HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#61 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 10:34

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 11:09

Ha a kihangosító a saját hangszóróját használja, akkor is elnémítja a rádiót! Erre a némításra van külön bemenete minden autórádiónak már manapság.

A KUDA is megmaradhat telefonváltásnál, csak a konzolt (kengyelt) cseréled rajta. Viszont autóváltásnál megy az autóval...  :rolleyes:

1.

Ja értem, tehát némítja. :) És akkor végülis miért nem javaslod az autó hangrendszerének használatát?
A mikrofon itt a teló "saját" mikrofonja, vagy van hozzál valami más?

2.

Megnéztem mind a kettőt... A KUDA nem annyira tetszik, mármint ahova fel van szerelve a kocsiban a képen... a másik nekem jobban bejön. Lehet, hogy ha veszek, akkor olyat kéne.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#62 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 10:48

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 11:34

És akkor végülis miért nem javaslod az autó hangrendszerének használatát?

másik nekem jobban bejön. Lehet, hogy ha veszek, akkor olyat kéne.

Mert ha üvöltetem ezerrel a Pokolgépet, akkor a teló a saját hangerején elkussoltatja, és ezerrel csörögni kezd :-)

mikrofonból általában van külső külön mikrofon, telefon akár a zsebedben is lehet. Bár enyémet elvileg holnap rakják be, utána okosabb leszek.

Tartóból a Brodit meg érdekes ám, mert az autóspecifikus konzol az cirka 7ezer fortin, nekem meg bele sem ment rendesen a helyére, hanem inkább jól eltört :-I
Make love not Wor.

#63 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 13:59

Tehát k hangosan csörög a teló? :)

Ha jó a gyári hangszóró és úgy elrakják, hogy nem látom, viszont jól hallom, akkor nekem OK az is...  :smoker:

Ha megcsinálták pls írj ide valami tapasztalatot.

Brodit akkor is jó lenne, remélem az én autómhoz jól illik és nem törik el... De azt később is be tudom szere(ltet)ni...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#64 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 14:04

Ja igen, hol vetted a Brodit-ot?

Üdv!

#65 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 20:30

Idézet

Ja értem, tehát némítja. :) És akkor végülis miért nem javaslod az autó hangrendszerének használatát?

Mert a kihangosító kis gagyi hangszórójának olyan a frekvenciaátviteli karakterisztikája, hogy azon biztosan jól hallható lesz a beszéd. A hifid hangjának karakterisztikája meg kitujja milyen, ha ilyen tucc-tucc hangú akkor annak alig van középtartománya ami viszont az emberi beszédhez igazán kell és kevésbé lesz érthető pláne zajban. Én hallottam már így is úgy is, szvsz jobb a sajáthangszórós megoldás.

Idézet

A kihangosítóhoz tartozik mikrofon, amit szintén be kell szerelni a kocsiba. Nekem általában a plafonra szerelték a belső tükör illetve az utastérvilágítás környékére

#66 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 10:20

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 21:30

Mert a kihangosító kis gagyi hangszórójának olyan a frekvenciaátviteli karakterisztikája, hogy azon biztosan jól hallható lesz a beszéd. A hifid hangjának karakterisztikája meg kitujja milyen, ha ilyen tucc-tucc hangú akkor annak alig van középtartománya ami viszont az emberi beszédhez igazán kell és kevésbé lesz érthető pláne zajban. Én hallottam már így is úgy is, szvsz jobb a sajáthangszórós megoldás.

A kihangosítóhoz tartozik mikrofon, amit szintén be kell szerelni a kocsiba. Nekem általában a plafonra szerelték a belső tükör illetve az utastérvilágítás környékére

Kösz a válaszokat.

Jó lesz a kis hangszóró akkor. Van mikrofon is igen, mert közben megkaptam a csomagot a cégtől. :)

Üdv!

#67 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:53

Idézet: mumk - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 17:00

Nokia CK-7W, BT-s és kábeles is, tölti is a telcsit, csak ajánlani tudom, nagyon jó minőségben szól. Eddig 6680-al használtam, most N70-el, kb. 24e Ft volt, szerintem nokiákhoz jó vétel.  :up:

Szinten ajanlom, de nem csak nokiahoz..Edesapam tegnap vett egy 6230it meg egy ilyet (tremobil cirka 26e), ma beszereltette (gyari hifire bekotve, korrektul 12k) kiprobaltam az en d500ammal is, szepen szol, szerintem a heten enis beruhazok egyre az enyembe
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#68 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:37

Pfff, ebből nekem is nokia kihangító lesz, én telóm műxött elsőre a CK7-el, de a saját Blueradio.hu kihangítómmal viszont nem. Bluerádióval viszont másik telók teljesen jól melóztak, csak pont az enyémet nem szereti. Pedig tök korrektül berakták, végül Fehérváron. Szóval ha kell ott jó autóvillamosságis arc (rádió, riasztó, ablakemelés, egyéb bizbazs) akkor szerintem tudom ajánlani.
Make love not Wor.

#69 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 12. 15:37

16-ért megérte ez az SE. Igaz csak 2 hét múlva tudom beszereltetni kb., mert így alakultak a dolgok...

Majd beszámolok róla. A SH futárral küldte, korrektek voltak, még fel is hívtak az érdeklődő emailemre, mert nem írtam oda tel számot a rendeléshez és csak utána íram nekik meg.

Üdv!

#70 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 08:25

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 16:37

16-ért megérte ez az SE. Igaz csak 2 hét múlva tudom beszereltetni kb., mert így alakultak a dolgok...

Majd beszámolok róla. A SH futárral küldte, korrektek voltak, még fel is hívtak az érdeklődő emailemre, mert nem írtam oda tel számot a rendeléshez és csak utána íram nekik meg.

Üdv!

Charles! Te beszereltetted már? Mert én már igen :(

#71 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 13:58

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 9:25

Charles! Te beszereltetted már? Mert én már igen :(

Miért ez a "  :(  " ? Nem jó???  :omg:  :rolleyes:

Pénzhiány miatt csak most vagy inkább a jövő hétvégén tudom csak beszereltetni...  :rolleyes:

Üdv!

#72 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 17:10

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 14:58

Miért ez a "  :(  " ? Nem jó???  :omg:  :rolleyes:

Pénzhiány miatt csak most vagy inkább a jövő hétvégén tudom csak beszereltetni...  :rolleyes:

Üdv!

Hát nem igazán frankó  :(
Az az egyik gond, hogy nem mindig kapcsolódik elsőre a telefonnal. Ha nem sikerült, akkor a kihangosítót ki kell kapcsolni kézzel és visszakapcsolni. Van amikor ezt megint mégegyszer meg kell tenni, mert csak 3.-ra sikerül neki. Vagy ha a telón a bt-t kapcsolom ki-be az is használhat.
Kb 5 esetből 3x nem tud elsőre kapcsolódni
Ráadásúl ez nálam súlyozottan jelentkezik, mert az én autóm inditózásnál ugye elveszi mindenről a tápot (pl rádió és hát a kihangosítóról is) így ha elsőre (amikor még csak a gyújtást adtam rá) sikerül is összekapcsolódnia, utána megint kéne neki újra ami mégegy esély hogy nemtud... Szívás

Továbbá utálom, mert ha nyomogatom a kihangosító gombjait akkor a prüntyögése mindig ad egy pause-t a cd játszómnak ami így nem lesz hosszú életű és nekem kicsit jobb cd van a kocsibn mint egy gyári....

Továbbá azért utálom még mert ha indítok vagy fogadok egy hívást akkor először alig hallom a delikvenst. A kihangosítón a hangerő maxon van, a telefonon viszont csak félig. Feltekerem a telefonon és akkor frankó.
De mi a bánatos lóf@szért nem tudja ezt megjegyezni a telefon???!!!!!??? :reklamacio:  Tudniillik a legközelebbi hívásnál ugyanúgy fel kell tekernem rajta a hangerőt. Ez valószínüleg a telefon gyíkja! :(

Ma kipróáltam az én telómmal (K750i) a kollégám kocsijában az ő Nokia CK7W kihangosítóját.
6-7 alkalommal kapcsoltam ki-be a gyújtást a kocsin, kivétel nélkül minden alkalommal tudott kapcsolódni a kihangosító!!!! A telefonhangerő anomália viszont itt is probléma volt

Nagyon mérges vagyok erre a sz@rra, megpróbálok garanciát intézni

#73 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 17:25

Van egy eredeti Nokia 6310i kihangosítóm a kocsimban de igazából nekem 6230-am van. Érdekelne ha estleg valaki tudna valamilyen megoldást hogy lehetne beleapplikálni anélkül, hogy az egész kihangosítót ki kellene cserélni. Nincs erre valami megoldás hogy csak a "fejet" cseréljem?
Thx.

#74 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 22:59

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 18:10

(gondok)

Hát ez valóban nem jó hír... Kiváncsi vagyok majd a garira...

Nekem gyári rádió van, és a telóm most egy t610i és egy Nokia 6230... Mindkettővel lesz alkalmam kipróbálni...

Amiben reménykedek, hogy ez egy régebbi autós BT kihangosító és az én telóm is régebbi, hátha jobban szeretik egymást...

Más telóval próbáltad a TE kocsidban?

Te is a Speedshopban vetted?

Üdv!

#75 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 07:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 23:59

Hát ez valóban nem jó hír... Kiváncsi vagyok majd a garira...

Ja speedshop
Szerintem a héten nem lesz időm ezzel bajlódni, a jövőhéten hátha
Egy T630-al próbálkoztam még, azzal is előfordult hogy nem bírt csatlakozni :(

#76 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:58

Nokia CK7W úgy műxik, ahogy az a nagy könyvben meg van írva... Összepárosítottam, utána rákérdezett, hogy engedélyezem-e az automata csatlakozást. Monsom ok, azóta ha indulok, akkor csatlakozik, ha megállok, akkor leszakad.

Előnye, hogy ha megállok, akkor felkapom kézbe a telót, aztán lehet onnan folyatatni. Hangerejét szépen lehet állogatni a tejerővel. Blueradios cuccnál az volt a baj, hogy amíg nyomtam a mínusz gombot, emrt üvöltött, addig belebúgott a hangszóróba, így mivel szinte mindig üvöltött, az első pár mondatot nem lehetett hallani, mert nyomkodni kellett a mínusz gombot is.

CK7W működik minden telcsivel, Blueradio pld. a SonyEriccsonhoz nem csatlakozik egyből, ha ráadjuk a gyújtást, de az első bejövő híváskor hamarjában csatlakozik, majd a hangszórón szól. Érdekes :-)

Kolléga amúgy a menetzajra panaszkodik, állítólag 50 felett már tök zajos és szopás, nekem Nokiánál semmi dráma nem volt, végre túléltem, vége, működik.
Make love not Wor.

#77 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 16:30

Idézet: twelve - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 18:25

Van egy eredeti Nokia 6310i kihangosítóm a kocsimban de igazából nekem 6230-am van. Érdekelne ha estleg valaki tudna valamilyen megoldást hogy lehetne beleapplikálni anélkül, hogy az egész kihangosítót ki kellene cserélni. Nincs erre valami megoldás hogy csak a "fejet" cseréljem?
Thx.

az apróneten a mobil tartozékok rovatban láttam vmi ilyesmit hirdetni
nézz be oda

#78 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 18:25

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 8:57

Ja speedshop
Szerintem a héten nem lesz időm ezzel bajlódni, a jövőhéten hátha
Egy T630-al próbálkoztam még, azzal is előfordult hogy nem bírt csatlakozni :(

És mi van akkor, ha csak aztuán kapcsolod be a telón a BT-ot, hogy a kocsinak már jár a motorja?

Amúgy hogy van ez ezeknél a BT-os telefonoknál? Be kell kapcsolni / kapcsolva lenni a BT-nak "manuálisan" ugye? Gondolom a kihangosító nem "érzékeli" a telefont és tudja rajta bekapcsolni a BT-ot... De szép is lenne...

Üdv!

#79 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 19:58

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 17:30

az apróneten a mobil tartozékok rovatban láttam vmi ilyesmit hirdetni
nézz be oda

Köszi megtaláltam.
Kicsit drágállom 11k-ért, hiszen csak kis átalakító. Na mind1 azért lehet beszerzek egy ilyet.

#80 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:30

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 19:25

És mi van akkor, ha csak aztuán kapcsolod be a telón a BT-ot, hogy a kocsinak már jár a motorja?

Amúgy hogy van ez ezeknél a BT-os telefonoknál? Be kell kapcsolni / kapcsolva lenni a BT-nak "manuálisan" ugye?

Nekem be van kapcsolv a BT, ha utána kapcsolom be, akkor csatlakozik és kész.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.