Üdv,
Prágának anno csináltam ajándékba az egyik ilyen panorámájára fémlemezt és magát az egész grafikát is, mert sajnos a neten csak homályos képek álltak rendelkezésre.
A lemez tökéletesen megcsinálható alapszerszámokkal, csak türelem kell hozzá bőven. A nagy "titok" az alaplemez beszerzése, amelybe készülnek a kivágások, bár mindenki szeme előtt ott van, csak észre kell venni
Az átlátszó fólia nem jó megoldás nyomtatásra, mivel ha a grafikában van fehér - márpedig sokszor van - akkor bizony a mai nyomtatók ott üresen hagyják, mivel fehér festék nincs bennük. Így tehát ott az alaplemez látszik. Lehet próbálkozni alá vágni vékony fehéret, de az még a síkból ugrik ki (nem vészesen). Talán némely speciális nyomdai nyomtatóban van fehér is, az viszont nincs otthon, de végülis megoldható a grafikázás anélkül, hogy szitázna az ember.
Végül jön rá mylar (már ha jól írtam), hogy kopásálló legyen, amelyet főleg flippereknél alkalmaznak a pálya sokat használat helyei védelmére.
Ezt követően a helyére ragasztva olyan, mint az eredeti. Prágánál teszteltem, 1 méterről még nem szúrta ki, hogy nem eredeti, pedig csak első gyártású prototípus volt. Azóta sokmindent másképp csinálnék az előállítás során.
Persze igaz, hogy ez nem gyűjtői darab, de ahhoz, hogy olcsón a vitrinben álljon és szemre kellemes látványt adjon, bőven jó és még a játékélmény is megmarad.
Pgyuri