HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:09

Idézet: PolaR - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 22:38

Na, ma lezajlott teszt 2.0, asszony gepet is osszepakoltam. Ugyanaz, mint az enyem (Ultra lap, 3000+ Venice) csak a memo 2x512 Mb Corsair a 2x1 Gb helyett. Az eredmeny nem tul meglepo: EGY AZ EGYBEN ugyanaz, mint az en gepemnel. Tojik nagy ivben ra, hogy 2x1 Gb vagy 2x512 Mb van benne, DDR400-nal alapon nem megy, most 2200-on megy a proci DDR266 beallitassal, es az enyemhez hasonloan birja a 2500-at is, csak eppen DDR200-on... :)

Szerintem menne a proci feljebb is, csak eppen DDR200-nal nem tudom lejebb vinni a memo beallitasokat :D

En mar "kinottem" a tesztelos idoszakombol, de aki ilyesmit csinalgat surubben, legyen szives segitsen ki, mi eri meg jobban? Egy 1800 alatti proci (ugye szorzot tudom lefele allitani) 200-as memoval, 2200 korul 164-es memoval vagy 2500-on 139-es memoria sebesseggel?
Persze nem konkret tesztekre gondolok, mert az egyertelmu, hogy lassu procinal a memoria lesz gyorsabb, gyors procinak meg a lassu memoria latja karat, de van lenyegi kulonbseg? En igazabol nem veszek eszre ilyesmit hasznalat kozben, szerintem az egyik sebessegnovekedese kiegesziti a masik csokkeneset, de hatha valaki tud valamit, amit en nem  :cool:

Most nem kötözködés végett, de megkérdezem, hogy mi az istennek tartassz corsair ramokat a gépbe azért, hogy ddr266-on menjen?  :confused:
Próbálj már ki másik memót, mert ezt egyszerűen hihetetlen, hogy még a gyári órajelen sem megy. Az a proci és ram szerintem nem szeretik egymást. Legalább egy kölcsön ramot nézzél meg. :rolleyes:
My photos

#582 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:09

Most nem kötözködés végett, de megkérdezem, hogy mi az istennek tartassz corsair ramokat a gépbe azért, hogy ddr266-on menjen?  :confused:
Próbálj már ki másik memót, mert ezt egyszerűen hihetetlen, hogy még a gyári órajelen sem megy. Az a proci és ram szerintem nem szeretik egymást. Legalább egy kölcsön ramot nézzél meg. :rolleyes:

Ha hiszed, ha nem, nem azert, hogy ekkora sebessegen menjenek :D
Soha nem tuningoltam a ramot, csak a procit, igy hulye fejemmel ugy gondoltam, hogy egy markas, DDR400-ra hitelesitett memoria el fog futni ezen a sebessegen, az mar nekem tokeletes. Es eszembe se jutott, hogy esetleg ez is problemakba utkozhet, bar tudtam rola, hogy az A64 kezeli a memoriakat, es azt is hallottam, hogy vmit javitottak a Venice magos procikban ezzel kapcsolatban, de az meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen durva dolgok elofordulhatnak...
Az a gond, hogy haverjaimnak nincs ilyen "csucs" gepe, mint nekem, altalaban DDR266-os ramokat hasznalnak, azzal meg jelen esetben tul sokra nem mennek  :think:

Egyebkent igazad lehet, szerintem is 99%, hogy a proc meg a memo nem birja egymast. Es ha igy is van, sokat akkor se tudok tenni, procit nem kivanok cserelni, memoriat meg valoszinu emiatt nem lesznek hajlandoak kicserelni a boltban vmi masik markara....

#583 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 05. 09:51

Sziasztok!

Na tegnap délután megjött a kicserélt lap. Otthon gyorsan be is szereltem. Természetesen egyből a FanEQ-t próbáltam, hál'istennek tökéletes, nem okoz insabilitást! :up:

Eztután jött a tuningpróba. Igéretes volt, hogy 2400-on (10x240 , ram DDR333-ra állitva) szépen ment alapfeszen, az előző lapban ezzel a beállitással tök szar volt. Eztután felbátorodtam megcéloztam a 2500-at. Sajna ekkor már nem indult el a vindóz.
Ekkor úgy döntöttem, hogy az FSB tűrést tesztelem előbb. Szorzó le 8x-ra. Alapfesz. Indul a vindóz, prime95-öt kb. 15 percig futattam semmi gond. 0 hiba. Lelőttem, ujabb emelés. 10Mhz-enként 280-ig mentem el. Mindnél stabil volt a rendszer, 15-20 perces prime95 futattások hibátlanul. (jó-jó tudom az az igazi ha sok órán keresztül fut a prime, de erre nem volt most idő, de legalább kiderült, h végzetes instabilitás nincsen. )

Tehát az FSB emelést birja a lap! :)
Vissza a 10x-es szorzó. 250Mhz FSB.  HT 4x. Memória DDR333-on, osztva.
CPU core emelés 1,425-re. Nem indul a vindóz.
1,45 V  vindóz indul, de a Sandra benchmark nem fut le, lefagy.
1,475 V Sandra lefut, prime 2-3 perc után hibázik.
1,5 V    A prime már 35 perce fut hibátlanul, nem várok, kilövöm. Ugy tünik innen már stabilnak mondható. A NB-nek is adtam a biztonság kedvéért 0,5 V-ot.

Szóval 2500Mhz-en úgy néz ki megy stabilan de csak 0,1V emeléssel, mig másnak 2600Mhz-en is megy 1,4V-tal. Lehet, hogy nem is az alaplap a ludas (FSB emelést jól türte), hanem kifogtam egy gyengébb tuningpotecniáljú procit?   :think:
A 2600-at egyelőre ki sem mertem próbálni.

emlékeztetőül: proci Athlon64 3200+ (venice) , mem: 2x512MB Corsair ValueSelect DDR400

Ja és még egy kérdés: mire jó a mGURUban a DDR és CPU ref. voltage? Ez defaulton van most, +/- 10 mV-kat lehet állitani vele. Ezzel érdemes ügyködni?
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#584 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:59

Idézet: PolaR - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:23

Ha hiszed, ha nem, nem azert, hogy ekkora sebessegen menjenek :D
Soha nem tuningoltam a ramot, csak a procit, igy hulye fejemmel ugy gondoltam, hogy egy markas, DDR400-ra hitelesitett memoria el fog futni ezen a sebessegen, az mar nekem tokeletes. Es eszembe se jutott, hogy esetleg ez is problemakba utkozhet, bar tudtam rola, hogy az A64 kezeli a memoriakat, es azt is hallottam, hogy vmit javitottak a Venice magos procikban ezzel kapcsolatban, de az meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen durva dolgok elofordulhatnak...
Az a gond, hogy haverjaimnak nincs ilyen "csucs" gepe, mint nekem, altalaban DDR266-os ramokat hasznalnak, azzal meg jelen esetben tul sokra nem mennek  :think:

Egyebkent igazad lehet, szerintem is 99%, hogy a proc meg a memo nem birja egymast. Es ha igy is van, sokat akkor se tudok tenni, procit nem kivanok cserelni, memoriat meg valoszinu emiatt nem lesznek hajlandoak kicserelni a boltban vmi masik markara....

Valahogy nekem is ez volt a sanda gyanúm, hogy nem erre a sebességre vetted a corsair-t.  :think:  :D

Azért szerintem érdemes lenne megpróbálni a memót cseréltetni a  boltban, mert tulajdonképpen nem tudja azt, ami a gyári papír szerint a corsair vállal rá. Engem legalábbis marhára idegesítene, hogy azt sem tudja, amit minimum tudnia kéne, mert a tuning az jó, hogy lutri, de a gyári spec annak nem illene annak lennie. :rolleyes:

Ha nem megy, akkor meg add el valakinek, akinek intel konfigja van, abban biztosan megy rendesen, ha abban sem, akkor meg végképp garis a ram.
My photos

#585 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:04

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:51

Ja és még egy kérdés: mire jó a mGURUban a DDR és CPU ref. voltage? Ez defaulton van most, +/- 10 mV-kat lehet állitani vele. Ezzel érdemes ügyködni?

Ezt én már kétszer kérdeztem meg itt a topicban, de senki sem adott rá választ.  :(

Talán most valaki ideokoskodja.

Meg engem a ddr vtt voltage is érdekelne, hogy micsida! :confused:

Más: azért nem megy mindenkinek 2600-on alapfesszel. Van olyan, akinek a 3000-es már 23-2400-nál kifullad. Nekem szerencsére 2600 fölött is megy alapfesszel emelve pedig.... még nem tudom a végét.
My photos

#586 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:29

Idézet: ScatMan - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 13:12

Van valakinek "sima/nemfatal1ty" AN8-SLI-je?

senki :confused:
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#587 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:37

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:51

Sziasztok!

Na tegnap délután megjött a kicserélt lap. Otthon gyorsan be is szereltem. Természetesen egyből a FanEQ-t próbáltam, hál'istennek tökéletes, nem okoz insabilitást! :up:

Eztután jött a tuningpróba. Igéretes volt, hogy 2400-on (10x240 , ram DDR333-ra állitva) szépen ment alapfeszen, az előző lapban ezzel a beállitással tök szar volt. Eztután felbátorodtam megcéloztam a 2500-at. Sajna ekkor már nem indult el a vindóz.
Ekkor úgy döntöttem, hogy az FSB tűrést tesztelem előbb. Szorzó le 8x-ra. Alapfesz. Indul a vindóz, prime95-öt kb. 15 percig futattam semmi gond. 0 hiba. Lelőttem, ujabb emelés. 10Mhz-enként 280-ig mentem el. Mindnél stabil volt a rendszer, 15-20 perces prime95 futattások hibátlanul. (jó-jó tudom az az igazi ha sok órán keresztül fut a prime, de erre nem volt most idő, de legalább kiderült, h végzetes instabilitás nincsen. )

Tehát az FSB emelést birja a lap! :)
Vissza a 10x-es szorzó. 250Mhz FSB.  HT 4x. Memória DDR333-on, osztva.
CPU core emelés 1,425-re. Nem indul a vindóz.
1,45 V  vindóz indul, de a Sandra benchmark nem fut le, lefagy.
1,475 V Sandra lefut, prime 2-3 perc után hibázik.
1,5 V    A prime már 35 perce fut hibátlanul, nem várok, kilövöm. Ugy tünik innen már stabilnak mondható. A NB-nek is adtam a biztonság kedvéért 0,5 V-ot.

Szóval 2500Mhz-en úgy néz ki megy stabilan de csak 0,1V emeléssel, mig másnak 2600Mhz-en is megy 1,4V-tal. Lehet, hogy nem is az alaplap a ludas (FSB emelést jól türte), hanem kifogtam egy gyengébb tuningpotecniáljú procit?   :think:
A 2600-at egyelőre ki sem mertem próbálni.

emlékeztetőül: proci Athlon64 3200+ (venice) , mem: 2x512MB Corsair ValueSelect DDR400

Lehet, hogy tenyleg csak kifogtal egy gyengebbet... :) Az enyem is hasonlo (3000+), 2200-ig ment alapfeszen, 1,45 kellett a 2400-hez, 1,5- a 2500-hoz es a vege 2613-on van, 1,55-el. Ennel feljebb nem akarom rakni a feszt, szerintem felesleges...

Ja, es ami tok jo, a proci egyaltalan nem melegszik, a 3,5-re huzott 3 gigas Northwoodom futott ehhez kepest :D

#588 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:38

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:59

Valahogy nekem is ez volt a sanda gyanúm, hogy nem erre a sebességre vetted a corsair-t.  :think:  :D

Azért szerintem érdemes lenne megpróbálni a memót cseréltetni a  boltban, mert tulajdonképpen nem tudja azt, ami a gyári papír szerint a corsair vállal rá. Engem legalábbis marhára idegesítene, hogy azt sem tudja, amit minimum tudnia kéne, mert a tuning az jó, hogy lutri, de a gyári spec annak nem illene annak lennie. :rolleyes:

Ha nem megy, akkor meg add el valakinek, akinek intel konfigja van, abban biztosan megy rendesen, ha abban sem, akkor meg végképp garis a ram.

Hat, vegul is egy telefont meger, szal racsorgok a boltra, hatha kaphatoak egy cserere :)

#589 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:41

Idézet: PolaR - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:37

Lehet, hogy tenyleg csak kifogtal egy gyengebbet... :) Az enyem is hasonlo (3000+), 2200-ig ment alapfeszen, 1,45 kellett a 2400-hez, 1,5- a 2500-hoz es a vege 2613-on van, 1,55-el. Ennel feljebb nem akarom rakni a feszt, szerintem felesleges...

Ja, es ami tok jo, a proci egyaltalan nem melegszik, a 3,5-re huzott 3 gigas Northwoodom futott ehhez kepest :D

Na mindegy, nekem jó a 2500 is. :)
Majd azért rákérdezek Tuning szekcióban is, hogy a 3200+nál mik az átlagok, rekordok. 
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#590 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:03

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:41

Majd azért rákérdezek Tuning szekcióban is, hogy a 3200+nál mik az átlagok, rekordok. 

Boven jo szerintem is :D
2500 meg 2600 kozott nem igazan van kulonbseg... De 1800-2000 meg 2500-2600 kozott mar igencsak van  :cool:

#591 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:22

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:41

Hi

Nekem volt pár CPU már a kezem között és egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy 3000+ ennyit, a 3200+ meg annyit megy biztosan.
Elég nagy szórás van még a közeli gyári számok között is.
A mostani 3000+ venice-m, alapon 2400-ig jó, 2550-höz már kell neki az 1,45 és a 2700-at 1,65 körül viszi, de azt stabilan.
Előtte volt egy másik példányom, az 2700-on el sem indult és 2400-hoz is kellett neki egy kis emelés.

Szerintem a nagy átlag valahol 2300-2400 körül megy alapon és tök mindegy, hogy 3000+ vagy 3200+. Mondjuk 3200+-hoz elviekben a jobb magokat válogatják le, és tuning miatt kicsit előnyben van a 10 szorzó miatt - nem kell extrém FSB (300+) és elég hozzá 500+ RAM esetleg a szinkronhajtáshoz, már akinek ez fontos.
Én teljesen elégedett vagyok ha 2400-2500-at elviszi a proci..sőt én alapon használom, mert az is bőven elegendő jelenleg mindenhez amit használok.. na jó DVD (CCE) kódolásnál azért kicsit adok a szájának  ;)

Referencia fesz pedig vélhetően azt jelenti, hogy azzal tudsz a gyári értéktől eltérőt megadni, amit alapnak kezel ezután a lap...de mindjárt ki is próbálom. DFI nF4 UltraD lapomnál is volt egy hasonló beállítási lehetőség....
-

#592 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:39

Ezekrol a feszultseg ertekekrol jutott eszembe, mennyit lehet/erdemes/szabad ezeknek pluszban adni? En nem nagyon merek 1,55-nel tobbet adni neki, de ezek szerint lehetne neki nyomatni 1,65-ot is?

#593 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:39

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:59

Beszeltem a bolttal, jovo heten jon nekik Kingmax, es akkor kicserelik a memcsiket :) Hat kivancsi vagyok  :up:

#594 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:47

Az ultra AN8 mennyivel rosszabb, mint a sima? :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#595 Felhasználó inaktív   P_Chris 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:47

Sziasztok!
Le tudnátok nekem tesztelni valamit?
Ti mennyit értek el SuperPi 1M-ben? Progi ITT
Van egy rossz előérzetem..

Kösz

#596 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 16:17

Idézet: PolaR - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:39

Beszeltem a bolttal, jovo heten jon nekik Kingmax, es akkor kicserelik a memcsiket :) Hat kivancsi vagyok  :up:

Én szívok a Kingmaxal, igaz 754-es a proci, de nem csak nekem van gondom ezzel a memóval a lapomban (persze ha HC lessz az megy rendesen mindenhol).

#597 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 16:57

Idézet: PolaR - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:39

Na ez határozottan pozitív!  :up: Remélem megoldódik a gondod...
My photos

#598 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 16:59

Idézet: latency - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:17

Én szívok a Kingmaxal, igaz 754-es a proci, de nem csak nekem van gondom ezzel a memóval a lapomban (persze ha HC lessz az megy rendesen mindenhol).

Hát ha corsairt cserél, akkor az értékegyeztetés miatt szerintem csak a hc jöhet szóba. Eddigi olvasataim alapján a hc-k mindenkinél mennek rendsesen 939-es A64-ekkel.
My photos

#599 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:09

Corsairből is van sima valuselect SuperRAM árban.

#600 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:37

AN8-sli-n a chipsethűtést kilehet cserélni passzív zalmanra vagy aktív hűtés kell neki?
Haverom lapján haldoklik a kis genya/hangos ventike! :D

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.