HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:54

Idézet: [VS]Thomas - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 9:20

Nvidia IDE driver fenn van? mert ha igen az okozhat ilyeneket.

nf4-nél ez talán már nem téma.  :think:
My photos

#1122 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:59

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:22

Áh, hang miatt nem aggódom annyira... :) 460-as ct tap, gt 120-as hazhuto, freezer64... Nem sok decibelben.. :D

Nekem az FSP táp abszolút hangtalan...

Sajna a házban a drive rögzítés miatt a DVD író beremeg. :( (NEC 3540) és a vinyó kerregését is felerősíti... Ezeket nem nagyon tudod kiköszübölni. Az újabb 120-as samu ok, de a 80-asnak nagyobb a hangja (mind2 sata).

Esetleg gyere át a CM Centurion 5 topicba, hogy ne itt  :offtopic:  -oljak.

(ide)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1123 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:53

Tegnap végre kipróbáltam a tuningot: 300×9@1,55 V sok volt neki, de 260×9@alapfeszen megy szépen  :cool: A passzív csipszethűtés nagyon faxa, 40-41 fokos max  :smoker:

#1124 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 11:18

Idézet: lephafta - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 22:18

Volt valakinek gondja optikai meghajtóval AN8-ra akasztva? Van egy Pio 108-am, sima IDE-kábelen van a lapra kötve és nagyon nehezen olvassa akár a dvd/cd tartalmát is. Próbáltam egy Liteon ovasóval is de nem ment, az LG írót pedig gyönyörűen kezeli. Persze próbáltam 80eres kábellel, disk mellett, másik ágon, stb de mindenhol ua a baj.
A 6.66os driver van fenn és a 1.7es BIOS.

Ötlet, tapasztalat?

Ugyan ez, es semmi...

#1125 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 14:36

Idézet: lephafta - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 22:18

Volt valakinek gondja optikai meghajtóval AN8-ra akasztva? Van egy Pio 108-am, sima IDE-kábelen van a lapra kötve és nagyon nehezen olvassa akár a dvd/cd tartalmát is. Próbáltam egy Liteon ovasóval is de nem ment, az LG írót pedig gyönyörűen kezeli. Persze próbáltam 80eres kábellel, disk mellett, másik ágon, stb de mindenhol ua a baj.
A 6.66os driver van fenn és a 1.7es BIOS.

Ötlet, tapasztalat?

DMA ?
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1126 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:00

Lenne egy pár kérdésem a ventiszabályzással kapcsolatban:

Mi az a Beep Control?

Van a Fan Speed Monitoring
Shutdown Enable itt ki lehet csillaggal jelölni

és Beep Enable

valamint Low Limit mindkét ventinél 1200RPM...mi történik, ha változtatom?

:think: Ezek mik???

Van még Fan Control

Adott a venti és Low és High Itt változtattam(Low: 30, High: 55), de a veni csak 2000RPM-
el pörög, pedig a min hőm. ugye 30 és a max 55...

Az előző lapomnál(Asus K8N)-nél egyértelmű(bb) volt, ha nagyon magasan adtam(10 fokkal a valós max hőm. felett) meg a max értéket, akkor alacsony fordulaton pörgött...

Valaki elmondaná, mert eléggé idegesít 2000-en a venti... :)

#1127 Felhasználó inaktív   lephafta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:25

A Beep control az, hogy ha az adott tartomanyba esik vagy nő az érték akkor vinnyog a speaker.

#1128 Felhasználó inaktív   lephafta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:27

Optikás problémára annyi, hogy nv driver nem volt, de felraktam, így is, úgy is ua, a DMA sem segít.

#1129 Felhasználó inaktív   lephafta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 23:56

Nos megoldottam. PIO módba raktam, úgy már ment, utána UltraATA33 és most megy. Hihetetlen, előbb végigjátszottam sorban, de nem ment.

Érdekel, hogy kinek milyen magasra megy a HTTje. Nekem 6os szorzóval 370ig ment 3xHT-vel, chipset 1.55v, 375nél nem lép be a windowsba. Chipsetnek mennyi még az egészséges ez a hűtés mellett?

#1130 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 09:56

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 18:00

Lenne egy pár kérdésem a ventiszabályzással kapcsolatban:

Mi az a Beep Control?

Van a Fan Speed Monitoring
Shutdown Enable itt ki lehet csillaggal jelölni

és Beep Enable

valamint Low Limit mindkét ventinél 1200RPM...mi történik, ha változtatom?

:think: Ezek mik???

Van még Fan Control

Adott a venti és Low és High Itt változtattam(Low: 30, High: 55), de a veni csak 2000RPM-
el pörög, pedig a min hőm. ugye 30 és a max 55...

Az előző lapomnál(Asus K8N)-nél egyértelmű(bb) volt, ha nagyon magasan adtam(10 fokkal a valós max hőm. felett) meg a max értéket, akkor alacsony fordulaton pörgött...

Valaki elmondaná, mert eléggé idegesít 2000-en a venti... :)

Itt engedélyezed a lap vinnyogását.

Shutdown Enable = itt engedélyezheted, hogy alacsony fordulat esetén le is lője a gépet.

Beep Enable

valamint Low Limit mindkét ventinél 1200RPM = ez a fordulat a határértők, ami alatt csipog a lap

A fan controlt én nem használom, mert előlapi panelen van minden vetim. Gondolom a hőmérséklet limiteket minnél magasabbra teszed (mindkettőt), annál később kapcsol magas fordulatra.
My photos

#1131 Felhasználó inaktív   csikasz9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:44

Nem kifejezetten AN8 Topic, de én már 5 AN8at haláloztattam el mire rájöttem, mi a gond.
Mivel itt a világ másik végén (Szabolcs vármegye) a drága ventikből túl nagy választék nincs, de a Zalman egy ELVILEG jó bordákat gyártó vállalat, így a legtöbb AN8at 7700asal szerelem. A jó vastag és erős Abit keretet, aljzatot le kell ugye szedni, és a Zalman kis vékony HAJLÉKONY VACAK aljzatát kell feltenni, hogy legyen mibe belefogatni a borda csavarjait, mivel nem egyforma a menet/átmérő az Abitéval... Nem is lenne gond, csak éppen a VACAK zalman aljzat nem bírja el a saját bordájuk majd egy kilós súlyát, így kinyírt már több lapot (főleg a full réz ugye...).
Annyit sikerült kitalálnom, hogy az abit aljból NAGY NEHEZEN kiszedem az anyákat majd kicserélem a zalmanéral (ami erőfeszítés nélkül kijön...) és úgy rakom fel...

Köszönöm Zalman...

Most cseréltem AN8 Ultrára az An8at. Eddig jó, csak érdekes hogy a silent otes iszonyat forró mindenhol mégis 27fokot ír a bios, míg a PWM 47 fokos miközben a bordák meg akármik langyosabbak...
Fel lenne cserélve?
Az AN8on sem ment soha a két kis venti...

Mi az a VTT voltage?

#1132 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 19:55

Idézet: csikasz9 - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 19:44

Nem kifejezetten AN8 Topic, de én már 5 AN8at haláloztattam el mire rájöttem, mi a gond.
Mivel itt a világ másik végén (Szabolcs vármegye) a drága ventikből túl nagy választék nincs, de a Zalman egy ELVILEG jó bordákat gyártó vállalat, így a legtöbb AN8at 7700asal szerelem. A jó vastag és erős Abit keretet, aljzatot le kell ugye szedni, és a Zalman kis vékony HAJLÉKONY VACAK aljzatát kell feltenni, hogy legyen mibe belefogatni a borda csavarjait, mivel nem egyforma a menet/átmérő az Abitéval... Nem is lenne gond, csak éppen a VACAK zalman aljzat nem bírja el a saját bordájuk majd egy kilós súlyát, így kinyírt már több lapot (főleg a full réz ugye...).
Annyit sikerült kitalálnom, hogy az abit aljból NAGY NEHEZEN kiszedem az anyákat majd kicserélem a zalmanéral (ami erőfeszítés nélkül kijön...) és úgy rakom fel...

Köszönöm Zalman...

Most cseréltem AN8 Ultrára az An8at. Eddig jó, csak érdekes hogy a silent otes iszonyat forró mindenhol mégis 27fokot ír a bios, míg a PWM 47 fokos miközben a bordák meg akármik langyosabbak...
Fel lenne cserélve?

Mi az a VTT voltage?

Miért prefefálod ennyire a zalmant? Sokkal kisebb súlyú, olcsóbb és még jobban hűtő bordák vannak. Mindegy.

A VTT voltage a VTT memória veszültsége. Hogy mi az a VTT még mindig nem sikerült rájönnöm. Sajnos ebbe a topicba már 3x megkérdeztem, de még soha senki se válaszolt rá. Nyilván mások sem tudják.

Sőt én még a cpu és memory reference voltage-t sem tudom mire jó.
My photos

#1133 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 21:00

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 20:55

A VTT voltage a VTT memória veszültsége. Hogy mi az a VTT még mindig nem sikerült rájönnöm. Sajnos ebbe a topicba már 3x megkérdeztem, de még soha senki se válaszolt rá. Nyilván mások sem tudják.

Sőt én még a cpu és memory reference voltage-t sem tudom mire jó.

Ne itelj ily elhamarkodottan... :)

Idézet

With the Voltage Control option set to User define, all board settable voltages become user definable with the reference voltage options remaining settable all the time. The CPU Core Voltage option controls the CPU’s vCore voltage, with the maximum voltage allowed being +.35V over the CPU’s default voltage. The DDR SDRAM Voltage sets the memory module voltage, with 3.40V as the maximum setting. Note that when using anything over 2.9v, it is highly recommended that some type of active cooling solution be used to cool the RAM modules. The DDR VTT Voltage option sets the memory termination terminal voltage, which should be set to at least half of the configured DDR voltage for maximum system stability. This option allows for both automated and manual control of this voltage setting, with the automated setting keeping the voltage to exactly half of the DDR voltage. The nForce4 Voltage option configures the power supplied to the nForce4 Ultra chipset, with a 1.80V maximum allowed. The HyperTransport Voltage option allows for a maximum of 1.35V for HyperTransport bus operation. The DDR Ref. Voltage option controls the initial reference voltage supplied to the system memory modules on system startup, with the option of increasing or decreasing the voltage by 0.1v. Similarly, the CPU Ref. Voltage option offers the same 0.1v latitude for the initial CPU voltage setting. The Power Cycle Statistics option opens to the Power Cycle Statistics submenu, which lists total board usage and uptime.

#1134 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 07:21

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 22:00

Ne itelj ily elhamarkodottan... :)

Legalább már az angol nevét tudom, ami egy szép alliteráció szinonímákból.  :D  Azt viszont az oda vonatkozó 1-1 mondatból még mindig nem sikerült értelmeznem, hogy mire is jó. Egyrészt a vtt mire jó azon kívül, hogy az optimális ha  a ddr/2. Ennyi erőből ezt ki is hagyhatták volna a biosból, úgyis annyin kell tartani, de hogy miért ott a legstabilabb?

A refeknek megint nem látom a jelentéségét, hogy pl.: 0,1V-okkal lehet növelni csökkenteni, akkor mire van a ddr és a cpu vcore pontos beállítása a biosban?

Esetleg, ha valami kiegészítő magyarázatot személyesen hozzá futnál fűztni megköszönném!  :)
Hátha fényt gyújtassz ebben a homályban nálam. :idea:
My photos

#1135 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 08:05

Idézet: csikasz9 - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 19:44

Köszönöm Zalman...

Fel lenne cserélve?

Mi az a VTT voltage?

Miért 7700-as, bőven jó 7000-es és fele annyi súlyú.

Amúgy alátétről hallottál már? Ugorj már be egy helyi csavarboltba és kérjél fakötéses alátétet!  :omg: Így kinyírni 5 lapot.... :omg:

#1136 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:21

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 8:21

Legalább már az angol nevét tudom, ami egy szép alliteráció szinonímákból.  :D  Azt viszont az oda vonatkozó 1-1 mondatból még mindig nem sikerült értelmeznem, hogy mire is jó. Egyrészt a vtt mire jó azon kívül, hogy az optimális ha  a ddr/2. Ennyi erőből ezt ki is hagyhatták volna a biosból, úgyis annyin kell tartani, de hogy miért ott a legstabilabb?

A refeknek megint nem látom a jelentéségét, hogy pl.: 0,1V-okkal lehet növelni csökkenteni, akkor mire van a ddr és a cpu vcore pontos beállítása a biosban?

Esetleg, ha valami kiegészítő magyarázatot személyesen hozzá futnál fűztni megköszönném!  :)
Hátha fényt gyújtassz ebben a homályban nálam. :idea:

Namost, az elsot en sem ertem pontosan.. :), de a masodikra az az gyanum, ahogy az altalaban szokott lenni, hogy nem a beallitott feszekkel indul a gep, hanem a "gyarival", tehat, az szerintem ilyen elektronikus drotozas.. :) Remelem nem tevedek...

#1137 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:24

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 9:05

Miért 7700-as, bőven jó 7000-es és fele annyi súlyú.

Amúgy alátétről hallottál már? Ugorj már be egy helyi csavarboltba és kérjél fakötéses alátétet!  :omg: Így kinyírni 5 lapot.... :omg:

No igen, azert ez nekem is fajt...  :(

#1138 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 12:55

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 11:21

Namost, az elsot en sem ertem pontosan.. :), de a masodikra az az gyanum, ahogy az altalaban szokott lenni, hogy nem a beallitott feszekkel indul a gep, hanem a "gyarival", tehat, az szerintem ilyen elektronikus drotozas.. :) Remelem nem tevedek...

A refből valami hasonlóra gyanakszom én is értelmezésképpen. Ha valóban így van, akkor ha beindul a gép utána már úgysincs jelentősége ennek, mert akkor már a bios értéket adja. Azt modnjuk nem értem, hogy miért nem lehet rögtön azt adni?  :confused:
My photos

#1139 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:57

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 11:24

No igen, azert ez nekem is fajt...  :(

Egy filléres hülyeség miatt... :omg:  :( A Zalman meg b*ssza meg a hűtőjét!  :reklamacio:

Szerkesztette: =Oli= 2005. 09. 21. 15:00 -kor

#1140 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 16:45

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 13:55

A refből valami hasonlóra gyanakszom én is értelmezésképpen. Ha valóban így van, akkor ha beindul a gép utána már úgysincs jelentősége ennek, mert akkor már a bios értéket adja. Azt modnjuk nem értem, hogy miért nem lehet rögtön azt adni?  :confused:

Valoszinuleg azert, mivel bekapcsolasnal irdatlan nagy az energiafelvetel minden alkatreszen, es van egy bizonyos tureshatar... Amugy, ezt az opciot sztem csak a HC overklokkerek hasznaljak... Pl. anno, en is drotoztam a tualatinomat.. :)

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.