HWSW Informatikai Kerekasztal: Egy BM-es informatikai tender margójára - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egy BM-es informatikai tender margójára Vélemények Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 08:53

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 9:24

és én miért nem tudtam e tenderről.. pedig egy pályázatot megért volna :D:D
hogy ne csak mindig más járjon jól, hanem egyszer én is :D:D

amúgy meg tényleg tök durva, hogy kifizetnek x milliárdot egy redmondi óriásnak és kiküldik a szoftvercsomagokat egy átlag középsulinak, hogy ők most milyen jó fejek, csak kár, hogy a középsuliban van 2 gép ami épp elbírja..

erre csak annyit hogy LOL

Ez mellesleg nem is baj az érdekelt felek szempontjából, ugyanis legalább lehet új gépeket is beszerezni.

Hasonló történet:
"Kis" vöröslobogós kerületünkben számítógépbeszerzés iskolák számára. Természetesen csak hp gépek jöhetnek szóba 300 milla értékben 150 gép. 17 colos monitorok 40 gb vinyó 256 mb ram, 1600 mhz celeron. A billentyűzet nem kakaóbiztos. Ilyen gépet bámelyik cégnél kisker áron ki lehetett volna hozni max 150000 forintból. Ja és win xp nehogy mást is lássanak a gyerkőcük. A kerületi kormányszócső lap természetesen nagy propagandát kerít a dolognak, ami gondolom megteszi a hatását azoknál akik nem konyítanak hozzá.

apropó kakóbiztos bill. : Szerinteb a rendes bill. is elég jól bírja, persze nam azt ha belemerítjük egy fazékba.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#22 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 08:58

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 9:32

de csak a holnapi premierig. :D

:respect:

Mármint a holnap utáni premierre gondolsz? Hisz 0:00 az nem holnap. :)

:offtopic:  on

Az is gond ezekkel (jó itt van 1gb, bár minek), hogy pl. azt hiszik sokan, hogy a 2,8 Ghz-es Celeron hűdejó és az a fontos, meg a 256 mb ram a vga-n!!! Biztos Fx5200 vagy 9550, esetleg 6200 lesz... Persze semmit nem számít a ram, de hát ezt az átlagember nem tudja.
512 ram elég szerintem általános írodai gépbe. Csak hát sok helyen még csak 128 van. Mondjuk az állami intézmények gépeinek 70%-ban. :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#23 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 09:13

No komment. Nevetséges. Lassan elmegyek dzsungelharcosnak. Ott legalább megúszom az ilyen baromarcúakat. Ha meg nem, akkor nem tudják rámbizonyítani :] :] :] :evil2:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#24 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 09:41

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 7:32

Üreszseb program....

Nem hiszem el, hogy nem lehet tenni ezek ellen valamit.... még hiszek a köztársaságban....

de csak a holnapi premierig. :D

Üreszseb program, de hol van már Keller László...  :think:
számból vetted ki a szót.
Ezek még az ellenzéken is túltesznek.
Magyarországon a demokrácia=korrupció... sajnos

Az a helyzet ez a Csurka nem is mondott annak idején hülyeséget... sajnos
Az biztos, hogy a tököm ki van ezzel az országgal.
Debrecenben van olyan munkahely és persze állami(nem a yard, mert az még elmegy), ahol ha nem vagy korrupt, akkor kirúgnak...  :think: Hogy is van ez?! :think:

Szerkesztette: wittman 2005. 05. 17. 09:42 -kor

Wittman

VMH59

#25 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:09

tipikus.

hűtlen kezelés, ilyenek ? sajnos jogbol nem vagyok képben ... nem lehet ez ellen valamit tenni ??? vagy ez tényleg a tizmillio tolvaj/korrupt országa lenne ????? :(

Szerkesztette: arty 2005. 05. 17. 10:12 -kor

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#26 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:13

Megint egy ember fog jól járni. Ahogy ez már megszokott dolog...

Csak az a baj, hogy én meg messze vagyok a levesestáltól...
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#27 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:17

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:13

Megint egy ember fog jól járni. Ahogy ez már megszokott dolog...

Csak az a baj, hogy én meg messze vagyok a levesestáltól...

Vetesd ki a gerincedet, és egyből közelebb kerülsz...  :D

#28 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:20

Idézet: arty - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:09

tipikus.

hűtlen kezelés, ilyenek ? sajnos jogbol nem vagyok képben ... nem lehet ez ellen valamit tenni ??? vagy ez tényleg a tizmillio tolvaj/korrupt országa lenne ????? :(

Szerintem a világ mindig is ilyen volt. Engem, mint arra korábban is utaltam, a "kenőpénz" mértéke akaszt ki. Én már azt is eredménynek tartanám, ha az állami forrásból származó pénzeknek "csak" a 10-15%-t kellene visszaosztani, és mondjuk nem a 40-60%-t...

#29 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:31

A tutter az benne, hogy nálam is járt a papiros a kiirásnál, hogy keressünk procit. Namost, ott áll hogy L2 cache min 1Mb, L3 cache min  512Kb. Namost, ugye, ilyen nem is létezik.
A notebook különösen megfogott. Vajon minek ennyi multimédiás sz*rság? Ja és a specifikációk csaknem megegyeznek a HP NW8000 specifikációival (nettó 600k). Kell az izgatóbácsi fiának otthon doom3azni ugye, a 128 megás FireGL-en.
A lapoknál az a vicces, hogy olyan dolgokat akarnak, ami nem is létezik. Valahol benne van az is, hogy min 6 giga, max 12 giga. Namost ugye itt már az Extreme Edition is kiesik, mert a 8x5ös chipset nem tud csak max 4 gigát cimezni. Marad a Xeon. Ami alá meg egy vérhugyozás olyan lapot találni, amit a büdös ügyfél akar. Főleg hogy 400as RECC memória eléggé macerásan fellehető, jóóó olcsó is. Hasonképp a 2 szintű cache-es Gallatin magos Xeonhoz, dualos is legyen, ezt is tudjon, azt is. A minap 2 teljes napig vadásztunk olyan xeonos lapot, amin van agp, 400as ramot eszik, dualos, dual gigabites. A végén egy kóbor SuperMicro-t találtunk, az is csak DDR-2esben. Aminek RECC változatban nem kell az árát gondolom ecsetelni.

#30 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:13

Itt mindössze annyiról van szó, hogy a "szokásos" pénzosztásos beszerzésre került sor...
SZVSZ mi (mármint a becsületes emberek) soha nem fogunk ilyen dolgokból hasznot húzni, csak bukjuk, hogy lopják a pénzünket...

Bár ugye lehetne ebből sajtóvisszhangot csinálni, lehet, hogy a retekklub, vagy az ex-biopon kettes rákapna...
Esetleg más média is, nem tudom...

Amúgy pedig biztos vagyok benne, hogy ha jövőre váltás lesz, akkor ez mind "le lesz selejtezve", persze nem nekünk... :(

#31 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:13

"Ezekhez képest a meztelen csiga egy gerinces állat!" By Hofi Géza
Wittman

VMH59

#32 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:16

a szomoru az, hogy mig a vezetes a hazai kis es kozepvallalkozasok felzarkoztatasarol beszel, addig egy ilyen tenderen csak es kizarolag nagyvallalatok nyerhetnek. az oke, hogy egy ekkora megrendeles teljesitesehez szukseges valamifele hatter is, de erre egy kozepvallakozas is bosegesen elegendo.
free élettér service for addicts

#33 Felhasználó inaktív   koma1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:18

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:31

L2 cache min 1Mb, L3 cache min  512Kb. Namost, ugye, ilyen nem is létezik.
A notebook különösen megfogott. Vajon minek ennyi multimédiás sz*rság? Ja és a specifikációk csaknem megegyeznek a HP NW8000 specifikációival (nettó 600k). Kell az izgatóbácsi fiának otthon doom3azni ugye, a 128 megás FireGL-en.

A végén egy kóbor SuperMicro-t találtunk, az is csak DDR-2esben. Aminek RECC változatban nem kell az árát gondolom ecsetelni.

Azt hiszem itt az igazság. Nem az ő pénzük, a köz pénzét saját maguk kis dolgaira (igényeire) fordítják,  mondván ezt értünk, a köz javára kell. Aztán végül valaki nappalijában köt ki. A dologban az a nevtséges(szomorú) , hogy ezt nyiltan lehet csinálni büntetlenül. Egyébkent ezek a gépek mintha csak, HardCore játékos, vagy építész tervező, bácsinakának kellenenének. Átlagos irodai munkára egy kicsit, nagyok az elképzelések, hacsak nem valami megalomániás agyából pattantak ki. :reklamacio:

#34 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:40

meglepodnek ha a cikknek barmi hatasa lenne...
free élettér service for addicts

#35 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:55

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:40

meglepodnek ha a cikknek barmi hatasa lenne...

Mi lenne, ha "súgnátok" valami TV-nek, hadd csináljanak botrányt...
Vagy valamelyik off-line médiának? Esetleg on-line-nak?

Én örülnék, ha botrány lenne, úgy szeretem a sárdobálást! :]

#36 Felhasználó inaktív   Robert7x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:55

Itt ma Mo-n érdekérvényesítés nincs. Miért nem felel senki (mondjuk az összeg 1%-ig) a _saját_ vagyonával azért amit megrendelt/átvett?
pl. kátyúzás stb. A gyártók meg a nagy kalappal markolnak itthonról. A Redmondiaknak kifizetett évci ~3mrd! ennek 10%-át adják az UHUlinux fejlesztésére. Érdekes módon erre nem futja:(
PC távirányítás, PCrádió, infraport, LCD, földhurok-leválasztó: http://www.tavir.hu

#37 Felhasználó inaktív   Balooo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 17. 11:56

sajnos  ez a hogyan lopjuk magunkat gazdagra akcijó 
egyévvel a végeelött akcijó folytatása....

és most néha úgy örülnék ha hatdiplomám lenne és közben meg segghülye és valami állami cég élén lovagolhatnék...

lassan oda jutunk hogy az országban már ninccs mit tönkretenni...

BB.
a windows két féle képpen gyorsítható magasabbról ejted, vagy erősebben dobod....
Ha minden álmod teljesül amire vágytál, akkor az álmaid örökre meghalnak....
Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... – ( W. Shakespeare)

#38 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:59

Nem szeretem a Jusztot, de a "Tévé ügyvédje" szereti az ilyen témákat. Az autópálya-kérdést feszegették egy kicsit. Ott kellene próbálkozni...

#39 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 12:06

Nem lehetne egy levelet írni a BM-nek? Esetleg egy beadványt amit többen aláírnánk, hogy miért is kell ilyen gép? Adminisztrátori munkára? Vagy mire is? Notebook 100 darab? Darabja 600? Minek is? A qrva anyjukat a kórházakban meg nincs tű bazzeg! Az én + ti adótokból megy ám ez a móka? Írni kéne egy levelet nekik hogy miért is és hogyan is? Mint adózó állampolgárnak jogom van tudni nem?

De ugye mint tudjuk mindenhol így van, hogy direkt a cégre írják a tendert! Ez így volt, van és lesz is sajnos, de ez qrván feldühített!  :reklamacio:

#40 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 12:07

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 13:06

Nem lehetne egy levelet írni a BM-nek? Esetleg egy beadványt amit többen aláírnánk, hogy miért is kell ilyen gép? Adminisztrátori munkára? Vagy mire is? Notebook 100 darab? Darabja 600? Minek is? A qrva anyjukat a kórházakban meg nincs tű bazzeg! Az én + ti adótokból megy ám ez a móka? Írni kéne egy levelet nekik hogy miért is és hogyan is? Mint adózó állampolgárnak jogom van tudni nem?

De ugye mint tudjuk mindenhol így van, hogy direkt a cégre írják a tendert! Ez így volt, van és lesz is sajnos, de ez qrván feldühített!  :reklamacio:

Még mindig nem tudom melyik cégről van szó?

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó