Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:46
Csak halkan jegyzem meg hogy nagyon nem nézted át a tesztet....
Az eax os megjegyzésem pedig arra nyilatkozására írtam miszerint nem számit az eax....NEKI...
Elolvastam a tesztet. A 11-dik oldalon talán van a szubjektív minőségi teszt, amikor zenét hallgat. Könyörgöm: VBR mp3-at?

Miért nem tesz be valami lossless forrást? Innen már egyenes út vezet a Crystaliser felé, ami további adjusztálással adja azt az érzetet, hogy jobb lesz a zene
A Prelude 7.1 kártyáról már olvastam korábban is, akkor is feltűnt, hogy gyakorlatilag minden lényeges ki van cserélve rajta erősebbre/jobbra. Tehát az adott platformon minden olyan alkatrész, ami kihatással lehet az analóg rész teljesítményére "fel lett fújva". Így valóban megnő a hang iránti hűség, ezt nem is vitatom. De innentől kezdve az X-Fi már csak a proci marad és a PCB. Tehát mint a tesztben is említik a hasonlóság olyasmi mint egy széria és a pályaautó között. Kivülről még hasonlít, de nagyon máshogy megy.
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek belinkelem a Prelude és az E-MU 0404 adatait:
Prelude és
0404
Mindenképpen impresszív a játékkártya felturbózott verziója, nem vitatom a számokat.
A teszt rávilágít arra is, hogy a kártya nem gyorsítja jobban a játékot, tehát a fraps mérésnél ugyanolyan gyors volt mindhárom kártya. És ez így is logikus, mert a számítási erő nem változik az analóg részek cseréjétől.
Én nem vitatom, hogy játékra az egész X-Fi család tökéletes, mivel az évek folyamán megvettek minden céget, ami hozzá tudott tenni valamit a tudásmaghoz és gyakorlatilag nem maradt más hátra, mint megcsinálniuk az ultimatív gamer kártyát. Mivel a driverek terén borzalmas maszlagot alkottak, ezért ellenük fordult az MS birodalom haragja és huszárosan keresztülhúzták a számításukat. Ez még nem jelenti azt, hogy a hardver rossz lenne. De a meghajtókra nagyon rá kellene feküdniük.
A bajom nekem az, hogy jelenleg szinte alig van vagy nincs olyan hangkártya, amivel nem erőltetik rám (átlag nem játékos felhasználóra) azt az arzenált, aminek ti játékosok annyira örültök. Én egy fityinget sem akarok fizetni azért, amit nem használok ki. Tehát nekem ne nyomjanak 7.1-es kártyákat 20 rugó felett és ne alakítsanak ki olyan helyzetet, amikor pedig igényes 2.0 hangkártyát nem kapok 30 alatt szinte már. Ez a bajom.
Innentől kezdve az egész X-Fi termékcsalád érdektelenné válik számomra. Az olcsóbb verziók is térhangosak, csak abból minden minőségi alkatrészt lehagynak, hogy vigyék az "Olcsó Jánosok". De mi van, ha egyszerűen csak nem akarok játékkártyát venni, de most csak az van?
Ezért nem vettem már gyakorlatilag talán 3 éve hangkártyát, mert nincs normális megoldás számomra.
Remélem, hogy megértitek a mondandómat és nem a negatívumot látjátok a hozzászólásomban. Az egész hang dolog a számokon túl rendkívül szubjektív, ezért aztán uniformis jó megoldás nincs. Ezért is nehéz kiegyezni valaminek az elsőbbségében.
Üdv!
.
.
.