HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#881 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:12

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 9:51

Nem az első kártyám, és szeretem a minőséget. Egyből hallható, hogy ez az audio verzió egy erősen low end szar, amit azoknak csinálnak, akiknek elég az x-fi márkajelzés, hogy úgy érezzék jól is szól a gépük, de áldozni nem akarnak a minőségre. Ha annyira egyforma a két kártya (audio és music) akkor miért olcsóbb több mint 10K-val az audio? Mert kispórolnak belőle mindent, ami érne valamit.

izé, ezzel most konkrétan lehülyézted magad :D . amúgy megnézted vásárlás előtt mivel tud kevesebbet a többinél (vagy csak vásároltál a vakvilágba a név alapján) ? mert én igen, holott nem is magamnak rendeltem (igaz nem jött meg még :( , sógor ki fog nyírni ha nincs meg karácsonyra a htpc gépe :D ). a creative oldal marketingblurpje szerint ua. alapvető paramétereiben, csak audiorip, asio meg ilyen zenekreációs szarságok hiányoznak + az eax hiényzik. no offenz, mert lehet te is bedőltél neki ezek szerint. nem kicsit ideges leszek, ha szarul szól. sarkítva a "tudatos vásárló" meg a "konzumidióta" ugyanott tart, mert egyaránt áldozatul esett a marketingépezetnek. francessen bele.
amúgy magán a hangcuccon nincs treble/bass szabályozási lehetőség?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#882 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:15

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 9:53

Jó...akkor kidobom a Klipsch-et és veszek egy Genius 5.1-et jó?  :omg:  :omg:  :omg:
Ez mekkora okosság volt. Zenét nem hallgatok 5.1-ben, mert az stereo és kirakva 4 hangszóróra, még mindig közelebb áll a valósághoz, mint 5.1-re téve a stereo hangot. Ott vagy Te is.  :Đ

konkrétan 2.1 egyre kirakva szól legközelebb a valósághoz, ha jó a cucc.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#883 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:58

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 9:12

izé, ezzel most konkrétan lehülyézted magad :D . amúgy megnézted vásárlás előtt mivel tud kevesebbet a többinél (vagy csak vásároltál a vakvilágba a név alapján) ? mert én igen, holott nem is magamnak rendeltem (igaz nem jött meg még :( , sógor ki fog nyírni ha nincs meg karácsonyra a htpc gépe :D ). a creative oldal marketingblurpje szerint ua. alapvető paramétereiben, csak audiorip, asio meg ilyen zenekreációs szarságok hiányoznak + az eax hiényzik. no offenz, mert lehet te is bedőltél neki ezek szerint. nem kicsit ideges leszek, ha szarul szól. sarkítva a "tudatos vásárló" meg a "konzumidióta" ugyanott tart, mert egyaránt áldozatul esett a marketingépezetnek. francessen bele.
amúgy magán a hangcuccon nincs treble/bass szabályozási lehetőség?

Egy jó hangcuccon nincs külön magas és mély.  :cool:  Elég érdekeseket mondasz azért. Egy hangkártya minősége csak a maghallgatás után derül ki szerintem. Hiába vakítanak az adataival a honlapon. Na mindegy hagyjuk, úgysem érted meg miről beszélek. Senkit nem érdekel az EAX meg a többi szar, ha csak mp3-at akarnék hallgatni.
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#884 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:18

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:58

Na mindegy hagyjuk, úgysem érted meg miről beszélek. Senkit nem érdekel az EAX meg a többi szar, ha csak mp3-at akarnék hallgatni.

így van, konkrétan tényleg összefüggéstelenül pakolgatod egymás mellé a mondatokat. illetve továbbra is azt mondom ha a parasztvakítás treble/bass gombokat hiányolod és nem vagy képes eaqulizeren beállítani ugyanazt, akkor a készülék a hibádban vagy. szorri.
tény, h nem láttam még 4.1-es klipch cuccot, max 2.1-est (asseklipsch volt), ott a subon volt treble/bass.
de a jó cucc meg ott kezdődik, h digitális átvitel egy erősítőre, ott szépen egy DAC megoldja , és onnan ki hangfalakra. és a jó cuccban a stereo hangfalpár többe fáj, mint az "asztali" klipch hangfalaid együtt. és azon biza  320 kb/s alatt mp3-at nem hallgat az ember. na errű meg ennyit.
szerk: de az asztali stereo hangfalpár klipsch-en is láttam már bass feliratű tekeregetőt.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 21. 10:29 -kor

#885 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:18

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:58

Egy jó hangcuccon nincs külön magas és mély.  :cool: 

Inkább nincsen se magas, se mély, se EQ egyáltalán :)

#886 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 11:10

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:18

így van, konkrétan tényleg összefüggéstelenül pakolgatod egymás mellé a mondatokat. illetve továbbra is azt mondom ha a parasztvakítás treble/bass gombokat hiányolod és nem vagy képes eaqulizeren beállítani ugyanazt, akkor a készülék a hibádban vagy. szorri.
tény, h nem láttam még 4.1-es klipch cuccot, max 2.1-est (asseklipsch volt), ott a subon volt treble/bass.
de a jó cucc meg ott kezdődik, h digitális átvitel egy erősítőre, ott szépen egy DAC megoldja , és onnan ki hangfalakra. és a jó cuccban a stereo hangfalpár többe fáj, mint az "asztali" klipch hangfalaid együtt. és azon biza  320 kb/s alatt mp3-at nem hallgat az ember. na errű meg ennyit.
szerk: de az asztali stereo hangfalpár klipsch-en is láttam már bass feliratű tekeregetőt.

Akkor maradjunk annyiban, hogy flat beállítással, se magas, se mély, se EQ és az Audigy 1 szétveri hangzásban ezt a low end x-fi audio szart. A treble ás a bass parasztvakítás, de a 10 sávos EQ az nem az ugye?  :omg: Nem arról volt szó, hogy milyen bitrátás mp3 szól jól, hanem arról, hogy ugyanaz szarabbul szól az x-fi audio-n, mint az Audigy 1-en.

#887 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 11:20

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 12:10

ugyanaz szarabbul szól az x-fi audio-n, mint az Audigy 1-en.

na akkor ez a lényeg + h a parasztvakításos kezelőpult még butított is. ellenben akkor nem érdemes xfiben gondolkodnod, mert sima hangminőségben (nem játék és szerkesztés)  gondolom sok változás nem lesz a többiben, mert a leírások szerint kb ua. (music torzításban, meg jel/zaj arányban (vagymiben) egy halványpöttyet eltér, de ahogy elnéztem olyan marketinblurpös hibahatáros eltérés ez is, h ez drágább és jobb.
ezt a 24 bites crystalizert próbáltad? szintén parasztvakítás? tököm tele, igazad van, sztem is disznóság, h 30 alatt nem lehet kapni normális sima multimédiás hangkártyát. bár van a herculesnek vmi envy chipes/wolfson dac-os 7.1 kártyája 15-18 körül. de már csak a pixmánián látom. 
ha esetleg cserélnél és nem jön meg a kártya, lehet átvállalnám az audiódat... végülis nem nekem lesz :D.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 21. 11:21 -kor

#888 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 21. 11:56

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 9:53

Jó...akkor kidobom a Klipsch-et és veszek egy Genius 5.1-et jó?  :omg:  :omg:  :omg:
Ez mekkora okosság volt. Zenét nem hallgatok 5.1-ben, mert az stereo és kirakva 4 hangszóróra, még mindig közelebb áll a valósághoz, mint 5.1-re téve a stereo hangot. Ott vagy Te is.  :Đ

Az első tűrhető 5leted ...

#889 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 12:39

Idézet: Bilux - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 22:37

Extreme gamer

Csak a DTS encodert szedték ki de ezt is csak driver-ileg.

Ha ezzel nem csinálsz dinamikát +15dB SW-re és nem elég akkor keresd fel az orvosod.

Melyik drivert kell feltenni akkor, hogy legyen DTS támogatás XtremeGamer alatt?
............ Nem kicsit, nagyon!

#890 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:23

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 12:39

Melyik drivert kell feltenni akkor, hogy legyen DTS támogatás XtremeGamer alatt?

Semelyiket jó az ami van csak nem tudod állítani jajj most nagy tragédia ;)
Attól még tud.
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#891 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 16:02

Idézet: Bilux - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 14:23

Attól még tud.

Jó akkor tudja.
Namost olyan gondom van még, hogy ugye a DVD drive-ot egy 2 eres vezetékkel tudnám a hangkártya SPDIF bemenetére kötni. De, a kábelem 2 eres a DVD csatlakozója is 2 eres, a kártya csatlakozója viszont vagy 5 eres. HOgy rákba tudom akkor rákötni, ha jól értem akkor ez a feltétele annak, hogy DTS-ben szóljon a kártya által.
Mert amugy ha a lejátszó progiban beállitom, hogy SPDIF módban nyomja a hangot akkor az eredmény a síri csend.
............ Nem kicsit, nagyon!

#892 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 16:12

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 16:02

Jó akkor tudja.
Namost olyan gondom van még, hogy ugye a DVD drive-ot egy 2 eres vezetékkel tudnám a hangkártya SPDIF bemenetére kötni. De, a kábelem 2 eres a DVD csatlakozója is 2 eres, a kártya csatlakozója viszont vagy 5 eres. HOgy rákba tudom akkor rákötni, ha jól értem akkor ez a feltétele annak, hogy DTS-ben szóljon a kártya által.
Mert amugy ha a lejátszó progiban beállitom, hogy SPDIF módban nyomja a hangot akkor az eredmény a síri csend.

Nemtudom nekem szól anélkül is DTS-ben.
Farkasok szövetsége a lejátszó elintézi a DTSt.
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#893 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:23

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 11:20

na akkor ez a lényeg + h a parasztvakításos kezelőpult még butított is. ellenben akkor nem érdemes xfiben gondolkodnod, mert sima hangminőségben (nem játék és szerkesztés)  gondolom sok változás nem lesz a többiben, mert a leírások szerint kb ua. (music torzításban, meg jel/zaj arányban (vagymiben) egy halványpöttyet eltér, de ahogy elnéztem olyan marketinblurpös hibahatáros eltérés ez is, h ez drágább és jobb.
ezt a 24 bites crystalizert próbáltad? szintén parasztvakítás? tököm tele, igazad van, sztem is disznóság, h 30 alatt nem lehet kapni normális sima multimédiás hangkártyát. bár van a herculesnek vmi envy chipes/wolfson dac-os 7.1 kártyája 15-18 körül. de már csak a pixmánián látom. 
ha esetleg cserélnél és nem jön meg a kártya, lehet átvállalnám az audiódat... végülis nem nekem lesz :D.

Csak megjegyzem, hogy ma volt driver és control panel update a creative-nél. Elsődleges javítás a kompatibilitás, stabilitás előtt a hangminőség javítása lejátszásnál. Biztos ők sem használták az EQ-t.  :omg:  :Đ

#894 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:55

persze, h nem jött meg a kártya. és a cég mély hallgatásba burkolózott (se mélre nem válaszoltak, se telefont nem vesznek fel). eddig egyedül a pcland-del, meg a vtcomppal vagyok megelégedve, na meg a pixellel. a többi bullshit. de ezek árlistáján meg nem volt.

#895 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 17:18

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 23:23

Csak megjegyzem, hogy ma volt driver és control panel update a creative-nél. Elsődleges javítás a kompatibilitás, stabilitás előtt a hangminőség javítása lejátszásnál. Biztos ők sem használták az EQ-t.  :omg:  :Đ

Driver hol?

#896 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:36

Idézet: Bilux - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 15:23

Attól még tud.

Azt nem a kártya tudja,maximum "kiszólja".
Kép

#897 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:41

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 22:47

Nekem a legolcsóbb X-Fi Extreme Audio van és Audigy 1-hez képest nagyon hiányzik a bass és a treble beállítása, ugyanis az nincs, csak EQ. :think:

(szerk: már látom...Fatality. Wazze ilyen gagyi ez az audio?)

Pedig mi egyfolytában azt szajkóztuk itt páran hogy aki teheti NE vegyen nyomorított kártyát, mert jócskán megnyírbálják a képességeiket. :(
Kép

#898 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:10

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 0:23

THX, auto update van :)

A C:\Program Files (x86)\Creative\Software Update\cache elérési úton helyezi el, onnan lehet a drivert learchiválni.

#899 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:44

Nekem miért nincs? :D
Auto updatert külön fel kellett volna installkor rakni, vagy mi? :think:

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 12. 22. 21:45 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#900 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:47

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:44

Nekem miért nincs? :D
Auto updatert külön fel kellett volna installkor rakni, vagy mi? :think:

A Creative oldalán a support részen van Software AutoUpdate.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »