HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft III.

#301 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:47

Idézet: Archon - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:23

Néha egyébként sírni lehetne a Blizzard ökörségeitől. Legjellemzőbb példa erre az AH. Miért csak IF-ben van? Nem volt nekik gyanús, hogy ez iszonyú lagokat fog eredményezni? 1 Giga RAM van a gépemben, de IF az AH előtt katasztrófa...

A másik két hatalmas Alliance város (Darnassus és Stormwind) meg tök kihalt. Sokkal értelmesebb megoldás lett volna, ha mindhárom helyen van AH, egy közös adatbázissal. Egyenletesebb lenne a leterheltség, nem lenne tömegnyomor...

Annyira sajnálatos, hogy egy ennyire fantasztikus játékokat (Warcraft, Starcraft, Diablo, WoW) produkáló cég, ilyen marhaságokkal rontja a renoméját...  :(

Maximálisan igazad van, pont ezen bosszankodtunk Emphyvel is múltkor.

Neki is, nekem is 1 giga RAM és elég jó proci van a játék alá pakolva, mégis, mikor kijövünk a kocsmából IFben olyat LAGol a játék, hogy öröm nézni. :(

#302 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 17:02

Az az érdekes, hogy Ogriban nincs lag olyan mértékben, mint IFben. Pedig a Bscalpon a hordások vannak többen, és mégsem.

Mellesleg van még AH Gadgedztánban, de azt szinte senki nem használja, pedig ott a másik fél által betett árú is megvehető. Persze legtöbbször üres.
KomposztWC

#303 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:29

Idézet

Én azt mondanám, hogy a kikiáltási ár legyen minimum a cucc "bolti" ára, de magasabb kikiáltási ár esetén a kezdő ár 10-12-15%-a (2 óra, 8 óra, 24 óra). Így egy 600 G-re kitett epic staff aukciós díja 24 órára 90 G lenne. Nah, ezt már igen sokan nem szeretnék bebukni...

Mit eredményezne mindez? Egyrészt korrektebb árakat. Senki sem merne pofátlanul magas árat kérni valamiért, hatalmas haszon reményében, mert nem viszik el, és azt kockáztatja, hogy 6-7 kísérlet után ott tart, hogy bebukta a cuccot...súlyosan.

megmondjam mi lenne? befeküdne az AH. alig lenne benn cucc. már most nem viszik el az átlag cuccokat, csak _átlag alatti_ áron... akkor meg minek? minek tenné be bárki is ha nem egy übertáp cuccról lenne szó, amit 90% hogy elvisznek? ha minden cucc depositja annyi lenne amennyiért venné a vendor, nem érné meg betenni mert nagy esély van buktára... főleg ha ez az ár az idővel még nőne is.

nézd meg a GG AH-t. alig van valami cucc benn, és szinte csak olyan, amire biztos kereslet van. miét? mert a depositja baromi magas, pedig el sem éri a vendorpricet...

#304 Felhasználó inaktív   Nerm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:22

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:23

Mondjuk hunternek? :omg:

...

Kösz, nem. :) Hunternek spirit-staminánál sokkal többet ér agility-stamina, szóval ezt a cuccot legfeljebb sámánoknak tudod eladni. Sok szerencsét! ;)

#305 Felhasználó inaktív   rvs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:22

nem érted.. ha te szerzed a nyersanyagokat, nincs semmilyen veszteség, nem lehet. az ah egyébként lecsíp egy kellemes százalékot a betett cucc árából, a sima kevesebbet, a gadzi többet. (a fizetett ár 5% és 15%-át emlékeim szerint. tehát te ennyivel kevesebbet kapsz ám.) egyébként zöld cuccokat most sem éri meg 2-3x berakni ahba, több a deposit, mint a minbid, amivel talán elvisznek egy gyengébb tárgyat.
egy epic meg igenis legyen értékes ahban is, egyébként is. azért epic. ne csináljunk diablót a játékból.
tettél már be cuccot 24 órára gadgetzanba? ajánlom. a deposit magasabb, mint az alapár, amit ad az ah.

jönne a leather, bar, egyéb, de őszintén Archon, próbáltál már leathert eladni pl? mert nem túl drága.. a rugged esetleg, de thicket is lehet kapni viszonylag olcsón. black pearl esik kagylókból mint nyü, mindenhez megvan a hely, ahol viszonylag jól adják.
ja, hogy essence of ...-t nem vágnak hozzád? igen, azért értékes.

Idézet

Péntek: ne haragudj, de kicsit megfeledkezel a VÉGCÉLRÓL.
Egy kovács, vagy bármelyik másik, készterméket előállító szakma 2 okból "gyárt": 1, közvetlen pénzhez jutás eladással. 2, saját részre cucc, vagy skillfejlesztés. DE: a skillfejlesztés arról szól, hogy a jelenleginél jobb cuccot állítsak elő. Jobb, azaz jobban ELADHATÓ, vagy VISELHETŐ. DE: miért akarom én magam legyártani, amit viselni akarok? Mert nem óhajtom MEGVENNI (néhány Pick-up-os kivételtől eltekintve). Ha megfigyeled, végső soron mindig ugyanoda lyukadunk ki, ez pedig nem más, mint a PÉNZ.

érdekes, én elég szépen tudtam eladni cuccokat. nem thoriumot, de azért általában elvitték amit beraktam. ez a jobban eladható hülyeség, jobb egy spéci helyzetre, vagy jobb egy játékstílushoz legfeljebb.
a tradeskill nem a játék célja, hanem egy lehetőség, amivel vagy élsz, vagy nem. lehetsz gyütögető is, de nem kell annak sem lenned, ha nincs tradeskilled, akkor is potyog a cucc, amit eladhatsz, akkor is esik pearl, etc.

az egyensúlyozás meg kissé bonyolultabb ennél. miért kell megragadni egy statikus egyensúlynál? dinamikusan változik a dolog. más az értéke egy friss realmon, mint egy fél évesnél. és bele se kell nyúlni, mink alakítjuk, úgy ahogy.
a dolgok mennek a maguk útján.
később majd megfizethetőbbek lesznek a most még drágább cuccok is. (pénzfelhalmozódás, etc.)

Idézet

Tegyük fel, indítok egy új karit. Nyilván szeretném, ha nem templom egere lenne, szeretném, ha jó, ütős cuccai lennének, epic pacija, stb. Tehát a jövőképéhez pénzre lesz szükségem. Amikor kiválasztom a szakmáit, aszerint döntök, hogy mi számomra a legjobban kifizetődő. Igazából piszokul nem lényeges, hogy a karim végső kardját saját magam gyártom le, vagy más, én meg csak megveszem. Az érdekel, melyikkel járok jobban. S ha bizony azt látom, hogy az alapanyagok eladása komoly haszonnal kecsegtet, ellentétben a késztermék gyártásával, akkor farmolós kari leszek, és a gyűjtögetős skilleket fogom fejleszteni.

ezt hívják powerplayernek. a kalandor meg játszik, és lesz valami.
nem minden a pénz. minden további nélkül elköltöttem soktíz aranyat csak úgy, mert örömet szereztem vele. (mikor invesztálhattam volna számomra sokkal hasznosabb dologba is.) minden további nélkül adok a barátaimnak kölcsön, ha úgy jön össze nekik valami. mert akkor meg tudnak venni valamit, amit szeretnének.

mint ahogy a dps sem, a pénz sem minden, kár ennyire tragikusan és anyagiasan nézni a világot.
ha indítok egy új karit, kap 4 darab zsákot, és kakukk. pénzt szándékosan nem. majd lesz valahogy. ha esik valami nekivaló, elküldöm. ha nem, akkor meghúzom a szíjat, és megoldom a problémát. ettől élvezetes.
:: antracit of arathor :: rise legacy ::
"A hordások olyan sötétek, hogy nyugodtan dobhatnának mote of shadow-t wsgben."
- d.

#306 Felhasználó inaktív   rvs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:24

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:35

Visszaolvastam, és van benne valami... :)

Na innentől nem is terhelem a topikot rvs kollégának írt terjengősen ömlengős és szófosó hozzászólásaimmal armosrsmith témában, kiegyezünk abban, hogy szerinte jó az AS specializáció, szerintem meg eléggé lagymatag. :)

Azért - remélem - abban talán konszenzusra jutunk rvs-el, hogy igazán lehetővé tehetné a Blizzard a szakosodásváltást. :) Nem mondom, legyen komoly követelménye/következménye (ellehetetlenítve az ide-oda szakosodást váltók ügyeskedéseit), de lehessen specializációt váltani. :)

Lassan már én sem. :D

majd szólnak, ha nem tetszik valakinek a beszélgetésünk.
szerintem ez jobb, tágabb lehetőségeket ad, mint a weaponsmith, ennyi.
a szakosodás előtt meg illik tájékozódni. direkt mondja a quest is. :)
- d.

#307 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:28

na, egy kis off:

A Terror Ura ...
.. amikor mérges ...
méretek :evil2:

ideális warlockoknak :Đ :nevet2:

Szerkesztette: N_Gabber 2005. 06. 07. 18:28 -kor

#308 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:38

Idézet: N_Gabber - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:28

na, egy kis off:

A Terror Ura ...
.. amikor mérges ...
méretek :evil2:

ideális warlockoknak :Đ :nevet2:

Meg a collectors editiont vásárlóknak! :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#309 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:39

Alap karimmal én is fun playerkedek a mage egy gyűjtő kari lesz (skinning/mining), azzal pénzt keresek a rogue-al meg fun gamelés van. Így kb kompenzálni tudom azt a hiányt amit a miatt szenvedek szegény rugóval, mert nem farmolok... instance-ba se vagyok sokat...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#310 Felhasználó inaktív   Avulu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:12

Kép

Kicsi avu kicsi csirkével...

Szerkesztette: Avulu 2005. 06. 07. 19:13 -kor

Swtor: Reckless Immortals (Birodalom, EU-Hidden Beks)
http://www.reckless.hu

#311 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:12

Idézet: rvs - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 19:22

...az ah egyébként lecsíp egy kellemes százalékot a betett cucc árából, a sima kevesebbet, a gadzi többet. (a fizetett ár 5% és 15%-át emlékeim szerint. tehát te ennyivel kevesebbet kapsz ám.) egyébként zöld cuccokat most sem éri meg 2-3x berakni ahba, több a deposit, mint a minbid, amivel talán elvisznek egy gyengébb tárgyat.
...

Én kezdő csimuta koromban mindent addig raktam be AHba, amíg el nem vitték. Azóta kiokosodtam, és ha elsőre nem viszik el (kapósabb cuccnál másodszorra) akkor irány vendor. Zöldnél legalábbis. Másmilyet meg nem is raktma még AHba. :)

#312 Felhasználó inaktív   Avulu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:14

Kép

Kicsi avu kicsi griffel...
( a háttérben jól látszik a nagy)

#313 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:14

Idézet: rvs - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 19:24

majd szólnak, ha nem tetszik valakinek a beszélgetésünk.

Már szóltak. :)

Idézet

szerintem ez jobb, tágabb lehetőségeket ad, mint a weaponsmith, ennyi.

Na majd ha lesz weaponsmith karim is, nyilatkozomn az ügyről. :D

Idézet

a szakosodás előtt meg illik tájékozódni. direkt mondja a quest is. :)

Tudom, de klánérdekek miatt lettem AS, mondtam már. És a klán mindenekfelett. :) :D

#314 Felhasználó inaktív   Avulu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:20

High lvl harcosoknak hasznos leírás raidekhez:

Warrior Tank Guide

#315 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:24

Idézet: Nerm - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 19:22

Kösz, nem. :) Hunternek spirit-staminánál sokkal többet ér agility-stamina, szóval ezt a cuccot legfeljebb sámánoknak tudod eladni. Sok szerencsét! ;)

Akkor nem csinálok neked ilyen sisakot. :p  :D

Max. berakom Gadgiban AHba, vagy kikiáltom ott a trade channelen. :)

#316 Felhasználó inaktív   Nerm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 21:18

Idézet: Avulu - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 20:14

Kicsi avu kicsi griffel...

Nagyon jók, főleg a griffes nagyon aranyos. :)

#317 Felhasználó inaktív   rvs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 22:08

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 20:14

Na majd ha lesz weaponsmith karim is, nyilatkozomn az ügyről. :D

nem mintha nem az exkluzív cuccokról beszéltünk volna eddig.. mind1.

---

tévképzet, hogy a sámánoknak kell a nagy spirit. csak a regent növeli, nekik sem jó igazán. int, agi, sta és még str is érhet többet. :)
- d.

#318 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 22:24

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:08

végülis benne lennék mert előquestet mintha csináltam volna, de ennek utánakell néznem. és ki(k) lesz(nek) az értő vezetés?

én bátorkodom, kismilliószor voltam lenn, és ismerem a teljes q sorozatot, nekem készen is van.

EmPhY
A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#319 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 22:59

Idézet: emphyteuta - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 23:24

én bátorkodom, kismilliószor voltam lenn, és ismerem a teljes q sorozatot, nekem készen is van.

EmPhY

Nekem még a Golem Lord kell és a szöktetés
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#320 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 00:24