Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2005. 05. 30. 16:12
Elküldve: 2005. 06. 29. 11:10
- Vajon mennyibe fog kerülni?
- Lesz e normális driver support?
- Mekkora előrelépés lesz játékban az EAX5? (Beéri végre az A3D-t?)
- Lesz e belőle ó'csósított verzijó?
Elküldve: 2005. 06. 29. 12:15
Elküldve: 2005. 07. 03. 09:17
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 11:10
- Vajon mennyibe fog kerülni?
- Lesz e normális driver support?
- Mekkora előrelépés lesz játékban az EAX5? (Beéri végre az A3D-t?)
- Lesz e belőle ó'csósított verzijó?
Tudás szempontjából már beérte.
Az EAX3/4 az A3D 3.0 + az EAX1/2 összegyúrva.
Elküldve: 2005. 07. 06. 16:50
Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:17
Az EAX3/4 az A3D 3.0 + az EAX1/2 összegyúrva.
Ez egyszeűen fogalmazva.......hülyeség.
Az EAX Advanced HD nemcsak kristálytiszta effecteket tud hanem multi-environment mellett még modellezett tereket is. Nos nekem van Monster Sound MX300-asom is, és kérlek, szól térben de alacsony a sample rate, mert gyenge a proci. Az ötlet anno jó volt, de a Vortex proci ahhoz kevés volt.
Ha térhangzás, akkor minimum Audigy 1.
A Creative X-Fi meg valami teljesen más, jobb nagyobb és profibb dolog lesz mint amit consumer hangkarin eddig láthattunk. Én biztos bevirítok majd egyet
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer
Elküldve: 2005. 07. 07. 07:41
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:50
Az EAX Advanced HD nemcsak kristálytiszta effecteket tud hanem multi-environment mellett még modellezett tereket is. Nos nekem van Monster Sound MX300-asom is, és kérlek, szól térben de alacsony a sample rate, mert gyenge a proci. Az ötlet anno jó volt, de a Vortex proci ahhoz kevés volt.
Ha térhangzás, akkor minimum Audigy 1.
A Creative X-Fi meg valami teljesen más, jobb nagyobb és profibb dolog lesz mint amit consumer hangkarin eddig láthattunk. Én biztos bevirítok majd egyet
Mi volt a kérdés lényege? Beéri-e az EAX(5?) az A3D-t.
Már most (EAX 3/4) beérte. Mindazt tudja, amit az A3D 3.0 (és annál többet is).
Tehát az első mondatod fölösleges, a többi pedig az én állításomat támasztja alá.
Köszi.
Elküldve: 2005. 07. 25. 18:23
Ja, és lécci ne adják már nagyon drágán
Mikor lesz ebből kártya? Nagyon ez a várakoztatós reklám van, infomorzsák, stb...
gondolom pci-express-es lesz, annak nem fogok annyira örülni
Tényleg jó lenne valami konkurencia nekik.. de hogy ők határozzák meg a szabványokat, nagyon befolyásolja a piaci helyzetüket.. ha valaki meg akar élni akkor az ő szabványaikat kell licenszelni..
aki meg jó lesz azt meg megveszik
csoda hogy lefele megy a ZS ára
Elküldve: 2005. 07. 26. 12:00
Gondoltam en is hozzaszolok 1 picit. EAX-nak szvsz semmi ertelme nincs a jatekoknal. Amint lehet ki is kapcsolom. Ha bekapcsolom, akkor egy templomot megszegyenito visszhangot kever mindenre a masina. Kisse idegesito amikor a virtualis felhos eg alatt egy templomnyi visszhang van korulottem
Regen volt MX300am. Half-life alatt bezuztam az A3Dt es vmi csoda tarult fel elottem. Meg fulessel is hihetetlen elmeny volt. Igaz, akkor meg keves volt a CPUm az elvezheto jatekmenethez, de mar akkor tobre tartottam az A3D-t.
Bevallom a legujabb csoda Advanced EAX izet nem hallottam, nem hiszem, hogy annyit fejlesztettek volna rajta.
Most egy TT kartyat nyuzok (Envy 24). Au2-vel osszehasonlitva...sztem hangzasban jobb a TT. Nem akarok most ezzel vitakat inditani. Az en fulemnek szebb hangja van. Egyedul a drverekkel van problemam, meg nem enged annyi mindent allitgatni.
THXrol meg annyit, hogy megneznem, hogy megkapna e ujbol a minositest a szalagrol frissen levett SB kartya
Elküldve: 2005. 07. 26. 12:57
Idézet: Tas - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:00
Én mikor kb másfél éve hangkártyát kerestem igyekeztem utánaolvasgatni az Envys és az SB-s kártyáknak. A hozzászólásokból nagyjából nekem akkor az jött le, hogy az Envy "szebben szólhat" zenehallgatás szempontjából, míg az Audigy előnye a játékok terén behozhatatlan.
Audigy azóta se járt a gépem környékén, szóval nem tudom, hogyan szólhat, de van min hallgatnom az Envyt és ez egész elfogadható még külső dac nélkül is.
Kíváncsi vagyok erre az új Creative kártyára, eddig EMU-t akartam venni, de hátha ez hozza annak "zenei" részét és minőségét az Audigyk EAX-ával együtt és akkor best buy lehet.
Elküldve: 2005. 07. 26. 18:56
Idézet: Tas - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 13:00
Nem tudom mennyit fejlesztettek rajta, de jobb lett... pár hozzászólással feljebb ott van, hogy egybegyúrták az a3d-t és az eax-ot. Kifejezetten nem rossz. (irányokat tényleg ki lehet hallani a hangokból, elég pontosan)
Terratec kártyát nyúzok én is(Sky), tényleg szép hangja van, bár számomra nem olyan egetverő a különbség (nem audiofil cuccon hallgatom, de nem is pc speakeren), egy audigy2 ZS-sel vetettem össze.
Ha nem lett volna a mélynyomókimenet elcseszve, meg szimpibb lett volna a kezelőfelület, akkor azt hiszem a ZS-t választottam volna. Játékokban az irányérzék.. meg gondolom a játékprogramozók is kipróbálják sb kártyákon, arra belövik a hangokat, aztán a többi hangkártyán szól ahogy szól.. (pl a Terratec-en hiányzott pár hang a far cry-ban a ZS-hez képest )
Idézet
Amióta minden szar szutyak pc-s hangfalszett megkapja a minősítést azóta számomra nem sokat jelent ez a jelzés.
Régen a többszázezres elemekből álló hifi kompozíciók kaptak csak ilyet..
Elküldve: 2005. 07. 29. 06:22
"Creative X-Fi Xtreme Fidelity audio processor is going to be launched in a day. It will be the most advanced and most powerful sound chip ever built. Gamers will definitely love this. It has far more transistors than a Pentium 4 Willamette with over 51M transistors. Xtreme Fidelity supports 24-bit quality, > 110db SNR and the new Creative Multi Speaker Surround 3D headphone and surround speaker technology. The X-Fi features EAX ADVANCED HD 5.0 with 128 voice support, EAX MacroFX, EAX PurePath & Environment FlexiFX as well as 24-bit Crystalizer that converts the gaming audio into 24-bit quality."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2005. 07. 29. 17:42
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 7:22
"Creative X-Fi Xtreme Fidelity audio processor is going to be launched in a day. It will be the most advanced and most powerful sound chip ever built. Gamers will definitely love this. It has far more transistors than a Pentium 4 Willamette with over 51M transistors. Xtreme Fidelity supports 24-bit quality, > 110db SNR and the new Creative Multi Speaker Surround 3D headphone and surround speaker technology. The X-Fi features EAX ADVANCED HD 5.0 with 128 voice support, EAX MacroFX, EAX PurePath & Environment FlexiFX as well as 24-bit Crystalizer that converts the gaming audio into 24-bit quality."
Temaban vagy, latom
Nos, szerintem is ez lesz az "ultimate". En mar nagyon varom h elfogadhato aron beszerezhessek egyet.
Minden szo amit ideztel az ugy lesz igaz. Ez lesz a "terhangkartya es felprofesszionalis studiohangkartya egyben" ja es minden full hardware accelerated.....
Sound Blaster.. The Way It Should Be Heard!
Elküldve: 2005. 07. 29. 17:47
Idézet: Lala - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 19:56
Terratec kártyát nyúzok én is(Sky), tényleg szép hangja van, bár számomra nem olyan egetverő a különbség (nem audiofil cuccon hallgatom, de nem is pc speakeren), egy audigy2 ZS-sel vetettem össze.
Ha nem lett volna a mélynyomókimenet elcseszve, meg szimpibb lett volna a kezelőfelület, akkor azt hiszem a ZS-t választottam volna. Játékokban az irányérzék.. meg gondolom a játékprogramozók is kipróbálják sb kártyákon, arra belövik a hangokat, aztán a többi hangkártyán szól ahogy szól.. (pl a Terratec-en hiányzott pár hang a far cry-ban a ZS-hez képest )
Amióta minden szar szutyak pc-s hangfalszett megkapja a minősítést azóta számomra nem sokat jelent ez a jelzés.
Régen a többszázezres elemekből álló hifi kompozíciók kaptak csak ilyet..
Szives figyelmedbe ajanlom a Doom3-at EAX 4.0 HD patch-el es min. egy 5.1es hangfalszettel. Le fog esni az allad, max a Multiplexben hallottal hasonlot vagy egy utcai balesetben.....
Ehhez hasonlo nincs, foleg full hardware accelerated. Ja es mar az Au1 ota, anno 2001 rendelkezesre all a hardware....A Terratec jo hangkartya (respect) de csak annyi semmi hardware accelerated dolog, DSP szinti semmi.....az X-Fi meg... hat az "mindent visz" ahogy mondtak anno egyes banansag sookban...
Elküldve: 2005. 07. 29. 17:56
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 18:47
Ehhez hasonlo nincs, foleg full hardware accelerated. Ja es mar az Au1 ota, anno 2001 rendelkezesre all a hardware....A Terratec jo hangkartya (respect) de csak annyi semmi hardware accelerated dolog, DSP szinti semmi.....az X-Fi meg... hat az "mindent visz" ahogy mondtak anno egyes banansag sookban...
Én kiprobáltam Stereo fülessel, úgy is nagyon pöpec volt.
Egyet szeretnék még. Normális driver támogatást, és akkor meghajolok a Creative előtt.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet
Elküldve: 2005. 07. 29. 18:02
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 18:56
Egyet szeretnék még. Normális driver támogatást, és akkor meghajolok a Creative előtt.
Na jah, de a driverekkel is manipulálják a piacot- nem véletlen, hogy live-hoz már vagy két éve nem adtak ki egy rendes fullos drivert. Elég kellemetlen, hogy amiatt kellett audigy-t vennem, hogy játszhassak mert a modern játékok sok mindenbe belekötnek a régi live-driverben.
Most megvan az audigy2, de már előre félek, mikor szűnik meg ennek is a drivertámogatása.
Elküldve: 2005. 07. 29. 18:03
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 18:56
En is igy vagyok vele. A hardware az egy "csoda", csak drivert kellene megtanulni irni
Elküldve: 2005. 07. 29. 21:26
Idézet: freeone - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 19:02
Most megvan az audigy2, de már előre félek, mikor szűnik meg ennek is a drivertámogatása.
Ha csak az új driverek hiánya zavart a Live! esetén, akkor egy kis keresgéléssel pl. az NGOHQ oldalán találhatsz hekkelt Audigy drivert hozzá. Keretprogramnak (mixer, AudioHQ, stb.) meg ott van a Creative-tól letölthető drivercsomagban található. Igaz ettől nem változik a hardware, de egy próbát megér. Én is ezt használom egy jó ideje és nincsen gondom vele.
Elküldve: 2005. 08. 01. 08:26
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 19:03
De' azt nagyon.
Szerkesztette: sutyi^ 2005. 08. 01. 08:27 -kor
Twittegylet
Elküldve: 2005. 08. 01. 08:28
Van némi frissítés a hankártyámhoz.
Telepít, elmegy feléig, lefagy

Súgó
A téma zárva.