HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:38

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:32

Igen, ugyanolyan "limitált", mint a Fusion Fresh. 
Viszont a többi felszereltség amit írtál, az nem volt helyes. Szerk: így már igen :)

Igen, de Sitft nem akciós... Az egy átlagos felszeretség és ár, ők most a hitelek körül akcióznak, szerintem még mindig nem látom hogy drága lenne, még a köztudottan felszereltségben "bőkezű" Renault is drágább "limitáltan" :D
Még mindig a Logan ez egyedüli árvesenytársa.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#522 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:40

Ezen a 8V<->16V dolgon en is gondolkodtam mar, hogy miert jobb a 16 szelep, ha 8 szeleppel ugyanakkora terfogatbol nagyobb atmerot lehet aramlasi kersztmetszetkent hasznalni, kereszmetszet pedig negyzetesen aranylik az atmerohoz.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#523 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:49

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:40

Ezen a 8V<->16V dolgon en is gondolkodtam mar, hogy miert jobb a 16 szelep, ha 8 szeleppel ugyanakkora terfogatbol nagyobb atmerot lehet aramlasi kersztmetszetkent hasznalni, kereszmetszet pedig negyzetesen aranylik az atmerohoz.

hobizoli

Csak a nyomás és az időtényezőt nem vetted figyelembe.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#524 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:50

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 14:38

Igen, de Sitft nem akciós... Az egy átlagos felszeretség és ár, ők most a hitelek körül akcióznak, szerintem még mindig nem látom hogy drága lenne, még a köztudottan felszereltségben "bőkezű" Renault is drágább "limitáltan" :D

Swift nem is lesz akciósan, mármint ki akciózik a hiteleknél, a Suzuki? Amikor kb. 1 hónapja én voltam Suzuki kereskedésbe, írd és mondd 7,5 %-os THM-re jött ki az "akciós" hitel Swiftre...Pedig nem 50 ezer Ft-ot akartam befizetni.

A Megane amikor lett véve 2 millát adtak 1,99%-os THM-re....szal...

Azt pedig szinte biztosra veszem, hogy egy 2,8 milliós Clio jobban felszerelt, mint egy 2,8 -as Swift. (kapásból 4 légzsák és nem 2).

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 07. 13:54 -kor

#525 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:55

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:40

hobizoli

A nagyobb szelep sokkal nehezebb, ergo lassabban reagál, így általában kissebb fordulatszámot tud a kocsi.
Ezért is szokták pl. a szelepek rugóit könnyebbre cserélni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#526 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:55

Peugeot-ra, Mazdára jellemző a 0%-os THM. Egy Mazdát simán be is lehet vállalni 6 évre, nem túl nagy rizikó: még akkor is autó marad belőle, az biztos.

Tényleg, ha már Peugeot: úgy néz ki, Öcsém eladja a Puntot (amit egy éve nem is használt), Apum pedig a Cliot, és vesznek Öcsémnek egy kocsit. Gyakorlatilag egy esélyes maradt a pakliban: 406 HDi. Már utánaolvastunk, érdeklődtünk elég sokat, nem lesz rossz vétel. Ha valaki ismeri a típust, azért írhatna pár sort róla...

#527 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 14:25

Na, megnéztem az Ideát.
1: óriási baromság beletenni egy ekkora kocsiba egy 1250 ccm-es motort.
2: belseje tetszik, külseje semmilyen, az a fejtámla nevetséges, hogy nincs benne
3: azt kell mondanom hogy ez egy igen-igen elcseszett modell, karakter nélkül. Nem is értem, hogy hogy tud ilyet csinálni az a gyár, amelyik 10 év álatt általában 3 év autója címet nyer. :(
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#528 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 14:32

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:25

2: belseje tetszik, külseje semmilyen, az a fejtámla nevetséges, hogy nincs benne

2: azt hiszem feláras lesz itt is a hátsó fejtámla, mint pl. a mostani Puntónál is, a tök alapfelszereltség nem tartalmazza (11 ezer ft) vagy pl. oldalvédő gumicsík 7 ezer Ft-ért...

#529 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 14:35

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:25

Na, megnéztem az Ideát.
1: óriási baromság beletenni egy ekkora kocsiba egy 1250 ccm-es motort.
3: azt kell mondanom hogy ez egy igen-igen elcseszett modell, karakter nélkül. Nem is értem, hogy hogy tud ilyet csinálni az a gyár, amelyik 10 év álatt általában 3 év autója címet nyer. :(

Arról az év autója díjról is meg van a véleményem.....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#530 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 14:38

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:32

2: azt hiszem feláras lesz itt is a hátsó fejtámla, mint pl. a mostani Puntónál is, a tök alapfelszereltség nem tartalmazza (11 ezer ft) vagy pl. oldalvédő gumicsík 7 ezer Ft-ért...

Tudom, Pandánál is 10k volt az oldalvédő,  meg 35k a tetősín mikor vettem. De nekem active-nál benne volt a fejtámla hátul, meg egy csomó más is.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#531 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:00

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:38

Tudom, Pandánál is 10k volt az oldalvédő,  meg 35k a tetősín mikor vettem. De nekem active-nál benne volt a fejtámla hátul, meg egy csomó más is.

Igen, az Actualban nincsenek hátsó fejtámlák. (arra gondoltam mint tök alap).

Bár nem hinném hogy a totalcaros Idea tök alap volt, igaz arról egy szó sem esett. Még hogy teljeskörű teszt. :omg: Most megnéztem mégegyszer, gyakorlatilag a motorfikázás és váltófikázás és gyorsulásfikázáson kívül alig mondtak valamit.

#532 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:04

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 8:01

Ilyet megint ki a f@sz mondott ????  :reklamacio:  :mad:

Bocsi, elírtam, de ez bárkivel előferdűl, hiszen emberből vagyok!!!
Az Omegát nem a Senator leváltására építették. Az Omega a Record-ot hivatott helyettesíteni!!! Csak azér, mer így kerek.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#533 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 15:07

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:00

Még hogy teljeskörű teszt. :omg: Most megnéztem mégegyszer, gyakorlatilag a motorfikázás és váltófikázás és gyorsulásfikázáson kívül alig mondtak valamit.

A külsőfikázás, belsődicsérés, térkínálat-dicsérés, futóműfikázás neked semmi? ;)

Különben szerintem valójában ott rontották el ezt az autót, hogy egy Puntóból úgy akartak buszlimuzint csinálni, hogy ráhajítottak a padlólemezre egy bazi nagy utasteret, az alapot viszont érintetlenül hagyták. Így lett a normálisan motorizált, kényelmes futóművű kis autóból egy nehéz, lomha, ingatag dög.

#534 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:10

Idézet

Ezen a 8V<->16V dolgon en is gondolkodtam mar, hogy miert jobb a 16 szelep, ha 8 szeleppel ugyanakkora terfogatbol nagyobb atmerot lehet aramlasi kersztmetszetkent hasznalni, kereszmetszet pedig negyzetesen aranylik az atmerohoz

Nem.
4 szeleppel nagyobb áramlási felületet tudsz megvalósítani. Jobb vele a felület kihasználtságod.
Tehát nagyobb keresztmettszeten több gáz tudna elvileg távozni, jönni.

A probléma abban áll, hogy igaz nagyobb a felület. Viszont több is az áramlást akadályozó dolog (mint pl a szelepek felülete).

Végül is kapsz egy nagyobb (ez előnyös), de rosszabb áramlási tulajdonságokkal (akadályozó felületek)
rendelkező rendszer.

Amire gondoltam az az, hogy ha igényesen valaki megcsinál egy 16 szelepes hengerfejet, a rossz áramlatokat keltő felületeket kiküszöbölve egyértelműen előnybe kellene kerülni MINDEN téren a 8 szelepest, magas és alacsony fordulaton is.

Idézet

A nagyobb szelep sokkal nehezebb, ergo lassabban reagál, így általában kissebb fordulatszámot tud a kocsi.
Ezért is szokták pl. a szelepek rugóit könnyebbre cserélni.

Ez is igaz, de nem ez a gond...
Az csak jó, ha nagy szelepeid vannak, nagyobb az áramlási felület.
Pl az F1-es motoroknak is bizonyos részről azért van olyan kis lökete, hogy nagy legyen a furat.
És abba bizony betár nagy szelepek beleférnek.

Mondjuk... tételezzük fel ugyanakkora a szívó és a kipufogó felület is.... a példa egyszerübb érdekében
Példa 2 szelepre..
A furat d átmérőű.
Ebbe elméletileg a 2 legnagyobb szelepátmérő d/2 átmérővel rendelkezik, vagyis a hengerfurat sugarával.
Tehát az összszelepfelület A=2*{(r^2*pí)/4}=(r^2*pí)/2

4 szelep esetén nem ennyire egyszerű a helyzet.
A hengerfuratot 4 részre kell osztani.
A szelep maximális átmérője a negyedkör "köré" rajzol 3szögben helyezkedik el, méghoozzá e háromszög súlypontjában.
Pontosan nem mondom meg, mert már nem emlékszem rá (villamossággal foglalkozok), de a szelepek eléggé nagyok maradnak még így is.
Csak paraméteresen fel kell írni pár egyenletet és kijön, gyerekjáték.

De ha valaki kiszerkeszti, akkor is látja, hogy jobb a helykihasználás.
Bár ez így nem reális, mert a kipufogó és a szívószelepek mérete különbözik. + még hozzájön a gyújtógyertya helyigénye (bár ez belefér).

Szóval a hangsúly azon van, hogy a növekedett felülethez, bár egyenként kisebb szelepátmérőhöz a szelepeket, szelepszárakat... áramlási viszonyokat nem igazították hozzá a rendszerhez.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#535 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 15:11

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:07

A külsőfikázás, belsődicsérés, térkínálat-dicsérés, futóműfikázás neked semmi? ;)

Opssz, azokat kifelejtettem :)

Persze gondolom felszereltségről meg azért nem beszéltek, mert nincs árinformáció.

Mondjuk nem tudom mit vártak,hogy egy egyterű jellegű, magas, viszonylag olcsó autó nem fog billegni, vagy dobálni, ha rendesen, mint látható volt, megrángatják az úton?

Általában az ilyen szélsőséges tesztek (jó és rossz értelemben is) után szeretek tesztvezetésre menni. :)

#536 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:19

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:11

Mondjuk nem tudom mit vártak,hogy egy egyterű jellegű, magas, viszonylag olcsó autó nem fog billegni, vagy dobálni, ha rendesen, mint látható volt, megrángatják az úton?

tolvaly írt anno a Fusion-ről, ő nem tapasztalt ilyesmit. Én ezek közül a viszonylag magas építésű kiskocsik közül a Jazzt vezettem és Merivában ültem, egyik sem billegős. Szerintem egyszerűen arról lehet szó, hogy a spórolásból változtatás nélkül (vagy kevés változtatással) átemelt Punto futóműve és gátlói túl puhák egy ilyen magas súlyponttal rendelkező és ilyen nehéz kasztnihoz.

#537 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:25

Idézet

Még annyit ehhez hozzátennék, hogy a jelenlegi személykocsi motoroknál szerintem eléggé messze vagyunk a szelepek berezonálásától a magas fordulatszám miatt.
A szelep akkor nyit, ha a vezérműtengely úgy fordul. Ez állandó.
Az, hogy a pneumatikus, rugós, netán elektromágneses visszahúzás... na maradjunk a földön... szóval a rugós megoldás belebegjen a magas fordszám miatt, na ahhoz nagyon trágyának kell lennie...

Ha jól tom az F1-ben pl amikor sumaher kilökött egy bizonyos bajnokot és ezzel ő lett a világbajnok... na szóval abban a nagyon sz*rnak nevezett benettonban pont ez volt az újítás. Mármint akkor kezdték tudtommal alkalmazni a pneumatikus szelepvezérlést, ha nem tévedek.
Emiatt magas fordulatszámon a belebegést elkerülve, sokkal nagyobb teljesítményre voltak képesek, mint a többiek... Szóval ennyit arról, hogy a sumáher a szar kocsival is nyer...
Nem nyert akkor sem... de második tudott lenni a legerősebb kocsival.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#538 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:28

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:19

tolvaly írt anno a Fusion-ről, ő nem tapasztalt ilyesmit. Én ezek közül a viszonylag magas építésű kiskocsik közül a Jazzt vezettem és Merivában ültem, egyik sem billegős. Szerintem egyszerűen arról lehet szó, hogy a spórolásból változtatás nélkül (vagy kevés változtatással) átemelt Punto futóműve és gátlói túl puhák egy ilyen magas súlyponttal rendelkező és ilyen nehéz kasztnihoz.

Fusiont nem vezettem, viszont most nem rossz vétel az akciós Fresh változat (most így hirtelen nem is tudom hogy kapcsolódik ide :D).

Lehet, hogy úgy van a dolog, ahogy mondtad.

#539 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:40

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:25

Ha jól tom az F1-ben pl amikor sumaher kilökött egy bizonyos bajnokot és ezzel ő lett a világbajnok..

Szóval ennyit arról, hogy a sumáher a szar kocsival is nyer...
Nem nyert akkor sem... de második tudott lenni a legerősebb kocsival.

:bolond: Ennek itt semmi keresnivalója, ugye? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#540 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:59

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:55

Három literes, huszonnégy szelepes motorból 190LE-t bírt "kipréselni" a Renault?!  :eek:  :hemuveg:  :nevet:  :nevet:

Jahh. Nem sportautokat csinalnak :)

PRV V6 12V 170 lo, de az egy eleg tartos moci, tudok egy peldanyrol ami tul van az 500ezredik km-en, es meg nem volt megbontva (vezermulanc se volt cserelve). :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.