Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 10:35
Én ezért is kérdeztem Wirzardot, hogy hogy mer külön usa részvényekkel játszani. Nekem azok után amit idén láttam nem lenne bátorságom. Amikor napi 20-80%-okat is láttam... az bármennyi pénzzel sok és kivédhetetlen esés. És ki tudja mi a helyzet az ottani cégekkel, szinte semmit nem tudni róluk, még tán alapos utánajárással sem. Persze a GM más... de az meg épp amiatt veszélyesebb. Ott meg a nagyok hátezúgysedőlbe hozzáállása lehet veszélyes. Lásd Lehman.
pont ezaz, nagyon vonzó a napi 20-80% emelkedést bámulni, és nehéz nem beszállni.
de sajnos tényleg soxor kaszinó, ezért is próbálok ellenállni, és csak a relativ biztonságosabbakba beszállni.
egyedi kockázatot ETF-ekkel egész jól ki lehet védeni, de azok is tudnak szépen változni, főleg 2-3x ultra változatok. meg ezekből van long és short verzió is...
osztrák omv jó lehet, ha 20as szintet képes áttörni.
GM-be pont ezért nem vettem bele 3$ körül. hiába megy fel 50-80%ot a megmentés hírére, ha nem tudom, hogy mikor jön ki a hír, és előtte szép lassan lemegy napi 10%-okat.
ennek ellenére gondolkozok a vásárláson.
sőt így 4 cent körül lehman-on is gondolkozok, nagyot bukni már nem lehet rajta. hátha történik vele valami csoda

bár kaparós sorsjegyet is vehetnék
vipi: most kérdeztem még 1 embertől az equilor trader-t. azt mondta hogy nincs gáz vele, jól használható, csak valamit mondott hogy 10$ körüli összegért elő kell fizetni realtime adatokra...
de még majd megkérdem az eqt szakértőjét, úgyis másról is kell beszélnem vele
Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 27. 11:12 -kor
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.