszabb időre kötött biztosítások esetén a teljes vég összeg - ha már min. 10 év elmúlt a szerződés megkötésétő. Ekkor minden, az esetiek is adómentesek.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 10. 21. 13:04 -kor

#572 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 14:05

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 13:24

Ami jóval olcsóbb is, mivel nem fizeted ki azt az óriási jutalékot ami egy UL-nél be van árazva 10 évnél korábbi kivétel esetén.

#573 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 14:13

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 11:38

nemsok, elég kezdő vagyok, saját pénzzel 1.5 hete kezdtem...

hasonló megfontolásból nyitottam én is értékpapírszámlát. azt már korábban is lehetett tudni hogy a bankrendszernél sokkal gyengébb láncszem az államadósságunk. szal én is úgy gondoltam hogy jó olcsón bevásárolok, igaz nem day-trade jelleggel de akár néhány hónap alatt le lehet fölözni a hirtelen esést. aztán múlt hét szerdán, mikor elkezdtek cikkezni az államcsődről úgy gondoltam hogy ez nem az a kockázati szint amit bevállalok (attól függetlenül hogy ennek a valószínűségét csekélynek tartom, de már az is nagy szívás ha erre spekulálnak) és inkább hagyok likviditást hogyha neadjisten elkezd szakadni minden akkor rövidtávon tudjam fedezni a jelzálogon lévő devizakockázatot (nálam a 3-6 hónap a rövidtáv :D).

ma már megint 6-7 forintos gyengülésnél tartunk EUR-val szemben, szal hirtelen lövésem sincs mi legyen. :$

#574 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 14:24

OTP 2600-on, nemgyenge...
LY

#575 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 14:31

blabla* én azért nyitottam számlát, mert ez a munkám :) (nem számlanyitás :p)
meg érdekel, és régóta akartam.

államcsődtől nem félek, de nem látom hogy hol lehet az alja, egyelőre várok inkább, illetve maradok a szar immo-ban... direkt csak prompt vettem annyiért, amennyim van, így annyira nem érzem veszélyesnek.

hétvégén félő hogy még gyengül a forint, az húzza magával az egészet.

Laa-Yosh lesz ez még ígyse.
mol se drága 10300 környékén.

de holnap még mindenki kiszállni akar majd, én várok hétfőig hogy mi lesz.

usa szép minuszban nyitott, szóval esünk még ma egy kicsit imho.

#576 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 14:35

Köszi mindenkinek a meghatározást.  :respect:

Nekem van életbiztosításom, fogalmam sincs milyen "linked" :) 7. évét "tapossa" és 20 éves.

Az biztos hogy tőlem semmiféle befektetési dolgokat nem kérdeztek soha, illetve az évente kiküldött papírokon mindig emelkedik a szolgáltatási érték, pl. haláleset, vagy "elérési szolgáltatás" (minden évben eddig indexáltam a befizetéseket).

A konkrét költségekről vagy hozamokról mindig csak egy általános tájékoztatót küldenek. Azt tudom, hogy a 10. év végén van "részteljesítés", amikor 45%-ot lehet kivenni. De konkrétabban erről sem írnak semmit, csak annyit hogy "x százezer Ft + hozam." Az "x százezer" nem változik sose.

A visszavásárlási értéket is szokták közölni, az tényleg nevetségesen alacsony (gyakorlatilag tavaly év végén még szinte el sem érte azt a pénzt amit eddig befizettem).

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 21. 14:36 -kor

#577 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 18:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 15:31

Laa-Yosh lesz ez még ígyse.
mol se drága 10300 környékén.

de holnap még mindenki kiszállni akar majd, én várok hétfőig hogy mi lesz.

usa szép minuszban nyitott, szóval esünk még ma egy kicsit imho.

Kérdés, hogy ki száll ki. Annyi a shortos, hogy már egy emelkedéstől sem lepődnék meg. :)
De szvsz tényleg zúgás lesz inkább. a fő gond most a külföldi tőkekivonás.

EURHUF is kikészült. 280 felett jelenleg.

#578 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 18:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 19:01

EURHUF is kikészült. 280 felett jelenleg.

Dollár 213....

#579 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 18:43

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 15:35

Nekem van életbiztosításom, fogalmam sincs milyen "linked" :) 7. évét "tapossa" és 20 éves.

Az biztos hogy tőlem semmiféle befektetési dolgokat nem kérdeztek soha, illetve az évente kiküldött papírokon mindig emelkedik a szolgáltatási érték, pl. haláleset, vagy "elérési szolgáltatás" (minden évben eddig indexáltam a befizetéseket).

ja, én is ilyet vettem ki tavaly. (asszem idősebb vagyok, lol)
a kifizetendő összegnek köze nincs a küldött papírhoz.
a múlt hónapban meg kivettem az önkéntes nyugdíjamat, 1,3 (papíron) helyett kaptam 1,18-at.
most találtam, az utolsó rész érdekes
http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?men...d=385478&red=hl
Business as usual. We fucked up everything.

#580 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 20:03

Egyszerű kérdésem van: részvényt hogy tudok venni és annak milyen költségei vannak?
Röviden fogalmazva: van CIB-es számlám (online bankszámla) és max. 4-500e forintot tudunk "nélkülözni", ezért azt valami jövedelmező konstrukcióba kellene helyezni. Ezért gondoltam a részvényre (OTP?).
Vagy inkább maradjak a számlán lévő 8%-os lekötésnél (3 hónapra most ennyit ad a CIB)?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.