HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#661 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 10:50

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 22:27

Üdv!
Végül egy xtrememusicot vettem a havernak :)
Sikerült megállni, hogy ne rakjam be a gépbe :D
Mik ezek a módok? game meg entertainment?
Játék alatt game mód kell, film/zene alatt meg entertainment? "kötelező" kapcsolgatni? Vagy csak annyi a különbség, hogy egy kicsit másképp szól? :confused:

Mindíg azt a módot használd , amire azt kitalálták! ;)  Vannak limitációk a módok között!

Itt 1 lista:

Kép
http://www.kepfeltoltes.hu
Kép

#662 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 00:51

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 10:50

Mindíg azt a módot használd , amire azt kitalálták! ;)  Vannak limitációk a módok között!

Itt 1 lista:

Kép
http://www.kepfeltoltes.hu

Jól látom, hogy a game mode gyak. magában foglalja az entertainment módot?
Mi értelme van akkor? :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#663 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 10. 09:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 1:51

Jól látom, hogy a game mode gyak. magában foglalja az entertainment módot?
Mi értelme van akkor? :think:

Ha Entertainment módban játszól sokkal kevesebb a basszus, game módban meg másmilyen a zenehangzása asszem :) Az elsővel, vagyis, hogy entertainment módban futott a game már van tapasztalat, és illik átrkapcsolni a game módra, mert ez az optimalizált eljárás.

#664 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 11:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 9:49

Ha Entertainment módban játszól sokkal kevesebb a basszus, game módban meg másmilyen a zenehangzása asszem :) Az elsővel, vagyis, hogy entertainment módban futott a game már van tapasztalat, és illik átrkapcsolni a game módra, mert ez az optimalizált eljárás.

Így van, ill. mégsem. ;) Én nem vettem észre basszus szegénységet, de a hangzás különbözik. Plusz jobban finomhangolható(alapból) az entertainment mód.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 10. 11:31 -kor

Kép

#665 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:17

Ja és a Game mode 128 3d csatornával szól, míg az Entertainment mode 64-et támogat(zenére, filmre elég is).
Kép

#666 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 11. 15:38

elsősorban filmhez, analóg átvitellel, sztereó rendszerhez, másodsorban zenéhez és játékhoz (eax és a többi érdektelen,  zenejobbára mp3, és az egész egy régi, anno drága ma már közepes erőlködő + 3 utas hangfal motyón) milyen aránylag jó minőségű DAC-al rendelkező hangkártyát lehet venni 10-15 ropi környékéről? én hercules fortissimo gamesourrrond 4-et ajánlottam, de csak pixmánián lelhető fel, ( 2 feketepont) valamint a további támogatásáról sem vagyok megggyőződve (még egy fél feketepont). ellenben tudtommal flash-elhető (egy pirospont), valamint megggyőző chip/dac (pirospont)
creative-nál kb. mi jöhet szóba?  X-Fi Xtreme Audio milyen e téren? driver, hangminőség? abszolút nem ismerem a creative-ot, és nem szeretnék szopni vele, lévén valszeg nekem kell beüzemelni is + ha gond van én leszek előráncigálva. megéri -e +5 e-ért music-ot venni? mi különbség a kettő között, chip/dac, stb? csak mert semmi értelmes technikai adatot nem találok, csak marketing blurp és bullshit mindenhol.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#667 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:27

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 15:38

elsősorban filmhez, analóg átvitellel, sztereó rendszerhez, másodsorban zenéhez és játékhoz (eax és a többi érdektelen,  zenejobbára mp3, és az egész egy régi, anno drága ma már közepes erőlködő + 3 utas hangfal motyón) milyen aránylag jó minőségű DAC-al rendelkező hangkártyát lehet venni 10-15 ropi környékéről? én hercules fortissimo gamesourrrond 4-et ajánlottam, de csak pixmánián lelhető fel, ( 2 feketepont) valamint a további támogatásáról sem vagyok megggyőződve (még egy fél feketepont). ellenben tudtommal flash-elhető (egy pirospont), valamint megggyőző chip/dac (pirospont)
creative-nál kb. mi jöhet szóba?  X-Fi Xtreme Audio milyen e téren? driver, hangminőség? abszolút nem ismerem a creative-ot, és nem szeretnék szopni vele, lévén valszeg nekem kell beüzemelni is + ha gond van én leszek előráncigálva. megéri -e +5 e-ért music-ot venni? mi különbség a kettő között, chip/dac, stb? csak mert semmi értelmes technikai adatot nem találok, csak marketing blurp és bullshit mindenhol.

Ha jó kicsit régebbi eresztés, Audigy2 ZS-től A4 oem-ig nyugodtan, ha valamelyik ismerősödnek netán van Audigy 1 -ese ,azzal sem csinálsz rossz vásárt. X-fi-t az Extreme Music-tól fölfelé válassz, az Xtreme Audio az csonkított.
Kép

#668 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:16

de ha jól vettem ki, csak annyi h nem támogatja nemhogy hardveresen, de sehogysem az eax-et 5-öt (hogy a többivel mivan?), talán csak 5.1, nem 7.1 és nincs Audio Creation Mode + ASIO stb recording  + nincs optikai kimenet. de stereo zajkeltésben meg ua-t tudja, mint az xfi sorozat (chip, stb ua-z rajta) többi tagja. néztem összehaonlítást a creative oldalon a music az alábbi fícsörökkel tud többet:

# SuperRip™ allows you to rip your CDs into Xtreme Fidelity quality.

Gaming Mode
For Ultimate Gaming Performance and Maximum Realism

# AX® ADVANCED HD™ 5.0 delivers incredibly realistic gaming audio!

Features like 128 voice support, EAX MacroFX, EAX PurePath and Environment FlexiFX set a new standard for EAX and realism available in gaming audio.

Audio Creation Mode
For Pristine Audio Recording Quality

Szerkesztette: avman 2006. 12. 11. 20:19 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#669 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:51

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:16

de ha jól vettem ki, csak annyi h nem támogatja nemhogy hardveresen, de sehogysem az eax-et 5-öt (hogy a többivel mivan?), talán csak 5.1, nem 7.1 és nincs Audio Creation Mode + ASIO stb recording  + nincs optikai kimenet. de stereo zajkeltésben meg ua-t tudja, mint az xfi sorozat (chip, stb ua-z rajta) többi tagja. néztem összehaonlítást a creative oldalon a music az alábbi fícsörökkel tud többet:

# SuperRip™ allows you to rip your CDs into Xtreme Fidelity quality.

Gaming Mode
For Ultimate Gaming Performance and Maximum Realism

# AX® ADVANCED HD™ 5.0 delivers incredibly realistic gaming audio!

Features like 128 voice support, EAX MacroFX, EAX PurePath and Environment FlexiFX set a new standard for EAX and realism available in gaming audio.

Audio Creation Mode
For Pristine Audio Recording Quality

Hát ha neked úgy jó hogy a kártya tudásának a felét jócskán lekapták, akkor vedd meg. (szerintem hiba volna,de ez csak szvsz :cool: )
Kép

#670 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:31

mivel ezek úgysem lennének kihasználva, így teljesen mindegy meglétük. sima htpc szerű gép, gémszinten eax követelmények nélkül, digizés kizárt. ugyan a hangrendszer fejlődhet, de ehhez meg kell halnia az erősítő+hangfalaknak együtt + át kellene rendezni a szobát, másképp nem valószínű, h a smucig és lusta gazdájuk áldozna rá. 14 ropiért tudnék szerezni ilyen cuccot, music-ot meg 22. namost az igénye, h legalább 5 számjegyű legyen (mert ugye az talán jelent vmit minőségben), de ne 2-essel kezdődjön (mert annyira nem vájtfülű) és lehetőleg a vindózpista is támogassa majdan. ezen kritériumoknak sztem az x-fi inkább megfelel, mint az audigy sorozat (sok helyen hallottam köpködni a creative driverekre, de az x-fi -vel kapcsoltosan nem hallani rossz visszajelzéseket)
max ami + fícsör, ami jól jönne egy külön füles kimenet-

#671 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:40

Végül is valamivel jobb alternatíva mint egy alaplapi hangvezérlő.
Kép

#672 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 00:12

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 23:40

Végül is valamivel jobb alternatíva mint egy alaplapi hangvezérlő.

Mármint az Xtreme Audio ugye?

#673 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 03:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:12

Mármint az Xtreme Audio ugye?

:cool: Mi más??!! :Đ  :Đ  :smoker:
Kép

#674 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:06

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 4:57

:cool: Mi más??!! :Đ  :Đ  :smoker:

Azt hittem a Musicra mondod, azért  lestem :D

Az Audio-n nincs Hardware-s gyorsítás, szóval még a LIve 5.1-esemen is van ami a kisebbik gépben van. Ezek szerint Extreme Audio-nál nem is lehet játékban kiválasztani a hardware-es gyorsítást ugye ? A X-FI-t meg gondolom pláne nem:) A kérdés miért vesznek Xtreme Audio-t az emberek ha van XtremeMusic  Hardware-s gyorsítással ?:)

#675 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:10

a sourroundról meg zajkeltésről ugyanaz csip gondoskodik, mint a többinél. a creative honlapján is ott van for music/home theatre, egyedül az eax/asio/rip nincs támogatva.
hogy miért választanak? talán mert nem mindenki játszik orrba-szájba x.1-es hangrendszeren eax-re élvezve. direkt leírtam stereo rendszerhez lesz.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 12. 12:12 -kor

#676 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:17

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:10

a sourroundról meg zajkeltésről ugyanaz csip gondoskodik, mint a többinél. a creative honlapján is ott van for music/home theatre, egyedül az eax/asio/rip nincs támogatva.
hogy miért választanak? talán mert nem mindenki játszik orrba-szájba x.1-es hangrendszeren eax-re élvezve. direkt leírtam stereo rendszerhez lesz.

Ne vedd a nagyon szívedre, egy hangzásra fogékony játékos(én is  :smoker: ) máshogy gondolkodik,(nekem pl mindig a full extrás kell) mert hangzás legyen HANGZÁS!

Ha neked nincs az EAX-ra szükséged,hát nagy dolog! ;) 
Kép

#677 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:43

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne:

Melyiket érdemesebb megvenni, X-FI Xtreme Music, vagy Audigy 2 ZS?
Zenehallgatásra, filmnézésre (nem digitális hangcucc), meg egy kis CS-re használnám... :)

előre is köszi

Üdv
Necro
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#678 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:45

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 11:43

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne:

Melyiket érdemesebb megvenni, X-FI Xtreme Music, vagy Audigy 2 ZS?
Zenehallgatásra, filmnézésre (nem digitális hangcucc), meg egy kis CS-re használnám... :)

előre is köszi

Üdv
Necro

Audigy 2 már régen elavult, de még a 4 is :)

Amúgy a 3-mas széria miért maradt ki? Ok, hogy a 4 az lényegében a harmadik de akkor is...

Szoftver téren volt hasonló verziószám kimaradás, winamp 3 után 5.

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 12. 13. 10:45 -kor

#679 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:49

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 10:45

Audigy 2 már régen elavult, de még a 4 is :)

Amúgy a 3-mas széria miért maradt ki? Ok, hogy a 4 az lényegében a harmadik de akkor is...

Szoftver téren volt hasonló verziószám kimaradás, winamp 3 után 5.

Árban nekem most ugyanannyi lenne, azért kérdem. X-fi xtreme music, vagy au 2 zs? :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#680 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:51

X-Fi.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33