HWSW Informatikai Kerekasztal: Legyen-e kétféle bolhapiac? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Legyen-e kétféle bolhapiac? Számitástechnika vs. Levi's farmer... Értékeld a témát: -----

Szavazás: Legyen-e kétféle bolhapiac? (210 felhasználó adott le szavazatot)

Legyen-e kétféle bolhapiac?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#41 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:24

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 0:38

Írtam én ezt egy szóval is valahol?
Kedves röfi.
:)

négy igen ironikus mondattal írtad:

Idézet: Socket

Győz a nemérdekel jóezígy beletörödöm, minekaz elv.
Hát jó felőlem, győzzön.
Egyszer az ÉSZ is talán győzedelmeskedik.
Na pá.

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#42 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:45

Én is szeretem a káoszt :Đ

Amúgy, a nagy helyzet: úgy fél-egy évvel ezelőtt volt egy időszak ( a motorváltás után, de a mostani krahács előtt ), amikor a Bolha forgalma összemérhető volt az aprónet számtech-részének forgalmával (nem a topikok számáról beszélek!!!). Nem nagyobb: még csak nem is ugyanakkora, csupán összemérhető. Abban az időben talán túlélt volna egy darabokra szabdalást.
No, azóta a forgalom derekasan visszaesett. Felszívta a növekvő PH!-s bolha, meg a fórummotor dögledezése. Jelen állapotában nem bírna ki egy darabokra szedést. Minden szekcióban csak a pangás menne: mindenki úgy érezné, hogy nem pörög eléggé -> itt még hirdetni sem érdemes... Na, ezzel ennyi is lenne a Bolhának. Meg hosszú távon az egész fórumnak is. Nem tudom, mennyire veszitek észre, de mostanában pl. rendesen döglik az alaplap&VGA részleg is (A többit nem nézem...). Az első ötven között még elsejei témák is vannak... Nyolcadikán...

Az van, hogy pillanatnyilag az Agora generálja azt a plusszt, ami a szakmai rész fenntartásához szükséges. Ha a sok szabálymániákus rászabadulna a fórumra, akkor rövid időn belül ittmaradna ca. tíz nick, és ki lehetne írni: az utolsó kapcsojja ki :omg:

Hasonló hatásokkal járna a fórumszabályzat négyes pontjának erőszakos érvényesítése is. A bolha felét ki lehetne tiltani. A maradék háromnegyede a forgalom láttán elmenne máshova adni-venni. Aki maradna, az felnyomná az árakat az égbe, ami mentén már érkeznének is az ügyeskedők, akiket a maradék népesség képtelen lenne 'karbantartani'. Az ez által generált átveréshullám után akár le is lehetne húzni a rolót. Láttunk már ilyet.

Szerkesztette: Rive 2005. 06. 08. 08:13 -kor

Elköltöztem :-)

#43 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:56

A kétféle bolha épphogy nem segítené, hanem még bonyolítaná a dolgot.

Tehát jó ez így ahogy van, ha keres az ember valamit ott a kereső.

szerk: szvsz a két szavazási lehetőség nagyonis tükrözi hogy melyik felé húz a szavazás indítója. Ami nem jó abból a szempontból, hogy egyszerűen zűrzavarnak nevezi a mostani helyzetet, így negatív előhangot kap az az opció, mintha legalábbis az mindenképp rossz választás lenne.

Üdv: Dan

Szerkesztette: td 2005. 06. 08. 08:07 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#44 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 08:19

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:51

Egyszer az ÉSZ is talán győzedelmeskedik.
Na pá.

A szavazás túlzottan nem érdekel, de ezzel a hozzászólással meggyőztél. Szavaztam a 'nem'-re.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#45 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:53

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 9:19

A szavazás túlzottan nem érdekel, de ezzel a hozzászólással meggyőztél. Szavaztam a 'nem'-re.

Amúgy kicsit túl lihegtem a dolgot akkor.
Ha ez valakire nézve sértő volt, attól elnézést kérek.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#46 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:39

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 8:45

Az van, hogy pillanatnyilag az Agora generálja azt a plusszt, ami a szakmai rész fenntartásához szükséges. Ha a sok szabálymániákus rászabadulna a fórumra, akkor rövid időn belül ittmaradna ca. tíz nick, és ki lehetne írni: az utolsó kapcsojja ki :omg:

Talán mégse kellett volna elüldözni az(oka)t, aki(k) hozzájárult(ak) a "szakmai rész fenntartásához".
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#47 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:52

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:39

Talán mégse kellett volna elüldözni az(oka)t, aki(k) hozzájárult(ak) a "szakmai rész fenntartásához".

:rolleyes:

Kissé egysíkú vagy. Az érdeklődés fenntartásához már kevés ez a téma. Találj ki végre valami mást. 
Elköltöztem :-)

#48 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 08. 21:21

Végignéztem a bolha első oldalát, és 3, azaz 3 nem IT-hez kapcsolódó topic van ötvenből. Ez lenne az a rengeteg hirdetés, amitől nem megy a bót? :confused: Ne vicceljünk már. :(

Egyébként aranyos, hogy az elmúlt 3 hónapbeli ~100 bolhás hozzászólásoddal meg akarod reformálni, mert neked nem teccik. :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#49 Felhasználó inaktív   hagyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 21:25

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 22:21

Végignéztem a bolha első oldalát, és 3, azaz 3 nem IT-hez kapcsolódó topic van ötvenből. Ez lenne az a rengeteg hirdetés, amitől nem megy a bót? :confused: Ne vicceljünk már. :(

Egyébként aranyos, hogy az elmúlt 3 hónapbeli ~100 bolhás hozzászólásoddal meg akarod reformálni, mert neked nem teccik. :think:

:beer:  :respect:

#50 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 21:44

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 22:21

Attól mert még, hogy az elmúl 3 hónapban nem üzleteltem intenzíven, nem azt jelenti, hogy nem ismerem.
Ha tudnád, és láttad volna, tavaly nyáron (is) , le sem szakadtam példának okáért a bolháról.
Amúgy ez egy szavazás, nem kell érte bántani.
Ennyi.

Szerkesztette: Socket 2005. 06. 08. 21:44 -kor

#51 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 22:00

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 22:44

Amúgy ez egy szavazás, nem kell érte bántani.
Ennyi.

Csak akkor ne háborodj fel, hogy nem az az eredmény, amit vártál ;) (Ill inkább ha nem az, mert nem böktem, nem akarok beleszólni, viszont így nem látom.)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#52 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 22:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 23:00

Csak akkor ne háborodj fel, hogy nem az az eredmény, amit vártál ;) (Ill inkább ha nem az, mert nem böktem, nem akarok beleszólni, viszont így nem látom.)

Ok, én mondtam már föntebb, hogy túl lihegtem, nem kell hogy az összes user elmagyarázza nekem.

Más:

Amúgy 123.
Neked 58~.

#53 Felhasználó inaktív   samura 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:02

Az én meglátásom szerint kellene 2 külön bolha, nekem zavaró a nem HW- val összefüggő hirdetések.
Mivel ez egy számitástechnikai portál, nem hiszem , hogy a farmer, autó, trófea, klima stb hidetések kellenének ide. Rémálmomban láttam a jövőt: a HWSW cimlapján gyözike interjú,  tampon hirdetés, valamint "hogy szötelenitsünk fájdalommentesen" cikk szerepel.

#54 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 09. 18:40

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 23:02

Ok, én mondtam már föntebb, hogy túl lihegtem, nem kell hogy az összes user elmagyarázza nekem.

Más:

Amúgy 123.
Neked 58~.

Az is mind offtopic. :Đ
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#55 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 23:01

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 21:21

Minden veszek nélkül szerintem ez egy jó ötlet amugy, hogy válasszuk ketté a bolhát. Szerintem nem a mennyiségi eltéréseken van a hangsúly, hanem az elven!  :rolleyes: Én pl már sokmindent meghirdettem volna, ha ketté lett volna választva a bolha...

De így sajnos nem merem, mivel úgy gondolom, hogy igazából egy számítástechnikai fórumba nem helyénvaló az eladnám a gitáromat vagy ingyen odaadnám/elcserélném a televíziómat... Már csak azért is, mert nagyon pörög a bolha számtekes része, és kevésbé a nemsztk-s...  :rolleyes:

Soxor alig lehet fellelni egy reggel feladott hírdetést délután 3-kor... 5-8 oldalakat is csúszhat...  :confused: És akit pedig nem érdekelnek a nem számteches cuccok, azzok ugysem mennének a másik részére a bolhának, sok vizet nem zavaran. De akkor a másik fél, aki időnként megpróbál mást is eladni/venni (mert miért ne, sosem lehet tudni  :up: ), azoknak egy "megváltás" lenne a dolog...  :respect: Én így értékelem részemről ezt a témát!  :up:

p T.F.

#56 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 01:54

Ez úgy lenne jó, ha lenne egy számtech bolha, egy nem számtech bolha és egy shadow forum amiben látszanak mindkét bolha postjai, max. témát nem lehet indítani benne. Kérdés, hogy az IPB tud-e ilyet...

#57 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 07:12

Szerintem ez egy bolhapiac (ahogyan a neve is az) és mint ilyen, épp a sokfélesége, színessége miatt jó. Én pl. ritkán hírdetek, de olvasni szoktam, és nem csak a hardver eladásokat.  
Sok más topic sem tartozik szorosan az informatika világába, de ez nem hátrány, hiszen részben ezeket nem kötelező látogatni, részben ettől színesebb a fórum.
Vagyis nevezhetjük zűrzavarnak, káosznak is (ami ebben a megfogalmazásban a szavazás 1. számú alapfeltételét erősen alulról közelíti :) ) de semmi gond vele.

Szerkesztette: Rapidus 2005. 06. 10. 07:47 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#58 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 07:47

A többfelé bontást én már egy éve javasoltam valamelyik adminnak, de nem jött válasz.
Akkor lett elegem, mikor sportcipő hirdetéseket is találtam az első lapon. Engem speciel zavar, ha böngészek a bolhán "régebbi hw-ek mennyiért mennek manapság" felindulásból, aztán egy csomó sallang kavarja az amúgy is kaotikus topikrengeteget.

"jó a jelenlegi zűrzavar" egy kicsit manipulatív válasz  :D ...és mégis szép számmal kap szavazatot  :eek:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#59 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 10:00

A "Nem..."-re szavaztam, nekem tetszik a jelenlegi törökbazár jelleg, ráadásul sokan vannak, akik többmindent árulnak, ők akkor nyissanak és uppoljanak 3 topicot egy helyett?

Sokkal inkább támogatnék egy olyan megoldást, hogy legyenek kiemeltek a gyűjtőtopicok- mint a fényképezőgéptopic az amigatopic, vagy egy-két komolyabb lokális topic.

Szerkesztette: freeone 2005. 06. 10. 10:01 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#60 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 11:10

Csak úgy halkan megjegyzem, hogy azért erről a moderatúra véleményet sem ártana jó alaposan kikérni... ;)

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.