Idézet: BoGab - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:39
Idézet
A PPU sztem is el fog terjedni

Egyetértünk.
Idézet
A CPU vs PPU pedig annyit, hogy halom vektorművelet lesz, ugyanúgy, mint a grafikus gyorsításnál és a CPU-k mellé ilyenkor nem árt a célhardver. Csak megint felmerül a kérdés, hogy ez mennyire kell külön kártyán, miért nem fér el a grafikus chip mellé /asszem a club3d tervezi, hogy videókártyára helyezi a pput/
Vagy máshova (pl. alaplapra integrálva, HyperTransporttal, stb.). Akkor már én is többet látnék benne.
Idézet
Másik ami miatt a játékfejlesztők üdvrivalgással fogadják majd ezt az "eszközt", hogy nem kell nekik majd külön fizikai motort licenszelni! Kifizeted helyettük te a licensz díjat a PPU gyártónak. Persze az a kérdés is felmerül, hogy a fizikai motorokat író cégek mennyire fognak ennek az újításnak örülni

Továbbá ismervén a mai fejlesztőket és azt a kapkodást amit művelnek az is tetszene nekik, hogy nem kell annyit optimalizálni... Azt is vehetjük még, ha a konzolokban ez a cucc is helyet kap, akkor amikor a konzolos cuccot pcsítik majd nem kell annyit tökörészni az utólagos simításokkal
Jippppíííííí!!!!!! Na, csak kisajtoltam valakiből egy szívemhez igen közel álló hozzászólást! Bizony, bizony. Bár (csak hogy ne hazudtoljam meg szkeptikus hozzáállásomat :Đ), nem véletlen, hogy GPU-ból sem ugyanolyat használnak a konzolokban, mint a PC-kben. Az más kérdés, hogy kompatibilisek lehetnek egymással (pl. X-Box <--> PC ==> DirectX). De ott már nem lesz elég egy egyszerű átemelés, mert teljesítmény-különbség ugyanúgy fellép, mint a CPU-PPU között, viszont a kód szoftveres architektúrája már megfelelő lesz. És ez sokat fog jelenteni, ha tényleg megtörténik ez terjeszkedés a konzolok irányába.