HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#61 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:43

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 18:10

Te miről beszélsz? Nem értelek...

Mi a felső határ 65-67 fok??? Ezt honnan veszed???
Haver procija egy 533-as 2.4-es Celeron és 3.8-on megy fél éve. Egy HT-101 van rajta és 85-90 fok között ingadozik és semmi baja! Nekem is a Northwood ha 3.85-ön megy akkor 65-70 fokos a Zalman 7000 CU-val terhelés alatt! Nem kell beszarni ezek nulla hőmérsékletek! Ha meg 65 foknál fagy a rendszered akkor ne a proci körül keresgéld a hibát szerintem! Az bőven belefér még!

Semmi gond ,hogy kb. 75 fok a maglassulási küszöb a P4-nél... Inkább légyszives olvass utána dolgokan mielőtt lehurrognál értelmetlen dolgokat hajtogatva :omg: :confused: :think: :(

Arról nem is beszélve ,hogy nem a határhőmérsékleteken akar használni egy procit az ember mert ott aztán stabilitásról nem lehet beszélni...

Harmadrészt kifejteném szívesen azt is ,hogy a P4-nél illetve AMD prociknál ,hogy alakulnak a max. hőmérsékletek illetve milyen hatékonyágú hűtési rendszer kell hozzá és mik a különbségek de inkább olvass utána...

Egyébként senki nem szart be, másrészt kissé vicces ,hogy léghűtőkkel jössz egy vízhűtéses topicban :) Általában ebben a topikban aktívan irogató emberek procija szerintem még a 45-50 fokot is ritkán érinti egy forró nyáron napon...Ez a vízhűtés...Biztonságot is ad tudod azzal szemben ,hogy ne a határhőmérsékleteken tekerjen a procid még tuning esetén sem...

#62 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:45

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 19:29

Csak gratulálni tudok a magas hőmérséklethez, legyél rá büszke :omg:

Nem büszkeségből írtam! Csak azt akartam érzékeltetni hogy nem kell befosni ha 65 fokos egy proci mert nem lesz semmi baja! És 65 foknál még nem fagyhat a rendszer, 90 felett már igen! És ha figyelmesen olvastad amit írtam akkor azt is olvasnod kellett hogy nem az én procim ilyen meleg hanem egy haveromé. Csak példának hoztam fel.

#63 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:52

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 19:43

Semmi gond ,hogy kb. 75 fok a maglassulási küszöb a P4-nél...

A P4-nél lehet hogy annyi nem tudom. És a Celeron D-nél mennyi? Mert a havernak 85 fokos és 3.8-on teker a 2.4-es proci!

#64 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:58

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 18:45

Nem büszkeségből írtam! Csak azt akartam érzékeltetni hogy nem kell befosni ha 65 fokos egy proci mert nem lesz semmi baja! És 65 foknál még nem fagyhat a rendszer, 90 felett már igen! És ha figyelmesen olvastad amit írtam akkor azt is olvasnod kellett hogy nem az én procim ilyen meleg hanem egy haveromé. Csak példának hoztam fel.

HA pedig Te olvastad volna figyelmesen én NEM A BIOS ÁLTAL KIOLVASOTT ÉRTÉKET ÍRTAM! Fizikailag vezettem le ,hogy 46-47 fokos víznél nem lesz 70 fok alatt a 100-120 wattos procid egy közepes hatékonyságú blokkal...Az meg a BIOS értékétől függetlenl a legtöbb A64 és P4 esetében már nangyon határhőmérséklet...Gyártó átal A64nél tartósan 65 fok , NW P4-nél pedig 70 fok kb... Ez levezethető könnyedén a környezeti hőmérsékletből ha az ember ismeri a hűtőrendszerek alapvető felépítését... Sosem szoktam a BIOS általi értékekre hivatkozni...

És nem is a max. hőmérsékletre volt kihegyezve a hozzászólásom ezért is mondtam ,hogy nem is értem miről beszélsz...

#65 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 19:02

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 18:52

A P4-nél lehet hogy annyi nem tudom. És a Celeron D-nél mennyi? Mert a havernak 85 fokos és 3.8-on teker a 2.4-es proci!

Tipikusan P4 az a proci ami tekerhet 85 fokon is ,csak az a gáz ha lehet megnézed egy órajel ellenőrző progival akkor a proci már visszavette az órajelet...Ezt sok esetben észre sem veszed... Tényleg inkább olvass utána ezeknek mert ennek a beszélgetésnek így nincs értelme....

#66 Felhasználó inaktív   baloo- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:26

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 18:02

Tipikusan P4 az a proci ami tekerhet 85 fokon is ,csak az a gáz ha lehet megnézed egy órajel ellenőrző progival akkor a proci már visszavette az órajelet...Ezt sok esetben észre sem veszed... Tényleg inkább olvass utána ezeknek mert ennek a beszélgetésnek így nincs értelme....

Sziasztok!

Én vagyok Celeron D 320 @ 3800 MHz. Most épp 84°C-on megy és (Seti-t számol sebesen) a kedvetekért megnéztem két progival is az órajelet. 3798 MHz garantáltan.

Erről ennyit.

Pápá.

#67 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:32

:D

#68 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 23:26

Idézet: baloo- - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 22:26

Sziasztok!

Én vagyok Celeron D 320 @ 3800 MHz. Most épp 84°C-on megy és (Seti-t számol sebesen) a kedvetekért megnéztem két progival is az órajelet. 3798 MHz garantáltan.

Erről ennyit.

Pápá.

:lol:

Akkor én szar vagyok mert sosem ment 2600Mhz mellett sem 45 fok fölé a szar kis A64-em....Pedig ,hogy milyen király lenne egyszer 70 fokot elérni...  :omg: Figgy...A BIOS írhat ki baromságokat ,de ROHADTÚL NEM ERRŐL SZÓLT A TÉMA AMIBE A HAVEROD BELESZÓLT NEM ÉPPEN ÉPÍTÓ JELLEGGEL....Fogjátok már fel lécci és ne itt offoljatok....

#69 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 00:34

Nem offolunk csak a haversrác alátámasztotta amit mondtam!
Tehát nem kell beszarni ha meleg az a proci! Addig míg nem indulgat újra a gépem és nem fagy addig nem érdekel hogy milyen meleg!

#70 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 07:42

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 1:34

Nem offolunk csak a haversrác alátámasztotta amit mondtam!
Tehát nem kell beszarni ha meleg az a proci! Addig míg nem indulgat újra a gépem és nem fagy addig nem érdekel hogy milyen meleg!

:offtopic:
Ha digitális, lézeres hőmérővel mértétek a magot, akkor gyertek vissza offolni, addig ne.

#71 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 22:22

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 7:42

...

Intelek eseten is lehet hamis a biosbol olvashato homerseklet?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#72 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 10:46

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 23:22

Intelek eseten is lehet hamis a biosbol olvashato homerseklet?

Elvileg a sensor értéke pontos kellene, hogy legyen ugyebár. Viszont az igen nagy eltérések, amik ugyanazon sensor értékeinek más-más progival történő kiolvasásakor jelentkeznek bizonyos esetben, bizonytalanná teszik az értékrk helyességét. Ezért írtam, hogy a lézeres mérő a tuti.

#73 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 14:19

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 10:46

...

Koszi!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#74 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 23:39

Jól megy  rendszerem csak most jutott eszembe hogy sima desztvíz kering benne. Ez mennyire gáz? Korrodálnak a blokkajim belső felületei? Vagy csak az algásodás miatt? Az a baj, hogy nagyon nincsen időm elmmeni a világvágáre innovaprotektért. Van vmi háztartási boltban is kapható lötty amit hozzáöntve nem kell tartanom a fenti problémáktól? :think:

#75 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:17

Idézet: HengR - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 23:39

Jól megy  rendszerem csak most jutott eszembe hogy sima desztvíz kering benne. Ez mennyire gáz? Korrodálnak a blokkajim belső felületei? Vagy csak az algásodás miatt? Az a baj, hogy nagyon nincsen időm elmmeni a világvágáre innovaprotektért. Van vmi háztartási boltban is kapható lötty amit hozzáöntve nem kell tartanom a fenti problémáktól? :think:

Persze!

Valami amiben van mondjuk alkohol! És más nem! És olcsó is! A megoldás neve TESCO GAZDASÁGOS VODKA! ;)

(még ne próbáld ki, várd meg, hogy mit mondanak az okosabbak!)

#76 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:41

Idézet: HengR - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 23:39

Desztvíz nem jó, attól vízkő rakódhat le. Ioncserélt víz a jó, meg adalék bele algák meg ilyenek ellen. 1-2 dl gyógyszertári alkohol az ioncseréltbe, és annyi.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#77 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 19:21

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 15:41

Desztvíz nem jó, attól vízkő rakódhat le. Ioncserélt víz a jó, meg adalék bele algák meg ilyenek ellen. 1-2 dl gyógyszertári alkohol az ioncseréltbe, és annyi.

Ez az alkohol ez komoly dolog? Nem okoz ez tüzet, mittudomain mit...? :think:  :think:  :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#78 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 19:35

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:41

Ioncserélt víz van benne nem desztvíz csak nekem szinte ugyanaz. Tudom, hogy valójában van különbség de akkor is. Az innovatek agb-o-matic tartályomhoz kaptam egy kis zsaciban kicsi cukorkaszerű valamiket ezeket nem kell belerakni a vízbe hogy védjenek? :D vagy ezek mire valóak?

#79 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 19:56

Idézet: HengR - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 19:35

Ioncserélt víz van benne nem desztvíz csak nekem szinte ugyanaz. Tudom, hogy valójában van különbség de akkor is. Az innovatek agb-o-matic tartályomhoz kaptam egy kis zsaciban kicsi cukorkaszerű valamiket ezeket nem kell belerakni a vízbe hogy védjenek? :D vagy ezek mire valóak?

Meg kell enni :)

#80 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:19

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 19:56

Meg kell enni :)

De most komolyan?  :confused:

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +