HWSW Informatikai Kerekasztal: HElpeeet kerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HElpeeet kerek amd athlon 64 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:26

Hi
ma raszantam magam es vettem egy zsir uj abit nf8 meg egy amd athlon 64 bites procit most is arrol irok de fagyasi gondjaim vannak ha telepitem mondjuk sp2 kifagy elkezdek valmaivel jaccani kifagy es gari de akkoris kicsit idegesito egyebeknt dobozos a proci gyari hutes van rajta nem huztam valaki aki talalkozott a jelenseggel kerem segitsen!

#2 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:32

neharagudj, no offense, de egy szot nem ertek belole.. irasjelek?
what the fuck is WTF?

#3 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:38

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:32

neharagudj, no offense, de egy szot nem ertek belole.. irasjelek?

NA akkor ékezetekkel szal rászántam magam hogy veszek egy 64 es amd procit es vettem is egy 2800 + 64 bites athlon mellé egy abit nf8 alaplapot mellé 2x256 ddr samsunk 400 mhz  uj ház uj táp szal midnen uj kivéve vid kari meg cd rom winyo es azt tapasztaltam hogy igy windowsba pl most is itt irok a forumon es mar egy oraja megy fagyas nelkul de pl elkezdem telepiteni az sp2 megfagy az egész es játszok akkoris megfagy szoval aki találkozott ilyen problával az jeleezzze vagy segicsscen bárki ::) egyébként dobozos a proci gyári hutes van rajta biosba 50 fokos a procc de sztem az nem lehet gáz nem huztam semmit nem csianltam vele összeraktam win install és erre ezt tapasztalom :(

#4 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:41

Na akkor, ékezetekkel, pontosan írd le a teljes konfigodat! Ne felejtsd ki a tápegység pontos típusát sem!
... a trip back in time is all I need ...

#5 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:45

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:38

NA akkor ékezetekkel szal rászántam magam hogy veszek egy 64 es amd procit es vettem is egy 2800 + 64 bites athlon mellé egy abit nf8 alaplapot mellé 2x256 ddr samsunk 400 mhz  uj ház uj táp szal midnen uj kivéve vid kari meg cd rom winyo es azt tapasztaltam hogy igy windowsba pl most is itt irok a forumon es mar egy oraja megy fagyas nelkul de pl elkezdem telepiteni az sp2 megfagy az egész es játszok akkoris megfagy szoval aki találkozott ilyen problával az jeleezzze vagy segicsscen bárki ::) egyébként dobozos a proci gyári hutes van rajta biosba 50 fokos a procc de sztem az nem lehet gáz nem huztam semmit nem csianltam vele összeraktam win install és erre ezt tapasztalom :(

Memória! Iszonyatosan háklis egy alaplap ez az Nf8, vedd vissza őket 333-ra, és adj nekik nagyon laza időzítéseke. Persze ez csak egy lehetőség, de nem nagyon volt olyan modul, amivel ne szívtunk volna :(

Működtek:
-Kingston már nem tudom milyen(400-on)
-PSC Hynix chipekkel (400-on)

Nem ment:
Kingmax SupeRAM pirosnyákos, KingMAX chipes. 400-on használhatatlan, 33-on nem igauán stabil.
PSC Samsung chipes: 380Mhz felett instabil, 333-on, laza idúzítések mellett megy.

Idézet

biosba 50 fokos a procc

Elég magasnak tűnhet a hőmérséklet, de nem valós! Firssíts BIOS-t, és utána reálisabb értékeket fog mutatni.

Szerkesztette: Digitel 2005. 05. 19. 20:47 -kor

#6 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:49

Na :) Amd athlon 64 2800+ [1800 Mhz] Gyári hütéssel, Abit nf8 , 2x 256 ddr 400 mhz samsung , Abit Siluro Geforce 4 ti 4200 8 agp 128 ddr , 1x LG Dvd rom 1x Lg cd Rw, 1x maxtor 80 gb winchester,  Táp alapbol a házba volt csak annyi van rajta hogy atx -400 p4 sztem ettől nemfgagyhat :D

#7 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:51

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:45

Memória! Iszonyatosan háklis egy alaplap ez az Nf8, vedd vissza őket 333-ra, és adj nekik nagyon laza időzítéseke. Persze ez csak egy lehetőség, de nem nagyon volt olyan modul, amivel ne szívtunk volna :(

Működtek:
-Kingston már nem tudom milyen(400-on)
-PSC Hynix chipekkel (400-on)

Nem ment:
Kingmax SupeRAM pirosnyákos, KingMAX chipes. 400-on használhatatlan, 33-on nem igauán stabil.
PSC Samsung chipes: 380Mhz felett instabil, 333-on, laza idúzítések mellett megy.

Elég magasnak tűnhet a hőmérséklet, de nem valós! Firssíts BIOS-t, és utána reálisabb értékeket fog mutatni.

most akkor mit alitsak a ramom annyira nemvagyok otthon biosban :) megkérlek szépen leírnád részletesen mikre állitsam át?:)

#8 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:52

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 20:49

Na :) Amd athlon 64 2800+ [1800 Mhz] Gyári hütéssel, Abit nf8 , 2x 256 ddr 400 mhz samsung , Abit Siluro Geforce 4 ti 4200 8 agp 128 ddr , 1x LG Dvd rom 1x Lg cd Rw, 1x maxtor 80 gb winchester,  Táp alapbol a házba volt csak annyi van rajta hogy atx -400 p4 sztem ettől nemfgagyhat :D

A tápot gyorsan vggd ki a roncstelepre.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#9 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:54

De nemertém táptol csak a gép kapcsolna ki attol nemfagyhat de azert  köszönom a segitseget

#10 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:56

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:49

Esélyes egy kellemetes kis memória inkompatibilitás. Nem az NF8 a fő bűnös benne, hanem inkább az A64 memóriavezérlője. BIOS frissítés segíthet, de inkább memóriacsere. Kingmax Value RAM, PQI és A-data modulok általában gond nélkül mennek a Clawhammerekkel.

Táp: háááát, ebben én nem lennék olyan biztos. Fagyhat az, ha nem bírja a terhelést. És a valós terhelhetőség sajnos nem függ a rámatricázott feliratoktól.

#11 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:58

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:54

De nemertém táptol csak a gép kapcsolna ki attol nemfagyhat de azert  köszönom a segitseget

de ha jobban tudod, mint masok, akkor mirt kerdezed meg..?  :think:
what the fuck is WTF?

#12 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:58

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:54

Ha a táp nem bírja, akkor ingadozhatnak/leeshetnek a fő feszültségek. Ez okozza a fagyást.
A táp kikapcsolása inkább zárlatra utaló jelenség, de okozhatja a táp túlmelegedése is.

#13 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:56

Esélyes egy kellemetes kis memória inkompatibilitás. Nem az NF8 a fő bűnös benne, hanem inkább az A64 memóriavezérlője. BIOS frissítés segíthet, de inkább memóriacsere. Kingmax Value RAM, PQI és A-data modulok általában gond nélkül mennek a Clawhammerekkel.

Táp: háááát, ebben én nem lennék olyan biztos. Fagyhat az, ha nem bírja a terhelést. És a valós terhelhetőség sajnos nem függ a rámatricázott feliratoktól.

:( hat nemtudom mit csinaljak bios frissitest nemmerek csinalni amig garis meg soha nem csinaltam ami a kolega mondott az a ram bealitas azt megcsianm de nemértem mit mond :) részleteset kérek szépen

#14 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:02

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:59

:( hat nemtudom mit csinaljak bios frissitest nemmerek csinalni amig garis meg soha nem csinaltam ami a kolega mondott az a ram bealitas azt megcsianm de nemértem mit mond :) részleteset kérek szépen

A BIOS-t nem is szabad addig frissíteni, amíg instabil.
Mivel nem értesz hozzá, hogy állítgasd a BIOS-ban a memória időzítéseit, azt javaslom, hogy a géped vidd vissza a boltba, oldják meg ők a bajod. Elvégre bőőőven garanciális még. :D

#15 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:02

A BIOS-t nem is szabad addig frissíteni, amíg instabil.
Mivel nem értesz hozzá, hogy állítgasd a BIOS-ban a memória időzítéseit, azt javaslom, hogy a géped vidd vissza a boltba, oldják meg ők a bajod. Elvégre bőőőven garanciális még. :D

igen igazad van az lenne a legyegszerübb de lehet hogy csak én vagoyk a láma es csak biosba kéne valamit átálitan es ha viszaviszem lesz vagy 2 hét ahogy én ismerem öket es mar igyis 2 hete nincs gépem:(

#16 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:09

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:05

igen igazad van az lenne a legyegszerübb de lehet hogy csak én vagoyk a láma es csak biosba kéne valamit átálitan es ha viszaviszem lesz vagy 2 hét ahogy én ismerem öket es mar igyis 2 hete nincs gépem:(

tanulsag: nem art korulnezni mielott beruhazol, valamint nem art normalis tapot venni ilyen confighoz. veszel egy ferrarit, es ott sem kotod be az övet..? ;)
what the fuck is WTF?

#17 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:11

De ezer sztem jol valasztottam nem:) ? esetleg tápot kivéve :D

#18 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:14

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:56

Más lapokkal mennek az említett RAM-ok, így ezesetben mégiscsak az alaplap zavarhat be, nem a proci memvezérlője. Sajnos nekem nem ilyen lapom van, de emlékeztem szerint a hipset Setup-ban a Maximum Memory  Clock-ot kell 333-ra(166) állítani. Időzítéseknél válaszd a legnagyobbikat mindegyikből. memóriafeszültséget a SoftMenuIII-ban állítsd 2.6, esetéeg 2.65V-ra.

#19 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:15

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:14

Más lapokkal mennek az említett RAM-ok, így ezesetben mégiscsak az alaplap zavarhat be, nem a proci memvezérlője. Sajnos nekem nem ilyen lapom van, de emlékeztem szerint a hipset Setup-ban a Maximum Memory  Clock-ot kell 333-ra(166) állítani. Időzítéseknél válaszd a legnagyobbikat mindegyikből. memóriafeszültséget a SoftMenuIII-ban állítsd 2.6, esetéeg 2.65V-ra.

thx megprobálom  :respect:

#20 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:17

24 lábas egyáltalán az a táp? :confused: Mert az NF8-nek 24 pin-es ATX tápcsati kell... :think:
Rhino666

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó