HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 17:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 13:23

de mol-t is inkább vennék mint otp-t, vagy richteren is elgondolkoznék.

Általában Nyilasi Attilát egy kicsit beképzeltnek tartom, de az nagyon pontos megállapítása hogy a MOL a 30 ezerért vett 20-30%nyi saját részvényen több száz milliárdot bukott, amit - mivel más cégeknek "kölcsönadta" a 10% feletti részt - még csak nem is szerepeltet a könyvelésében. Irgalmatlan sok pénzről van szó és amikor előbb vagy utóbb kiborul a bili akkor nagy sírás lesz.

http://nyilasi.tozsdeforum.hu/
LY

#922 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 17:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 17:10

Richter tényleg nem rossz, ha nézi az ember folyamatosan az árfolyamokat, mert +-1000 forint símán lehet napon belül. Viszont drága egy részvény is már. Abból is szereztem már pici nyereséget tegnap, de Richter-em is van még a tarsolyban (drágábban vettem, mint most van így még nem adom el).

A Richter papír kb. 10x annyi mint az OTP, tökre nem az számít hogy hány forintot mozog, csak a százalék.
LY

#923 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 17:48

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 17:35

A Richter papír kb. 10x annyi mint az OTP, tökre nem az számít hogy hány forintot mozog, csak a százalék.

Csak bohóckodnak azokkal is.
Viszonylag nagy súlya van a buxban.
Amikor esik a mol+otp akkor érdekes módon mindig richter+tkom emelkedés van.

#924 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 19:21

én most raiffeisentől várom a csodát, meg van némi Ultra Dow ETF-em is tegnapról.
bár a mai eu teljesítmény, és usa határidő után meglepett hogy pluszba tudtak fordulni, bár hosszú még az este, lehet itt bármi...

áááá grrr %"+%!"+ nem vettem GM részvényt. pedig terveztem, de nem tudtam mikor érdemes. erre most nézem, +56% volt az előbb...

3$ alatt volt amikor mondtam hogy vételen gondolkozok, ma meg 5,87 volt a csúcs. bár valószínű akkor betettem volna 2$-ra egy stoplosst, amit kiütött volna amikor 1.7ig esett. vagy egy takeprofit bent lett volna 4 körül, bár ha az meglett volna, akkor elégedett lettem volna azzal. (stoploss lehet nem lett volna, ilyen hülye volatilis piacon nem lehet normálisan hasznáni, főleg egy ilyen GM-nél aminél a csődtől nem félek, és megmentéstől felpattanást remélek)

viszont még nem volt erőm elolvasni az ehhez kapcsolódó mai hírt. hogy ha ez nem végleges megmentés, akkor asszem beleveszek, és várom a végleges mentést és felpattanást :)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 26. 19:35 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#925 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:10

Ezen én nagyon röhögtem :)
LY

#926 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:21

lol :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#927 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:37

Az kiderült már, hogy miért nem ajánlották részvényekre az online rendszeretek a többiek?

#928 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 00:55

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 17:35

Való igaz, viszont eddig úgy vettem észre, hogy időnként jobban "mozog", mint az OTP (nagyobb %-ot fel illetve le, akár egy napon belül is).
Ez persze lehet jó is meg rossz is.
(bár az is igaz, hogy OTP-nek is volt 2 napja +15%-a)

Amerika meg pluszban zárt? Hmm...

Szerkesztette: Sipi- 2008. 11. 27. 00:58 -kor

#929 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 07:21

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 23:37

Az kiderült már, hogy miért nem ajánlották részvényekre az online rendszeretek a többiek?

most mást kérdeztem, ő azt mondta, hogy jó az, csak egyszerűbb nekünk ott a másikat használni, akkor meg minek használjak 2 félét.
de még majd mást is megkérdezek :)

#930 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 09:08

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 17:11

Na ja.
Ha meg másik nap vettünk volna, akkor -20%.

Ilyen alapon GM-et is lehetett volna venni. Volt egy nap amikor 1.7 volt az alja és 4 dollár a teteje. Csak ott meg percre pontosan kellett venni, eladni. :)

Hát azért nem kellett jós tehetség ahhoz, hogy 3.6$ alá nem fog menni.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#931 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 09:29

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 9:08

Hát azért nem kellett jós tehetség ahhoz, hogy 3.6$ alá nem fog menni.

Már mint vissza 3.6 alá vagy úgy általában? Mert volt alatta rendesen.
Amúgy tőzsdézel?

Csak mert ez a jóstehetség dolog elég merész kijelentés pénznél... mondani könnyű, de lehet, hogy valósan nem tennéd fel rá minden pénzed, de mondjuk 10%-kal beszállni egy csődközeli cégbe "jóstehetség" alapján is igencsak kockázat.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 11. 27. 09:31 -kor

#932 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 09:32

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 9:29

Már mint vissza vagy úgy általában?
Amúgy tőzsdézel?

Csak mert ez a jóstehetség dolog elég merész kijelentés pénznél... lehet, hogy valósan nem tennéd fel rá minden pénzed, de mondjuk 10%-kal beszállni egy csődközeli cégbe "jóstehetség" alapján is igencsak kockázat.

Nem tőzsdézem, de nagyon közel vagyok a tűzhöz, ha lett volna épp felszabadítható pénzem azonnal vettem volna.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#933 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:35

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 9:32

Nem tőzsdézem, de nagyon közel vagyok a tűzhöz, ha lett volna épp felszabadítható pénzem azonnal vettem volna.

Ne vedd sértésnek amit írtam és írok, de amíg nincs benne pénzed addig nincs miről beszélni. Demoban és "megmondva" tökéletesen máshogy áll hozzá az ember, mintha tényleg beteszi a pénzét.

Akármennyire is várható, hogy megmentik, ismétlem: egy csődközeli cégről beszélünk. Onnantól pedig ez is csak kaszinó. Elég megnézni az árfolyammozgást is. Ha meg is mentik, de mondjuk nem holnap, hanem 1 hét múlva, akkor addig simán benne lehet brutál esés is, ahogy eddig is volt. Azt meg már rosszul viseli az ember benne ülve. Usában ilyen időkben a napi -10-40%-ok (plusszok sem) nem ritkák. Egy-két ilyen nap után meg mondjuk 10% befektetett tőkével is csak néz az ember. Veszteségnek ugyan nem sok pár % minusz, de pár nap alatt mégiscsak az relatíve. Főleg, ha kiszámolod utána, hogy a nullához mennyi emelkedés kell... vagy egy ugyanolyan pár % plusszhoz. duplázások, triplázások. Ami szintén benne lehet, elismerem, de ahhoz szerencse kell és ez már a kaszinó faktor.

Én ezért is kérdeztem Wirzardot, hogy hogy mer külön usa részvényekkel játszani. Nekem azok után amit idén láttam nem lenne bátorságom. Amikor napi 20-80%-okat is láttam... az bármennyi pénzzel sok és kivédhetetlen esés. És ki tudja mi a helyzet az ottani cégekkel, szinte semmit nem tudni róluk, még tán alapos utánajárással sem. Persze a GM más... de az meg épp amiatt veszélyesebb. Ott meg a nagyok hátezúgysedőlbe hozzáállása lehet veszélyes. Lásd Lehman.

ps: Persze a "tűzhöz" közel ülés is segíthet. Sőt, az segíthet a legtöbbet. Kérdés, hogy mi pontosan a tűz. :) Ha GM IT rokon az a legjobb. :D

#934 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 10:35

Én ezért is kérdeztem Wirzardot, hogy hogy mer külön usa részvényekkel játszani. Nekem azok után amit idén láttam nem lenne bátorságom. Amikor napi 20-80%-okat is láttam... az bármennyi pénzzel sok és kivédhetetlen esés. És ki tudja mi a helyzet az ottani cégekkel, szinte semmit nem tudni róluk, még tán alapos utánajárással sem. Persze a GM más... de az meg épp amiatt veszélyesebb. Ott meg a nagyok hátezúgysedőlbe hozzáállása lehet veszélyes. Lásd Lehman.

pont ezaz, nagyon vonzó a napi 20-80% emelkedést bámulni, és nehéz nem beszállni.
de sajnos tényleg soxor kaszinó, ezért is próbálok ellenállni, és csak a relativ biztonságosabbakba beszállni.

egyedi kockázatot ETF-ekkel egész jól ki lehet védeni, de azok is tudnak szépen változni, főleg 2-3x ultra változatok. meg ezekből van long és short verzió is...

osztrák omv jó lehet, ha 20as szintet képes áttörni.

GM-be pont ezért nem vettem bele 3$ körül. hiába megy fel 50-80%ot a megmentés hírére, ha nem tudom, hogy mikor jön ki a hír, és előtte szép lassan lemegy napi 10%-okat.
ennek ellenére gondolkozok a vásárláson.

sőt így 4 cent körül lehman-on is gondolkozok, nagyot bukni már nem lehet rajta. hátha történik vele valami csoda :D
bár kaparós sorsjegyet is vehetnék :)

vipi: most kérdeztem még 1 embertől az equilor trader-t. azt mondta hogy nincs gáz vele, jól használható, csak valamit mondott hogy 10$ körüli összegért elő kell fizetni realtime adatokra...
de még majd megkérdem az eqt szakértőjét, úgyis másról is kell beszélnem vele :)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 27. 11:12 -kor

#935 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 11:09

pont ezaz, nagyon vonzó a napi 20-80% emelkedést bámulni, és nehéz nem beszállni.
de sajnos tényleg soxor kaszinó, ezért is próbálok ellenállni, és csak a relativ biztonságosabbakba beszállni.

egyedi kockázatot ETF-ekkel egész jól ki lehet védeni, de azok is tudnak szépen változni, főleg 2-3x ultra változatok. meg ezekből van long és short verzió is...

osztrák omv jó lehet, ha 20as szintet képes áttörni.

GM-be pont ezért nem vettem bele 3$ körül. hiába megy fel 50-80%ot a megmentés hírére, ha nem tudom, hogy mikor jön ki a hír, és előtte szép lassan lemegy napi 10%-okat.
ennek ellenére gondolkozok a vásárláson.

sőt így 4 cent körül lehman-on is gondolkozok, nagyot bukni már nem lehet rajta. hátha történik vele valami csoda :D
bár kaparós sorsjegyet is vehetnék :)

vipi: most kérdeztem még 1 embertől az equilor trader-t. azt mondta hogy nincs gáz vele, jól használható, csak valamit mondott hogy 10$ körüli összegért elő kell fizetni realtime adatokra...
de még majd megkérdem az eqt szakértőjét, úgyis másról is kell beszélnem vele :)

Köszi az infókat. Realért a 10$ nem olyan sok.
Engem is inkább komplett szektort valamennyire lefedő ETF-ek vagy indexek (főleg dax, dow, sp500) érdekelnének mindkét irányba. A buxból elegem lett már rég. :)

Persze biztos vagyok benne, hogy egyedi részvényekkel is próbálkoznék a kíváncsiság miatt :), de csak nagyon korlátozottan. Legtöbb esetben a kaszinót látom bennük. Arra esélyt sem látok, hogy komolyabban megismerjem azt a sok céget. Még 1-1 céget is elég nehéz szerintem, mert a halandók mindig csak a felszínt látják.

Lehman: Hiába 4 cent, rossz esetben annyit lehet rajta bukni amennyiért vesz az ember. :D

#936 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:38

Ez nevetséges, amerika csinált 20% pluszt pár nap alatt, a Bux meg 12%-on parázik - csak azért mert mégis van ma is határidős kereskedés a jenkiknél és most éppen mínusz fél százalékban vannak.
LY

#937 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:42

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 11:38

Ez nevetséges, amerika csinált 20% pluszt pár nap alatt, a Bux meg 12%-on parázik - csak azért mert mégis van ma is határidős kereskedés a jenkiknél és most éppen mínusz fél százalékban vannak.

De a bux nem is ment új aljra, mint ők.
Nem hiszem, hogy ma (a zárva tartáson kívül) bárminek is köze lenne a buxhoz. Vergődés van forgalom nélkül.

Jött egy rakás vacak EU adat ma is.

#938 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 15:50

De mondom hogy van határidős Dow, SP500, szépen mentek egy lefelé hullámot, aztán most az SP már hangyányi pluszban zárt. Szépen meg is vezérelte egész nap a Buxot megint - tök mindegy tegnap mekkora pluszban zártak, ha a futures lefelé megy, megyünk utána 30mp késleltetéssel.
LY

#939 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 18:18

Hát nekem meg úgy tűnt, hogy semmi nem történt ma.
Se kint, se itt.
:)

Meg is lepődtem volna, ha nem így lett volna.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 11. 27. 18:19 -kor

#940 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:07

az épp elég nekem hogy a raiffeisenem bő 10%ot emelkedett :)

találtam még ígéretesnek kinéző papírokat, csak mire elhatároztam hogy vennék, addigra bezártak :(
majd holnap talán, ha még mindig tetszenek majd :)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 27. 20:07 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.