HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#301 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:02

Idézet: olaj - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:02

Ma hozzájutottam egy ilyen kártyához(XtremeMusic, köszi BigBear!) és nagyon elégedett vagyok!
Tényleg gyönyörű hangja van és nagyon sok beállítási lehetőséget tartogat! :cool:  :up:
Bevallom, jó ha a 10-edét fogom használni... :)
Egy nForce4 -es lapban csücsül(legutolsó final BIOS), ettől függetlenül semmi gond nincs vele.
Egyelőre csak zenehallgatás(AudioCD,mp3,FLAC) és egy-két próbafelvétel volt a TV-Tunerrel, itt sem volt semmi bökkenő.
DVD és a játékok majd később, ha lesz idő rá...

Örülök, hogy elégedett vagy.  :respect:

Én is az voltam, csak hát... technikai problémák - majd ha lesz újabb másik micro lap egyszer, meg más videokártya/hűtő páros, hogy beférjen normálisn, akkor sztem újra veszek egyet, mert őszintén szólva Isten jó kártya lett szerintem.
42

#302 Felhasználó inaktív   CsuBali 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:05

Én kiszemeltem magamnak a X-Fi Fatal1ty FPS-t, de info-t sehol sem találtam arról, hogy támogatja-e a DD EX és DTS ES és NEO:6 dekódolásokat. Lécci, segítsetek!

#303 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:34

NEO:6

#304 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:35

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 19:34

NEO:6

DD és DTS

#305 Felhasználó inaktív   TCr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:42

Bakker, egyre izgatottabb vagyok, már 2 hete megrendeltem az Xtreme Music-ot, csak kifogyott a nagyker belőle, és nem is tudják, hogy mikor lesz.  :(
ELADÓ: MSI 7800GS agp, GARIVAL!

#306 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:51

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 21:02

Örülök, hogy elégedett vagy.  :respect:

Én is az voltam, csak hát... technikai problémák - majd ha lesz újabb másik micro lap egyszer, meg más videokártya/hűtő páros, hogy beférjen normálisn, akkor sztem újra veszek egyet, mert őszintén szólva Isten jó kártya lett szerintem.

Én asszem majd inkább jövőre féláron. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#307 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 15:43

Idézet: kcsaba - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:22

Terratec AUREON 7.1 PCI
Az már más kérdés ,hogy a játékok EAX2 fölötti hangjával szinte minden más hangkártyának
bajai akadnak az AUDIGY-k kivételével.
Ezek után nem tudom ,hogy egy akadozó recsegő sok csatornás hangot mi értelme DOLBY-ba
kódolni.

Te mar hallottad ezt a kartyat szolni?Vagy barmilyen Sensaura-ra epulo megoldast?Csak, mert nekem volt TT Aureon 7.1 Space kartyam (igaz az meg nem tamogatta az AC3-ba enkodolast), es amellett, hogy gyonyoruen szol, a jatekok alatti EAX tamogatassal sem volt soha semmi gond (egyszeruen az EAX 3-as es afolotti effektek nem szolalnak meg).Habar nyilvan a gammak hangeffektjei nem szolnak olyan reszletgazdagon, de akadozas, recseges, kieses soha nem fordult elo.Szoval azert ne tajekoztassuk felre a tisztelt erdeklodoket.A Creative-on kivul is van elet (mondom en, aki allandoan egy E-mu 0404-et hallgatok :)).
Whiskey

#308 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 16:28

Idézet: kcsaba - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:22

Terratec AUREON 7.1 PCI
Az már más kérdés ,hogy a játékok EAX2 fölötti hangjával szinte minden más hangkártyának
bajai akadnak az AUDIGY-k kivételével.
Ezek után nem tudom ,hogy egy akadozó recsegő sok csatornás hangot mi értelme DOLBY-ba
kódolni.

Te mar hallottad ezt a kartyat szolni?Vagy barmilyen Sensaura-ra epulo megoldast?Csak, mert nekem volt TT Aureon 7.1 Space kartyam (igaz az meg nem tamogatta az AC3-ba enkodolast), es amellett, hogy gyonyoruen szol, a jatekok alatti EAX tamogatassal sem volt soha semmi gond (egyszeruen az EAX 3-as es afolotti effektek nem szolalnak meg).Habar nyilvan a gammak hangeffektjei nem szolnak olyan reszletgazdagon, de akadozas, recseges, kieses soha nem fordult elo.Szoval azert ne tajekoztassuk felre a tisztelt erdeklodoket.A Creative-on kivul is van elet (mondom en, aki allandoan egy E-mu 0404-et hallgatok :)).
Whiskey

#309 Felhasználó inaktív   Jokka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 17:06

Nah erre az Aureon 7.1 PCIra kívántsi lennék, hogy mit mondanak rá a hozzáértők, mer nekem nagyon jól jönne a DD live encoding, mivel a mostani 5.1 LIve-ommal csak a filmeket tom 5.1be hallgatni, a múzik/game csak szimulációval megy (Jazz J9940B-s hangrendszerem van) digitális összeköttetésnél. Nekem pedig az kell
Abit AV8 3rd Eye | A64 3000+@2250MHz | 2*512 MB KingMax Hardcore 500 MHz 2,5-3-3-5 1T | Chaintech Apogee 6800GT | Tagan 430W EasyCon | Yesico OpenAir | Pioneer DVR-110D | Maxtor 6Y080P0 | SB Live! 5.1

#310 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 17:34

:offtopic: Hahó! Ez itt  a Creative X-Fi téma, nem egyéb hangkártyáké!

#311 Felhasználó inaktív   kcsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:04

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 15:28

A Sensaura immár 1,5 éve a CREATIVE szellemi tulajdona ,mit ahogy az A3D is.
Ezek után úgy tűnik ,hogy a játékos zajkeltők piacán nincs élet a CREATIVE-on kivül.
A Terretec DMX ritka rosszul szól a Driver alatt (recseg),az Empire eart alatt rettenetesen akadozik,
és lehagy egy csomó hangot.Mintha az envyl chip nem állna a helyzet magaslatán.
Ezek pedig igen régi játékok.A hardware hang gyorsítás DSP kérdése ahol ,az envyl leszármazottak
már a 10k2-vel sincsenek pariban ,az X-Fi-ről nem is beszélve.
A játékok hangmnőségéről meg annyit ,hogy a legtöbb játék 22k-s sample-kat használ azt is
agyon tömöritve ,de abból legalább jó sokat.Ehhez kell a DSP ,kibontani,realtime resamling,mixelni.
A zenehallgatás alatti hang minősége inkább de nem kizárólag DAC kérdése,
és igen csak szubjektiv dolog.
Mondom én aki most is egy E-mu 1212M -et hallgat.
(A bugos és bigwert patchmixre ráférne egy teljes rehabilitáció.)
Azért ,hogy a tisztelt érdeklődők teljesebb képet kapjanak ,és ne legyenek félre tájékoztatva.

#312 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:17

Az utóbbi, bő 1 évben volt 4 hangkártyám is.Kezdve a DFI-hez kapott Karajan(nem röhög :D )ALC-850-el. Majd jött egy Aureon Space több, mint fél évig.Aztán egy Creative Audigy 2 ZS és egy újabb, integrált állapot után most ez az XtremeMusic.
Azt hiszem egy átlagfelhasználó nem is nagyon találkozik több cuccal ebben a kategóriában.Ha minőségi sorrendet akarok felállítani közöttük, akkor simán nyer a mostani cucc.Gyönyörű volt a Space hangja is, de nekem sajnos több bosszúságot okozott ebben a konfigban.Terratecként és az Audiotrak drivereivel is sz@rakodott a TV-kártyámmal, ellehetetlenítve a felvételeket...  :(
Ez van.
Én is elégedetten csettintettem, amikor először hallottam rajta a zenéimet, de most még elégedettebb vagyok. :up:
A kártya egyszerűen fantasztikus! :cool2:
Lehet MP3,Audio CD, film, akármi.Még a rendszerhangok is ütősek( :nevet2: )...

#313 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:08

Idézet: TCr - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 14:42

Bakker, egyre izgatottabb vagyok, már 2 hete megrendeltem az Xtreme Music-ot, csak kifogyott a nagyker belőle, és nem is tudják, hogy mikor lesz.  :(

Nálam van egy bontatlan Platinum, a Music-okat már elvitték. Érdekel esetleg?

Üdv,
zef

#314 Felhasználó inaktív   TCr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:44

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 21:08

Nálam van egy bontatlan Platinum, a Music-okat már elvitték. Érdekel esetleg?

Üdv,
zef

Nagykerből hozatom magamnak 23-ért, ha ennyiért odaadod... :D

#315 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:50

Idézet: TCr - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:44

Nagykerből hozatom magamnak 23-ért, ha ennyiért odaadod... :D

Platinum-ot kétlem. Esetleg XtremeMusic-ot.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#316 Felhasználó inaktív   TCr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:25

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:50

Platinum-ot kétlem. Esetleg XtremeMusic-ot.

Nem ártana visszaolvasni...  :rolleyes:

#317 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 12:17

Idézet: TCr - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:25

Tényleg nem ártana :p Nézz már körül melyiket hogyé' osztogatják, elég ha elnézel a Creative web shopjába :)

Üdv,
zef

#318 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 12:57

Idézet: TCr - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:25

Valóban nem ártana, mert zef az írta, hogy az XtremeMusic-ot már elvitték tőle és egy Platinum még van nálla ha érdekel. Amire te azt írtad hogy 23-ért hozol magadnak. Erre írtam én hogy Platinumot kötve hiszem. Na mind1. :)
Twittegylet

#319 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:20

Idézet

A Sensaura immár 1,5 éve a CREATIVE szellemi tulajdona ,mit ahogy az A3D is.
Ezek után úgy tűnik ,hogy a játékos zajkeltők piacán nincs élet a CREATIVE-on kivül.

Csak roviden, mert valoban kevesse tartozik ide:

Es?Attol meg az Aureon hibatlanul elboldogult minden jatekkal, amivel kiprobaltam 1 ev alatt (hadd ne soroljam).Teny, hogy jatekok alatt nem szol ugy, mint a Creative-ok.

Idézet

A Terretec DMX ritka rosszul szól a Driver alatt (recseg),az Empire eart alatt rettenetesen akadozik,
és lehagy egy csomó hangot.Mintha az envyl chip nem állna a helyzet magaslatán.

Bevallom ezeket sosem probaltam, de ugyebar a DMX soha nem is jatekra volt szanva (Sensaura tamogatas ide vagy oda), a gamek alatt tobb problema van vele.A driver tamogatas eleve szar a TT-nel, de Aureon-on jobb a helyzet.

Szoval olyan nem hc gamereknek, akiknel fontos a realtime AC3 enkodolas (hazimozi erositore digitalisan atvitt jel) IMHO teljesen megfelelo lehet az Aureon.
Minden massal maximalisan egyetertek.

Szerkesztette: whiskey 2005. 11. 07. 16:23 -kor

Whiskey

#320 Felhasználó inaktív   TCr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:43

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 13:57

Valóban nem ártana, mert zef az írta, hogy az XtremeMusic-ot már elvitték tőle és egy Platinum még van nálla ha érdekel. Amire te azt írtad hogy 23-ért hozol magadnak. Erre írtam én hogy Platinumot kötve hiszem. Na mind1. :)

Baaaah, ez aztán a komoly szókiforgatás... :omg:  :)
Csak azért írtam így, mert nagyker nettó áron kapom az xtreme musicot, és ennél többet nem akarok hangkártyára költeni. Persze nem is gondoltam, hogy a platinumot ideadja 23k-ért, csak próba volt...  :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.