HWSW Informatikai Kerekasztal: Egérmozgás figyelése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egérmozgás figyelése mikor nem mozog? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:00

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:55

(Igazad van. Egyébként az egész dolgot meglehetősen gusztustalannak tartom. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyit és milyen irányban mozgatom az egeret, amíg a munkával időre elkészülök. :rolleyes:)

(Teljes mértékben igazat adok Neked. De ha választani lehet a "nagyon rossz" és a "picit rossz" között, akkor azért az utóbbit válasszuk.)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#22 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:05

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:43

Igazad lehet, már régóta nem mozgok a Windows alapú programozás világában, hanem máshol próbálkozom, több-kevesebb sikerrel.
Így a dologban nem is vagyok igazán kompetens...  :)

Az elvi háttér nagyobbrészt ugyanaz más platformokon is (Linux alá pl. a strace nevű cucc csinál ilyesmit), inkább a jogosultsági rendszer terén vannak eltérések.

#23 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:59

huh, mielőtt nekiálltok:
http://www.workrave.org/

igaz ugyan, hogy ez pont az ellentétes indíttatásból jön (ne menj tönkre abban, hogy ülsz a gép előtt folyamatban), de a gyakorlatban én is csak arra használom, hogy mérjem hogy mikor volt lustulós napom :)

Szerk két lábam van, kettő l.

Szerkesztette: kroozo 2005. 06. 01. 18:59 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#24 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:35

Idézet

Kérdezd meg a rendszergazdát (kivéve, ha te vagy az)

Bizony bizony, én vagyok a rendszergizda is. Az elhamarkodott ítéletek elkerülése végett annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy pont annyit kapok érte, amennyire értek hozzá... (Meg esetleg annyit, hogy sokmindenhez értek, csaképp a DC-hez még nem nagyon, ugyanakkor pont azért ragaszkodtam én magam ahhoz, hogy legyen DC, hogy meg tudjam tanulni rendesen...)

Idézet

Egyébként az egész dolgot meglehetősen gusztustalannak tartom. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyit és milyen irányban mozgatom az egeret, amíg a munkával időre elkészülök

No igen, ez tökjól hangzik, csak akkor van a bibi, amikor 4en dolgoznak ugyanazon munkán, ugyanolyan beosztásban ugyanolyan feltételekkel és természetesen ugyanannyi pénzért, és a munkafázisok hónapokig elhúzodnak ami miatt nem lehet havonta lemérni, hogy ki hol tart viszont egy idő után azt látod, hogy a négy emberből 1 dolgozik rendesen, 1-2 úgy ahogy, 1 meg szinte egyátalán nem, a főnök meg nem tud és nem is akar állandóan az alkalmazottak háta mögött állni. Amikor meg mégis odaáll, akkor persze mindenki egytől egyig dolgozik mint a kisangyal.

#25 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:51

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 21:35

...

ugye megnézted a linket?

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#26 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 21:51

ugye megnézted a linket?

OFF: Én nagyon kedvelem ezt a programot, jóideje használom is, pedig senki sem kötelez rá. Egyszerűen csak figyelmeztet arra, hogy picit figyeljek magamra, nehogy pár év múlva kárát lássam ennek.
Szerintem nagyon ötletes és hasznos kis program... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#27 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:12

:offtopic:
Bar en mar taliztam ilyennel amikor a fonok tenyleg kukolni akkarta az alkamazottakat. Lenyeg megkert minket,hogy telepitsunk minden gepre valami olyan progit amivel tudja kukolni a dolgozoinak a gepet. Lenyeg, h az egyik srac kiszurta, h mi milyen progit telepitettunk a gepere es fogta es elmondta az ossze tobbi embernek majd. 1x csak az osszes munkaero folallt es azt mondta most azzonnal felmondanak, ha azonnal nem szedik le a gepukrol. Mivel ezzel a mittudom en milyen jogokat sertunk/serti a fonok. Lenyeg h a fonok engedett a nyomasnak es leszedette a progit. Let t volna masik megoldas is meg pedig az, h mindenkit potolni fog,de azonnal :D Ya es termeszetesen ki volt a "lazadasnak" az oka mi rendszergazdak :(

:offtopic:

#28 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:08

Idézet

ugye megnézted a linket?

Persze persze, köszi, megnéztem, jónak tűnik! Csak még nem volt időm kipróbálni.

Idézet

Bar en mar taliztam ilyennel amikor a fonok tenyleg kukolni akkarta az alkamazottakat. Lenyeg megkert minket,hogy telepitsunk minden gepre valami olyan progit amivel tudja kukolni a dolgozoinak a gepet. Lenyeg, h az egyik srac kiszurta, h mi milyen progit telepitettunk a gepere es fogta es elmondta az ossze tobbi embernek majd. 1x csak az osszes munkaero folallt es azt mondta most azzonnal felmondanak, ha azonnal nem szedik le a gepukrol. Mivel ezzel a mittudom en milyen jogokat sertunk/serti a fonok. Lenyeg h a fonok engedett a nyomasnak es leszedette a progit. Let t volna masik megoldas is meg pedig az, h mindenkit potolni fog,de azonnal  Ya es termeszetesen ki volt a "lazadasnak" az oka mi rendszergazdak

Ez egy kis cég, van összesen 5 alkalmazott, meg még én mint rendszergizda/előadó/oktató/stb. Namost ebből az 5-ből 3 olyan birka mint ahogy az "el is várható" egy alkalmazottól. Szóval itt egy közös "lázadásnak" nincs semilyen esélye. Ezen kívül ha valakinek valami nem tetszik, 1 nap alatt talál helyette másikat a főnök. (Az utóbbi 3 hónapban többször is volt erre példa)

Annak viszont nagyon örülök, hogy nem mindenhol ilyenek az emberek és vannak akik még képesek összefogni és kiállni magukért. Biztos jó kis csapat.

#29 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:32

Ettől még a főnöknek tájékoztatni kell az alkalmazottakat arról, hogy ezt csinálja, különben egy elég randa munkaügyi pert kaphat a nyakába (még csak összefogni sem kell hozzá), ráadásul nagy valószínűséggel el is fogja veszteni.

#30 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:42

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:08

Persze persze, köszi, megnéztem, jónak tűnik! Csak még nem volt időm kipróbálni.

tényleg jó. ráadásul van vmi fizetős, ami ilyen központi managelést is tud. Számol leutést, meg eegerzést, meg idle timeot meg mindenfélét...

Mellesleg ebből még előnyötök is lehet, mert felrugdal a gép elől :)

#31 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:13

How to track a user's idle time
ez talan segithet egy keveset

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2