Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 16:48
Ezek a gumik olyan lágyak, hogy kézzel be tudod nyomni őket. Folyamatosan deformálódnak, ahogy gördülnek, ez meglehetősen gyorsan történik 300km/h körül. Hajtogattál már drótot?
Emellett 3-500kg-nek megfelelő leszorítő erőt kell cipelniük.
De ha mindenképpen hitetlenkedni akarsz, csak tessék! De előbb az életből vett egyszerű példákat sem ártana megnézni...
Szerk.: elég, ha az előírásnál lágyabbra fújt gumi miatti durrdefektre gondolsz, simán, közúton.
A drót nem gumi, a két anyag teljesen máshogy viselkedik. Hajtogass egy gumilapot és nem nagyon fog melegedni. Ráadásul nem hiszem, hogy ezek a gumik úgy vannak kialakítva, hogy túl sokat deformálódjanak, mert akkor a kocsi viselkedése teljesen más lesz. Ahol milliméterek számítanak ott a guminak nem sokat szabad deformálódnia. A dragster kocsikon lévő gumi úgy lehet kialakítva, hogy deformálódjon, de egy F1-es guminál gondolom ezt el akarjk kerülni.
Értem én, hogy gyorsításnál, lassításnál, kanyarban melegszik a gumi, de az szerintem nagy túlzás, hogy egy hosszú, gyors egyenesben, ahol viszonylag állandó a sebesség annyira túlmelegedne. Ráadásúl a menetszél elég jól hűti őket.