HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 13. 20:06

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:52

Épp csak annyi benyát adsz hozzá, hogy kiáljon a tisztelt vevő az udvarról???  :p  ;)

Öcsém használja/tankolja... Ha megveszed, teletankolom neked :cool:

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:55

Mint, ahogy már megkaptam, nyilván szarok a gátlók, ki kell cserélni. Nem az út szar, á, nem. A gátlók.

;)

Ebben különben nem volt szar semmi, nagyon szép állapotban van. Keresztapám autóbuzi, az utóbbi 20 évben voltak Alfái tucatszám, egy Poloja (Classic, utálta, el akarta adni, Keresztanyám ragaszkodott hozzá, így most Övé), megvette - hozzád hasonlóan - a céges Astráját (az Unokaöcsémé), aztán vette magának ezt az Audit. Kíméli, vigyáz rá. Azt mondja, országúton 7-et eszik neki; ismerve a stílusát, kizártnak tartom :D

Pont ilyen az autó, még a belső tere is: http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1152

----

Az általam áldozatkész munkával beszkennelt és belinkelt Legacy-teszt megtalálható itt: http://origo.hu/auto...0503subaru.html

#822 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 20:43

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:55

Mint, ahogy már megkaptam, nyilván szarok a gátlók, ki kell cserélni. Nem az út szar, á, nem. A gátlók. :Đ

Rám célzol, ugye? :)

Nem muszáj elhinni, de ugyanolyan szar úton új lengéscsillapítókkal +30kmht is megenged az autó segge (90 --> 120). Tovább nem próbáltam.

Ha meg annyira szar, akkor meg úgyis vigyázol az autódra, gondolom három-öt centi mély kátyúkkal tarkított kanyarokban nem akarsz száguldozni.

#823 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:43

Rám célzol, ugye? :)

Nem muszáj elhinni, de ugyanolyan szar úton új lengéscsillapítókkal +30kmht is megenged az autó segge (90 --> 120). Tovább nem próbáltam.

Ha meg annyira szar, akkor meg úgyis vigyázol az autódra, gondolom három-öt centi mély kátyúkkal tarkított kanyarokban nem akarsz száguldozni.

És mennyivel előbb meg tudsz állni ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#824 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:53

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:17

És mennyivel előbb meg tudsz állni ;)

nem megallni kell hanem haladni! Veszelyes keresztezodes? Akkor gazt neki hogy gyorsan tul legyel rajta.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#825 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 07:06

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:06

Öcsém használja/tankolja...
----

Az általam áldozatkész munkával beszkennelt és belinkelt Legacy-teszt megtalálható itt: http://origo.hu/auto...0503subaru.html

S lehet tudni lesz -e helyette valami, ha elmegy?

Már én láttam a korábbi belinkelt PDF-et is, de most ezt könnyebb olvasni :)

#826 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 07:11

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 22:53

nem megallni kell hanem haladni! Veszelyes keresztezodes? Akkor gazt neki hogy gyorsan tul legyel rajta.

Én is azért haladok a kocsi és az útviszonyok által kiautózható maximális sebességgel, hogy megelőzzem a balesetet  :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#827 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:18

Visszatérve a Totalcar 5 kisautós összehasonlítós tesztjére, a kapcsolódó fórumban ezt írta Bazsó Gábor, mikor feltettek neki 1-2 kérdést  a teszttel kapcsolatban (pl. nem voltak teljesen egyformák a motorok):

"Motorok:

Mi minden forgalmazótól alapmodellt kértünk. Csak ugye a Suzukinál 93 ló az alap, a Mitsunál meg nem. De mivel a sorrendet az árra vetített eredmények alapján alakítottuk ki, ez elvileg nem kéne, hogy baj legyen: a gyengébb autónak olcsóbbnak illene lenni, és minden rendben volna. A 3 milliós Colt nem járt volna jobban, hiába megy jobban, a többi eredménye azonos lett volna, és az áron bukott volna egy csomó pontot.

A helyzet az, hogy még a helyszínen szubjektív kedvenceket is választottunk, és Rácz úr kivételével mindenki a Hondát kérte volna magának. És igazából ő is, csak neki nagyon kedves a Swift. Ha egyszerre próbálja az ember mindet, egészen kísérteties a Jazz másmilyensége, ami ráadásul pont nem is a mérhető paraméterek közt van főleg, egyszerűen sokkal finomabb, precízebb, gondosabban, szeretetteljesebben kitalált és megépített tárgy benyomását kelti, mint bármelyik másik. Osztanék szoroznék én bárhogy, de a saját pénzemen eszembe nem jutott volna bármelyik másikat venni."

#828 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:24

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 8:06

S lehet tudni lesz -e helyette valami, ha elmegy?

Az első számú jelölt a 406 HDi. Egyelőre mást nem is néz Öcsém, csak ezt a típust. Bár a tegnapi A4 "tesztvezetés" megmozgatta a fantáziáját :Đ

Különben érdekes, hogy az A4 nem is olyan drága használtan. Néztünk tegnap néhányat a hasznaltauto.hu-n, jól meg is lepődtem, az új árához képest bagóért meg lehet őket kapni. Pl. ez: http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1152 Keresztapámé picit fiatalabb, de ennyit futott, és kb. ilyen felszereltségű. Ennyi pénzért még nekem is kéne.

A Cliot egyébként pont ugyanazért cseréli le, amiért én is vettem februárban a Corollát: nincs benne klíma, 4 embernek + csomagoknak szűk. (Ehhez még hozzájön, hogy Öcsém nagyon finnyás az alutók belső terére :bolond: )

#829 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:28

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 9:18

...ezt írta Bazsó Gábor...

"A helyzet az, hogy még a helyszínen szubjektív kedvenceket is választottunk, és Rácz úr kivételével mindenki a Hondát kérte volna magának. És igazából ő is, csak neki nagyon kedves a Swift. Ha egyszerre próbálja az ember mindet, egészen kísérteties a Jazz másmilyensége, ami ráadásul pont nem is a mérhető paraméterek közt van főleg, egyszerűen sokkal finomabb, precízebb, gondosabban, szeretetteljesebben kitalált és megépített tárgy benyomását kelti, mint bármelyik másik. Osztanék szoroznék én bárhogy, de a saját pénzemen eszembe nem jutott volna bármelyik másikat venni."

Tökéletesen egyet értek vele. Én - ahogy már több ezer postban le is írtam :D - ilyen kisautót, mint a Jazz, még nem láttam. Ehhez képest az 1,2 Cool 3 millás ára nem is drága. Ja, és mindemellett javaslom a hétvégén megvitatott ADAC statisztika pdf-es változatát letölteni, és a Jazz típushibáit végigböngészni...

#830 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 09:16

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 9:24

Az első számú jelölt a 406 HDi. Egyelőre mást nem is néz Öcsém, csak ezt a típust. Bár a tegnapi A4 "tesztvezetés" megmozgatta a fantáziáját :Đ

Különben érdekes, hogy az A4 nem is olyan drága használtan. Néztünk tegnap néhányat a hasznaltauto.hu-n, jól meg is lepődtem, az új árához képest bagóért meg lehet őket kapni. Pl. ez: http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1152 Keresztapámé picit fiatalabb, de ennyit futott, és kb. ilyen felszereltségű. Ennyi pénzért még nekem is kéne.

A Cliot egyébként pont ugyanazért cseréli le, amiért én is vettem februárban a Corollát: nincs benne klíma, 4 embernek + csomagoknak szűk. (Ehhez még hozzájön, hogy Öcsém nagyon finnyás az alutók belső terére :bolond: )

Nézegettem kicsit a 406 HDI-ket, hát rohadt vegyes a kép, de a legtöbben rengeteg km van, még bevallottan is, nem volt ritka a 140-170 ezer beírt km sem.

Én 2000-2002-eseket néztem, nem tudom kb. milyen évjárat számítana. Viszont láttam egy 2001-est, amiben csak 77000 ezer km volt, és elég megkíméltnek tűnt, gyakorlatilag full-full extra, szintén 2,5 millióért.

Viszont láttam 2002-es évjáratú 406 HDI-t is 2,5 millióért, és abban is bennt voltak a szükséges extrák, ezért is vegyes a kép.

Az az A4 amit linkeltél elég jó vételnek tűnik, ha valós km futás, ugyebár az is 2,5 millió. Fene tudja..... Lehet hogy az Audit venném. Lehet. Kár, hogy az az 1,6 motor azért nem a legjobb.

+ Sajnos az ilyen "presztízs" autóktól kicsit fáznék használtan.

A 406 HDI viszont jobban megy, és kevesebbet fogyaszt, és szerintem nagyobb is belül.  De nagyon meg kell nézni.

Ez pl. miért ilyen olcsó?

http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1024

Erre mondtam a nem rossz vételt: mondjuk fényképezni megtanulhatnának egyesek.

http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1024

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 14. 09:20 -kor

#831 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 09:22

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280  ez az audi tetszik nekem :)

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280 meg ez se rosz, világos belső is tetszik, de azért inkább a tiptronic 1.8T kéne :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 14. 09:23 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#832 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:45

Sziasztok! Kérdéssel fordulnék hozzátok... Nagyon lehetetlen 5let valami terepjárószerűséget 4-6 milla között találni? Nem az echte terepjárót keressük, inkább egy nagy családi autó, de terepjáró feelinggel.
Használtam természetesen...

Előre is köszi!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#833 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:48

Idézet: Boba - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:45

Sziasztok! Kérdéssel fordulnék hozzátok... Nagyon lehetetlen 5let valami terepjárószerűséget 4-6 milla között találni? Nem az echte terepjárót keressük, inkább egy nagy családi autó, de terepjáró feelinggel.

Előre is köszi!

Ha csak a feeling miatt kell terepjáró, akkor rövid úton lebeszélnélek róla. Irdatlan plusz fenntertási költséget von maga után, gyakorlati haszon nélkül. Én inkább valami nagy egyterűt ajánlanék, ha nagy autó kell.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#834 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:50

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:48

Ha csak a feeling miatt kell terepjáró, akkor rövid úton lebeszélnélek róla. Irdatlan plusz fenntertási költséget von maga után, gyakorlati haszon nélkül. Én inkább valami nagy egyterűt ajánlanék, ha nagy autó kell.

Jaja, már csak a gumizása sem olcsó dolog.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#835 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:51

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:48

Nem biztos, hogy olyan drága fenntartani... Barátomék ugyanebben a cipőben jártak, majdnem vettek egy Nissan X-Trailt, aztán ha minden igaz, Mitsubishi Outlander lesz a megoldás. Ha kétkerekes, és jó motor van benne, semivel nem fogyaszt többet, mint egy hasonló tömegű egyterű.

#836 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:51

Nem biztos, hogy olyan drága fenntartani... Barátomék ugyanebben a cipőben jártak, majdnem vettek egy Nissan X-Trailt, aztán ha minden igaz, Mitsubishi Outlander lesz a megoldás. Ha kétkerekes, és jó motor van benne, semivel nem fogyaszt többet, mint egy hasonló tömegű egyterű.

ezek már nem is terepjárók, csak olyan ruhában vannak :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#837 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:07

Idézet: Boba - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:45

Előre is köszi!

Csak néhány típus, miheztartás végett... Természetesen nem muszáj, hogy mindet szépnek lásd, sőt! De ezek elég jó kocsik a saját kategóriájukban.

Átmenet a terepjáró és a személyautó között: http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1152
http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1152

Terepjáró-szerű személyautó:
http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1152

Terepjáró: Toyota LandCruiser, Range Rover; ha fiatal autót akarsz, ezek sokkal drágábbak. Én családi használatra a 3 kombit hibátlannak tartanám, úgy, mint a RAV4-et (bár ennek nem túl nagy az utastere) és a CRV-t is. Ha viszont a tágas tér a legfontosabb, akkor vegyetek egy Multiplát, szarjatok rá, hogy a szomszéd mit mond, és élvezzétek, mert qrva jó kocsi.

SZERK: nem a te édesapád volt az, aki régebben egy Alfával szemezgetett, és kijelentette, hogy inkább egy bicikli, mint egy Peugeot? Ha igen, akkor vegyen Audi Allroad-ot, boldog lehet vele.

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 14. 14:10 -kor

#838 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:08

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:54

ezek már nem is terepjárók, csak olyan ruhában vannak :D

Idézet

...Nagyon lehetetlen 5let valami terepjárószerűséget...

;)

#839 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 15:07

SZERK: nem a te édesapád volt az, aki régebben egy Alfával szemezgetett, és kijelentette, hogy inkább egy bicikli, mint egy Peugeot? Ha igen, akkor vegyen Audi Allroad-ot, boldog lehet vele.

:respect:
Dede:) (amúgy úgy volt, hogy Ha peugeot, akkor bicikli...  amúgy az új 407-es pl tetszik Nek is.)

Aztán abból az lett, hogy az Alfa az enyém lett, ennek kb fél éve, karácsonyi ajándék lett. Most is azt használom, 1.6-os T.spark. Imádom:) Ő rühelli mondjuk még mindig.

Ő az, aki egy Audi A6ost akar lecserélni valami terepjárószerűségre. Nem pont a Subaru Legacy, és Micu Outlander az ami neki kéne... (ezt halkan mondom, nehogy meghallja... először Micu L200-assal szemezett... anya meglátta, és azt mondta ha egy ilyennel jön haza, akkor lent alszik benne.)

A CRV illetve a Rav4 az úgy összhangban tetszik a családnak, De a Rav4-ből a 3 ajtós az olyan kis picike... az 5 ajtós mennyire drága? Anyu is vezetné, szóval... izé... tólatóradar van ezekben, vagy arról ne is álmodjunk? :D

És köszi szépen a képeket, megmutatom őket amikor hazaérkeznek. Én kérdezgetek, én vagyok az, aki  betudja kapcsolni a gépet  :smoker:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#840 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 14. 16:15

ma valami balfasz állat jo mélyen végigkarcolta az egész kocsi oldalát plusz a motorházat...

egyszer lássak csak meg egy ilyen nyomorultat, szilánkosra töröm az összes végtagját

Szerkesztette: Phantom Lord 2005. 06. 14. 16:16 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.