HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#2361 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:25

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 18:16

LOL, rögtön megjelentek a fikázók :)

Az hagyján, de ráadásul a konkurens gyártók (nagyrészének) a drivei sem jobbak a creative meghajtóprogiainál, sőőt...
Szal nem tudom mire vélni ezt a szinte már divatszerű creative szarozást.. (tiszelet a..)

Nem akarom védeni őket, mert valóban messze nem tökéletesek. Vizont a tapasztalatom azt mutatja, hogy eddig az xfi driverek a legproblémamentesebbek.. (előtte volt pár creative hangkártyám, azokkal nagyrészt rendesen meggyűlt a bajom a fosh softwarei miatt..)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 02. 23. 21:26 -kor

#2362 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 22:08

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 21:25

Az hagyján, de ráadásul a konkurens gyártók (nagyrészének) a drivei sem jobbak a creative meghajtóprogiainál, sőőt...
Szal nem tudom mire vélni ezt a szinte már divatszerű creative szarozást.. (tiszelet a..)

Nem akarom védeni őket, mert valóban messze nem tökéletesek. Vizont a tapasztalatom azt mutatja, hogy eddig az xfi driverek a legproblémamentesebbek.. (előtte volt pár creative hangkártyám, azokkal nagyrészt rendesen meggyűlt a bajom a fosh softwarei miatt..)

nah. az auzen x-meridian ég és föld, minőségben mind driverben mind pedig hangminőségben. ottvan még az egosys féle maya is. azis hurka cucc. szóval van élet a creative-n túl. jó tudom ezek nem tudnak EAX n+1-et. naés? :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 23. 22:10 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2363 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 22:14

Tény, de nem mindegy milyen áron, és hogy az ember mire használja ugyebár  :)
szerk: jahja :) Pont az eax az 1ik. Aki játékra használja annak jobb alternatíva a krejatív szvsz :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 02. 23. 22:16 -kor

#2364 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 23:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 22:08

nah. az auzen x-meridian ég és föld, minőségben mind driverben mind pedig hangminőségben. ottvan még az egosys féle maya is. azis hurka cucc. szóval van élet a creative-n túl. jó tudom ezek nem tudnak EAX n+1-et. naés? :)

hangminőség hm... :smoker: ég és föld... :rolleyes:
olvasgass

Az eax4-5/OpenAl nem úgy szól ám mint a DS:eax2....és ezt nem lehet leolvasni a teszteredményekről. :D

Szerkesztette: Lacee78 2008. 02. 23. 23:26 -kor

Kép

#2365 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 08:27

Azért van fikázás mert az alaplapi megoldások közül övék a piac túlnyomó része, és mint piac vezető a dikszkrét hangkártyák piacán szerintem elvárható lenne egy ekkora cégtől hogy ne mindenféle hiányoságokkal és bugokkal adják ki a drivereket.  :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2366 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:00

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 23:18

olvasgass

Az eax4-5/OpenAl nem úgy szól ám mint a DS:eax2....és ezt nem lehet leolvasni a teszteredményekről. :D

Csak halkan szólok bele, hogy a hangminőség alatt SFIJ szerintem a jel/zaj viszonyt, a torzítást, a csatornák közötti áthallást és általában a hang minőségét érti. Tehát hogy mennyit ront az eredeti anyagon a kártya.

Te pedig a különféle játékok alatti térhangokhoz és effektekhez kötöd a kifejezést. Hogy dübörög a lövés a barlangban és hasonlók.

Nagyon más malomban őröltök szerintem  :think:

Üdv!
.
.
.

#2367 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:46

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:00

Csak halkan szólok bele, hogy a hangminőség alatt SFIJ szerintem a jel/zaj viszonyt, a torzítást, a csatornák közötti áthallást és általában a hang minőségét érti. Tehát hogy mennyit ront az eredeti anyagon a kártya.

Te pedig a különféle játékok alatti térhangokhoz és effektekhez kötöd a kifejezést. Hogy dübörög a lövés a barlangban és hasonlók.

Üdv!

Csak halkan jegyzem meg hogy nagyon nem nézted át a tesztet....

Az eax os megjegyzésem pedig arra nyilatkozására írtam miszerint nem számit az eax....NEKI...

Szerkesztette: Lacee78 2008. 02. 24. 10:49 -kor

Kép

#2368 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 24. 12:20

aham. egyrészt az igaz, h creative alatt van support, a többi hangkártya gyártó meg ívben tojik már az egészre (azon érthető okokból, h a creative és az integrált megoldások gyk. legyilkolták a piacról őket).
de azért körbe kéne nézni, h mennyi, jajjistenem, alaplapi integrált zajkeltő driver problémám van topikot,  postot látni, meg mennyi creativosat. másrészt meg azért egy 20-30k-s hangkártyához azért én spec. túl soknak találom a vele járó kavart (igaz ezt innen-onnani postokból tudom leszűrni).
a creative hangminőségével nekem soha nem volt gondom ahol hallottam, csak sztem kicsit gáz, amit a driverek terén művel. nekem elég lenne beleolvasni bármelyik creativos topikba, h lebeszéljem magam. persze nem különösebben érdekel a térhatás, sem film, sem játék közben (utóbbi inkább csak már múlt idős, érdekelt). 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2369 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:10

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 22:14

Tény, de nem mindegy milyen áron, és hogy az ember mire használja ugyebár  :)
szerk: jahja :) Pont az eax az 1ik. Aki játékra használja annak jobb alternatíva a krejatív szvsz :)

volt. vista alatt bye-bye eax :D ami az árat illeti. nos 1árban vannak ezek a kreatívvel. igaz nincs bennük kristályosító, ellenben a hangminőségük vetexik az asztali dolby/dts recieverek hangminőségével. believe-me sokkal több ember hallgat pcn is zenét/néz filmet, mint amennyi jáccik.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 24. 13:12 -kor

#2370 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:16

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 23:18

olvasgass

ezis ikszfi kártya már sajnos, pont ugyan az az eset mint az utángyártott VGAké. amúgy van élet az eaxen túl is. meg tudod nem mindenki feltétel nélkül boldog amiatt hogy az ikszfi mindent resamplézik 48KHz-re - közepes minőségben..

#2371 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:10

volt. vista alatt bye-bye eax :D ami az árat illeti. nos 1árban vannak ezek a kreatívvel. igaz nincs bennük kristályosító, ellenben a hangminőségük vetexik az asztali dolby/dts recieverek hangminőségével. believe-me sokkal több ember hallgat pcn is zenét/néz filmet, mint amennyi jáccik.

Alchemyvel megy az EAX pista alatt is.  :Đ

Akinek a szimpla hangminőség a fontos az jobban jár hasonló árban valami kisebb fajta studio zsugával valóban.  :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2372 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:18

Na megelőztek  :D .

ALchemy, vagy a jelenlegi programok pedig OpenAl alól hívják le ezeket az effekteket. Az a helyzet hogy aki Vista alatt akar 3d hangot annak csak a Creative a járható út. LáL.

Sfij:
Lényeg a lényeg ez csak 1 dolog. Nem stúdiócucc de senki nem állította hogy az. Az alaplapi megoldások mind kezelőfelületre, minőségre, és képességre mesze elmaradnak ettől. Az hogy te lebecsmérled semmit nem von le az értékéből. A bithmatched playback meg nem téma.

Szerkesztette: Lacee78 2008. 02. 24. 13:26 -kor

Kép

#2373 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:21

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:00

Üdv!

:up:

a játékokban használt hangok valamilyen eleve tömörített mp3-ak, oggok - konzolokon dolby AC3-ak. namost mivel én eleve konzolon játszom, számomra totálisan indifferens az EAX akármennyi. PCn meg fb2k-t használok kernel streamer pulginnel vagy ASIO-val. tehát bypassolom az egész directsoundot és tökéletesn elvagyok az eax féle művizek nélkül is, a kristályosítótól meg feláll a hátamon a szőr ;)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 24. 13:26 -kor

#2374 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:31

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:46

Csak halkan jegyzem meg hogy nagyon nem nézted át a tesztet....

Az eax os megjegyzésem pedig arra nyilatkozására írtam miszerint nem számit az eax....NEKI...

Elolvastam a tesztet. A 11-dik oldalon talán van a szubjektív minőségi teszt, amikor zenét hallgat. Könyörgöm: VBR mp3-at?  :eek:  Miért nem tesz be valami lossless forrást? Innen már egyenes út vezet a Crystaliser felé, ami további adjusztálással adja azt az érzetet, hogy jobb lesz a zene  :omg:

A Prelude 7.1 kártyáról már olvastam korábban is, akkor is feltűnt, hogy gyakorlatilag minden lényeges ki van cserélve rajta erősebbre/jobbra. Tehát az adott platformon minden olyan alkatrész, ami kihatással lehet az analóg rész teljesítményére "fel lett fújva". Így valóban megnő a hang iránti hűség, ezt nem is vitatom. De innentől kezdve az X-Fi már csak a proci marad és a PCB. Tehát mint a tesztben is említik a hasonlóság olyasmi mint egy széria és a pályaautó között. Kivülről még hasonlít, de nagyon máshogy megy.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek belinkelem a Prelude és az E-MU 0404 adatait:

Prelude és 0404

Mindenképpen impresszív a játékkártya felturbózott verziója, nem vitatom a számokat.

A teszt rávilágít arra is, hogy a kártya nem gyorsítja jobban a játékot, tehát a fraps mérésnél ugyanolyan gyors volt mindhárom kártya. És ez így is logikus, mert a számítási erő nem változik az analóg részek cseréjétől.

Én nem vitatom, hogy játékra az egész X-Fi család tökéletes, mivel az évek folyamán megvettek minden céget, ami  hozzá tudott tenni valamit a tudásmaghoz és gyakorlatilag nem maradt más hátra, mint megcsinálniuk az ultimatív gamer kártyát. Mivel a driverek terén borzalmas maszlagot alkottak, ezért ellenük fordult az MS birodalom haragja és huszárosan keresztülhúzták a számításukat. Ez még nem jelenti azt, hogy a hardver rossz lenne. De a meghajtókra nagyon rá kellene feküdniük.

A bajom nekem az, hogy jelenleg szinte alig van vagy nincs olyan hangkártya, amivel nem erőltetik rám (átlag nem játékos felhasználóra) azt az arzenált, aminek ti játékosok annyira örültök. Én egy fityinget sem akarok fizetni azért, amit nem használok ki. Tehát nekem ne nyomjanak 7.1-es kártyákat 20 rugó felett és ne alakítsanak ki olyan helyzetet, amikor pedig igényes 2.0 hangkártyát nem kapok 30 alatt szinte már. Ez a bajom.

Innentől kezdve az egész X-Fi termékcsalád érdektelenné válik számomra. Az olcsóbb verziók is térhangosak, csak abból minden minőségi alkatrészt lehagynak, hogy vigyék az "Olcsó Jánosok". De mi van, ha egyszerűen csak nem akarok játékkártyát venni, de most csak az van?

Ezért nem vettem már gyakorlatilag talán 3 éve hangkártyát, mert nincs normális megoldás számomra.

Remélem, hogy megértitek a mondandómat és nem a negatívumot látjátok a hozzászólásomban. Az egész hang dolog a számokon túl rendkívül szubjektív, ezért aztán uniformis jó megoldás nincs. Ezért is nehéz kiegyezni valaminek az elsőbbségében.

Üdv!
.
.
.

#2375 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:35

Vagy tömörítetlen wav, NC. Xboxon is ugyanazokat a hangszabványokat használják fmodEX, OpenAL stb.LáL. Ezt te az erősítőn 5.1es jelben kapod, de ugyanazt a művizet iszod. Tapasztalatból mondom mivel szintén van X360anom az X-Fi szebben szól analóg kimenettel mint a box, ellenben sokkal több modifikációs lehetőséget kínál mint 1 erősítő(100K alatt). Persze ez szubjektív.

De beindult a topik! :D

Szerkesztette: Lacee78 2008. 02. 24. 13:43 -kor

Kép

#2376 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:51

Sziasztok!

Most nézem, hogy ára alapján a Prelude 7.1 inkább az E-MU 1212 kártya kategóriájába esik. Most persze körtét hasonlítok almához, mert játékkártya és zenekártya, de árban hasonló. Számomra mindkettő kívül esik a fájdalomhatáron, ennyi pénzt nem adnék ki hangkártyára csak. De azért ideírtam, mert az előbbi hasonlatom sántított (még a mostaninál is jobban).

Üdv!
.
.
.

#2377 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:54

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:35

Tapasztalatból mondom mivel szintén van X360anom az X-Fi szebben szól analóg kimenettel mint a box, ellenben sokkal több modifikációs lehetőséget kínál mint 1 erősítő(100K alatt). Persze ez szubjektív.

De beindult a topik! :D

a box analóg módban szereó, valami pudvás realtek(szerű) kodekkel. ha térhangról beszélsz akkor toslink, vagy HDMI. OpenAL-t tutira nem használnak boxon, márcsak azért se, merrt a box SDK-jába a dolby live van beépítve/licenszelve :)

@phobos. E-Mu = creative :D Az Auzen x-fi kártyáját azért érdemesebb megvenni, mert az auzen nem szarevő cég, licenszelte a dts-től a dts interactive-t.dts HD/MA-t és a dolby labstól a live-ot, a dolby digital+ meg a TrueHD-t. A HD/MA és TrueHD a funkciók feljesztés alatt állnak, a köv. negyedévre ígérik driver update-tel. pőre, kreatívos ikszfihez ezeket nem fogod megkapni, mert a kreatívnak ilyen csecse az üzletpolitikája  :rolleyes:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 24. 14:02 -kor

#2378 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 14:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:54

OpenAL-t tutira nem használnak boxon, márcsak azért se, merrt a box SDK-jába a dolby live van beépítve/licenszelve :)

Amióta világ a világ az UT engine-ek alapból OpenAl-t használnak. :rolleyes: Na jó az UT1 az még DS-t. A dolby live, az csak egy enkódolóeljárás, nem 3d hang api.
"A real-time encoding technology, Dolby Digital Live converts any audio signal into a Dolby Digital bitstream for transport and playback through a home theater system."

Szerkesztette: Lacee78 2008. 02. 24. 14:07 -kor

Kép

#2379 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 14:05

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 14:02

Amióta világ a világ az UT engine-ek alapból OpenAl-t használnak. :rolleyes:

PCn.