HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] II. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:15

fent vannak a képek.  :smoker:
szvsz bios-ban állítsd be hővédelmet 80 fokra, azt úgysem éri el, feltéve ha jó a hűtésed. (zalman recommended)
nekem terhelve sem megy 64 fok fölé, plusz ha még ebből levonom az a 7-10 fokot akkor.... :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#222 Felhasználó inaktív   Atomtengeralatjáró 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:32

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:15

szvsz bios-ban állítsd be hővédelmet 80 fokra, azt úgysem éri el, feltéve ha jó a hűtésed. (zalman recommended)
nekem terhelve sem megy 64 fok fölé, plusz ha még ebből levonom az a 7-10 fokot akkor.... :up:

Az komoly. Nekem ugyan olyan hűtőm van mint neked. És ha simán 3.2-ön futtatom semmi tuning akkor megy fel terhelve 64 fokra. Szal nem tudom Ha felrakom már 3.4-re és adok neki 1.6V-ot akkor és leterhelem felmegy 76-77fokra. És ugye ha eléri a 80at akkor baszhatom mert szépen lassan letíltja saját magát. Szóval én nem tudom mi a szar van itt de nagyon zavar hogy simán eléri a 80fokot ha húzom és terhelve van

#223 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:34

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:15

minimum CU-zalman recomended!  :up:  amig nekem is az volt 3.45 fölé nem nagyon mert a proci!, a CM Hyper 6 tal 3,75-3,8-on van a vége.  itt olyan 43-44fok idle, full: 56-57fok.  :respect:  igaz ez csak egy NW...

Megcsináltam a Vmem Vmodot így most a max ramfesz 2.96v lett (R50 es rövidzár helyett egy 330ohmos ellenállást raktam fel. trimmert nem találtam :( ), de nem sokat változott a helyzet, legalább is időzítések terén. a végét sajnos nem bírtam megnézni, mert a procim nem bír annyit léghűtéssel...
"We unlock the mysteries of knowledge and technology" - Symphony X

Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok

#224 Felhasználó inaktív   Atomtengeralatjáró 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:38

A másik lehet neked  azért nem melegszik annyira mert neked normál feszt-el is bírja a 400mhz-es húzást. De nekem ilyet csinál már 200mhz-es húzásnál hogy újra indítja a gépet folyton. Ha eltolom neki 3.6-ra tehát 400mhz-re akkor fogja és még lehet be sem bútol csa folyton restartol. Teljesen elvagyok keseredve nem godnoltam volna hogy ilyen szar ezaz intel processzor. :( (n)

#225 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:44

Idézet: Atomtengeralatjáró - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:38

A másik lehet neked  azért nem melegszik annyira mert neked normál feszt-el is bírja a 400mhz-es húzást. De nekem ilyet csinál már 200mhz-es húzásnál hogy újra indítja a gépet folyton. Ha eltolom neki 3.6-ra tehát 400mhz-re akkor fogja és még lehet be sem bútol csa folyton restartol. Teljesen elvagyok keseredve nem godnoltam volna hogy ilyen szar ezaz intel processzor. :( (n)

milyen ramod van? :think:  lehet az a szar..

#226 Felhasználó inaktív   Atomtengeralatjáró 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:49

Idézet: helkis - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:44

milyen ramod van? :think:  lehet az a szar..

2db Samsung 512 DDR 400Mhz

#227 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:51

laragirl, milyen hutesesmegoldasossal? :)

#228 Felhasználó inaktív   Atomtengeralatjáró 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:52

Jah meg ilyen ha néha túlhúzom a procit vagy átállítok egykét dolgot a biosba. Elindítom a gépet és eltol 1 ilyet hogy kéri 1 kislemezt amin van a bios :) csak nem tudom miért. Aztán amikor mindent visszaállítok utána nem kéri. Szal én még ilyet nem is láttam. Annyi para van ezzel hogy ihajcsuhaj :(
1 rakatt dolog amiről fogalmam sincs miért van.

#229 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:54

Idézet: Atomtengeralatjáró - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:49

2db Samsung 512 DDR 400Mhz

ott a gond.. !!! próbáld meg 5:4-be átrakni a ramarányt..

#230 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:56

Idézet: Atomtengeralatjáró - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:52

Jah meg ilyen ha néha túlhúzom a procit vagy átállítok egykét dolgot a biosba. Elindítom a gépet és eltol 1 ilyet hogy kéri 1 kislemezt amin van a bios :) csak nem tudom miért. Aztán amikor mindent visszaállítok utána nem kéri. Szal én még ilyet nem is láttam. Annyi para van ezzel hogy ihajcsuhaj :(
1 rakatt dolog amiről fogalmam sincs miért van.

ez az első géped? mid volt eddig? a hűtést én mindenképp lecserélném valamilyen heatpipe-os megoldásra...  tiszta réz a hűtőd?

Szerkesztette: helkis 2005. 08. 21. 13:00 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Atomtengeralatjáró 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 13:00

Hát nem tudom nem akarok hűtőt venni. Most ilyen hűtőm van a procin ZALMAN CNPS7000B-CU Ez is elég drága volt 10000. Nem igaz hogy 10000ért már nem hűti le normálisan. Amúgy meg ezt az 5:4-es arányt majd kipróbálom. Amúgy miben különbözik az 5:4 az 1:1hez? Rohadtul nem értek hozzá sajna.
Jah még annyit most is csak felraktam 400mhz-re és a ramnak adtam 2.8 fesztet. Erre írok itt a fórumba azt jól újra indult magától. Én tökre örölnék neki ha nem kéne csalódnom az Intel-be de eddig csak gond van vele sajna. Na most meek F1et nézni. Remélem ti okosabbak vagytok nálam
Na cső majd később re!

#232 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 13:14

Idézet: Atomtengeralatjáró - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 14:00

Hát nem tudom nem akarok hűtőt venni. Most ilyen hűtőm van a procin ZALMAN CNPS7000B-CU Ez is elég drága volt 10000. Nem igaz hogy 10000ért már nem hűti le normálisan. Amúgy meg ezt az 5:4-es arányt majd kipróbálom. Amúgy miben különbözik az 5:4 az 1:1hez? Rohadtul nem értek hozzá sajna.
Jah még annyit most is csak felraktam 400mhz-re és a ramnak adtam 2.8 fesztet. Erre írok itt a fórumba azt jól újra indult magától. Én tökre örölnék neki ha nem kéne csalódnom az Intel-be de eddig csak gond van vele sajna. Na most meek F1et nézni. Remélem ti okosabbak vagytok nálam
Na cső majd később re!

én is F1-et nézek, meg neked is szórom az F1-eket.. :D
szóval ha 1:1- ben van a cucc az a legjobb, így max sávszélességgel tud írni/olvasni a proci a ramba.. ha elállítod az arányt akkor szűkül a "keresztmetszet" de megy a gép. pl.: 250Mhz-el hajtod a procit, de a ramod még mindig csak 200Mhz-el megy. kicsit jobb lesz a teljesítmény mintha mindegyik 200Mhzel menne, de nem jobb mintha mindegyik 220/230-al de 1:1-ben. főleg ha a ramidőzítéseket is le tudod rövídíteni.. ezt ki kell sakkozni, hogy mit bír a cucc...  :smoker:

nem bántásképp, de érdemes lett volna gépvásárlás elött körbeolvasnod..  :omg:

#233 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 14:17

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:51

laragirl, milyen hutesesmegoldasossal? :)

aláírás power rulez! :up:

nálam ddr500-asok mennek 460-on de ezt simán viszik 2.5-3-3-6-al :up: (single channel :( )

Kép

Szerkesztette: laragirl83 2005. 08. 21. 14:24 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#234 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 14:25

Nem rossz, nem rossz... jövő héten érkezik a Corsair TwinX1024-4400Cl25 memóriapárom, ami 550MHz alapfeszen by SPD Cl2,5-4-4-8 nyomja. :)
Ezt szinkronba csapom a procimmal (200@267MHz alapfesz), aztán meglátjuk mint mond az Everest.  :confused:  :)

#235 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 14:47

Idézet: Atomtengeralatjáró - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 14:00

... Amúgy meg ezt az 5:4-es arányt majd kipróbálom. Amúgy miben különbözik az 5:4 az 1:1hez? Rohadtul nem értek hozzá sajna.
...

Szia! :)

No. Szóval adott az FSB, jelentése Front Side Bus, ami nem más, mint az adatsín belső, valós órajele.
FSB-ről, inkább belső órajelről beszélünk a processzornál és a memóriánál is; elméletileg akkor a leggyorsabb az adatáramlás, hogy ha a CPU és a DDR azonos belső órajelen üzemel. Ezt mondják úgy, hogy 'szinkronban van'.
Jelölése:
CPU:DDR 1:1

Általában megoldható, hogy vásárlásnál olyat válasszon az ember, aminél ez az 1:1 arány fennáll. A gond ott kezdődik, hogy általában a processzorok alapfeszültségen magasabb üzemórajelet bírnak, mint amennyi a gyárilag beállított érték; ezt a user (Te és én) kihasználva, elkezdi emelni az FSB-t (tuning).
Csakhogy alapbeállításon -a biosban láthatod- a fentebb említett CPU:DDR 1:1, és a sima memóriák (DDR PC3200 400MHz) nem bírják a növelt iramot, végzetes hibák keletkeznek, a rendszer instabillá válik és összeomlik (gyakorlatilag nem boot-ol a gép, vagy az operációs rendszer betöltődése megáll külön jelzés nélkül illetve "kékhalállal", vagy újraindul a számítógép).

Ezért kell 'leosztani', ami nem más, mint beállítod a biosban a CPU:DDR arányt 1:1-ről pl. 3:2-re vagy 5:4-re.

Ez mit jelent a gyakorlatban? Nézzünk egy példát.

Adott egy Pentium 4, Northwood 'C' magos processzor 2400MHz alapórajelen. Ez a külső órajel, más néven effektív órajel.
Külső órajelet a belső órajelből egy szorzóval számolunk: 200MHz*12=2400MHz.
(A szorzó amúgy processzor típusonként eltérő, ritka esetben lehetőség van ezt is állítani, de jellemzően a processzorok "szorzózárasak".)

Adott ehhez még egy 512MB-os 400MHz-es DDR memória modul (DDR=Double Data Rate, dupla adatsűrűség, a 400MHz tehát 2*200MHz ! ).

Ez a processzor alapfeszültségen stabil 3200MHz-en, ez ~266MHz FSB. A memória modul nem bírja ezt az iramot, ezért le kell osztani: választható CPU:DDR 3:2 vagy 5:4 arány.
Hogy mennyi lesz az eredmény: 3:2 esetén ~(266MHz/3)*2=177MHz; 5:4 beállításnál ~(266MHz/5)*4=213MHz.
Látható, hogy a 177MHz kevés, hiszen a memória modul alapórajele ennél magasabb. A 213MHz ránézésre jónak tűnik, ez az eredeti 200MHz-hez képest minimálisan feljebb van.

Elvonatkoztatva a konkrét példától tehát az egyszerű válasz: a processzorod FSB-jének végét úgy tudod megtalálni, hogy ha 1:1 helyett leosztod az órajelet. :)
Emeled az FSB-t, újraindítod a gépet. Ha stabil a rendszer, akkor még emeled az FSB-t egészen addig, amig el nem éred az instabil állapotot. Ekkor visszaállítod az utolsó működőképes tuningbeállításra és kész is vagy. :up:

Nagyon fontos: tuning előtt ne felejtsd el beállítani a "fix AGP/PCI clock 66/33MHz"-et! :)

Ui.: Azt tudod, hogyan lehet CMOS clear-t csinálni? :think:  Ha behülyül valamilyen rossz tuningbeállítástól a gép, akkor kapcsold ki teljesen, majd indítsd újra és nyomogasd az "Insert" gombot. Ha minden igaz, ettől helyreáll a masina.
Ha elsőre nem is, azért 3-4szer érdemes próbálkozni.

Ha így nem sikerül,akkor jumper-ral kell bütykölni:

Kép

Ismerős? :think:

#236 Felhasználó inaktív   Atomtengeralatjáró 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 14:59

Áhhh úgy gondolom kellő mértékben el lett magyarázva. Ez tök jó kösz. :) Most legalább tudom mit jelent a 5:4 meg a 3:2. :respect:
3.2 a procim. Ha elkezdem felhúzni 5:4aránnyal akkor már 3.4nél sem töltődik be a Windows. Az egész meghal ott amikor lefut az a nagy feketefehér táblázat.
Na most már az elmondásod alapján 5:4-nél a ramnak simán kell bírnia mivel az 160-on megy a proci meg 1:1-ben is bírta a 3.4et. Szal most akkor nem értem. Most miért nem indul el. 4gb simán bírta a proci mert elindult vele a gép. Csak hát ugye ott is csak az volt hogy a nagy táblázat után cseszet tovább menni.
Van valami ilyen beállítási lehetőség is hogy N/B Strap CPU As
Itt nekem kell valamit állítanom? vagy most hogy van? :) egyáltalán miért hal meg a táblázat után az egész?
Kipróbáltam 3:2-vel is. Ott azt csinálta hogy a táblázat meg utána lévő ilyen kis dolgok lefutottak de amikor a windows töltött volna be akkor szépen fekete maradt a kép.
PLS segítsetek. Nem csak a tuning miatt, mert már azt kezdem leszarni. De borzasztóan kiváncsi vagyok hogy most hogy merre megy az egész.
Jah a Ramnak 2.8-as feszt adtam. Ennél többet nem lehet. Szal gondolom nem ezzel volt a baj most.
Előre is THX

#237 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:10

Idézet: Atomtengeralatjáró - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 15:59

Áhhh úgy gondolom kellő mértékben el lett magyarázva. Ez tök jó kösz. :) Most legalább tudom mit jelent a 5:4 meg a 3:2. :respect:
3.2 a procim. Ha elkezdem felhúzni 5:4aránnyal akkor már 3.4nél sem töltődik be a Windows. Az egész meghal ott amikor lefut az a nagy feketefehér táblázat.
Na most már az elmondásod alapján 5:4-nél a ramnak simán kell bírnia mivel az 160-on megy a proci meg 1:1-ben is bírta a 3.4et. Szal most akkor nem értem. Most miért nem indul el. 4gb simán bírta a proci mert elindult vele a gép. Csak hát ugye ott is csak az volt hogy a nagy táblázat után cseszet tovább menni.
Itt nekem kell valamit állítanom? vagy most hogy van? :) egyáltalán miért hal meg a táblázat után az egész?
Kipróbáltam 3:2-vel is. Ott azt csinálta hogy a táblázat meg utána lévő ilyen kis dolgok lefutottak de amikor a windows töltött volna be akkor szépen fekete maradt a kép.
PLS segítsetek. Nem csak a tuning miatt, mert már azt kezdem leszarni. De borzasztóan kiváncsi vagyok hogy most hogy merre megy az egész.
Jah a Ramnak 2.8-as feszt adtam. Ennél többet nem lehet. Szal gondolom nem ezzel volt a baj most.
Előre is THX

Nekem inkabb ugy tunik, hogy a procid stabilan nem birja foljebb...

(Amugy az atomtengeralattjáró nem négy té? :)

#238 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:13

Előre is THX

innentől kezdve 1értelműen kiderül a CPU-dnak ott van véges, hiszen 5:4 ill. 3:2-es leosztás mellett SEM bootol a rendszer!
ennyi. end of story!
és amúgy ne is reménykedj, ahhoz hogy jól tudd húzni a procit, direkt tuning CPU kell. pl boltban anno +1 rugót csengettem azért, hogy válogatott példányt vegyek... :smoker:
de pl Gianninál ez direkt jelezve is van, melyek azok a darabok amik direkt ki lettek próbálva!
szal nagy mák kell ahhoz, hogy a te sima vásárolt cpu-d pont bírja az iramot!

#239 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:18

Szívesen! :up: ;)

Idézet

3.2 a procim. Ha elkezdem felhúzni ... Na most már az elmondásod alapján 5:4-nél a ramnak simán kell bírnia mivel az 160-on megy a proci...

Egyértelműen kitűnik, hogy a procidnak itt a tuningvége. Ez két dologtól lehet: alapfeszültségen ennyit bír. A másiki lehetőség, hogy rossz minőségű tápod van, ami nem bírja kiszolgálni a processzort elegendő árammal.

#240 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:19

Előre is THX

találkoztam már olyannal, hogy a kisebb Mhz-et nem bírta a ram!!! szóval próbálkozz a gyári közelében maradni vele..

FSB-t állítsd 250-re 5:4-ben és boot, ha restartol, akkor 0.1v-t adhatsz még a procinak hátha elég annyi, ill. úgy állítsd be a biost ahogy fent láttad laragirl-nél..  :smoker:

Szerkesztette: helkis 2005. 08. 21. 15:20 -kor

Téma megosztása:

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14