HWSW Informatikai Kerekasztal: MSFT vs SCEI - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSFT vs SCEI specialnak igaza van, tényleg ide való Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 01:50

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 23:35

Háááááát, nemtom. A magyar xbox -os fórumokról nem ez jött le, azokon sokan azért vettek gépen a november-január időszakban, mert "úgyis lesz rá gyorsan warez"...

ezcsak duma.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#162 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:26

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 0:35

Háááááát, nemtom. A magyar xbox -os fórumokról nem ez jött le, azokon sokan azért vettek gépen a november-január időszakban, mert "úgyis lesz rá gyorsan warez"...

nekem erről az jutott eszembe, hogy ez csak azon fórumok szubkultúrájához való konformizmus, ti. "az okos/menő/kemény/laza gyerek warezol", én meg "nem vagyok ám olyan hülye, hogy ennyi pénzt elköltök legális játékokra" szerű önigazolás a többiek és talán saját maga felé is.

#163 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:07

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 17:23

Még becslést se láttam soha arról, hogy mekkora a feltört konzolok aránya. Érthető, hogy hétpecsétes titok, mert egyenesen lehet belőle következtetni a kalóz szoftverek arányára is; de meglepne, ha 5-10% felett lenne...

Meg mielott nagyon elemenne a tema a "szeretem vs. nem szeretem a warezt" iranyba... akkor ezek szerint igazabol se pro se kontra nem befolyasolja lenyegesen a piaci helyzetet ha megtornek egy gepet? (en egyebkent mas adatokat olvastam - ha jol emlekszem a psp kapcsan - ott a tores miatt alacsonyabb az attach rate mert a gepet meg megveszi de jatekra mar nem kolt).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#164 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:54

Negatív befolyásoló ereje biztos van, csak a gyártók eltitkolják :) SZVSZ.
LY

#165 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 09:27

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 9:07

Meg mielott nagyon elemenne a tema a "szeretem vs. nem szeretem a warezt" iranyba... akkor ezek szerint igazabol se pro se kontra nem befolyasolja lenyegesen a piaci helyzetet ha megtornek egy gepet? (en egyebkent mas adatokat olvastam - ha jol emlekszem a psp kapcsan - ott a tores miatt alacsonyabb az attach rate mert a gepet meg megveszi de jatekra mar nem kolt).

Samott

szerintem nem egyértelmű.

ha azt feltételezzük, hogy a chippelt gépek soha nem konvertálódnak semmiféle legális sw vagy hw vásárlásba, akkor egyértelműen káros a vállalatnak, hiszen nem csak a bevételei maradnak el, hanem a veszteségeit is fokozzák. nyilván felhozhatóak e verzió mellett érvek, pl. miért venne játékot, ha úgyis warezolhat, vagy warezolni akar. de még itt is fellép a hw kiegészítők kérdése, memóriakártya, újabb kontroller, távirányító, kormány, eyetoy, stb.

szerintem egy valószerűbb verzió az, hogy a kalózok is jelentős összeget költenek legálisan játékra is, mert néhány kedvencet eredetiben akarnak tudni, vagy használtan veszik, ehhez még hozzájön a hw kiegészítők, és az nextgennel az online tartalmakért, szolgáltatásokért fizetett összeg. szerintem elképzelhető, hogy a kalózkodás által stimulált penetrációból a vállalat is profitál. az alternatív forgatókönyvet nehéz megimserni, ti. egyáltalán nincs kalózkodásra lehetőség, akkor mi lett volna, azaz ahhoz képest nyújt-e extra bevételt, vagy kevesebbet.

magyarországon egyértelműen az a benyomás a kereskedők körében, hogy konzol csak megtörve és a warez ellátás felfejlődésével viheti sikerre. ezt a psp-vel kapcsolatban több helyen közölték, mikor érdeklődtem a témában, hipermarkettől a kis szaküzletig. hogy a kereskedőnek mi az érdeke, az megint egy jó kérdés, mivel neki a warezra vett gépen is van haszna, viszont akkor szoftvert nem ad el valami sokat.

#166 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 09:59

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 9:07

en egyebkent mas adatokat olvastam - ha jol emlekszem a psp kapcsan - ott a tores miatt alacsonyabb az attach rate mert a gepet meg megveszi de jatekra mar nem kolt

Handheld konzoloknal eleve alacsony (sokszor pedig a DS-hez hasonlitjak, aminek Japanban viszonylag magas, de ez inkabb kivetel).
A feltetelezes pedig mar csak azert sem lehet helyes, mert a PSP eseteben Japanban a legalacsonyabb. Ami mint tudjuk nem eppen egy warez birodalom...

#167 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 10:08

Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 10:27

ha azt feltételezzük, hogy a chippelt gépek soha nem konvertálódnak semmiféle legális sw vagy hw vásárlásba, akkor egyértelműen káros a vállalatnak, hiszen nem csak a bevételei maradnak el, hanem a veszteségeit is fokozzák.

Ez megint csak addig igaz amig veszteseggel adjak a gepet. Ha az Xbox-tol most eltekintunk, akkor ez az idoszak nem is tart olyan sokaig...

Szerkesztette: max-pain 2006. 07. 06. 10:13 -kor

#168 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 14:59

Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 7:26

nekem erről az jutott eszembe, hogy ez csak azon fórumok szubkultúrájához való konformizmus, ti. "az okos/menő/kemény/laza gyerek warezol", én meg "nem vagyok ám olyan hülye, hogy ennyi pénzt elköltök legális játékokra" szerű önigazolás a többiek és talán saját maga felé is.

szosincs itt onigazolasrol. a kicsippelt konzolok tetemes reszet nem a juzer csippeli ki, hanem fizet a csipplelesert valami muszeresz emberkenek. arrol van szo, hogy a  magyar kozerkolcsok szerint "gaz" bevallani, hogy bijjon "en az 576-ba jarok gamat venni". pediglen ezek a gamaboltok szep forgalmat bonyolitanak.

#169 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:01

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 8:07

Samott

a torott box sem varezgamegep-kent vegzi, hanem sokkal inkabb xbmc-kent. azt se felejtsuk, hogy a box.360 egy masszivan online cucc - es idovel a picipuha megtalalja a modot a torott dobozok kiiktatasara.

#170 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 16:01

a torott box sem varezgamegep-kent vegzi, hanem sokkal inkabb xbmc-kent.

Nekem mondod? Alig jatszom rajta, pedig mindennap hasznalom... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#171 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 15:59

szosincs itt onigazolasrol. a kicsippelt konzolok tetemes reszet nem a juzer csippeli ki, hanem fizet a csipplelesert valami muszeresz emberkenek. arrol van szo, hogy a  magyar kozerkolcsok szerint "gaz" bevallani, hogy bijjon "en az 576-ba jarok gamat venni". pediglen ezek a gamaboltok szep forgalmat bonyolitanak.

te, szerintem ugyanazt mondjuk.

#172 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 16:53

Tegyük hozzá: a Live penetráció most, amikor szinte csak hardcore gamerek vásárolják a konzolt, épp hogy eléri az 50%-ot. Ahogy meglesz az első árcsökkentés és kezdi elérni a mainstream közönséget az X360 (tipp: jövő tavasz), ez az arány rohamosan hanyatlani fog. Aki meg nem online-ol, az többé-kevésbé büntetlenül chipelhet...

Persze Dashboard update-ekkel ezt is ki lehet iktatni, és akár az új játékok DVD-jére is felrakhatja azt az MS. Konkrét metodikát nem ismerem, de arról hallottam hogy a Sony megtréfálta már a PSP tulajokat firmware frissítéseken keresztül...
LY

#173 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:29

Pletyka: Nvidia anticipates big bucks from Playstation 3 deal

Xbox Live Hits 60% Attach As New Details Revealed

Samott

#174 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 10:32

Juniusi hardware eladasok az USA-ban (by NPD):

DS 593k
PS2 312k
360 277k
PSP 221k
GBA 189K
GCN 51K
XBX 24k

Ebben az idoszakban ezek eleg jok. A PS2 pl szerintem meglepoen jo. Foleg ennyi ev utan...
A DS Lite megjelenesevel gyakorlatilag nulla lett az eselye, hogy (((belathato idon belul))) a PSP elerje a DS eladasait az USA-ban.

Szerkesztette: max-pain 2006. 07. 14. 11:16 -kor

#175 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 21:31

1,8 millio leszallitott X360 az elozo negyedevben, tehat osszesen 5 millio junius 30-ig.
Az eredeti Xbox-rol (az elozo negyedevhez hasonloan) ismet nincsenek ujabb adatok...

#176 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 23:31

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 11:32

Ebben az idoszakban ezek eleg jok. A PS2 pl szerintem meglepoen jo. Foleg ennyi ev utan...

Nézőpont kérdése csak - erre írták a B3D-n, hogy 5 évnyi játékfelhozatallal és fele áron alig megy el több PS2, mint X360 :)
LY

#177 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 09:55

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 0:31

Nézőpont kérdése csak - erre írták a B3D-n, hogy 5 évnyi játékfelhozatallal és fele áron alig megy el több PS2, mint X360 :)

Szerintem ez a szam az X360 nelkul is szep. Majdnem 6 eve piacon van es mar szinte mindenki rendelkezik eggyel, raadasul az utobbi evekben minimalisan csokkent az ara es igazan utos jatek sem jott ki a honapban. A GBA szerepelt meg hasonloan jol (sot jobban) az utobbi egy-masfel evben.

#178 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 13:10

Negyedevekre lebontva az X360 szallitasok:

Eszak-Amerika - Europa - Azsia/Csendes oceani terulet

Q2: 900,000 - 500,000 - 100,000
Q3: 900,000 - 600,000 - 200,000
Q4: 1,500,000 - 200,000 - 100,000

Europaban valoszinuleg eleg nagy gaz van, ahogy azt mar korabban is sejteni lehetett.

#179 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 13:26

Microsoft: 20+20 mrd dolláros részvény visszavásárlás

Egy darabig meg birjak finanszirozni a dologot... ;)

Samott

#180 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 14:03

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 12:10

Negyedevekre lebontva az X360 szallitasok:

Eszak-Amerika - Europa - Azsia/Csendes oceani terulet

Q2: 900,000 - 500,000 - 100,000
Q3: 900,000 - 600,000 - 200,000
Q4: 1,500,000 - 200,000 - 100,000

Europaban valoszinuleg eleg nagy gaz van, ahogy azt mar korabban is sejteni lehetett.

Ezt most nem értem, 2006 Q3, Q4? Honnan a számok?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.