HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#401 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 14:15

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 11:58

Viszont félek hogy nem lesz elég 1 Laing pumpa se hogy elvigye az átépített rendszert....
Most a radikban fel-le megy a víz és nem párhuzamosan ahogy eddig, illetve beépítettem mindkét oldalra két-két gyorscsatit hogy le lehessen venni a ház mindkét oldalát radistul vizestül :)

Nálam a 2 Laing DDC Pro sorba van kötve egymás után.Nem nagy művészet ezt megcsinálni...
Elégnek kell lennie egynek is...Nálad ami a lényeg ,hogy minél nagyobb nyomást tudjon a pumpa...Namost az Inno HPPS pumpád az tud olyan 1,8m-es emelőmagasságot a Laing DDC pedig tud 3,8m-t....Ezekután asszem érezhető a különbség...A 2 pumpát együtt azért sem ajánlom mert zajosak együtt nagyon ,laszabályozni meg csak külső tápról tudod őket ,mert az induláskor 55Watt körül zabálnak...Arról nem is beszélve ,hogy 2 Pro pumpa 50K...

Aki szerint meg hangtalan a Laing DDC Pro az hazudik...Egy néma gépnél 12 volton nagyon is hallani...Olyan 9,5-10 volton már hangtalan...

Amúgy pedig a DDC Pro fedele nagyobb nyomás kifejtésére teszi képessé a pumpát...A vízhozam csökkenés senkit nem érdekel mert sosem a 300 vagy 400l/h az szűk keresztmetszet,ezeknél a rendszereknél mindig a nyomás erőssége meghatározó (lásd Lufinyul rendszere)...

#402 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 09. 14:59

Idézet: csosz - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 12:09

Neked feltehetoleg 1/4"-os menetatmeroju csatlakozoid vannak, ha hagyomanyos innovatek. A 10/8 az a cso kulso merete. Mivel 1/4" nem egyenlo 3/8" igy nem fogod tudni felrakni.

Ez igy kisse pontatlan.
  • Igen, velhetoen G1/4" -es menetezesu csatlakozoi vannak, de a jeloles csak kozvetve utal a menet atmerojere (G1/4" eseten 13,157mm a menet kulso atmeroje).
  • A 10/8 az a cso kulso es belso merete.
  • A menetezes merete pedig nem hatarolja be egyertelmuen, hogy a csonkra milyen meretu cso valo, csak azt, hogy maximum mekkora belso atmeroje lehet (Ehhez persze ismerni kell a szoban forgo menetek pontos mereteit -> Van egy tablazatom .pdf-ben, akinek kell e-mailezzen). Tehat G3/8"-os menetezesu csatlakozobol ugyanugy letezhet olyan, amire 10/8-as cso valo, sot szukebb is lehet.
A helyzetet ket dolog is tovabb bonyolitja:
  • Az Innovatek altal arult csatlakozokra ugyan 10/8-as csovek valok, de a csatlakozo belso atmeroje 6-6.5mm korul van, azaz kisebb a keresztmetszete, mint a csonek.
  • A Laing pumpa gyari hazfedele nem menetes csatlakozokkal van ellatva, tehat a 3/8"-os meret sem a menetre, hanem a csatlakozo atmerojere utal (Hogy pontosan melyikre azt nem tudom). Vagyis nem kell idekeverni az Innovatek csatlakozoinak G1/4"-os menetezeset.

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#403 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:10

Kozben latom, hogy a Laingnal a 3/8" (Ez metrikus meret eseten a 9.5mm megfeleloje) az a csonk kulso atmerojere vonatkozik. Lufinyul! Mivel neked 10/8mm-es a csoved, igy csak akkor tudod raeroltetni, ha az kelloen rugalmas. Raadasul ahhoz a 9.5mm-hez meg hozzaadodik az a kiszelesedes, amit a fogazas eredmenyez, ezert kb. 10.5-11mm-re ki kell tagulnia a cso belsejenek (Pl. melegitessel).

Szerkesztette: HookR 2005. 09. 09. 15:12 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#404 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:21

Idézet: HookR - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 15:10

Kozben latom, hogy a Laingnal a 3/8" (Ez metrikus meret eseten a 9.5mm megfeleloje) az a csonk kulso atmerojere vonatkozik. Lufinyul! Mivel neked 10/8mm-es a csoved, igy csak akkor tudod raeroltetni, ha az kelloen rugalmas. Raadasul ahhoz a 9.5mm-hez meg hozzaadodik az a kiszelesedes, amit a fogazas eredmenyez, ezert kb. 10.5-11mm-re ki kell tagulnia a cso belsejenek (Pl. melegitessel).

Felesleges ezzel bajlódni mert van a Pro tető ami minderre megoldást nyújt és a nyomás is nagyobb mint a sima fedővel...

#405 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:34

Idézet: HookR - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 16:10

Köszi az infókat! Már döntöttem egy pro változat mellett és azzal legalább nem kell szenvedni.

#406 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 19:33

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:05

Az ok hogy nem bírja el az átalakított rendszerem.

hogyhogy? mi valtozott ? vettel meg annyi radiatort, mint amennyi eddig volt ?  :think:  :D

#407 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 08:26

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 20:33

hogyhogy? mi valtozott ? vettel meg annyi radiatort, mint amennyi eddig volt ?  :think:  :D

A víz útját alakítottam át a radikban. Nem párhuzamosan megy mint eddig hanem fel-le.

#408 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 08:51

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 9:26

A víz útját alakítottam át a radikban. Nem párhuzamosan megy mint eddig hanem fel-le.

És javult a hatásfok? :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#409 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 10:01

Ez a Keymedia nagyon sux, nemtom eszrevettek e.

targonca reklam sult malac kenyerpirito csovek

#410 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 11:35

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 9:51

És javult a hatásfok? :think:

Nem tudtam használni mert kevés a pumpa mondom. Azért kell erősebb. Áll a víz a rendszerben a mostani pumpával. :p

#411 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 11:35

Idézet: csosz - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 11:01

Egyetértek...

#412 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 11:41

Idézet: csosz - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 11:01

Csak kutasd át az aláírásomat :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#413 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:25

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 12:41

Csak kutasd át az aláírásomat :D

jaja, nekem bevallt  :up:

#414 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 21:05

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:25

jaja, nekem bevallt  :up:

:up:  :up:  :up:  :up:  :up:  :up:  :p

#415 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 20:56

Sziasztok!

Szeretném továbbfejleszteni meglévő vízhűtő rendszeremet. Innovatek dolgokra gondoltam. Fontos hogy házba tudjam szerelni. 2db Single radira gondoltam, mert CPU-t és VGA-t kellene hűtenie. Összeszerelést úgy képzeltem, hogy forrófejűek előtt radiátoron menne keresztül a víz... Gondolom így hűtene megfelelően. Pumpa: HPPS. (Mennyire terheli tápot?) Blokk: Zalman ZM-WB3, vagy nyitott vagyok más megoldásra is. Tartály: AGB-O-Matic. Egy radiátor menne előre 5,25-ös helyre (CM Stacker ház), 1 pedig hátra 12cm ventire. Gondolom megoldható, mert vizhutes.com-on láttam ilyen megoldást. Jelenleg a konfigban látható dolgokat (CPU+VGA) Gigaherz féle vízhűtés hűti alu radival. CPU: Idle:46, terhelt: 54.

Az újítással alacsonyabb fokon tudom tartani a hőmérsékletet? Szerelésről mit gondoltok? Úgy általában az egészről? Nem költenék feleslegesen ha értelmetlen. Tudom jobb lenne passzív radiátor, mert minden gépből kiszűrődő zaj idegesít, de az sajnos drágább, és a kézügyességem is 0 (Lásd Lufinyul szépséges megoldását). :)

Előre is köszi a hozzászólásokat.

PET

Szerkesztette: PET^ 2005. 09. 15. 20:59 -kor

#416 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 22:29

Idézet: PET^ - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:56

Sziasztok!

Szeretném továbbfejleszteni meglévő vízhűtő rendszeremet. Innovatek dolgokra gondoltam. Fontos hogy házba tudjam szerelni. 2db Single radira gondoltam, mert CPU-t és VGA-t kellene hűtenie. Összeszerelést úgy képzeltem, hogy forrófejűek előtt radiátoron menne keresztül a víz... Gondolom így hűtene megfelelően. Pumpa: HPPS. (Mennyire terheli tápot?) Blokk: Zalman ZM-WB3, vagy nyitott vagyok más megoldásra is. Tartály: AGB-O-Matic. Egy radiátor menne előre 5,25-ös helyre (CM Stacker ház), 1 pedig hátra 12cm ventire. Gondolom megoldható, mert vizhutes.com-on láttam ilyen megoldást. Jelenleg a konfigban látható dolgokat (CPU+VGA) Gigaherz féle vízhűtés hűti alu radival. CPU: Idle:46, terhelt: 54.

Az újítással alacsonyabb fokon tudom tartani a hőmérsékletet? Szerelésről mit gondoltok? Úgy általában az egészről? Nem költenék feleslegesen ha értelmetlen. Tudom jobb lenne passzív radiátor, mert minden gépből kiszűrődő zaj idegesít, de az sajnos drágább, és a kézügyességem is 0 (Lásd Lufinyul szépséges megoldását). :)

Előre is köszi a hozzászólásokat.

PET

Felejtsd el az Innovateket...
Ha jobbat akarsz olcsóbban akkor alphacool...

#417 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 07:11

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 23:29

Felejtsd el az Innovateket...
Ha jobbat akarsz olcsóbban akkor alphacool...

Itthon lehet kapni? Ha igen, akkor hol?

#418 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 14:41

Elvileg itt van mar:
http://www.tts-kft.hu/news.php

Vagy online rendeles es posta.

#419 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 16:44

Idézet: csosz - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 15:41

Elvileg itt van mar:
http://www.tts-kft.hu/news.php

Vagy online rendeles es posta.

Köszi. Gondolom németből nem olcsó a posta...

#420 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 18:52

Idézet: PET^ - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 17:44

Köszi. Gondolom németből nem olcsó a posta...

Altalaban tobben szoktunk egyutt rendelni, nem tudom a kovetkezo ilyen mikor lesz, a legutobbi talan egy honappal ezelott volt. Kb 30 euro a posta kb 10 kg-ig.

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.