Idézet: gemini - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 16:51
mindenesetre ha ujra vásárlás előtt állnék, ennek tudatában nem sajnálnám a kicsivel több pénzt a sokkal flexibilisebb csövekre, és alapból sli-s chipsethűtőt vettem volna a sima chipsetre is, hogy utólag ne kelljen cserélgetni.
most, hogy a ház oldala ismét fel van szerelve, és a pumpa bekerült a házba, igy az lett a leghangosabb alkatrészem. hallatszik, ahogy morog, rezonál tőle a ház.
azon kivül van 4 venti, abból 2db 12-es 5v-ról, egy 12-es a tápban és egy chipsethűtő, de mind halkabb.....

szóval most valami szivacsos megoldást próbálok, hátha a rezgés kicsit elhalkul.
En is jol megszivtam az A8N-E-re rakott NBX-N chipsethutovel.
Anno egyenes csatikkal lett szerelve, nem is volt vele gond, amig 6600GT-m volt.
De most, hogy atnyergeltem 7900GTO-ra, a kartya referenciahutese belelogott a blokkbol kiallo csovekbe.
Sebaj, hajlottak annyit a lamellai.
A nagy pofaraeses akkor jott, amikor elballagtam Zollkahoz a kartyamra valo 7900GTX polipert, meg a hozza valo FET hutoert, aztan felszereltem.
FET hutonek a csatijai utik egymast a chipsetblokk csatijaival.
Meg jo, hogy volt itthon 2 derekszogu csatim, amit az alaplapi FET huto, meg a prociblokk kozotti 5 centis tavhoz szantam, de emiatt epithettem megint ki a FET blokkot, a prociblokkot, hogy csatit csereljek rajtuk, es atepitsem a chipsetblokkra+VGA FET blokkjara a derekszogueket.
Igy eppenhogy elfer egymas mellett a ket derekszogu csonk.
Meg jo, hogy VGA hutes upgrade elott szereltem be a derekszogu csatikat a "helyukre"
Szoval legozhattam vagy 4 orat, mire minden csati+cso a helyere kerult, es ritka kusza lett a csovezesem, de legalabb mukodik.
Szerencsere anno nem sajnaltam a lovet a szilikon 8/11-es csore, most nagyon jol jott a flexibilitasa.
Szivattyu morgasa: nekem egy centi vastag szivacs van 2 retegbe hajtva, es azzal parnaztam ki a pumpat, hogy ne erjen hozza az also alulemezhez, illetve a vinyotarto reszhez, igy nem rezonal.
De meg mindig az Eheimstation 12V a leghangosabb alkatresz, illetve most az ideiglenesen a gepemben levo Chieftec tap.
(Aztan rajottem, hogy total felesleges volt +12k-t raszanni a VGA hutesere, mert nem annak a ventijetol volt szar a TV-tunerem kepe, hanem a koax csatija nem erintkezett rendesen
Meg halkabb sem lett, mert a 7900GTO-n levo 2 slotos brutal nvidia refhutes joval halkabb, mint a pumpam...)