HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#181 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:02

Idézet: eddie - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:24

Például az én hangfalaim csak 85dB érzékenységűek, lehet valaki erre azt mondja, hogy az övé bübü 95dB-es. Viszont nekem tettszik a hangjuk.

Enyém 88, de mi köze ennek a hangjához?

#182 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:09

Idézet: Orgi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:02

Az enyém meg 150dB. Aki nem hiszi, járjon utána. :D

#183 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 13:26

Lehet rendelni, de...
a Creative Europe Shop nem fogadja el az OTP webkártyámat.  :mad:

#184 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 13:54

Idézet: Orgi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 22:02

Tekintsd semmisnek amit írtam. Csak arn gondolatához szerettem volna kapcsolódni. Frekigörbével lehet más olvasata lett volna.

Üdv,
eddie

#185 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 00:01

Ja, a vastagon feltüntetett ár helyett a kisebben feltüntetett nagyobb árat kellett figyelembe venni. :) Tettem még egy kis pénzt a webkártyára és így már sikerült megrendelni a hangkártyát.

#186 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 06:06

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 18:54

Creative Europe Shop:

X-Fi Elite Pro
X-Fi Fatal1ty
X-Fi Platinum

Hamarosan? :confused:

van áruk.  :rolleyes:

#187 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 16:19

Lehet a mai magyar hangkártyapiacon olyan elfogadható árú és minőségű kártyát kapni, ami optikai kábelen keresztül ki tudja küldeni külső erősítőre az analóg 5.1-et? Gondolok itt arra, amit például az Nforce 2 Soundstormja csinált....

Sajnos a mostani kártyám egy asus a8n-e lap integráltja nem képes optikain kiküldeni a 6 csatornás analógot, hiába állítom át 6 csatornára, elveszik a hátsó hangszórók hangja, analóg hangszórórendszerem meg nincs... csak optikai és koaaxiális optikai... :(
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#188 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 16:33

Idézet: Orgi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 23:02

a fostexem tenyleg 96db :D

de ennek semmi koze sincs a hangminoseghez. a dynok is kozelebb allnak a 80hoz, mint a 90hez. megis nagyon nepszeruek.  ;)

Szerkesztette: arn 2005. 09. 16. 16:33 -kor

#189 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:24

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 23:09

Az enyém meg 150dB. Aki nem hiszi, járjon utána. :D

Az meg miféle csoda? 150 db, szvsz lehetetlen, de......nálam van 89 db/W/m a csúcs Technics-ek anno amik 3-4 ezer Eurosak voltak 10000-es széria asszem sem volt 100 felett, autóhanxórók meg viccek...
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#190 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 20:06

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 16:24

Az meg miféle csoda? 150 db, szvsz lehetetlen, de......nálam van 89 db/W/m a csúcs Technics-ek anno amik 3-4 ezer Eurosak voltak 10000-es széria asszem sem volt 100 felett, autóhanxórók meg viccek...

Hát persze, hogy lehetetlen. A lényeg, hogy jól szól. (Amíg meg nem hallok egy jobbat - ez mostanában nem fordult elő, mert nem szoktam azzal tölteni az időmet, hogy az eszközeimet másokéval hasonlítsam össze. Megfelelően szól és kész.) :) A műszaki paraméterek fontosak, de ha ez alapján vásárolgatnék állandóan frusztrálna az a tudat, hogy mindig találnék jobbat. ÉS CSAKAZÉRTISNEKEMVANALEGJOBBESZKÖZÖM ÉS DRÁGADEÉNOLCSÓNSZEREZTEM stb. :)

Ha minden jól megy, jövő hétre megérkezik a hangkártyám. Majd beszámolok.

#191 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 08:11

Inkább nem.

Szerkesztette: didyman 2005. 09. 17. 08:13 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#192 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 09:06

Lehet a mai magyar hangkártyapiacon olyan elfogadható árú és minőségű kártyát kapni, ami optikai kábelen keresztül ki tudja küldeni külső erősítőre az analóg 5.1-et? Gondolok itt arra, amit például az Nforce 2 Soundstormja csinált....

Sajnos a mostani kártyám egy asus a8n-e lap integráltja nem képes optikain kiküldeni a 6 csatornás analógot, hiába állítom át 6 csatornára, elveszik a hátsó hangszórók hangja, analóg hangszórórendszerem meg nincs... csak optikai és koaaxiális optikai... frown.gif

Travian meghívó

#193 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 13:39

Idézet: Dchris - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 10:06

Sajnos a mostani kártyám egy asus a8n-e lap integráltja nem képes optikain kiküldeni a 6 csatornás analógot, hiába állítom át 6 csatornára, elveszik a hátsó hangszórók hangja, analóg hangszórórendszerem meg nincs... csak optikai és koaaxiális optikai... frown.gif

Na akkor tisztázzuk.....

Van S/PDIF ami (jobb esetben) koaxalis, digitalis kimenet, NEM OPTIKAI, általában RCA konnector, jobb esetben F-Type...

Van TOSLINK digitális kimenet ami OPTIKAI és kis négyszögű bigyusz, fénykábellel, (ilyenem nekem is van a Technics MiniDisc deck-emhe').....

Ezek mind DIGITÁLIS KIMENETEK, be kell állítani a hangkari soft-ban v DVD lejáccó soft-ban h DIGITAL OUTPUT. Hogy ezen mi megy ki, az attól függ...stereo, AC3,.....

A mixer progikban van opcio h Digital Out....no meg a Windóz Control Panelben is meg kell mondani h 5.1........

A többi az digi-erősítő v hangfalszett dolga.....
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#194 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:17

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 12:39

Na akkor tisztázzuk.....

Van S/PDIF ami (jobb esetben) koaxalis, digitalis kimenet, NEM OPTIKAI, általában RCA konnector, jobb esetben F-Type...

Van TOSLINK digitális kimenet ami OPTIKAI és kis négyszögű bigyusz, fénykábellel, (ilyenem nekem is van a Technics MiniDisc deck-emhe').....

Ezek mind DIGITÁLIS KIMENETEK, be kell állítani a hangkari soft-ban v DVD lejáccó soft-ban h DIGITAL OUTPUT. Hogy ezen mi megy ki, az attól függ...stereo, AC3,.....

A mixer progikban van opcio h Digital Out....no meg a Windóz Control Panelben is meg kell mondani h 5.1........

A többi az digi-erősítő v hangfalszett dolga.....

1. Ok, és hogy hívják a 3,5-s minijack szerű digitális kimenetet a creative kártyákon?

2. Hogyan tudom az mp3 surroundot meghallgatni az 5.1-es rendszeremen, amikor a mocsok csak sztereót küld ki? Hiába állítom át 5.1-re a hangkártya vezérlő progiban (ez szinkronban vezérli a windóz hangszóróbeállításokat is), gondolom analógon kiküldi az 5.1-et, de a toslink optikain nem jön át csak a 2 első hangszóró... :(

Kérlek mondj olyan hangkártyát, ami tartalmaz ac3 enkódert és nem integrált.

Travian meghívó

#195 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 08:52

A Creative-nál 4 napig ellenőrizték, hogy jó-e az otp webkártyám (a pénzt persze megrendelés után azonnal leszedték), ma délelőtt postázzák a kártyát. 4-10 nap múlva itt lesz.

#196 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:08

Idézet: Dchris - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 9:17

1. Ok, és hogy hívják a 3,5-s minijack szerű digitális kimenetet a creative kártyákon?

2. Hogyan tudom az mp3 surroundot meghallgatni az 5.1-es rendszeremen, amikor a mocsok csak sztereót küld ki? Hiába állítom át 5.1-re a hangkártya vezérlő progiban (ez szinkronban vezérli a windóz hangszóróbeállításokat is), gondolom analógon kiküldi az 5.1-et, de a toslink optikain nem jön át csak a 2 első hangszóró... :(

Kérlek mondj olyan hangkártyát, ami tartalmaz ac3 enkódert és nem integrált.

Digitális kimenetnek :) . Nem spdif.

Elvileg, úgy tudom, sehogy. Hiszen az sztereó. Az, hogy az analóg mixre mi kerül, az megint más tészta, de a digit kimeneten a natív jel fog jönni, én úgy tudom legalábbis. Tehát sztereó. 5.1 csak akkor, ha a hanganyag is 5.1. Analógon sem lesz a sztereóból 5.1 :) . Egyes kártyákon lehet állítani, hogy a szub kimenetre rákeverjen a két csatornából, meg fel lehet osztani a kimeneteket, de ezek csak az analóg oldalt érintik.

AC3enkóder szerintem nem kell neked :) . vagy sztereó hangot akarod ac3-ra alakítani?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#197 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 17:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 9:08

Digitális kimenetnek :) . Nem spdif.

Elvileg, úgy tudom, sehogy. Hiszen az sztereó. Az, hogy az analóg mixre mi kerül, az megint más tészta, de a digit kimeneten a natív jel fog jönni, én úgy tudom legalábbis. Tehát sztereó. 5.1 csak akkor, ha a hanganyag is 5.1. Analógon sem lesz a sztereóból 5.1 :) . Egyes kártyákon lehet állítani, hogy a szub kimenetre rákeverjen a két csatornából, meg fel lehet osztani a kimeneteket, de ezek csak az analóg oldalt érintik.

AC3enkóder szerintem nem kell neked :) . vagy sztereó hangot akarod ac3-ra alakítani?

Az mp3 surround miatt kellene, de az csak akkor lesz 5.1, ha a hangkártyám ac3-at küld ki....

Travian meghívó

#198 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 12:23

Megjött az X-Fi kártyám 1 nap alatt Írországból, ma délután tesztelem. :cool:

#199 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:59

A telepítője nem szereti a Quicktime Alternative 1.61-et. Miután ezt leszedtem, símán felmentek a programjai. Utána jött az automata frissítés a Creative honlapjáról, 75MB-ot töltött le.
Újraindít, 8 hangszórót bekapcs. A hangszórókat 20-30% közötti hangerővel szoktam hallgatni, elfelejtettem, hogy esetleg max. hangerő az alapbeállítás, így aztán befoghattam a fülemet az első indításkor. Remélem, a szomszéd nem volt otthon.

Szépen szól, még az Audigy2ZS-hez képest is.

Szerkesztette: lepmah 2005. 09. 21. 15:59 -kor

#200 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 16:14

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 14:59

A telepítője nem szereti a Quicktime Alternative 1.61-et. Miután ezt leszedtem, símán felmentek a programjai. Utána jött az automata frissítés a Creative honlapjáról, 75MB-ot töltött le.
Újraindít, 8 hangszórót bekapcs. A hangszórókat 20-30% közötti hangerővel szoktam hallgatni, elfelejtettem, hogy esetleg max. hangerő az alapbeállítás, így aztán befoghattam a fülemet az első indításkor. Remélem, a szomszéd nem volt otthon.

Szépen szól, még az Audigy2ZS-hez képest is.

Melyik verziot vetted meg es milyen hangfalaid vannak?
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.