HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#41 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 19:16

Ühüm, értem.

Ki is néztem a legdrágább kihangosítót, mert csak ez a BT-os. SE 300HC vagy melyik... No majd akkor szakszervíz meg minden, hogy a gari meglegyen. Ja és 5e-el olcsóbb a T-m-nál mint pl. a Speedshopban!  :eek:  És még pontokat is beleszámíttatok majd! :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#42 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 21:12

:up:
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#43 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:15

Idézet: Charles - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 20:16

Ühüm, értem.

Ki is néztem a legdrágább kihangosítót, mert csak ez a BT-os. SE 300HC vagy melyik... No majd akkor szakszervíz meg minden, hogy a gari meglegyen. Ja és 5e-el olcsóbb a T-m-nál mint pl. a Speedshopban!  :eek:  És még pontokat is beleszámíttatok majd! :)

Üdv!

hali (köszi az útbaigazítást  :) )

Én a SE HCB-30-al szemezek, mert a speedshopban csupán 16eFt
De jó lenne ha hallanék vmit róla... vkinek van vele tapasztalata?
A HCB-300 elvileg csak ezzel a colorID bohócsággal tud többet ami engem nem érdekel, de monjuk a 300-as az újabb is állítólag.... nemtudom hogy ettől jobb-e...

Én biztos hogy megveszem a telefonhoz való passzív tartót és a seggébe beledugom a töltőt (fixre szereltetem, nem szivargyújtóra kötöm) mert állandóan bekapcsolt bt-vel nagyon fogy az aksi, pláne ezekkel a mai szines kijelzős mobiloknál. Plusz én látni akarom hogy ki hív...

#44 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:40

Én beruháztam egy BT-s autószettbe, 25ezer pénz, működése meg majd kiderül. Egyelőre be kellene rakatani, ránézésre nem ördöngösség, nekem rádió alatt el is férne, de gombját meg mikrofonját nem tudom hol kivezetni, valamint tápot sem tudok csak úgy rakni alá.

Most keresek autóvillamosságist, aki nem gányol.
Make love not Wor.

#45 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:30

Szervusz Jahno! Én már jópár riasztót meg rádiót meg egypár teló kihangosítót beraktam kocsikba. Eddig mindegyik működik. Szerintem ha nem kikötés hogy csak szakszervíz szerelheti akkor simán szereld be te magadnak annál jobb nincsen. Én a vectrába simán beraktam egy BT-s cuccot a mikrofont az oldalkárpitnál vezettem el a gombját meg a gyújtáskulcs köré a műszerfalra szereltem. Haver mikor megnézte akkor akkorát nézett és megkérdezte hogy "ki volt az aki ilyen szépen berakta nekem" ugyanis neki marhára pocsékül szerelte be a "hivatalos" márkaszervíz. Most ezzel nem magamat akarom dícsőíteni hanem azt akarom az egészből kihozni hogy nincs semmi nehézség ezekben a BT cuccokban. Ha a táp a kérdés én pl a biztitábláról egy üres biztihelyről hoztam és tettem bele egy 2A es biztit. Amúgy meg a rádió tápjáról is szokták hozni.

#46 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:53

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 10:30

Én a vectrába simán beraktam egy BT-s cuccot a mikrofont az oldalkárpitnál vezettem el a gombját meg a gyújtáskulcs köré a műszerfalra szereltem. Haver mikor megnézte akkor

Ahamm, aztán hogyan kábelezek oda a biztitábláig? Meg gyakorlottabb kéz gondolom kisebb eséllyel feszegeti szét az A oszlopot fedő műanyagborítást... Ilyen aprólékbajaim vannak, más nem.
Make love not Wor.

#47 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:59

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 11:15

hali (köszi az útbaigazítást  :) )

Én a SE HCB-30-al szemezek, mert a speedshopban csupán 16eFt
De jó lenne ha hallanék vmit róla... vkinek van vele tapasztalata?
A HCB-300 elvileg csak ezzel a colorID bohócsággal tud többet ami engem nem érdekel, de monjuk a 300-as az újabb is állítólag.... nemtudom hogy ettől jobb-e...

Én biztos hogy megveszem a telefonhoz való passzív tartót és a seggébe beledugom a töltőt (fixre szereltetem, nem szivargyújtóra kötöm) mert állandóan bekapcsolt bt-vel nagyon fogy az aksi, pláne ezekkel a mai szines kijelzős mobiloknál. Plusz én látni akarom hogy ki hív...

És milyen igazad van!

Én is letettem a 300-asról, mert nem ér meg 32-t és 35-öt a T-m-nál, inkább a 16e-res HCB 30! Bőven jó nekem.

Szerencsére van ismerősöm akik egyben hivatalos T-mob beszerelők is meg minden... :)

Viszont a HCB-30-al kapcsolatban: Láttam, hogy van hozzá hangszóró... De én nem azt szeretném használni, hanem ugye a rádió hangszóróit. Úgy, hogy mikor bejön hívás, akkor elnémítja.
Ugye lehet ezt és nem csak a saját hangszórójával működik?  :think:

Én tartót azért nem veszek, mert lehet, hogy hamarosan lecserélem a T610-emet, és akkor ugye ismét új tartó kell...  :mad:  A másik a töltő kábel... Az is új pl. a SE 750-nél.. úgyis szivargyújtóról töltöm, tehát annak végülis nincs köze a BT készlethez...

Elvileg az a jó a BT készlethez, hogy elő sem kell venni hozzá a telót... Ha meg tartó van meg kábel akkor minek BT? Én nem veszem majd elő. Vagy mindig bekapcsolva hagyom és majd töltöm utána otthon vagy a melóhelyen, vagy bekapcsolom beszállás után és később ki, ha megérkeztem. Végül is kb. annyi idő, mint amikor behelyezed a passzív tartóba... mármint bekapcsolni a BT-ot.  :D

Üdv!

#48 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 11:40

Én beruháztam egy BT-s autószettbe, 25ezer pénz, működése meg majd kiderül. Egyelőre be kellene rakatani, ránézésre nem ördöngösség, nekem rádió alatt el is férne, de gombját meg mikrofonját nem tudom hol kivezetni, valamint tápot sem tudok csak úgy rakni alá.

Most keresek autóvillamosságist, aki nem gányol.

Melyik szettet vetted? Szette vette! :)  Mikrofont akkor mindenképpen ki kell vezetni, hisz a teló a zsebben van...

Esetleg tudok ajánlani saját autóvillamosságit, PÜ-ben írj! Én oda hordom évek óta.

Üdv!

#49 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:46

Idézet

Viszont a HCB-30-al kapcsolatban: Láttam, hogy van hozzá hangszóró... De én nem azt szeretném használni, hanem ugye a rádió hangszóróit. Úgy, hogy mikor bejön hívás, akkor elnémítja.
Ugye lehet ezt és nem csak a saját hangszórójával működik?  :think:

Lehetséges. Kétféleképpen:
1. A rádiód rendelkezik bementtel amin tudja fogadni a kihangosító hangját. Ez a ritkább eset
2. Beszereléskor beépítenek egy kisipari relésmodul terméket, ami vagy a rádiót kapcsolja rá a hangszórókra, vagy a kihangosítót.
Én speciel semmiképp nem kötném a hangrendszerre, egyrészt a kisipari relémodul miatt másrészt beszéd érthetőség szmpontjából jobb a kis recsegő hangja (bár ez attól is függ, hogy milyen hangszóróid vannak a kocsiban). Ja meg nekem kicsit komolyabb hangrendszerem van a kocsiban mint egy gyári rendszer (erősítő, stb...) úgyhogy már csak azértse...

Idézet

Én tartót azért nem veszek, mert lehet, hogy hamarosan lecserélem a T610-emet, és akkor ugye ismét új tartó kell...  :mad:  A másik a töltő kábel... Az is új pl. a SE 750-nél.. úgyis szivargyújtóról töltöm, tehát annak végülis nincs köze a BT készlethez...

Nekem már K750i van  :D  :cool:  :up:

Idézet

Ha meg tartó van meg kábel akkor minek BT?

Jól látod! Szvsz ez a kékfog kihangosítós téma újkorunk parasztvakítása. Mert nekem a kihangosító nem csak azért kell, hogy ne kézben kelljentelefonálni, hanem hogy:
-legyen hova tenni a telefont, mert én mindenképp látni akarom ki hív, másrészt ha én kezdeményezek hívást akkor is kell (hangtárcsázás ugyanmár...)
-a hagyományos aktív kihangosítók töltötték is a telefont minden külön dugdosás és szivargyújtós gagyizás nélkül, így a telefon saját töltőjét pár év után már meg sem találtam otthon, mert elfelejthettem  :D
-antenna is volt hozzájuk -> jobb térerő
A bt kihangosítók a fentiek egyikét sem tudják, pedig nekem ezek fontosak
Persze volt egy undorító tulajdonságuk is a régi aktív kihangosítóknak, mégpedig az állandó kontakthiba (havonta pucolhattam a telefonom seggét) Ez ugye bt-s megoldásban nincs

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:06

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 12:00

Melyik szettet vetted? Szette vette! :)  Mikrofont akkor mindenképpen ki kell vezetni, hisz a teló a zsebben van...

Esetleg tudok ajánlani saját autóvillamosságit, PÜ-ben írj! Én oda hordom évek óta.

www.blueradio.hu

Autóvillamosságis a mailomra jöhet, mindenki ezzel jön, hogy Te is meg tudod csinálni, jááááj.
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:08

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:46

-legyen hova tenni a telefont, mert én mindenképp látni akarom ki hív, másrészt ha én kezdeményezek hívást akkor is kell (hangtárcsázás ugyanmár...)

-a hagyományos aktív kihangosítók töltötték is a telefont minden külön dugdosás és szivargyújtós gagyizás nélkül, így

Persze volt egy undorító tulajdonságuk is a régi aktív kihangosítóknak, mégpedig az állandó kontakthiba (havonta pucolhattam a telefonom seggét) Ez ugye bt-s megoldásban

Csak míg a "hagyományos kihangító" is sok10ezer pénz beszerelve, addig a BT-s sem occsó, viszont mostantól akármilyen telefonhoz jó. Nekem meg már kezd elegem lenni, hogy telefonnal együtt le kell cserélni egy kihangítót is, itt van most egy Nokia fejtámlaszett, nincs 1 éves, hogy 12ezresért vettem... Most hajíthatom kifelé, csak mert kinőttem a telefonom.
Make love not Wor.

#52 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:08

Csak míg a "hagyományos kihangító" is sok10ezer pénz beszerelve, addig a BT-s sem occsó, viszont mostantól akármilyen telefonhoz jó. Nekem meg már kezd elegem lenni, hogy telefonnal együtt le kell cserélni egy kihangítót is, itt van most egy Nokia fejtámlaszett, nincs 1 éves, hogy 12ezresért vettem... Most hajíthatom kifelé, csak mert kinőttem a telefonom.

igen, ez is egy előnye a bt-nek
ezért próbálom kombinálni a két megoldást  :D

#53 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:19

Mi a cégnél egy ilyet használunk autóba (kettő db van):

http://www.supertoot...?action=supert1

"Supertooth I" a neve, fel lehet rakni egy mágneses megoldással az autó napellenzőjére, benne van a hangszóró, mikrofon, hangerőszabályzó, akkumulátora sokáig bírja.

Képes hangtárcsázásra is természetesen (egy gombnyomás), és normál hívásindításra-átvételre is, bruttó 23 ezer Ft volt mobilos üzletben. Német gyártmány.

#54 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 11:54

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:46

Lehetséges. Kétféleképpen:
1. A rádiód rendelkezik bementtel amin tudja fogadni a kihangosító hangját. Ez a ritkább eset
2. Beszereléskor beépítenek egy kisipari relésmodul terméket, ami vagy a rádiót kapcsolja rá a hangszórókra, vagy a kihangosítót.
Én speciel semmiképp nem kötném a hangrendszerre, egyrészt a kisipari relémodul miatt másrészt beszéd érthetőség szmpontjából jobb a kis recsegő hangja (bár ez attól is függ, hogy milyen hangszóróid vannak a kocsiban). Ja meg nekem kicsit komolyabb hangrendszerem van a kocsiban mint egy gyári rendszer (erősítő, stb...) úgyhogy már csak azértse...

Nekem már K750i van  :D  :cool:  :up:

Jól látod! Szvsz ez a kékfog kihangosítós téma újkorunk parasztvakítása. Mert nekem a kihangosító nem csak azért kell, hogy ne kézben kelljentelefonálni, hanem hogy:
-a hagyományos aktív kihangosítók töltötték is a telefont minden külön dugdosás és szivargyújtós gagyizás nélkül, így a telefon saját töltőjét pár év után már meg sem találtam otthon, mert elfelejthettem  :D
-antenna is volt hozzájuk -> jobb térerő
A bt kihangosítók a fentiek egyikét sem tudják, pedig nekem ezek fontosak
Persze volt egy undorító tulajdonságuk is a régi aktív kihangosítóknak, mégpedig az állandó kontakthiba (havonta pucolhattam a telefonom seggét) Ez ugye bt-s megoldásban nincs

1. Nem tudom, hogy rendelkezik-e, gyári rádió van. De nem rossz, 6 hangszórós. (a 2 csipogóval együtt) Persze nem nyerne díjat, és mélyláda, erősítő és 1 farad-os kondi sincs, de nekem nem is kellenek ezek. :)

2. Tehát van hozzá ami  a képen hangszóró... meglátom, csak azt elhelyezni valahova... Csúnya, más a színe (a kocsi belül szürkés mindenhol nem fekete)... Remélem jól megcsináják, és ha tényleg nincs rádió bemenet, marad a relé.

3. A végén még mindig vehetek tartót... csak azzal is gányolódik a műszerfal.. általában csavaros és nem ragasztós... előző kocsimban csúny volt a 2 lyuk a helyén, szerencsére mindig volt fenn egy passzív tartó :) (amíg nokiám volt, mert arra méretezték a lyukakat)

Üdv!

#55 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 11:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:06

www.blueradio.hu

Autóvillamosságis a mailomra jöhet, mindenki ezzel jön, hogy Te is meg tudod csinálni, jááááj.

Ok, mail ment.

Üdv!

#56 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 12:21

Idézet

2. Tehát van hozzá ami  a képen hangszóró... meglátom, csak azt elhelyezni valahova... Csúnya, más a színe (a kocsi belül szürkés mindenhol nem fekete)... Remélem jól megcsináják, és ha tényleg nincs rádió bemenet, marad a relé.

:) Feltételezem, hogy neked még nem volt kihangosítód
Ezt a hangszórót a műszerfal mögé/alá "rejtik el" így sehol sem látható. Csak hallható!  ;)

Idézet

3. A végén még mindig vehetek tartót... csak azzal is gányolódik a műszerfal.. általában csavaros és nem ragasztós... előző kocsimban csúny volt a 2 lyuk a helyén, szerencsére mindig volt fenn egy passzív tartó :) (amíg nokiám volt, mert arra méretezték a lyukakat)

www.kuda.hu vagy www.brodit.com
Autóspecifikus telefon/pda tartó konzolok fúrás nélkül! Nekem bőrözött KUDA van. Mondjuk nem is volt olcsó (11k) de legalább illik az autóba és kicsit sem gagyin néz ki. A Brodit az olcsóbb (~5k)

Szerkesztette: laspring 2005. 10. 07. 12:22 -kor

#57 Felhasználó inaktív   mumk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 16:00

Nokia CK-7W, BT-s és kábeles is, tölti is a telcsit, csak ajánlani tudom, nagyon jó minőségben szól. Eddig 6680-al használtam, most N70-el, kb. 24e Ft volt, szerintem nokiákhoz jó vétel.  :up:

#58 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 17:05

Nekem Nokia CK-1W van a kocsimban. Jó, mert tud hangtárcsázást. Némítja a rádiót kimenő vagy bejövő hívás esetén. Ha ráadom a gyújtást, akkor automatikusan rákonnektál a telcsimre, így abszolút elő sem kell venni a telcsit.
A kezelő része igen kicsi. Szinte észrevétlenül el lehet rakni (nem nyomják fel érte a kocsit).
Tartót nem adtak hozzá. Sajnos nem is láttam eddig normális tartót a 6680-hoz, mert a gyári az beépített antennás, én meg nem akarok antennát beszereltetni egy tartó miatt.

És a lényeg: 14900Ft volt. Igaz kb 1 hónapja az Árkád-ban lévő MM-ban. Egy óra alatt beszereltem (villamosmérnöki diploma rulez), király. Ismerősök szerint ugyanolyan jó a hang mintha kézből beszélnék. Nem tudják megmondani hogy kézből vagy kihangosítóból beszélek.

#59 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 10:01

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 13:21

:) Feltételezem, hogy neked még nem volt kihangosítód
Ezt a hangszórót a műszerfal mögé/alá "rejtik el" így sehol sem látható. Csak hallható!  ;)

www.kuda.hu vagy www.brodit.com
Autóspecifikus telefon/pda tartó konzolok fúrás nélkül! Nekem bőrözött KUDA van. Mondjuk nem is volt olcsó (11k) de legalább illik az autóba és kicsit sem gagyin néz ki. A Brodit az olcsóbb (~5k)

Valóban még nem volt egyik autómban se, egyik telefonhoz sem kihangosítóm... :)

Mondjuk én személy szerint jobban szeretném, ha a rádióra lenne kötve, és híváskor elnémítja a rádiót... Bár ha a szakik jól beteszik a kis hangszórót... Mondjuk nincs túl sok hely...  :think:

Megnézem ezt a Kuda-t meg a másikat.

Ismerős vett olyan tartót, amihez csak valami konzol van és arra külön lehet mindig megvenni az aktuális telefonhoz való tartót... Nem tudom... Ha nem válik be ez a tartó nélküli állapot, akkor majd nézek valamit.  :smoker:

Üdv!

#60 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 10:09

Idézet

Mondjuk én személy szerint jobban szeretném, ha a rádióra lenne kötve, és híváskor elnémítja a rádiót... Bár ha a szakik jól beteszik a kis hangszórót... Mondjuk nincs túl sok hely...  :think:

Ha a kihangosító a saját hangszóróját használja, akkor is elnémítja a rádiót! Erre a némításra van külön bemenete minden autórádiónak már manapság.

Idézet

Ismerős vett olyan tartót, amihez csak valami konzol van és arra külön lehet mindig megvenni az aktuális telefonhoz való tartót...

A KUDA is megmaradhat telefonváltásnál, csak a konzolt (kengyelt) cseréled rajta. Viszont autóváltásnál megy az autóval...  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.