HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#101 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:35

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:27

Népszerűbb az Apple zeneboltja mint a nagyobb állománycserélő hálózatok - 11:05
Today, 11:05 AM
Az NPD Group legfrissebb tanulmánya szerint az Apple Computer által működtetett iTunes zenebolt népszerűbb, mint számos zenecserélő, állománycserélő hálózat. A csoport felmérése szerint körülbelül 1,7 millió háztartásból töltöttek le dalokat az iTunes zenebolton keresztül márciusban, így az iTunes versenyre kelhet a LimeWare állománycserélő (P2P) hálózattal is Read more?

link: HWSW :)

2 eve mikor valtottam sehol nem voltak hirek az Apple-rol, most meg mar a csapbol is ez folyik... Visszavaltok PC re  :p

A PB 15"-osodat ha nagyon szépen kéred átveszem :)

Üdv

#102 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:39

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:27

2 eve mikor valtottam sehol nem voltak hirek az Apple-rol, most meg mar a csapbol is ez folyik... Visszavaltok PC re  :p

De a mekket meg mindig ugyanazok, ugyanannyian hasznaljak :) "Mi valtozott?" :)

#103 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:44

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 14:03

Elôször is, az Apple titokban 5 évig párhuzamosan fejlesztette a x86 verziót.

Vicces lenne, ha kiderűlne, hogy a microsoftnak meg van Windows XP for Mac oprendszere, mert ők ezzel szórakoznak a háttérben 5 éve.:D

#104 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:45

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 14:39

Ez nem igaz. Vilagszinten 10 %-ot estek a CPU eladasok az utobbi 2 evben, az Apple-nek meg 45% ot novekedtek. (a reszvenyeik meg 500%-ot, az iPod eladasok meg nem is tudom, brutalisan) :)

#105 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:45

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:44

Vicces lenne, ha kiderűlne, hogy a microsoftnak meg van Windows XP for Mac oprendszere, mert ők ezzel szórakoznak a háttérben 5 éve.:D

:lol:

#106 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:46

És majd veszek egy összetákolt x86-os rendszert, és felrakom rá az osx-et, aztán egy apple configra pedig az xp-t.:)

Szabadság rulez.:D

#107 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:48

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:07

Ezt itt le mered irni? ;) Mindjart szetszednek a fanatikusok... ;)

Samott

Le merem írni, persze. Ráadásul úgy, hogy nálam nagyobb Mac-fanatikus kevés lehet az országban. Az elôzô hozzászólásom óta született hozzászólásk (uuh) ugyanezt támasztják alá. Még a köcsög Dancing Monkey Ballmeré is. Csak róla azt kell tudni, hogy annak az ellenkezôje igaz, amit ô gondol vagy tesz.

Nem lesz az Apple-vel semmi gond, tarolni fog. Már most több lábon áll, és az x86 váltással meg több lábra állhat.

H.Andrásra hallgassatok szépen. Nem azért, mert jó fej (kevés hajjal), hanem azért mert ô egy SWITCHER, aki megtapasztalta a számítástechnikai valóságot ebben a kérdésben.

És a fanatikusságról még annyit, hogy éppen most rendeltem egy PowerBook-ot (ami még G4-es procis), és majd ha lesz Inteles PowerBook, akkor azt is veszek. És ha lesz újabb procis Apple valami, azt is fogok venni. Hazudós-lopós Bill-ék nem tudnak semmit sem ajánlani nekem.

#108 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:57

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:48

Le merem írni, persze. Ráadásul úgy, hogy nálam nagyobb Mac-fanatikus kevés lehet az országban. Az elôzô hozzászólásom óta született hozzászólásk (uuh) ugyanezt támasztják alá. Még a köcsög Dancing Monkey Ballmeré is. Csak róla azt kell tudni, hogy annak az ellenkezôje igaz, amit ô gondol vagy tesz.

Nem lesz az Apple-vel semmi gond, tarolni fog. Már most több lábon áll, és az x86 váltással meg több lábra állhat.

H.Andrásra hallgassatok szépen. Nem azért, mert jó fej (kevés hajjal), hanem azért mert ô egy SWITCHER, aki megtapasztalta a számítástechnikai valóságot ebben a kérdésben.

És a fanatikusságról még annyit, hogy éppen most rendeltem egy PowerBook-ot (ami még G4-es procis), és majd ha lesz Inteles PowerBook, akkor azt is veszek. És ha lesz újabb procis Apple valami, azt is fogok venni. Hazudós-lopós Bill-ék nem tudnak semmit sem ajánlani nekem.

Nah látod... ha lenne rá végtelen money ammo akkor nem lenne nálam sem gond :)
De számomra fontos hogy x összegért a legjobb elérhető y teljesítmény és tartósság kell. És bizony nem tudom ez az x y közötti szozó hogy fog alakulni  :think:
De én perpill azt mondom ha sikerül pb g4-re elég money-t összekaparni akkor lehet hogy eléggé hosszútávú befektetés lesz!

Üdv

#109 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:59

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:03

Szerintem nem röhög a markába a Microsoft, hanem nagyon is tart az Apple-tôl.

Ha annyira tartana, miert keszitene office-t mekkre?

Idézet

Elôször is, az Apple titokban 5 évig párhuzamosan fejlesztette a x86 verziót. Biztos, hogy nem a másolásvédelmet csinálták meg elsôre, nem is lett volna értelme. Szóval, egy teljesen átlagos, Intel-chipsetes, ATI vagy nVidia kártyás hardveren simán megy az OS X.

Vagy nem. Nem ertem, hogy tudod ezt igy leirni, amikor mar napok ota arrol beszelunk, hogy erre semmi esely nincsen... Raadasul mar reg megleptek volna, nyilvan emiatt es a Rosetta project miatt csuszott a dolog.

Idézet

Másodszor, Bill-ék rögtön szóltak, hogy megcsináljuk az Office-t az x86 Mac OS X-re is. Cirka 300 milliót forgalmaznak belôle évente. Ugyanakkor an már egy rakás szabadszoftver, minden megy a nyilvánosság ? pl XML ? felé, és nemigazán kell majd MS szoftvert venni, ráadásul az x86 Mac OS X-re gyerekjáték portolni.

Hehe... Az office is xml fele halad.... szoktal hireket olvasni? Sztem nem a Microsoft van raszorulva a mekkre, hanem a mekk az office-ra... abbol a 300 milliobol hany darab a mekk verzio?

Idézet

Harmadszor ha egy mainstream, tuti ? 20 év tudásával, tapasztalatával ? oprendszer kijön x86-ra, akkor bizony sokan azt mondják, hogy nem kell nekik winfos többé. Mert ugye a winfos vírusos, megbízhatatlan, ronda, drága, a rajta futó programok többsége emiatt ronda, inkonzisztens mejelenés? stb.

Sajnos a "winfos" marad, es tovabbra is dominans lesz. Erre akar merget is vehetsz. A winfos viszont nem virusos :) A felhasznalok virusosak. Az is hulyeseg, hogy megbizhatatlan, sokkal nagyobb tapasztalata van a Microsoft-nak megbizhatosag teruleten, mint masoknak. A ronda az egy nagyon relativ fogalom, a draga pedig egyszeruen hamis allitas. A rajta futo programok sem rondak, es a legtobbjuk kifejezetten felhasznalobarat...  Ennyi hulyeseget egy mondatban hogy tudsz leirni? :)

Idézet

Ehelyett veszel egy gépet, amin fut egy modern, gyönyör, tényleges felhasználóbarát oprendszer, amihez az Apple csomagol egy rakás igen-igen kurvajó saját szoftvert. Olyanokat, amikhez az MS-nek lövése sincs, pl iLife, vagy FinalCut Pro vagy sorolhatnám. Szóval messze nemcsak egy buta vasat veszel meg, hanem egy magasfokú számítógépes kultúrát is egyben. Olyat, amilyet a Microsoft sohasem tudott, és sohasem fog tudni csinálni. Két teljesen más cégrôl van szó.

Hat ez vicces :D Azzal fejezed itt be, hogy ket teljesen mas cegrol van szo. Akkor aruld mar el, hogy miert hasonlitod ossze oket! :D
Raadasul megint valotlant allitasz. Az iLife tudtommal fizetos, a Final Cut Pro-t pedig nem "csomagoljak" a mekkhez.... A Microsoft valoban nem keszitett FCP-t, de van mas nagymultu videovago winre.. Es ahogy irtad, ket mas ceg, a Microsoftnak mas a profilja, masok a szokasok nala, mas a "kultura"... valoban. En magam is sajnalom, mert tenyleg nem eleg kovetkezetesen van felepitve a felhasznaloi felulete, de ettol meg nem lesz rosszabb, mint az OS X... Ideje lenne mar a sok demagog szovegrol leszokni. Andras szep pelda, meg tudtam nevelni.. ugy latszik, rad nem jutott idom :)

Idézet

Negyedszer ezeket az Apple gépeket meg fogják venni a nagyvállalatok is az Intel Inside miatt. És az bizony újabb óriási potenciális lehetôség az Apple-nek.

Hehe... a "nagy" vallalatok sztem eddig is vettek Apple termekeket. A piacot a kis es kozepvallalatoknal kell megnyerni, es ott nem nagyon lesz Apple... Fogadunk? :)

Idézet

Szóval, szerintem ahogy lecseng a kezdeti lincshangulat, és az emberek végiggondolják, mit is jelent pontosan a váltás, rájönnek, majd hogy sokat nyer a világ ezzel a váltással.

Na! Vegre egyetertunk valamiben :)

Idézet

A Microsoft meg szerintem azért fizet az Apple-nek, hogyt minél késôbb tegye szabaddá az OS-X-et.

Hehe... ez sajnos nem igy van, pedig az Apple-nek jol jonne az a penz. :)

:beer:

#110 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:09

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:39

Hüjeségeket beszélsz. Egyébként meg, ha lenne neked cc 25 millió stabil használód vagy vásárlód, nem örülnél neki. Ezek az emberek szinte a végsôkig kitartanak az Apple mellett, mert
? fanatikusok (lásd még arabok, muszlim, terrorizmus),
? könnyebben keresnek pénzt az Apple-vel, ala jobban, könyedebben, pontosabban dolgoznak,
? és most olyan gépeket fognak kapni, amik ha minden kötél szakad, windowst is futtat.

na csá

#111 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:16

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:09

Hüjeségeket beszélsz. Egyébként meg, ha lenne neked cc 25 millió stabil használód vagy vásárlód, nem örülnél neki.

Nem ertem, mirol beszelsz :)

Idézet

Ezek az emberek szinte a végsôkig kitartanak az Apple mellett, mert
fanatikusok (lásd még arabok, muszlim, terrorizmus),

nem minden arab/muszlim fanatikus...  :) de a terroristakat nem tartom tul sokra. tehat?

Idézet

könnyebben keresnek pénzt az Apple-vel, ala jobban, könyedebben, pontosabban dolgoznak,

ez sajnos nem igaz.

#112 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:27

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:09

...
? könnyebben keresnek pénzt az Apple-vel, ala jobban, könyedebben, pontosabban dolgoznak,
...

Ekkora f@szságot még kevésszer olvastam, gratulálok :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#113 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:45

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:59

Ha annyira tartana, miert keszitene office-t mekkre?

Vagy nem. Nem ertem, hogy tudod ezt igy leirni, amikor mar napok ota arrol beszelunk, hogy erre semmi esely nincsen... Raadasul mar reg megleptek volna, nyilvan emiatt es a Rosetta project miatt csuszott a dolog.

Hehe... Az office is xml fele halad.... szoktal hireket olvasni? Sztem nem a Microsoft van raszorulva a mekkre, hanem a mekk az office-ra... abbol a 300 milliobol hany darab a mekk verzio?

Sajnos a "winfos" marad, es tovabbra is dominans lesz. Erre akar merget is vehetsz. A winfos viszont nem virusos :) A felhasznalok virusosak. Az is hulyeseg, hogy megbizhatatlan, sokkal nagyobb tapasztalata van a Microsoft-nak megbizhatosag teruleten, mint masoknak. A ronda az egy nagyon relativ fogalom, a draga pedig egyszeruen hamis allitas. A rajta futo programok sem rondak, es a legtobbjuk kifejezetten felhasznalobarat...  Ennyi hulyeseget egy mondatban hogy tudsz leirni? :)

Hat ez vicces :D Azzal fejezed itt be, hogy ket teljesen mas cegrol van szo. Akkor aruld mar el, hogy miert hasonlitod ossze oket! :D
Raadasul megint valotlant allitasz. Az iLife tudtommal fizetos, a Final Cut Pro-t pedig nem "csomagoljak" a mekkhez.... A Microsoft valoban nem keszitett FCP-t, de van mas nagymultu videovago winre.. Es ahogy irtad, ket mas ceg, a Microsoftnak mas a profilja, masok a szokasok nala, mas a "kultura"... valoban. En magam is sajnalom, mert tenyleg nem eleg kovetkezetesen van felepitve a felhasznaloi felulete, de ettol meg nem lesz rosszabb, mint az OS X... Ideje lenne mar a sok demagog szovegrol leszokni. Andras szep pelda, meg tudtam nevelni.. ugy latszik, rad nem jutott idom :)

Hehe... a "nagy" vallalatok sztem eddig is vettek Apple termekeket. A piacot a kis es kozepvallalatoknal kell megnyerni, es ott nem nagyon lesz Apple... Fogadunk? :)

Na! Vegre egyetertunk valamiben :)

Hehe... ez sajnos nem igy van, pedig az Apple-nek jol jonne az a penz. :)

:beer:

Akkor próbáljuk elôlrôl.

Azért készít Office-t mekkre, mert pénzt akar csinálni, mi másért. És nem 300 millió office-t adnak el évente, hanem 300 millió dollár bevételt a mac-es office-ból.

Másolás
Megindokoltam, hogy miért is futhat szabvány hardveren az Apple. 1. Biztos, hogy nem a másolásvédelem volt az elsô, amit el kezdtek rajta fejleszteni, hanem vettek szabványos pc-ket, és dolgoztak rajtuk. 2. A Mac OS X ôse, a yellowbox pontosan azt a desingfilozófiát tükrözte, amit továbbvittek titokban, nevezetesen a többplatformosság. A freebsd megy x86-on, te is tudod, nemdebár? 3. A rosetta projekt vagy kódfordító (ala Transitive vagy QuicTransit technológia) elviekben teljesen felesleges, mert csak azt a célt szolgálja, figyelj nagyon: hogy a régi powepc kódokat futtassa az x86 hardveren. Szóval, semmi köze a másolásvédelemhez, emiatt ne fájjon a fejed.

Office
Halad az xml felé, persze. Muszáj neki. Még a nagy Microfosnak is muszáj alkalmazkodnia a trendekhez. Szóval, itt valójában nem mondtál semmit, csak fikáztál valami hüjeséget. Én azt állította, hogy a szabadszoftverek könnyen, gyorsan portolhatók x86-os Mac OS X alá, illetve ettôl függetlenül egyre kevésbé lesznek az ewmberek Bill-éknek kiszolgáltatva.

Winfos továbbra is domináns marad, persze. Semmi nem történik egyik napról a másikra. Ezek több mint 20 éve dolgoznak, hadakoznak stb.  Amit a vírusokról mondtál, hát? nem akarok sokat hozzáf?zni. Meg a megbízhatóság és a Microsoft meg a többiek. Édes istenem, te nem ebben a galaxisban élsz?

A rondaság valóban relatív fogalom (figyelem, igazad van!!!). De az, hogy a rajta futó programok többsége felhasználóbarát lenne, hát ez megint csak akkora ökörség, hogy nem is értem, hogy tudtad kiötleni. Láttál már te mondjuk kezdô számítógépezôt, mit csinál a windózzal? Meg pl. az Office-szal? Tudod, írtam egy levelet a windózban?

Hüjeségeket csak te írsz, nem én.

Két teljesen más cégrôl van szó, mert az egyik nem ad ki félkész programokat a pénz miatt, a másik meg mást se csinál.  Az iLife nem fizetôs, ha új gépet veszel, csak ha régi gépre veszed meg. A FinalCut Pro-t meg azért említettem, mert rövid pályafutása során letarolta a videószerkesztôk piacát. Amit én írtam, hogy az Apple-n fut egy csomó kurvajó szoftver, amihez a Microfos szagolni sem tud. Úgyhogy itt valamit te interpretáltál valamit félre, immár sokadszorra. Ugyanebben a részben ugyanakkor te magad leírod, hogy a winfos felhasználói felülete nincs következesn felépitve, meg sajnálod is stb. Mintha az elözôben nem azt taglaltad volna, hogy milyen felhasználóbarát? Itten én egy kis logikai bakugrást vélek felfedezni. Az OS X felülete fényévekkel jobb a windows-énál és itt nemcsak a kinézet, hanem más, mélyebben rejlô dolgokat is értek. majd alkalomadtán nézzél meg egy m?ködô Mac-et, jó? H.andras segít neked eligazodni ezekben a kérdésekben. A demagógiák nem értem, én tényeket írok, meg szedek össze.

Kicsit sz?klátokör? hozzáállás, mert Magyarország számítástechnikailag nem egy kultúrország. De egyébként meg az eladási mutatók trendje ellentmondanak annak, amit te állítász. Nyugodtan fogadok veled nagy tétre is.

Sokat nyer a világ, egyetértünk. De akkor miért is írtad az ellenkezôjét a többi részben?

Az utolsó mondatom persze csak egy vicc volt, de nem haragszom, hogy ezt sem értetted.

És így elôre megkövetlek, mert aggresszív lettem ettôl a dologtól. Sajnos, itt nem lehet Gordonozni.

#114 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:46

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:27

Ekkora f@szságot még kevésszer olvastam, gratulálok :D

Skacok, minden ismert elérhetô statisztika ezt mutatja. Ti vajon mirôl beszéltek?

#115 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:50

"semmi esély nincsen"

"soha"

Honnan ez a magabiztosság?
Ha 2 héttel ezelőtt azt mondja vki a fórumon, hogy Apple goes to Intel, akkor is ezek  a válaszok születtek volna.

szerintem
"biztosan"
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#116 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:51

Mielott leharapjuk egymas fejet, azt azert szerintem lassuk vilagosan, annak, hogy felrakom a VIA chipkeszletes A64-emre a Max OS X-et a jovoben, igen-igen kicsi az eselye. :) Mondhatni nulla.
De nem igazan latom, hogy Intel platformon miert ne lenne ugyanez, ha egyszer kijelentettek, hogy minden eszkozzel meg fogjak akadalyozni, hogy az x86-os Mac-eken kivul mas x86-os gepen fusson az OS X. Egyertelmuen megmondtak es nyilvanvaloan ez az Apple erdeke, ha a bevetel nem az csak az OS-bol van, hanem az OS-sel adott gepbol is. Ettol kezdve nem tudom minek lovagolunk meg ezen... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#117 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:54

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:16

Nem ertem, mirol beszelsz :)

nem minden arab/muszlim fanatikus...  :) de a terroristakat nem tartom tul sokra. tehat?

ez sajnos nem igaz.

Lemaradt a kérdôjel a mondatom végérôl, bocsánat. Helyesen:
Egyébként meg, ha lenne neked cc 25 millió stabil használód vagy vásárlód, nem örülnél neki?

Persze, hogy nem minden arab fanatikus. Arra akartam példát hozni, hogy egy elvakult ember (legyen arab fanatikus, vagy apple-fanatikus) számára a fanatizmusa tárgya szent, és semmi, de semmi sem ingathatja meg benne. Az Apple fanatikusok továbbra is Apple-t fognak venni, és ilyen emberbôl kurva sok van.

Megintcsak statisztikákra tudok hivatkozni. A Mac OS-szel az emberek produktívabbak, kevésbé fáradnak el, kreatívabbak, általában véve jobban használják ki a lehetôségeiket. Arról nem is beszélve, hogy egy Mac mindíg jól felszerelt, és nem gagyi starter pc, szóval eleve több lehetôséget biztosít. Ilyen értelemben beszéltem errôl. És igaz.

#118 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:56

Idézet

A Mac OS-szel az emberek produktívabbak, kevésbé fáradnak el, kreatívabbak, általában véve jobban használják ki a lehetôségeiket. Arról nem is beszélve, hogy egy Mac mindíg jól felszerelt, és nem gagyi starter pc, szóval eleve több lehetôséget biztosít.

Az OS X-zel (!nem X, hanem tíz, neked, mint fanatikusnak tudnod kellene :)) es iLife-fal ketsegtelenul jobb, bovebb (de nem tobb!) szoftvereket kap a kezdo felhasznalo, de ennek koze sincs ugye a penzkereseshez. :D A tobbi meg eleg szubjektiv, azt hiszem, lenne (sot van) olyan is, akit megorjit az OS X felulete es ringyoz alatt erezne magat jobban. :D

Krinyo

#119 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:59

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:51

Mielott leharapjuk egymas fejet, azt azert szerintem lassuk vilagosan, annak, hogy felrakom a VIA chipkeszletes A64-emre a Max OS X-et a jovoben, igen-igen kicsi az eselye. :) Mondhatni nulla.
De nem igazan latom, hogy Intel platformon miert ne lenne ugyanez, ha egyszer kijelentettek, hogy minden eszkozzel meg fogjak akadalyozni, hogy az x86-os Mac-eken kivul mas x86-os gepen fusson az OS X. Egyertelmuen megmondtak es nyilvanvaloan ez az Apple erdeke, ha a bevetel nem az csak az OS-bol van, hanem az OS-sel adott gepbol is. Ettol kezdve nem tudom minek lovagolunk meg ezen... :D

Krinyo

Jól mondod, az Apple elôször nem fogja szabaddá tenni az oprendszert, hiszen bevételei döntô hányada még mindig az oprendszerrel integrált hardver. Nem is errôl vitatkoztunk, hanem arról, hogy az Apple is normál pc-n kezdte a munkát, és lehet, hogy csak most kezdi kialakítani a másolásvédelmet. Ezt támasztja alá a 900 dollárért csak KÖLCSÖNBE KAPOTT x86 fejlesztôgép. Amit úgy adnak át, hogy nem szabad kinyitni, nem szabad bele több RAM-t vagy wincsit tenni, egyáltalán, semmit sem szabad vele csinálni, csak kódolni. Ez a gép még nem másolásvédett!!!!

#120 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:00

Idézet

Ez a gép még nem másolásvédett!!!!

Nem hinnem, hogy olyan gepeket adnak a fejlesztok kezebe, amelyiken egy olyan OS X verzio fut, ami barmilyen x86 gepen elmenne. Nem letezik, az Apple ennyire nem bolond, ezt nem tudom elkepzelni...

Krinyo

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »