HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 06:52

Idézet: mexel - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:38

Megbízható infot szeretnék kérni, mert lehet hogy félreinformáltak: Vettem egy AN( SLI lapot, mert valaki azt mondta, hogy az ugurus lapok tudják úgy szabályozni a prociventit (bios szinten), hogy beállított hőfokig áll a venti, majd elindul x fordulaton, majd másik beállított hőfokon magasabb fordszámon. Ennek ellenére nekem rögtön 8v-al indul. Ez a normális és engem félreinformáltak, vagy vmi nem jó a lapomon. (mindig 2000-2400 között pörög a venti )

Ez a normális. 8V és 12V között válogathatsz. Ha alacsonyabb ventifordulat kell, akkor olyan ventit kell venned, ami alapból alacsonyról indul. Pl. az enyém (Glacialtech Igloo 7200light) 8V-on 1500-at forog, így a hangja kb. mintha állna :)
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1882 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:58

Idézet: ghostbear - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 7:52

Ez a normális. 8V és 12V között válogathatsz. Ha alacsonyabb ventifordulat kell, akkor olyan ventit kell venned, ami alapból alacsonyról indul. Pl. az enyém (Glacialtech Igloo 7200light) 8V-on 1500-at forog, így a hangja kb. mintha állna :)

Igen, ezt értem. csak az a baj, hogy olyan lapot kerestem ami meg is tudja állítani a ventit. Azt mondta egy ilyen lap tulaja, hogy tutira megállítja, de csak az an8 széria, mert ezen van uguru, a kn8-asok nem. pedig ezt azok is tudják. Ezért nagy nehezen felhajtottam egy ilyet, erre nem tudja. Most mérges vagyok, mert hallgattam valakire aki félrevezetett. Most adhatom el, és keríthetek valahonnan egy giga lapot, mert "állítólag" az tud úgy ventit szabályozni. Pedig nagyon jól néz ki ez a lap, egészen beleszerettem.

#1883 Felhasználó inaktív   Stefa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:02

Idézet: mexel - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 7:58

Igen, ezt értem. csak az a baj, hogy olyan lapot kerestem ami meg is tudja állítani a ventit. Azt mondta egy ilyen lap tulaja, hogy tutira megállítja, de csak az an8 széria, mert ezen van uguru, a kn8-asok nem. pedig ezt azok is tudják. Ezért nagy nehezen felhajtottam egy ilyet, erre nem tudja. Most mérges vagyok, mert hallgattam valakire aki félrevezetett. Most adhatom el, és keríthetek valahonnan egy giga lapot, mert "állítólag" az tud úgy ventit szabályozni. Pedig nagyon jól néz ki ez a lap, egészen beleszerettem.

De tudja. Beállitod a biosba hogy melyik venti melyik hőfokhoz viszonyuljon, és van egy min meg egy max hőmérséklet. Ha a min alatt van a hőmérséklet akkor ki lesz kapcsolva a ráállított venti.
Probáld ki, hogy pl megnézed hány fok a PWM a biosba, és az fölé állitsd a min feszt, save és már nem is forog a PWM-re szabályzott csati ventije. Ha az OTES csatikat használod, akkor ott 6v-ig is le lehet szabályozni.

#1884 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:47

Idézet: Stefa - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:02

De tudja. Beállitod a biosba hogy melyik venti melyik hőfokhoz viszonyuljon, és van egy min meg egy max hőmérséklet. Ha a min alatt van a hőmérséklet akkor ki lesz kapcsolva a ráállított venti.
Probáld ki, hogy pl megnézed hány fok a PWM a biosba, és az fölé állitsd a min feszt, save és már nem is forog a PWM-re szabályzott csati ventije. Ha az OTES csatikat használod, akkor ott 6v-ig is le lehet szabályozni.

Ne vezesd félre! Nem állítja meg, csak 8V és 12V között váltogat!

#1885 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:52

Idézet: mexel - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 9:58

Egyébként miért fontos, hogy megálljon a venti? Egy folyamatos nagyon alacsony fordulatot gyakorlatilag nem hallasz, (a felpörgő-leálló ventik sokkal zavaróbbak) és mégiscsak kifújja a bordák közül a beszorult meleget... nézd meg az aláírásomban a konfigomat, ez így éjjel totál csöndben is alig hallható alapjáraton.

Szerkesztette: ghostbear 2006. 06. 26. 11:54 -kor

#1886 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 13:52

Idézet: ghostbear - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:52

Egyébként miért fontos, hogy megálljon a venti? Egy folyamatos nagyon alacsony fordulatot gyakorlatilag nem hallasz, (a felpörgő-leálló ventik sokkal zavaróbbak) és mégiscsak kifújja a bordák közül a beszorult meleget... nézd meg az aláírásomban a konfigomat, ez így éjjel totál csöndben is alig hallható alapjáraton.

köszi a kérdést. :)  nem az afontos hogy miért akarom hogy léeálljon, erre a válasz csak  :D  tehát a lényeg, hogy tudja-e? De szerintem nem  :(  min 8v-on indul el. Az otescsati viszont nem a proci hőmérséklete szerint szabályozná a ventit.

#1887 Felhasználó inaktív   Stefa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:01

Idézet: mexel - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:52

köszi a kérdést.   :)  nem az afontos hogy miért akarom hogy léeálljon, erre a válasz csak  :D  tehát a lényeg, hogy tudja-e? De szerintem nem  :(  min 8v-on indul el. Az otescsati viszont nem a proci hőmérséklete szerint szabályozná a ventit.

Nekem addig nem kapcsol be a venti amig nem eri el a min homersekletet, es csak utanna kapcsol be. Azt meg nem neztem hogy ha mar forog akkor le is kapcsolja-e, de otthon megnezem. Es az otes csatit is lehet a CPU homersekletevel szabalyozni.

#1888 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:48

Idézet: Stefa - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 17:01

Nekem addig nem kapcsol be a venti amig nem eri el a min homersekletet, es csak utanna kapcsol be. Azt meg nem neztem hogy ha mar forog akkor le is kapcsolja-e, de otthon megnezem. Es az otes csatit is lehet a CPU homersekletevel szabalyozni.

Az egy dolog, hogy 8V-ra a ventid nem tud forogni, de attól még megkapja, hidd el. És erre az sem megoldás, hogy az OTES 6V-jával próbálod hajtani, mert amelyik venti 8V-on megy, az megy 6V-on is.

#1889 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 20:57

Idézet: ghostbear - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 17:48

Az egy dolog, hogy 8V-ra a ventid nem tud forogni, de attól még megkapja, hidd el. És erre az sem megoldás, hogy az OTES 6V-jával próbálod hajtani, mert amelyik venti 8V-on megy, az megy 6V-on is.

Igen, sajna lehet hogy ott a pont. valszeg nem indul el a ventid azon a feszültségen. De ahogy mértem, alapból 8v jön ki.  :(  Így el kell adjam ezt a jó kis lapot.

#1890 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 06:28

Idézet: mexel - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 21:57

Igen, sajna lehet hogy ott a pont. valszeg nem indul el a ventid azon a feszültségen. De ahogy mértem, alapból 8v jön ki.  :(  Így el kell adjam ezt a jó kis lapot.

Amikor vettem (alkatrészes sulinet utolsó rúgásával) én is azt hittem, hogy a uguru-val tágabban lehet szabályozni a veti fordulatokat. Az elején csalódás volt, de hidd el, ez egy nagyon jó alaplap. Csak ezért lecserélni nem érdemes.

#1891 Felhasználó inaktív   Stefa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:39

Idézet: ghostbear - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 15:48

6V-on forog a ventim, 6-6.5v között van szabályozva, tehát amikor nem forog akkor nem kap 6v-ot, bár multiméterrel nem mértem ki van-e rajta fesz. Ja nekem an8 ultrám van, de az nem befolyásolja szerintem a ventilekapcsolást, a simán is van uguru. Szerintem is ez egy nagyon jó lap, nem érdemes elcserélni.

Szerkesztette: Stefa 2006. 06. 27. 13:40 -kor

#1892 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:22

Idézet: Stefa - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:39

6V-on forog a ventim, 6-6.5v között van szabályozva, tehát amikor nem forog akkor nem kap 6v-ot, bár multiméterrel nem mértem ki van-e rajta fesz. Ja nekem an8 ultrám van, de az nem befolyásolja szerintem a ventilekapcsolást, a simán is van uguru. Szerintem is ez egy nagyon jó lap, nem érdemes elcserélni.

Hümm. Lehet hogy igazad van, van egy megoldás, csak kicsit kacifántos volt mire rájöttem. A cpu fannál ki kell venni a csillagot a leállítástól, és csak a leírásában van elrejtve, hogy azt a space billentyűvel lehet. (igazán megszokott dolog a biosban  :confused:  ) Így már igazán jól be lehet állítani. :)  csak kár hogy kurvára nem működik, és a lap nagy ívben letojja hogy mit akarok. Beállítom neki kezdő sebességnek a 6v-ot, majd full sebességnek 60 foknál a 7v-ot. erre minden ok nélkül (pl böngésző megnyitása, egérmozdítás, tehát igen prociigényes alkalmazások) , a 35 fokos procinál teljes 12v-ot ad 2-3 mp-ig ( 3280rpm) majd visszaveszi 6v-ra. Na ez nagyon idegesítő. A proci hőfok is ugrál 35 és 50fok között. Ha ezt nem csinálná akkor működne az uguru, de így egy rakás semmi, ezért kár + pénzt kiadni, és szenvedni vele, mert a kn8 ugyanilyen lenne csak uguru nélkül, olcsóbban. Már mindent kipróbáltam, de a full fordulatot mindig becsempészi a programjába a piszok. :mad:

Szerkesztette: mexel 2006. 06. 27. 16:23 -kor

#1893 Felhasználó inaktív   Reason 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 20:21

Helló!

Nem tudjátok véltelenül, hogy a bios booting logo-t (ami a memteszt alatt látszik indításkor), hogyan tudnám kicserélni?

szerk: pontosabban egy régebbi biosból szeretném kivenni és a mostaniba beleintegrálni...

üdv:
Reason

Szerkesztette: Reason 2006. 06. 27. 20:23 -kor

#1894 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 17:21

Valaki meg tudná mondani hogyan tudnám rendesen szabályozni az alaplapra kötött ventit a hozzá adott szoftverrel,mert amikor megpróbálom a hozzá adott progival,mindíg kifagy a gép? :o

#1895 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 22:25

Idézet: nord^ - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 18:21

Valaki meg tudná mondani hogyan tudnám rendesen szabályozni az alaplapra kötött ventit a hozzá adott szoftverrel,mert amikor megpróbálom a hozzá adott progival,mindíg kifagy a gép? :o

:confused:

#1896 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 01:13

Nem valami jó ez az AUDIOMAX izé, ahogy mozgatom az egeret úgy csipog vissza a fülesemen a szép kis alapzaj mellé...
Audigy lesz ebből...

#1897 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 09:59

Idézet: plor - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 2:13

Audigy lesz ebből...

Nem te leszel az első.
My photos

#1898 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 09:59

Idézet: nord^ - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 18:21

Szabályozd inkább biosból.
My photos

#1899 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 11:12

valaki probálta már az uj nforce drivert? tapasztnyalatok? :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#1900 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 11:14

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 10:59

Szabályozd inkább biosból.

Onnan is próbáltam,de mintha semmit nem állítottam volna rajta.
8V-t kap min.,8.5V-t pedig maxon és semmit nem reagál ere :(

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.