HWSW Informatikai Kerekasztal: A VILÁG ELSŐ HEATPIPE-OS VÍZHŰTŐBLOKKJA! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A VILÁG ELSŐ HEATPIPE-OS VÍZHŰTŐBLOKKJA! Azt hiszem simmmán megér egy topicot!!!!

#21 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 17:30

Nem értettem, azért kérdeztem. Azaz még mindig nem értem.

Mit jelent az, hogy magához képest 100% a hatásfoka, ha nem perpetuum mobile? :think:

Azt jelenti vazze, hogy ha 10000 l vízzel locsolnád óránként akkor sem lenne jobb a teljesítménye. Zollka a hatásfok szót használta tévesen, de ettől érdekes mód én megértettem.

#22 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:55

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:34

Azt jelenti vazze, hogy ha 10000 l vízzel locsolnád óránként akkor sem lenne jobb a teljesítménye. Zollka a hatásfok szót használta tévesen, de ettől érdekes mód én megértettem.

:respect:
Én is tudom ,hogy nem volt szerencsés szó rá de szerintem bőven a megérthetőség határán belűl volt!

#23 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 17:39

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 17:34

Vazze, kösz.

Nem volna muszáj mindenkiről feltételezni, hogy annyit tud a hűtésekről, mint te.

Valószínűleg én is tudnék belőled valamilyen témában komplett hülyét csinálni, ahogy te is belőlem. Ettől még nem kezdek vazzegezni és kötekedő után kiáltani.

Pont.

#24 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 18:19

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 18:39

Vazze, kösz.

Nem volna muszáj mindenkiről feltételezni, hogy annyit tud a hűtésekről, mint te.

Valószínűleg én is tudnék belőled valamilyen témában komplett hülyét csinálni, ahogy te is belőlem. Ettől még nem kezdek vazzegezni és kötekedő után kiáltani.

Pont.

Bocsi, a "vazze" után lemaradt 1 ilyen: :)  Ezért én kérek bocsánatot. Csak tudod vannakolyanok, akik mindenbe belekötnek és ennek azok isszák meg a levét, akik komolyan nm értenek valamit és csak tájékozódni szeretnének. :(

#25 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 19. 18:24

félig home made heatpipe alapú vízhűtő blokk, jól hangzik... :)

pl alapnak egy freezer (bő 4e+fa):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ventit le, majd köré műanyag lapok és epokit segítségével palástot kell építeni... iszonyú nagy dög, de asszem verhetetlen lenne...  :cool:
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#26 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 18:53

ez nagyobb mint a coolink bat? mert én abból akarom megcsinálni...

#27 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 19. 19:06

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 19:53

Kép

nemtom Te mit tartasz nagynak, de sztem ez a bazi nagy kategória... olyan magas, hogy alig fér el a széles nagytorony házamban... és irtó olcsó...

a rajta lévő kerámia golyóscsapágyas venti pedig olyan halk, hogy a vízhűtés mellé nyugodtan be lehet rakni a feszstab hűtésére ezres fordulatszámon (még 2e felett is alig hallani!)...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 06. 19. 19:08 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#28 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 21:43

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 18:53

a bat nyogyobb, meg a lamellák megfosztása után egy csövet kapsz, itt pedig mint látszik 4 kis csővel kellene mahinálni, vagy amint fentebb a kollega leírta egy dobozt szerkeszteni a lamelláknak és abban járatni a vizet, szerintem ez kicsit bonyolultabb megoldás, ráadásul a nagyobb térfogat miatt a víz tömegével is számolni kellene, ami minimum még +0.5kg-ot dobna az egészen

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#29 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 19. 22:25

Idézet: sityak - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 22:43

a bat nyogyobb, meg a lamellák megfosztása után egy csövet kapsz, itt pedig mint látszik 4 kis csővel kellene mahinálni, vagy amint fentebb a kollega leírta egy dobozt szerkeszteni a lamelláknak és abban járatni a vizet, szerintem ez kicsit bonyolultabb megoldás, ráadásul a nagyobb térfogat miatt a víz tömegével is számolni kellene, ami minimum még +0.5kg-ot dobna az egészen

Üdv.

node azt a csövet elég nehézkes házilag hűteni... ezen ott virítanak a bordák, csak egy dobozka rá, és nincsen a világon annyi watt, amit ez ne tudna elhűteni... a súlya miatt meg rögzíteni kell valahol a házhoz és annyi... nyugodtan mehet alá akár egy peltier is, simán lehúzza róla a hőt... :cool:

#30 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 12:42

Én egy régebbi heatpipe-os aerocoolon ( http://www.aerocool....p-102/dp102.htm )gondolkoztam el most hogy igy irkáltak a kollégák, az ugyanis a ventikeret leszedése után kerek, a központi csőre vannak a lamellák felforrasztva, és maga a cucc csavarokkal meg egy fém fenékkel kapaszkodik a lapra, igy a műanyagkeretet se tépi le a lapról. Eszerinte valami emberesebb vastagságú csövet kellene ráhúzni, és a viz bevezetését meg oldalról megoldani, hogy átjárjon a lamellák közt a vasszer, mert szerintem ha egy ilyen cucc köré kutyaólat rittyent az ember, és föntről akarja etetni, csak a sz*rnak ad pofont.

#31 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 12:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 12:42

Én egy régebbi heatpipe-os aerocoolon ( http://www.aerocool....p-102/dp102.htm )gondolkoztam el most hogy igy irkáltak a kollégák, az ugyanis a ventikeret leszedése után kerek, a központi csőre vannak a lamellák felforrasztva, és maga a cucc csavarokkal meg egy fém fenékkel kapaszkodik a lapra, igy a műanyagkeretet se tépi le a lapról. Eszerinte valami emberesebb vastagságú csövet kellene ráhúzni, és a viz bevezetését meg oldalról megoldani, hogy átjárjon a lamellák közt a vasszer, mert szerintem ha egy ilyen cucc köré kutyaólat rittyent az ember, és föntről akarja etetni, csak a sz*rnak ad pofont.

ez valóban jó elgondolás. tulajdonképpen a batra kitalált lamellák itt már rajta vannak.
ami még gond lehet, hogy a batot is úgy kellene megcsinálni hogy ne párhuzamosak legyenek a lamellák, hanem spirális alakban legyen rátekerve. Ezzel lehetne a vizet kényszeríteni hogy az egész felületet bejárja.

Üdv.
Panorámák

#32 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 12:55

Na ja, de ehhez nem biztos hogy a lamellákkal kell játszani, magának a csőnek a belső oldalára is fel lehet forrasztani/hegeszteni egy spirált, amivel együtt lenne a cső passzentot a lamellás heatpipe-ra. Ez nekem azért tűnik vonzóbbnak, mert a jósiten tudja nem sérül e meg esetleg a heatpipe, márpedig ha az megreped, akkor ugrott a hatás.

#33 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 14:20

a DP-102-höz ugye nincs a64 lefogató? :( akkor marad a bat... a 8K-s...

#34 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 08:10

nekem van hozzá.

#35 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 10:44

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 12:55

Na ja, de ehhez nem biztos hogy a lamellákkal kell játszani, magának a csőnek a belső oldalára is fel lehet forrasztani/hegeszteni egy spirált, amivel együtt lenne a cső passzentot a lamellás heatpipe-ra. Ez nekem azért tűnik vonzóbbnak, mert a jósiten tudja nem sérül e meg esetleg a heatpipe, márpedig ha az megreped, akkor ugrott a hatás.

nem rossz, de ember legyen a talpán aki egy spirált végigforraszt neked egy csőben, ráadásul úgy hogy a végeredmény még pont rá is szoruljon a heatpipe-ra. Ahogy nézegettem annó a ph-s batszétbarmolási projectet, kb 2mm vastag a pipe fala, az azért nem törik el olyan könnyen.
Panorámák

#36 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:12

Ezt nézzétek:*-*

Alakul ez HP technika az biztos.

#37 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:26

Egy ötlet:
Saját készítésű heatpipe 17-20 mm-es átmérővel, és mondjuk 150mm hosszal.
Így a cső nagy külső felülete miatt nem kellenének a macerás lamellák.
Erre egy réz 'hordó' ráforrasztva, víz be-ki csatlakozókkal.
Esetleg pipa alaku cső, a házi heatpipe miatt, hogy függőlegesen álljon.
A folyadék a heatpipeben: aceton.
A kézmeleg vízbe mártva is hamar felveszi a hőmérsékletet az acetonos heatpipe.

Az elkészítése nem kerül sokba, - egy próbát talán megér.
Ha vízhűtésem lenne, kipróbálnám (de nincs).

Veriakilis

Szerkesztette: Veriakilis 2005. 06. 21. 20:28 -kor

#38 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 17:03

elkészíted a HP-ot? nekem van VH,majd én kipróbálom :D

#39 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 19:33

Én most próbálok egy HP-okat gyártó cégtől rendelni egyedi méretű heatpipeokat. szerintetek egy U alakú HP megfelelő teljesítményt nyújt? A méretei kb:
        ________
        |
2cm  |_______   
            5cm

Ilyenből raknék egymás mellé sokat (5-7db). Egyik felére a proci, egy bika coldplate-tel, a másikra pedig egy vízhűtőblokk... Vagy akár a 2cm-es részre is mehet a coldplate, és akkor pagodás szisztémával nyomni. rá egy palást és csoki...

Illetve azon gondolkodom, hogy javít-e a teljesítményen, ha a heatpipe procival érintkező végét is hűtjük a processzormaggal átellenes oldalon. Tehát nem baj-e, ha az egész cuccot beburkoljuk és vizet ömtünk rá. MErt akkor ugye a heatpipe a teljes felületén hűtve lesz...

Szerkesztette: orbano 2005. 07. 02. 20:05 -kor

"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#40 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:35

Bearkom ide is:

Kép
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.