HWSW Informatikai Kerekasztal: PhysX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PhysX Fizikai gyorsító chip Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:42

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:28

Nekem a soap (szappanhab) nem tetszett, azért ha ráfújunk vmire szappanhabot rohadtul nem úgy reagál... Meg az is fura volt, hogy a lávát köpködték, de könyörgöm, ha egy autóra ráfröccsen a láva akkor az nem úgy néz ki, mint amit ök műveltek... Szal sokkal normálisabban is meg lehetett volna ezt csinálni :)

Én is várom már a komolyabb demókat, mert ha tényleg csak ennyit tud, akkor még annál is rosszabb a helyzet, mint gondoltam. De kétlem, hogy ne rejlene benne több. Csak hát ez egy promo anyag, aminek azért eleve az lenne a célja, hogy bűntessen. :(
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#122 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:48

Idézet: Yany - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:42

Én is várom már a komolyabb demókat, mert ha tényleg csak ennyit tud, akkor még annál is rosszabb a helyzet, mint gondoltam. De kétlem, hogy ne rejlene benne több. Csak hát ez egy promo anyag, aminek azért eleve az lenne a célja, hogy bűntessen. :(

Az alapötlet, hogy folyadékokkal csinálják nagyon jó volt. Játékokban eddig folyadék fizika = csillog a víztükör :D Csak hát azért megint a megvalósítás volt sík hülyeség... :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#123 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:51

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:39

Idézet

A PPU sztem is el fog terjedni :)

Egyetértünk. ;)

Idézet

A CPU vs PPU pedig annyit, hogy halom vektorművelet lesz, ugyanúgy, mint a grafikus gyorsításnál és a CPU-k mellé ilyenkor nem árt a célhardver. Csak megint felmerül a kérdés, hogy ez mennyire kell külön kártyán, miért nem fér el a grafikus chip mellé /asszem a club3d tervezi, hogy videókártyára helyezi a pput/

Vagy máshova (pl. alaplapra integrálva, HyperTransporttal, stb.). Akkor már én is többet látnék benne.

Idézet

Másik ami miatt a játékfejlesztők üdvrivalgással fogadják majd ezt az "eszközt", hogy nem kell nekik majd külön fizikai motort licenszelni! Kifizeted helyettük te a licensz díjat a PPU gyártónak. Persze az a kérdés is felmerül, hogy a fizikai motorokat író cégek mennyire fognak ennek az újításnak örülni :D Továbbá ismervén a mai fejlesztőket és azt a kapkodást amit művelnek az is tetszene nekik, hogy nem kell annyit optimalizálni... Azt is vehetjük még, ha a konzolokban ez a cucc is helyet kap, akkor amikor a konzolos cuccot pcsítik majd nem kell annyit tökörészni az utólagos simításokkal

Jippppíííííí!!!!!! Na, csak kisajtoltam valakiből egy szívemhez igen közel álló hozzászólást! Bizony, bizony. Bár (csak hogy ne hazudtoljam meg szkeptikus hozzáállásomat :Đ), nem véletlen, hogy GPU-ból sem ugyanolyat használnak a konzolokban, mint a PC-kben. Az más kérdés, hogy kompatibilisek lehetnek egymással (pl. X-Box <--> PC ==> DirectX). De ott már nem lesz elég egy egyszerű átemelés, mert teljesítmény-különbség ugyanúgy fellép, mint a CPU-PPU között, viszont a kód szoftveres architektúrája már megfelelő lesz. És ez sokat fog jelenteni, ha tényleg megtörténik ez terjeszkedés a konzolok irányába.
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#124 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 19:15

Idézet: freeone - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 11:23

Eleinte ugye pci foglalatba kerül, utána meg valószínűleg az lesz, amiről már volt itt szó: rákerül a felsőkategóriás vga-kra. így a GPU-PPU közti kommunikáció megvan kártyán belül, a cpu felé meg elég sávszél marad neki pl. a pci-e 16x-en a gpu mellett is. Nem véletlen, hogy vga-gyártók ugrották rá először, és az első példányokat az asus, és a c3d fogja árulni...:)

Egyébként pci-ban is elég sokat fog tudni tenni, hiszen a sok adatfeldolgozás kártyán fog végbemenni, és csak a forrás-és eredményadatok mennek át a pci-on. szerintem.

Sima PCI????? Ne máááááá! PCI-E 1x csatolón sem tudom elképzelni ,hogy ha valami nagy dolgot akar ez a kártya művelni akkor ne kellene neki másodpercenként rohadt gyors adatátvitel...Szerintem ha nem PCI-E 1x csatolón indít akkor bukta az egész mert egy komoly fizikai modellezés másodpercről másodperce rohadt gyors adatátvitel igényel és a CPU-val+VGA-val sokat kellene egyeztetniük....

A VGA-ra való rakás nem lenne rossz ,de ha belegondolsz akkor egy SLI-s kártya amiből kettőt veszel akkor 2-szer veszel meg egy fizikai gyorsítót is??? Vagy ezek is fogna menni dualban???

Szerintem még nagyon sok a kérdés a dologban...Én tuti nem veszem meg az első generációs ilyen cuccot mert inkább DC-re gyüjtök....

#125 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:29

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 20:15

Sima PCI????? Ne máááááá! PCI-E 1x csatolón sem tudom elképzelni ,hogy ha valami nagy dolgot akar ez a kártya művelni akkor ne kellene neki másodpercenként rohadt gyors adatátvitel...Szerintem ha nem PCI-E 1x csatolón indít akkor bukta az egész mert egy komoly fizikai modellezés másodpercről másodperce rohadt gyors adatátvitel igényel és a CPU-val+VGA-val sokat kellene egyeztetniük.

He? Milyen fizikai számolásra gondolsz, ahol az adatok átvitelének az ideje egy nagyságrendbe esik magával a számolással?
while (!sleep) sheep++;

#126 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 22:32

Idézet: Emvy - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 20:29

He? Milyen fizikai számolásra gondolsz, ahol az adatok átvitelének az ideje egy nagyságrendbe esik magával a számolással?

Nekem nem is igazából magával a számolási adatok nagyságával van gondom hanem itt igencsak egyeztetett adatokról van szó és a VGA felé sem ártana egyeztetni...Szal szerintem igencsak elkel a sávszélesség...Bár lehet én gondolok olyanra amit ez a chip nem fog tudni...De amire én gondolok,hogy tudni fogja ahhoz min. PCI-E kellene...

#127 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 22:50

Sztem ,h*lyeség hogy kijön PCI-ra, márpedig azért mert akinek maradt pénze még egy PPU-ra is, annak már lesz PCI E-re is, mer ugye a PPU-t az otthoni felhasználó a játékokban használná leginkább.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#128 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 25. 08:34

http://personal.inet...geia_physx.html

Idézet

Board Info

- Manufactured by TSMC (130nm process)
- 125 million transistors
- 128MB GDDR3
- PCI only (PCIe cards expected further in the future)
- ASUS first board manufacturer
- May be integrated in graphics cards in the future
- Only 1 model at launch
- The cards bandwith exceeds that which can be put through a PCI bus
- The PCI and PCIe cards will be seperate
- Samples in Q3 2005
- Expected to become available in Q4 2005 (December)
- Price roughly $249 to $299
- No use yet for anything other than gaming (may add in future)
- The cards are bundled with a Unreal Engine 3 tech demo

Idézet

Early Sample Board Info

- PCI/PCI-E 1x/4x
- Add-in card & integrated models
- 125 million transistors
- 128MB GDDR3
- Approximate total power consumption around 25 Watts
- Manufactured by TSMC (130nm process)
- 32000 rigid bodies
- 40000 to 50000 particles
- 200 times the physics power of a modern CPU
- Chip is optimized for 32-bit floating-point math
- NovodeX physics SDK/API (multi-threaded, native)
- Supports other software physics SDKs (Havok, Meqon etc.)  :eek:
- Multi-platform support (PC & consoles)
- There will be different versions of the card available
- Price range from about $100 to $400 would be realistic

Idézet

Videos

Ageia.wmv - nV News interviews AGEIA @ E3 2005, 55.6MB
side_by_side.wmv - Destruction of a building, 284KB
DivxPhysxAirtight720x400.avi - Airplane demolition in a hangar, 18.5MB
PhysX.zip - 11 Bink movies showcasing PhysX particle effects, 107MB

És még "pár" infó, kép, és linkek az eddigi cikkekhez ...  :cool:

Szerkesztette: Inquisitor 2005. 05. 25. 08:43 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#129 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 25. 08:49

Huh, egyik videó se nagy szám, bár a házrobbantós érdekes, de ennek az utolsó negyedét érdemes megnézni.  :D

#130 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 12:18

"200 times the physics power of a modern CPU"

Na ez ha így is lesz akkor már csak pár kérdésem marad:

1. Mire lesz elég akkor ehhez a sima PCI busz ha ekkora teljesítményú
2. Mikorra erik el a VGA-k is azt a szintet ,hogy ezt a procit látványban is kiszolgálják
3. Mért ennyire gyengék a demok ha a chip ilyen erős???

#131 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 13:42

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 13:18

2. Mikorra erik el a VGA-k is azt a szintet ,hogy ezt a procit látványban is kiszolgálják

1. a PhysX végzi a munka NAGY részét...tehát a PCI-on kersztül csak a kezdeti és a vég adatoknak kell elférniük!

2.Szerinted?! Szerinted legfeljebb 1 év! Mivel most dupláznak...és valamiért az az érzésem,hogy a DX10 megérkezésekor is lesz egy duplázás teljesítményre! Addigra már játékok is lesznek amik kihasználják...pont időben!

3.gyenge Design, valszeg ők csinálták...szvsz ennyi! Az ATI és az NV is külső Design csapatra bízza a techdemókat!

ui.: De igen...én is ezt a mondatot vettem észre elsőre! Szerintem (amennyiben tényleg igaz ez az info) most lezártuk a vitát a DC-vel kapcsolatban! :D
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#132 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:01

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 13:18

1. A 200x-os szorzó pont nem a PCI verzióhoz van írva, szerintem nem véletlenül ... egyébként meg van rajta "kis" 128MB ramocska az adatok tárolására, valamennyit csak számít az is. De amúgy meg PCI-Express verzió az amire ezt értették.

2. Háát, ha a particle demó csak azért olyan darabos, hogy látni lehessen a működését, akkor szerintem már most is. Nem a megjelenítéssel van a gond ma se, hanem az élethű mozgással, és erre van a kártya.

3. Hát ja, nem egy látványorgia, bár a repülős elég pofás lett.

#133 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:47

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 14:01

1. A 200x-os szorzó pont nem a PCI verzióhoz van írva, szerintem nem véletlenül ... egyébként meg van rajta "kis" 128MB ramocska az adatok tárolására, valamennyit csak számít az is. De amúgy meg PCI-Express verzió az amire ezt értették.

2. Háát, ha a particle demó csak azért olyan darabos, hogy látni lehessen a működését, akkor szerintem már most is. Nem a megjelenítéssel van a gond ma se, hanem az élethű mozgással, és erre van a kártya.

Ezt nem láttam a szövegben ,hogy külön lenne írva a PCI-E verzióhoz a 200-as szorzó...
De ,hogy a sima PCI-on szerintem sem fog csodát művelni az tuti...

#134 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:51

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 22:32

Nekem nem is igazából magával a számolási adatok nagyságával van gondom hanem itt igencsak egyeztetett adatokról van szó és a VGA felé sem ártana egyeztetni...Szal szerintem igencsak elkel a sávszélesség...Bár lehet én gondolok olyanra amit ez a chip nem fog tudni...De amire én gondolok,hogy tudni fogja ahhoz min. PCI-E kellene...

Idézet a gamespot riportjából:

Idézet

GS: Do you see any limitations in what the PPU can accomplish due to overhead issues associated with offloading work and transferring it across the system bus?

TS: The computations driving physics simulation and collision detection make use of a large amount of static data that needs to be uploaded to the hardware once, and a smaller amount of dynamic data that needs to be transferred per frame. This is the same usage pattern as a modern GPU, where huge textures and vertex buffers change infrequently, while the smaller rendering commands need to be sent each frame. The PPU or GPU then expends an enormous amount of parallel computing power in computing the result, but the result itself is fairly compact. A GPU's frame buffer is a few megabytes, and a PPU's result matrices will be similarly compact. So, the PCI Express or even PCI bus will be plenty fast to accommodate the required traffic.

Tehát maga az Ageia is azt mondja, amire gondoltam: noha a feldolgozás során rengeteg adattal kell dolgozni, maguk az eredmények meglehetősen kompakt adatmennyiségek.

Szerkesztette: freeone 2005. 05. 25. 16:52 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#135 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 20:01

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 17:47

De ,hogy a sima PCI-on szerintem sem fog csodát művelni az tuti...

Nem is kell csodát művelnie...."mindössze" a lehetőséget, hogy aztán 2 év múlva legyen egy ütős darab... :D
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#136 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:18

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 14:01

Beidéztem a szakmai topicban az Ageia véleményét erről a "nem lesz elég" témáról:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#137 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:24

Idézet: freeone - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 16:51

Idézet a gamespot riportjából:

Tehát maga az Ageia is azt mondja, amire gondoltam: noha a feldolgozás során rengeteg adattal kell dolgozni, maguk az eredmények meglehetősen kompakt adatmennyiségek.

Na majd meglátjuk...Logikus ,hogy nem mondja azt ,hogy: "Ja elég szar lesz kezdetben a dolog míg nem tejed el a PCI-E"...

#138 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 26. 16:09

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 7:49

Huh, egyik videó se nagy szám, bár a házrobbantós érdekes, de ennek az utolsó negyedét érdemes megnézni.  :D

nahat amikor abba a kupolaba vagy mibe bele utközik, és szétroncsolodik olyan mintha kb 15-20  darabbol állna az egész gép... :D :D a vége végülis nem rossz, ha egy közepes proci mellett ilyen sebességgel számolja game közbe..akkor nem rossz :) de mondjuk ne 50ezeré csinálja már... :D
---------(.:.CS4EVER.:.)---------
ATA 133 kabel,1.44 floppi,zöld-fehér ház,koollink 12V-os 8centis hátsóhűtő,Realtek hálokaresz,
Genius 800huf-os egér+porsés egérpad(By favour of GEMBALLA Germany),2GB Virtuális Memoria,
Poci + anyulap + vinyo + cd + grafikuskaresz + megjelenitö + hanglökés élő! + memoria + 21422pötty Mark2001 :)

#139 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 17:41

Idézet: t3l4l - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 15:09

nahat amikor abba a kupolaba vagy mibe bele utközik, és szétroncsolodik olyan mintha kb 15-20  darabbol állna az egész gép... :D :D a vége végülis nem rossz, ha egy közepes proci mellett ilyen sebességgel számolja game közbe..akkor nem rossz :) de mondjuk ne 50ezeré csinálja már... :D

Ráadásul az, hogy egy primitívvel ütközik (értsd: gömb), sokat elárul... sajnos nem a javára. :(
Erős a gyanúm, hogy a particle-ből is csak azért tud olyan sokat(?) kezelni, mert primitíves ütközésűek. Nagyon várok már egy ütős demót, mert eddig silány a felhozatal, ennél azért én is többre számítottam/számítok még mindig.

Logout.hu blog

#140 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:48

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 23:02

Idézet

Ridegtest dinamika
Univerzális ütközés érzékelés
Véges elem analízis
Puhatest dinamika