HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 06. 21:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 20:48

otp-t szerencsére 1% bukóval eladtam, mert rossz érzésem volt / nem tetszett.
vettem helyette usa papírokat. persze azokkal legalább akkorát bukok (sőt többet, mert ott nincs 15% limit, az egyik az ma -20% is volt :p)

Uhh, bátor vagy!
Én csak BÉT-en kötök, de erősen gondolkodtam már külföldön is. Az idei évben nézegetve az usa papírokat viszont már előre megfogadtam, hogy sima papírokba soha, csak indexet. A napi +-20-40%-ok azt hiszem rövid úton infarktushoz vezetnének. :)

Én sajna a bux shortom jó részét ma zártam. Ami meg maradt az is elqrtam, mert kicsit belevettem a molba. Nem kellett volna.

Na de mindegy. Még javítható a dolog, csak most végig kéne vinni az elképzelésem, nem úgy mint a hosszú hétvége után.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 11. 06. 21:47 -kor

#702 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 22:34

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 21:43

Uhh, bátor vagy!
Én csak BÉT-en kötök, de erősen gondolkodtam már külföldön is. Az idei évben nézegetve az usa papírokat viszont már előre megfogadtam, hogy sima papírokba soha, csak indexet. A napi +-20-40%-ok azt hiszem rövid úton infarktushoz vezetnének. :)

hát, amikor délutánra megyek és este usa zárásig bentvagyok, akkor kedvet kapok hozzá :)
van sok ETF amikkel szemezgetek, főleg tetszik hogy van ultra verzió egy csomóból, de végül mindig találtam mást, ami megtetszett.

most épp napelemes papírokkal szopok, mert olajjal együtt esnek csúnyán azok is :(
CSIQ-t ráadásul ma reggel le is minősítette valami iqharcos, és eddigi 30$ helyett 11$ célárat adott meg, úgyhogy ezzel ma 22.79%-ot buktam (na meg tegnap is esett már)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#703 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 01:54

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 20:36

[...]
ti amúgy ezt a tőzsdét profit miatt csináljátok, vagy csak mert "jó játék"? mert ahogy itt elnézem a postjaitokat, inkább veszítetek vele :D jobb esetben nullszaldó

Én a profit miatt szeretném, de egyelőre csak "szórakozás". Eddig mondhatni, hogy mínuszban vagyok, de valójában nem, mert eddig csak vettem, nem adtam el semmit. Igazából ha kell, akkor várok az eladással akár hónapokat is, mert nem a "konyhapénzt" használom fel :)
Most van OTP-m, MOL-om meg kevés Synergon. Egyelőre mindegyik kevesebben van, mint amennyiért vettem (kivéve 10 db OTP, amit 2950-ért vettem, de vettem 3000 felett is 1-2 napja).

Ki mit gondol, lesz megint negatív csúcs? A Morgan Stanley eléggé leminősítette az OTP-t a jelentésében. Remélem nem lesz igazuk a 2600 körüli tartós árral :)
Szerintetek mikor kezdenek újból emelkedni az árak?

#704 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 07:06

ha jól láttam/hallottam, valaki az otp papír alját 600-on jelölte meg, naggggyon durva.
Business as usual. We fucked up everything.

#705 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 07:57

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 1:54

Én a profit miatt szeretném, de egyelőre csak "szórakozás". Eddig mondhatni, hogy mínuszban vagyok, de valójában nem, mert eddig csak vettem, nem adtam el semmit. Igazából ha kell, akkor várok az eladással akár hónapokat is, mert nem a "konyhapénzt" használom fel :)
Most van OTP-m, MOL-om meg kevés Synergon. Egyelőre mindegyik kevesebben van, mint amennyiért vettem (kivéve 10 db OTP, amit 2950-ért vettem, de vettem 3000 felett is 1-2 napja).

Ki mit gondol, lesz megint negatív csúcs? A Morgan Stanley eléggé leminősítette az OTP-t a jelentésében. Remélem nem lesz igazuk a 2600 körüli tartós árral :)
Szerintetek mikor kezdenek újból emelkedni az árak?

A nem realizált veszteség is veszteség. :)

Új alj nem kéne, hogy legyen idén. Az nagyon csúnya lenne. Így is az lesz valószínűleg a jövő év, de ráérne akkorra...

Ettől függetlenül még lehet sajnos idén is. A volatilitás megmaradt, megy a csapkodás le-fel.

#706 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 08:13

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 7:06

ha jól láttam/hallottam, valaki az otp papír alját 600-on jelölte meg, naggggyon durva.

a Morgan Stanley volt az

#707 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 08:14

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 7:57

A nem realizált veszteség is veszteség. :)

Új alj nem kéne, hogy legyen idén. Az nagyon csúnya lenne. Így is az lesz valószínűleg a jövő év, de ráérne akkorra...

Ettől függetlenül még lehet sajnos idén is. A volatilitás megmaradt, megy a csapkodás le-fel.

Ez igaz, viszont nem fogom realizálni :) (esetleg a véletlenül 850-ért bevásáolt Synergon-t  :bolond:  :omg: )

Tehát ha jól értem, akkor Te (lassú) növekedést jósolsz?

Szerkesztette: Sipi- 2008. 11. 07. 08:15 -kor

#708 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 09:14

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 8:14

Ez igaz, viszont nem fogom realizálni :) (esetleg a véletlenül 850-ért bevásáolt Synergon-t  :bolond:  :omg: )

Tehát ha jól értem, akkor Te (lassú) növekedést jósolsz?

Az év végét tekintve igen. De én össze vissza ugrálást várok. :)
Most még mehet le anélkül, hogy új aljra menne.
Aztán szerintem jön a hirtelen felfelé kör megint.
Ezt az ugrándozást még 1-2x eljátsszuk talán novemberben és utána decemberre várok némi lassú felfelé menetet év végéig.

Amúgy a Concorde is bedobott 1-2 OTP célárat. A pesszimista verzióban ott is 1000 alatti összeg szerepelt.
Ahogy kinéz nagyon komoly reálgazdasági problémák lesznek (vannak), az arany tojást tojó tyúknak (és a 8-10k-s árfolyam reményeknek) nagy valószínűséggel vége pár évre.

Mindkettő szigorúan szvsz. :)

Szerkesztette: vipisrac 2008. 11. 07. 09:16 -kor

#709 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 10:47

Volt mar? TC: A VW-saga - Brókerek szopóágon :up: ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#710 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 13:03

hmm, lehet fordulnom kéne, és shortra cserélni a longjaimat. elég rossz érzéseim vannak, újabb mélypontot se tartok kizártnak, ami jó kiindulópont lehetne hosszabb távú, tartósabb emelkedéshez.
bár alapvetően nincs semmi ok az emelkedésre :(
viszont már rossz hírre se tud esni usa, legalábbis a tegnapi makróadatok után pluszos záró  :confused:
na majd hétfőn, hisz zárás után jöttek az újabb bankcsődök

pszáf meg jól felfüggesztette az ingatlanalapokat, ez se fog ránk pozitívan hatni.
11. nap pedig az is rohan kivenni a pénzét, aki eddig nem akarta.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 08. 13:10 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#711 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 16:16

Na és ez a kilencbankos megállapodás, komoly vicc lett belőle. Nekem is van chf hitelem, totál hülye lennék, ha bármelyik 'mentőcsomagba' beszállnék.

#712 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 21:03

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 17:16

Na és ez a kilencbankos megállapodás, komoly vicc lett belőle. Nekem is van chf hitelem, totál hülye lennék, ha bármelyik 'mentőcsomagba' beszállnék.

eleve röhej hogy gyurkó pont aznap jelenti be hogy ingyér át lehet állni majd forintos hitelre, amikor az mnb alapkamatot emel.  ért ám hozzá....
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#713 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 21:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 13:03

hmm, lehet fordulnom kéne, és shortra cserélni a longjaimat. elég rossz érzéseim vannak, újabb mélypontot se tartok kizártnak, ami jó kiindulópont lehetne hosszabb távú, tartósabb emelkedéshez.
bár alapvetően nincs semmi ok az emelkedésre :(
viszont már rossz hírre se tud esni usa, legalábbis a tegnapi makróadatok után pluszos záró  :confused:
na majd hétfőn, hisz zárás után jöttek az újabb bankcsődök

pszáf meg jól felfüggesztette az ingatlanalapokat, ez se fog ránk pozitívan hatni.
11. nap pedig az is rohan kivenni a pénzét, aki eddig nem akarta.

Ez az ingatlanalap felfüggesztés elég gáz. Az is benne van, amit írsz, hogy a 11. nap az is rohan visszaváltani, aki eddig nem tette. Meg szerintem akár az is benne lehet, hogy a többi alapot (amit most is lehet) is visszaváltják olyanok, akik eddig nem tették volna...
Pánikot kelteni azt tudunk. Bár szó, ami szó, tényleg nem állnak rózsásan az ingatlanosok. Kegyetlen kivonás volt az utóbbi 2 hónapban.

Na meg ugye volt egy leminősítésünk is a Moody's-tól a héten.
Szóval csupa jó jel... :(

Usa... hülyék megint. Gyakorlatilag az utóbbi 2 hétben csak extra szar adatok és hírek jöttek.
A választás napjáig mégis emelkedtek, az eredmény napján kezdődött az esés. A pénteken meg jött egy totálisan képbe nem illő, kis forgalmú emelkedés. Közben jött 1-2 borzalmas jelentés, pl GM, meg egy 14 éves csúcsra ugrott munkanélküliség.
Nagyon durva reálgazdasági hatások kezdenek látszani... és a baj az, hogy még csak most kezdenek!

Szerintem kb. annyi értelme volt az emelkedésnek, hogy lesz honnan esni. :)

Szerkesztette: vipisrac 2008. 11. 08. 21:31 -kor

#714 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 09:41

meg persze az is lehet, hogy bíznak Obamában és abban, hogy a demokrata többségű szenátusban+képviselőházban könnyű lesz (2 évig) átboxolni a szükséges dolgokat. Kérdés persze, hogy tudnak-e jó válaszokat adni....

#715 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 12:58

Persze, egyértelmű, hogy hisznek benne. Vagyis inkább hinni akarnak... attól függetlenül is, hogy ki az elnök. A lényeg, hogy nem a régi. Az új, "ismeretlen" pedig mindig új lehetőségeket takarhat.

A piac idén tavasztól arról szól, hogy épp hit/hangulat alapján hova rántják...

De valós alapja nincs a konkrétumokban (pk. Obamában) való hitnek, mert ebből varázsütésre megoldás már nem lesz bárki is az elnök. Ez már el van k*rva. Így szenvedőben.

#716 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 14:15

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 13:58

Ez már el van k*rva. Így szenvedőben.

:D
fel a fejjel, oszt sortójjá'  :)

#717 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 08:56

lehet mégis maradnak a longok. legalábbis itt mindenki pluszos napot vár, határidős usa indexek +1.5-2% körül...

kína csomagja jót tett a hangulatnak.

#718 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:13

Ja, a rossz hírek meg már a péntek-szombat homályába merültek. :)
Gyorsan felejtenek... csak aztán mindig jön gyorsan valami új is:
Ismét menteni kell az AIG-t: 150 milliárd dolláros segítséget kaphat a biztosítóóriás?

Itthon: Újabb leminősítés Magyarországnak! A Fitchtől is megkaptuk

Szerkesztette: vipisrac 2008. 11. 10. 09:14 -kor

#719 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:50

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 10:13

Ja, a rossz hírek meg már a péntek-szombat homályába merültek. :)
Gyorsan felejtenek... csak aztán mindig jön gyorsan valami új is:
Ismét menteni kell az AIG-t: 150 milliárd dolláros segítséget kaphat a biztosítóóriás?

Itthon: Újabb leminősítés Magyarországnak! A Fitchtől is megkaptuk

lassan eljut mindenki tudatáig, hogy a minősítőknek köszönhetnek, ha nem is mindent, de elég sokat. buktak rajtuk, olyan ezermilliárdokat.
érdekes, hogy még egy 'bocsi-hibáztunk-at' sem olvastam tőlük.
szeretnék ott dolgozni. :)
recseg az egész felépítmény......mert az auditálók felelősségét se felejtsük el, akik elhitték, hogy az adott ingatlanpiaci portfólió 2007-ben tényleg azt az értéket képviseli.

Szerkesztette: perzecutor 2008. 11. 10. 19:51 -kor

#720 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 20:34

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 19:50

lassan eljut mindenki tudatáig, hogy a minősítőknek köszönhetnek, ha nem is mindent, de elég sokat. buktak rajtuk, olyan ezermilliárdokat.
érdekes, hogy még egy 'bocsi-hibáztunk-at' sem olvastam tőlük.
szeretnék ott dolgozni. :)
recseg az egész felépítmény......mert az auditálók felelősségét se felejtsük el, akik elhitték, hogy az adott ingatlanpiaci portfólió 2007-ben tényleg azt az értéket képviseli.

Igen, minősítők köcsögök voltak. De ha jobban belegondolunk, csak asszisztáltak a "főgonoszoknak". :D

Az ingatlan értékelésnél az itthoni helyzetre gondolsz?
A mostani felfüggesztés nem emiatt van. Maga az eszközérték bőven fedez mindent, a gond csak az, hogy nem likvid. Annyi likvid eszköz egyszerűen nincs egy alapban, hogy ilyen mennyiségű visszaváltást ki tudjanak fizetni. Ha az alap 30-40%-a állampapír és likvid eszköz akkor sem elég a mostani 40-50%-os tőkekivonás mellett. Ingatlant kell eladni, az meg nem épp likvid, nem lehet pénzzé tenni, hiába ér forintra annyit, mint amennyivel be lett értékelve.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.