HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#551 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 14. 12:21

http://prohardver.hu/hirek/2006-10-04/crea...i_alapokon.html

ez sem lenne egy utolsó, sajnos még ebben az országban nem kapható.

#552 Felhasználó inaktív   Cabal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:15

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 12:51

Az OpenAL-t az X-FI-k tudják, de melyik az a Creative kategória amelyik már nem ismeri?

Ha jól tudom a Live-ok már nem tudják, illetve nem is tervezik hogy csinálnak hozzá OpenAL vezérlőt.
Az Audigy (1)-hez van még vezérlő... :)
Persze csak XP-s OpenAL vezérlőkről van szó mivel Vista alá is csak beta X-FI vezérlő van, tehát hogy mihez milyen vezérlőt csinál majd a Creative az a jövő zenéje. (bár túl sok jóban nem érdemes reménykedni  :( )

#553 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:18

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 12:11

Nem mondanám hogy nincs előnye a 64MB, de mezei usernek felesleges. Ahol meg értelme lenne az 128 3D-s hang egyszerre, de azt már a hangkártya se nagyon bírja, úgyhogy.

Szerk.: Szóval van egy olyan érzésem, hogy te is sokkal többet hallgatsz mint szerkesztesz audiót.  :Đ

Az Natív 128 3d hangcsatorna. Nem szoftveres! Az X-ram nem fps hajtásról szólna kedves fórumtársak, hanem a tömörítetlen mintákkal való operálásra,vagyis= jobb hangminőséget ad/adhat MAJD ha kihasználja vmi.( azért azt hadd mondjam el hogy a Q4 és a Prey(ezek már kihasználják) mennyire összehasonlíthatalanul jobban szól BÁRMELYIK játéknál, (64Xram-al tesztelve(nekem ilyen van)) mint amik most a piacon vannak :up: )

Szerkesztette: Lacee78 2006. 11. 14. 13:20 -kor

Kép

#554 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:21

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 12:21

http://prohardver.hu/hirek/2006-10-04/crea...i_alapokon.html

ez sem lenne egy utolsó, sajnos még ebben az országban nem kapható.

Felejtős! Ez csak sztereó.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 11. 14. 13:21 -kor

Kép

#555 Felhasználó inaktív   levi19711023 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:32

Üdv.Ha valaki tud angolul és utána nézne egy pár angol fórumon(mert a magyar fórumokon nem irnak erröl),hogy nforce 4 lapokkal az új X-FI kártyák nem recsegnek-e( x-fi xtreme gamer)azt nagyon megköszönném. :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#556 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:02

Idézet: levi19711023 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 18:32

Üdv.Ha valaki tud angolul és utána nézne egy pár angol fórumon(mert a magyar fórumokon nem irnak erröl),hogy nforce 4 lapokkal az új X-FI kártyák nem recsegnek-e( x-fi xtreme gamer)azt nagyon megköszönném. :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Mondtam mán, hogy ez már elvileg semmilyen körülmények között nem ciripel.
Egyébként newegg-en pl. a vásárlók megszokták osztani tapasztalataikat, ott írták a népek hogy nincs semmi gond vele, tisztán szól.

De annyi javaslatot tennék, hogy mielőtt berakjátok az alaplapit tiltsátok le, és uszítsatok rá egy DriverCleaner-t. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#557 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:20

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 9:02

Mondtam mán, hogy ez már elvileg semmilyen körülmények között nem ciripel.
Egyébként newegg-en pl. a vásárlók megszokták osztani tapasztalataikat, ott írták a népek hogy nincs semmi gond vele, tisztán szól.

De annyi javaslatot tennék, hogy mielőtt berakjátok az alaplapit tiltsátok le, és uszítsatok rá egy DriverCleaner-t. :)

A Fatal1ty az amelyik már nem recseg abszolút ?

#558 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 9:20

A Fatal1ty az amelyik már nem recseg abszolút ?

Hivatalosan egyiknek se volna szabad. :D

Bár ezeknél mint bármely más hangkártyánál, itt sem árt ha olyan PCI slotba dugja az ember, ami nem osztozik valami mással az IRQ-n.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#559 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:30

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 9:22

Hivatalosan egyiknek se volna szabad. :D

Bár ezeknél mint bármely más hangkártyánál, itt sem árt ha olyan PCI slotba dugja az ember, ami nem osztozik valami mással az IRQ-n.

Amikor bootol be a rendszer, akkor láthatod az IRQ-k kiosztását, de amúgy az eszközkezelőben windowsból látszik?

Honnan tudod megnézni windowsban, hogy melyik PCI Sín melyik IRQ-n osztozik, az IRQ egy mozaikszó, pontosan minek a rövidítése? Megszakítási kérelem magyarul.

Egyébként azt nem vágom, hogy miért nincs PCI-E-s hangkártya elterjedve, mert lássuk be, hogy a PCI Slotokat már csak a hangkártyák, és a tévétunerek miatt teszik fel leginkább az alaplapokra.

#560 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:33

Amúgy mivel Nforce4-es lapom van, ezért vagyok bizonytalan az Extreme musiccal, a másik meg majdnem 40 000 Ft  :(  Aztán lehet mégis a 40 000-est veszem . Mondjuk az eléggé szájba vágna, ha utána miután megvettem kiadnának belőle egy PCI-E-st  :mad:

#561 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 8:33

Amúgy mivel Nforce4-es lapom van, ezért vagyok bizonytalan az Extreme musiccal, a másik meg majdnem 40 000 Ft  :(  Aztán lehet mégis a 40 000-est veszem . Mondjuk az eléggé szájba vágna, ha utána miután megvettem kiadnának belőle egy PCI-E-st  :mad:

Szerintem semmi köze sincs a hangártya minőségéhez a pci-express sínnek, azt különben is alapvetően videókártyákhoz tervezték hogy képes legyen töbszáz mega textúrát beletolni a videomemóriába,és vissza.
Hol vagyunk még attól hogy 1 játék többszáz megányi hanggal dolgozzon egyszerre, mikor néhány játéknak alig 4-500 Mb az ÖSSZES hanganyaga....?! (pedig de szép is lenne ;) ) Ennyi erővel akár agp-s is lehetne :D .
Addig meg bőven jó a pci!

Szerkesztette: Lacee78 2006. 11. 15. 09:55 -kor

Kép

#562 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:58

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:55

Szerintem semmi köze sincs a hangártya minőségéhez a pci-express sínnek, azt különben is alapvetően videókártyákhoz tervezték hogy képes legyen töbszáz mega textúrát beletolni a videomemóriába,és vissza.
Hol vagyunk még attól hogy 1 játék többszáz megányi hanggal dolgozzon egyszerre, mikor néhány játéknak alig 4-500 Mb az ÖSSZES hanganyaga....?! (pedig de szép is lenne ;) ) Ennyi erővel akár agp-s is lehetne :D .

Csak szólok hogy amiről te beszélsz az PCIe x16, de van x1, x4, és x8. Az x1 van végülis a mindenféle bővítő kártyáknak pl. TV Tuner és tsai. ;)
Twittegylet

#563 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 10:03

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:55

Tudom én azt, hogy a sávszélesség igény nem indokoljaa PCI-E-t hangkártyák esetében, de az evidens, legalábbis úgy gondolom, hogy a PCI-E mivel sokkal újabb és fiatalabb szabvány mint a PCI maga, ezért tovább is lesz jelen. Ha pedig vesz valaki 40 000 Ft-ért egy hangkártyát, ami azért tényleg csúcs kategóriás árban is meg úgyis mint kártya, nem feltétlen kellene attól tartania, hogy ha a alaplapot cserél és nem lesz rajta PCI, csak PCI-E akkor mihez kezd a kártyával...

Ha megnézitek a videókártyáknál is van 7. szériás NVidia AGP-ben, tehát még az AGP sávszélessége sincs teljesen kihasználva, mégis már vagy 2 éve mellőzve van, az újabik gépemen nincs is már AGP, csak a kisebbik gépen, amiben AGP-s 6600-as van, és nem marad el sebbességben ha a prcoti leszámítom a PCI-E-s 6600-astól nagyom :)

#564 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 10:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:03

Tudom én azt, hogy a sávszélesség igény nem indokoljaa PCI-E-t hangkártyák esetében, de az evidens, legalábbis úgy gondolom, hogy a PCI-E mivel sokkal újabb és fiatalabb szabvány mint a PCI maga, ezért tovább is lesz jelen. Ha pedig vesz valaki 40 000 Ft-ért egy hangkártyát, ami azért tényleg csúcs kategóriás árban is meg úgyis mint kártya, nem feltétlen kellene attól tartania, hogy ha a alaplapot cserél és nem lesz rajta PCI, csak PCI-E akkor mihez kezd a kártyával...

Végül is érthető az aggodalmad, de a hangszabványok sajnos :( ,fele olyan gyorsan sem terjednek mint a vizuális szabványok(sokaknak nincs rá igénye,hála az alaplapi hangvezérlőknek :reklamacio: ), és összetevőik. Szerintem 4 múlva is lesz az alaplapokon legalább 1 pci aljzat(legalábbis nagyon remélem), és akkor már jók voltunk!

2év múlva meg biztos itt lesz az X-fi2 az új HD szabványokkal meg a felturbózott EAX-al!

Szerkesztette: Lacee78 2006. 11. 15. 10:38 -kor

Kép

#565 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:16

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:32

Végül is érthető az aggodalmad, de a hangszabványok sajnos :( ,fele olyan gyorsan sem terjednek mint a vizuális szabványok(sokaknak nincs rá igénye,hála az alaplapi hangvezérlőknek :reklamacio: ), és összetevőik. Szerintem 4 múlva is lesz az alaplapokon legalább 1 pci aljzat(legalábbis nagyon remélem), és akkor már jók voltunk!

2év múlva meg biztos itt lesz az X-fi2 az új HD szabványokkal meg a felturbózott EAX-al!

Nade a PCI-E visszafelé amúgy nem kompatibilis a PCI-al? Most jutott eszembe.
http://www.sg.hu/cikkek/47725/meg_az_iden_...pci_express_2_0
Most nincs kedvem kibontani a gépet, majd mindjárt megnézem az alaplapi leírást...

de úgy rémlik, hogy fizikailag belmegy a sima PCI kártya, sli-nél van eltérés némileg.

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 15. 11:21 -kor

#566 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:16

Nade a PCI-E visszafelé amúgy nem kompatibilis a PCI-al? Most jutott eszembe.

Balra PCIe x1, jobbra PCI. :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Twittegylet

#567 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:39

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:22

Balra PCIe x1, jobbra PCI. :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ez PCIE1x, én a 16x-et mondom, amibe belemegy a videókártya :) Pl 6600 stb :)

#568 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:43

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:39

ez PCIE1x, én a 16x-et mondom, amibe belemegy a videókártya :) Pl 6600 stb :)

Kb. közük sincs egymáshoz. :D
Twittegylet

#569 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:48

A legfelső hosszú, sötét színű az mi?

#570 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:52

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:43

Kb. közük sincs egymáshoz. :D

A PCIE1x szerintem hasonlít az AMR-re ... emlékszel arra a foglaltra ?:) Modemekhez meg olcsó hangkártyákhoz fejlesztették ki, de aztán nem lett nagy pukk belőle :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.