Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2007. 02. 14. 18:27
MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /
Elküldve: 2007. 02. 15. 18:26
MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /
Elküldve: 2007. 02. 15. 22:53
1.
OPTICAL OUT connector Connects to recording/playback devices with optical connectors (for example, MiniDisc recorders, Digital Audio Tape recorders or external hard disk recorders).
Mivel itt csak felvevő eszközökről beszél leginkább, létezik az, hogy az OPTICAL OUT-on csak szereo jel megy az erősítő felé??
Nekem az 1 pont alatti csatlakozóba van dugva az optikai kábel.
Csekély angol tudásommal ide lejátszó, felvevő eszközöket kell csatlakoztatni.
2.
SPDIF OUT jack Connects to external digital devices.
2. pontú csatlakozó. Külső digitális eszköz.
Ide kéne az erősítőt csatlakoztatnom (????) Gondolom, ide való az a jack/optikai kábel fordító ??? Vagy ezt hívják Koax-nak????
Bizonytalan vagyok ebben, azaz, hogy ide kéne dugnom a 3,5 jack--> optikai átalakítót, és ebbe a fordítóba csatlakoztatni az optikai kábelt, mely az erősítő felé megy. Koax kimenet ez, ránézésre.
Lehet, itt kijönne az 5.1, egy az egyben???
Bocsi. Itt is felteszem a kérdést, de ez általános kérdés, fura, nem igazán látom a dolgok összefüggéseit. Miért nem szól az 5.1 az optikai kimeneten, úgy mint pl. egy asztali DVD esetén???
Tetszik a cuccos, csakhogy az erősítő felé stereo jel megy csak a PC felől. Egy lejátszó progival elértem hogy kigyulladt az Dolby Digital led a készüléken, az Audigy-n, de csak a jobb és a bal oldal szólt, a szöveg például nem volt hallható, csak a zene, bal, jobb oldalról.
Szerkesztette: Macska 2007. 02. 15. 22:56 -kor
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2007. 02. 16. 07:09
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2007. 02. 16. 13:08
Idézet: mokka - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 18:26
- Let's go find out.
Elküldve: 2007. 02. 18. 10:00
Mi van ha az emberfia kulso DAC-ot hasznal, neadjisten D osztalyu erolkodot vagy csak digi bemenetes jobb minosegu receivert, aranylag turheto hangfalakkal, jo elrendezesben.
Akkor miert is szar egy S/PDIF-el ellatott CT kartya hangja, mondjuk egy X-Fi-e. Miert lenne jobb egy meregdraga "studiokartyaje". En ugy tudom bit-accurate mod mar van a CT kartyakon, ha mas nem sima s/pdif jelet azert kivagnak eleg rendesen es itt elfelejthetjuk hogy szarul hallatszanak, mert fos DAC van rajtuk, ami nem igaz X-Fi eseten.
Magyarazzatok mar meg. Meg miert ruhellitek a 10.000 MIPS 3 way SIMD DSP-t ami rajta van, hisz gyorsabb valoszinuleg mindkettotok CPUjanal szamitasi sebessegben. Azert DooM3ban es Prey-ben multichan jol johet ez a powa vagy akar ha csak olcson wavetable szintizni tmad kedve az embernek.
Viszont igazatok van. Felnyomtam a regi Technics erolkodot csutkaig Au1-el uresjaratban es volt nem alapzaj, bar fulelni kellett, de volt...de ennyivel az emberek 99% egyutt el barmikor. A torzitasrol nem nyilatkoznek, nincs referenciam. Egy auto arat nem tudom audiora kolteni, bar lattam cambridge Audio es NAD cuccost 500-1000 EUR os kategoriaban kibelezve, hat jo kis ICs megoldas volt es nem diszkret. NEm tennem tuzbe a kezem azokert sem....bar jobbak mint amit en lattam es halottam.
Nutriat meg megkernem cserelje mar ki az alairasaban a kovetkezokre: :Đ
Imagine having the power of a second 3.4GHz processor (more than 10,000MIPS) built into your PC that was dedicated just to audio!
Nekem egy OPAs hangkartya nem sokat er, nekem PC-be hardware gyorsitas kell, ugyanugy ahogy egy VGA kartyatol HDR+FSAA-t varok es nem Matrox fele makulatlan kepet....
Peace
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer
Elküldve: 2007. 02. 18. 12:00
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 02. 18. 12:15
Amugy mi az az 'OPAs hangkartya'? Szerintem valamit keversz:>
Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 02. 18. 12:15 -kor
Elküldve: 2007. 02. 18. 12:17
Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 18. 12:33 -kor
Elküldve: 2007. 02. 18. 12:17
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 12:15
Az komoly balhé lehetett!
Milyen néven nyomul most errefelé?!
Elküldve: 2007. 02. 18. 12:18
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 12:15
Igaz!
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 02. 18. 16:04
Elküldve: 2007. 02. 18. 17:06
Idézet: BlueDeath - Dátum: 2007. Feb. 18., Sunday - 16:04
Hmm, lehet, hogy az ms-nel alapvetoen csak jot akartak:)
Elküldve: 2007. 02. 18. 18:46
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 17:06
Azért a 4.1, 5.1, 7.1 műköhetne...
Elküldve: 2007. 02. 19. 19:49
Meg miert ruhellitek a 10.000 MIPS 3 way SIMD DSP-t ami rajta van, hisz gyorsabb valoszinuleg mindkettotok CPUjanal szamitasi sebessegben. Azert DooM3ban es Prey-ben multichan jol johet ez a powa vagy akar ha csak olcson wavetable szintizni tmad kedve az embernek.
[/quote]
Ezert:
[quote name='BlueDeath' date='2007. Feb. 18., Sunday - 16:04']Valakinek sikerült 4.1 vagy több csatornát kicsiholni Vista alatt az extreme audio-ból? Nekem sehogy nem sikerül. Keverő sem megy. Nincs EQ, Crystalizer de még a hangerő sem megy creative control panelből. :mad:
...
Azért a 4.1, 5.1, 7.1 műköhetne... :mad:
[/quote]
Elküldve: 2007. 02. 19. 20:15
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:00
Mi van ha az emberfia kulso DAC-ot hasznal, neadjisten D osztalyu erolkodot vagy csak digi bemenetes jobb minosegu receivert, aranylag turheto hangfalakkal, jo elrendezesben.
Akkor miert is szar egy S/PDIF-el ellatott CT kartya hangja, mondjuk egy X-Fi-e. Miert lenne jobb egy meregdraga "studiokartyaje". En ugy tudom bit-accurate mod mar van a CT kartyakon, ha mas nem sima s/pdif jelet azert kivagnak eleg rendesen es itt elfelejthetjuk hogy szarul hallatszanak, mert fos DAC van rajtuk, ami nem igaz X-Fi eseten.
Magyarazzatok mar meg. Meg miert ruhellitek a 10.000 MIPS 3 way SIMD DSP-t ami rajta van, hisz gyorsabb valoszinuleg mindkettotok CPUjanal szamitasi sebessegben. Azert DooM3ban es Prey-ben multichan jol johet ez a powa vagy akar ha csak olcson wavetable szintizni tmad kedve az embernek.
Viszont igazatok van. Felnyomtam a regi Technics erolkodot csutkaig Au1-el uresjaratban es volt nem alapzaj, bar fulelni kellett, de volt...de ennyivel az emberek 99% egyutt el barmikor. A torzitasrol nem nyilatkoznek, nincs referenciam. Egy auto arat nem tudom audiora kolteni, bar lattam cambridge Audio es NAD cuccost 500-1000 EUR os kategoriaban kibelezve, hat jo kis ICs megoldas volt es nem diszkret. NEm tennem tuzbe a kezem azokert sem....bar jobbak mint amit en lattam es halottam.
Imagine having the power of a second 3.4GHz processor (more than 10,000MIPS) built into your PC that was dedicated just to audio!
Nekem egy OPAs hangkartya nem sokat er, nekem PC-be hardware gyorsitas kell, ugyanugy ahogy egy VGA kartyatol HDR+FSAA-t varok es nem Matrox fele makulatlan kepet....
Peace
Kedves Elvis, röviden írom le, így remélem, egyszerű lesz megérteni is:
A kártya HW-es képességeivel nincsen semmi baj, szeretjük érte, játékra minden másnál jobban ajánlott-Sajnos a tiszta HW-es képességet meg is kell fizetni.
A digitális területe elég jó és ebben a tekintetben a legtöbb, akár alaplapi hangkártya is igen jó eredmény bír felmutatni, a különbség a HW-es képességekben és pár lényeges-lényegtelen apróságban rejlik.
Analóg területen nem jobb, mint a legtöbb jó minőségű hangkártya, a professzionálisat még csak meg sem közelíti és ezen a sok-sok MIPS kb. semmit nem változtat (a crystalizer-t remélem nem gondolod komolyan), a legtöbb felhasználó pedig még mindig az analóg végén használja a kártyát.
Ebből a három mondatból szerintem a kártya vélt és valós célközönsége egyértelműen le tudja szűrni, hogy szüksége van-e rá vagy nem, megéri váltani a régiről, vagy nem és remélem, leszállhatunk erről a dologról
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 02. 19. 21:09
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:00
Peace
Elvis, tömören és velősen: Mindenki úgy élvez, ahogy tud :Đ
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 02. 19. 21:09
Idézet
Mocsok nagy jitterrel és temérdek zajjal jelenik meg a kimeneten a digitális jel. Ha optika, a zaj kevésbé jelentős, viszont a jitter tovább nő az elektromos-optikai jelátalakítás során.
A gyakorlatban ezek következtében az igazi delikát, a finomság pusztul ki a zenéből. Azok az apró részletek, ami megkülönbözteti az audiofil világot a hifizéstől. Ezért kell drága karesz akkor is, ha digitisz megy ki a gépből. Más kérdés, hogy egy USB külső DAC-kal sokak szerint jobb eredményt lehet elérni bármilyen hangkártyánál, de abból egy igazán jó tényleg horror drága.
HTPC: ASUS M2AVM, A62X2 4200+@2.4, 1950GT@615/1450, 200GB, Thermaltake Mozart, Logitech Cordless Desktop, Logitech MOMO Force, házimozi környezet (projektor + komolyabb hangrendszer)
Laptop:ASUS X51R-AP109
Elküldve: 2007. 02. 20. 00:15

Az mitől lehet, hogy Jet audio-nál 5.1 -ben megy a video, és a subwoofer is nyomja rendesen, de Media Source-al meg nem ? DTS Cinema módban.
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 02. 20. 09:51

Súgó
A téma zárva.